Het aandeel Royal Dutch Shell kopen

Het is eenvoudig om in de koers van het aandeel Royal Dutch Shell te beleggen en van de winsten te profiteren die de energiesector biedt dankzij onze gedetailleerde informatiepagina. Hier worden alle belangrijke gegevens vermeld die u over deze belegging moet weten. U leest er onder andere een technische analyse van de historische koersen en u vindt de realtime notering.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over Royal Dutch Shell:

De Nederlandse Royal Dutch Shell-groep is gespecialiseerd in de productie en distributie van gas en olie. Het grootste deel van de activiteiten betreft de raffinage en verkoop, maar het bedrijf biedt ook diensten aan voor de exploratie en productie van aardolie en aardgas.

Royal Dutch Shell haalt zijn omzet vooral in Europa, Azië-Oceanië-Afrika, in de Verenigde Staten en in Zuid-Amerika.

 

De belangrijkste concurrenten van Royal Dutch Shell:

De groep Royal Dutch Shell, vaak gewoon als Shell gekend, is vandaag een van de giganten van de mondiale olie-industrie. In 2013 bezet het concern de eerste plaats in de sector, maar het wordt later voorbijgestoken door zijn grootste concurrent, het Chinese Sinopec.

Tegenwoordig staat Royal Dutch Shell dus op de tweede plaats van de rangschikking met een omzet van meer dan 270 miljard dollar. Tegelijk wordt de groep ook beconcurreerd door verschillende grote oliemaatschappijen die voortdurend proberen om marktaandeel af te snoepen. We stellen ze hierna meer in detail aan u voor.

 • ExxonMobil is momenteel de op twee na grootste oliemaatschappij ter wereld en betekent dus een rechtstreekse bedreiging voor Royal Dutch Shell.
 • Daarna volgt het Britse BP, dat op de vierde plaats staat.
 • Het Amerikaanse Chevron staat op de vijfde plaats in de mondiale rangschikking.
 • Daarna volgen het Franse Total en het Amerikaanse Philips 66, onmiddellijk gevolgd door het Italiaanse ENI, het Chinese Petrochina en het Braziliaanse Petrobas.

Om op een winstgevende manier in het aandeel Royal Dutch Shell te beleggen moet u beslist op de hoogte zijn van de het nieuws rond deze grote oliemaatschappijen: zo kunt u in uw fundamentele analyses rekening houden met de grote concurrentie binnen deze sector.

 

De belangrijkste partners van Royal Dutch Shell:

 • In 2007 tekenen Royal Dutch Shell en de Russische oliemaatschappij Rosneft een partnerschapsovereenkomst voor een strategische samenwerking en voor gemeenschappelijke van projecten van exploratie en extractie en omzetting van koolwaterstoffen
 • In 2012 tekent Shell een overeenkomst om zijn partnerschap met Technip en Samsung op het gebied van drijvende offshore-winning van LNG te versterken.
 • In 2016 begint Royal Dutch Shell een partnerschap met Total in het kader van twee belangrijke projecten in Iran en de ontwikkeling van olievelden.

 

Analyse van de koers van het aandeel Royal Dutch Shell:

De koers van het aandeel Royal Dutch Shell is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de AEX-beursindex.

Het eerste wat duidelijk wordt uit de technische analyse van de historische koersen is dat dit actief een grote volatiliteit laat zien. De koersontwikkeling wordt namelijk gekenmerkt door forse schommelingen op de middellange termijn en enkele langer durende trends.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Royal Dutch Shell:

Tot slot van dit artikel over het aandeel Royal Dutch Shell is het natuurlijk van cruciaal belang dat u zowel enkele sleutelcijfers als meer algemene beursgegevens van dit bedrijf leert kennen. Daarom geven wij u hierna een volledig overzicht van de beurssituatie van deze titel, wat u zal helpen om de positie van de groep op de internationale aandelenmarkt beter te begrijpen.

 • In 2017 ligt de totale beurswaarde van Royal Dutch Shell in de grootteorde van 132.742,30 miljoen euro.
 • Het aantal door Royal Dutch Shell uitgegeven effecten dat momenteel op de aandelenmarkt in omloop is, bedraagt 4.597.136.050 stuks.
 • De aandelenkoers van Royal Dutch Shell staat momenteel genoteerd op compartiment A van de Nederlandse Euronext Amsterdam-aandelenmarkt.
 • Royal Dutch Shell maakt ook deel uit van de samenstelling van de Nederlandse nationale beursindex AEX.
 • De groep van Royal Dutch Shell-aandeelhouders is samengesteld uit 24,32% aandelen van Euroclear Nederland, 15,93% aandelen van BNY (Nominees), 6,92% aandelen van investeringsfonds Black Rock, 5,45% aandelen van The Capital Group Companies, 4,02% aandelen van Chase Nominees Limited en 3,47% aandelen van State Street Nominees.

Dankzij de verschillende gegevens die we u in deze gedetailleerde fiche bezorgden kunt u voortaan uw eigen technische en fundamentele analyses maken om beter te anticiperen op toekomstige tendensen van de koerswaarde van het aandeel Royal Dutch Shell. Zo kunt u via het gebruik van online CFD's efficiëntere en overtuigende strategieën uitstippelen om te traden in dit aandeel.

 

Historische fundamentele analyse van het aandeel Royal Dutch Shell:

Om beter te begrijpen hoe de actualiteit de koerswaarde van het aandeel Royal Dutch Shell kan beïnvloeden, is het noodzakelijk dat u zich in de recente economische en financiële geschiedenis van het bedrijf verdiept. Daarom stellen we een paar van de meest recente gebeurtenissen die een impact op het concern hadden aan u voor.

Wanneer er in de jaren 2000 een grote polemiek heerst rond het gebruik van aandelenopties als beloning, wordt Royal Dutch Shell het eerste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat dit systeem niet langer gebruikt.

In 2004 kondigt de groep openbaar aan dat hij het geheel van zijn activiteiten onder eenzelfde structuur wil hergroeperen; deze structuur zal Royal Dutch Shell plc gedoopt worden. Dit bedrijf zal op de Londense beurs genoteerd worden, maar zijn administratieve zetel blijft in Nederland.

Later - in 2015 - maakt de groep een overnamebod ter waarde van 47 miljard pond voor de groep BG bekend: het bod zal deels in Shell-aandelen en voor het overige in contanten betaald worden. In datzelfde jaar neemt Royal Dutch Shell de Europese activiteiten inzake trading van natuurlijk gas en energie van Morgan Stanley over. Het bedrag van deze overname wordt niet gecommuniceerd. Op hetzelfde moment kondigt het concern aan dat er 6.500 banen verdwijnen. De oorzaak is een aanzienlijke daling van de activiteiten, te wijten aan de koersval van ruwe olie. Nog altijd in 2015 verkoopt het bedrijf voor een bedrag van 1,4 miljard dollar zijn participatie van 33,2% in de Japanse raffinaderij Showa Shell Sekiyu aan Idemitsu Kosan. Nog steeds in 2015 laat Royal Dutch Shell voor zijn derde kwartaal een recordverlies van 6,8 miljard euro noteren. Deze verliezen worden veroorzaakt door het afblazen van projecten in Alaska en Alberta.

In 2016 krijgt de groep opnieuw een stevige klap: hij kondigt aan dat er na de overname van BG Group en door de nog steeds zwakke koers van ruwe olie 2.200 banen geschrapt worden. In augustus van hetzelfde jaar verkoopt Royal Dutch Shell zijn activiteiten in Mer du Nord voor een bedrag van 3,8 miljard dollar en een van zijn velden in Thailand voor een bedrag van 900 miljard dollar.

In 2017 kondigt Royal Dutch Shell aan dat het zijn LPG-activiteiten in Hong Kong en Macao overlaat aan DCC. In de maand november verkoopt het voor een bedrag van 2,7 miljard dollar ook zijn aandelen in Woodside Petroleum. Op het einde van 2017 kondigt Royal Dutch Shell aan dat het First Utility overneemt, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verdeling van elektriciteit op Brits grondgebied.

Als u de datums van deze gebeurtenissen naast de historische beursgrafieken van dezelfde periodes legt, kunt u begrijpen hoe deze titel op dit soort gebeurtenissen reageert. Zo kunt u de reactie van dit aandeel op toekomstige gebeurtenissen en nieuwsfeiten gemakkelijker voorspellen.

 

Beoordeling: 3.68 25 stemmen

Hoe en waar kunt u online in het aandeel Royal Dutch Shell beleggen?

U kunt per direct online in het aandeel Royal Dutch Shell gaan handelen vanaf een beveiligd platform. Dit is uitgerust met alle hulpmiddelen die u nodig heeft om uw beleggingsproject te laten slagen. Wacht niet langer en begin!

Handel nu in het aandeel Royal Dutch Shell!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.