Het aandeel Randstad kopen

Sommige beursaandelen in de arbeidsmarktsector trekken veel beleggers aan die op zoek zijn naar winst. Het aandeel van de Randstad Groep neemt binnen deze groep aandelen een bijzonder goede positie in. Voordat u echter overgaat tot het aanschaffen van deze aandelen, geven wij u een paar essentiële gegevens over de activiteiten van de Randstad Groep. Ook krijgt u enkele adviezen op het gebied van de technische analyse met een onderzoek van de aandelenkoersen in de afgelopen tien jaar.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Randstad Groep:

Het Nederlandse Randstad is een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van uitzendwerk en human resources. De activiteiten van het bedrijf kunnen worden onderverdeeld in de volgende drie hoofdcategorieën:

 • De bemiddeling van algemeen personeel uitgezonderd de traditionele sectoren voor de administratie of lichte industrie.
 • De plaatsing van algemeen personeel afkomstig van bureaus ter plaatse in de logistiek en industrie.
 • De plaatsing van gespecialiseerd personeel.

Randstad levert ook diensten voor het vaste personeel van zijn klanten, zoals vervangingen, re-integratie of salarisadministratie.

Randstad heeft 2800 kantoren over de hele wereld. De Randstad-groep haalt het grootste deel van zijn omzet in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg, maar ook in Noord-Amerika.

 

Het aandeel Randstad in het kort:

 • Totale beurswaarde: 8,4 miljard Euro
 • Aantal aandelen: niet opgegeven
 • Plaats van notering: Euronext Amsterdam
 • Markt: Compartiment A
 • Index: AEX
 • Sector: Diensten

 

Analyse van de koers van het aandeel Randstad:

De koers van het aandeel Randstad is genoteerd in compartiment A van Euronext Amsterdam in Nederland. Ook maakt het aandeel onderdeel uit van de berekening van de beursindex Euronext 100.

De historische analyse van de beursgrafieken van het aandeel Randstad laat zien dat dit effect bijzonder volatiel is, met zeer uitgesproken trends.

In de afgelopen tien jaar heeft het verschillende beurspieken gekend, met name in juli 2007 met € 62,31. Dit hoogtepunt werd gevolgd door een neerwaartse correctie met vervolgens een nieuwe stijging tot € 42,24 in februari 2011. De koers bleef daarna rond een niveau van € 24, waarna er in 2012 opnieuw een stijgende trend begon die uitmondde in een hoogste koers van € 62,17 in juni 2015. Sindsdien laat de koers een licht dalende lijn zien. Dit is een klassieke correctie die waarschijnlijk niet blijft voortduren.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Randstad:

Voordat u zich aan het online traden van het aandeel Randstad waagt, is het belangrijk om de gegevens uit de technische analyse van de laatste jaren te kennen. Toch zijn ook ietwat algemenere gegevens belangrijk; we stellen ze hier aan u voor. Het gaat om gegevens met betrekking tot de positionering van Randstad op de internationale aandelenmarkten.

 • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Randstad 10.284,44 miljoen euro.
 • Het aantal door Randstad uitgegeven aandelen dat momenteel op de markt in omloop is, bedraagt 183.258.045 stuks.
 • De aandelenkoers van Randstad staat momenteel genoteerd op compartiment A van de Nederlandse Euronext Amsterdam-aandelenmarkt.
 • Randstad maakt ook deel uit van de samenstelling van de Nederlandse nationale beursindex AEX.
 • De groep van Randstad-aandeelhouders is samengesteld uit 40% aandelen van Mr. FJD Goldschmeding, 30% aandelen van Stichting Administratiekantoor Preferente Aandelen Randstad Holding die in handen is van de groep, 15% aandelen van NN Group, 10% aandelen van ASR en 1,94% aandelen van investeringsfonds BlackRock. De overige aandelen zijn in handen van individuele en private beleggers.

 

Economische en financiële geschiedenis van Randstad:

Om de historische evolutie van Randstads aandelenkoers beter te begrijpen, is het cruciaal om de fundamentele gebeurtenissen die er een invloed op hadden te kennen. Wij dompelen u graag even onder in de recente economische en financiële geschiedenis van Randstad: we tonen u daarbij belangrijke, te onthouden informatie uit de tien laatste jaren van de groep.

 • In 2001 wordt Hans Zwarts als CEO van het bedrijf opgevolgd door Cleem Farla. Farla wil de oude waarden van Randstad herintroduceren door het ontwikkelen van een betere strategie op internationaal niveau terwijl hij de kosten van de onderneming drastisch wil verlagen. De groep baseert zich op eerdere tegenvallers om een op zijn kernactiviteiten gerichte strategie op punt te stellen: de consultants krijgen opnieuw een centrale rol in het kantoor, net als het in contact brengen van klant en interimaris. Het herstructureringsplan en de nieuwe strategie worden onmiddellijk na deze beslissing toegepast.
 • In het begin van de jaren 2000 introduceert Randstad vier strategische pijlers in zijn organisatie; het bedrijf beschouwt dit moment als een nieuwe start. Het management dat de basis van deze nieuwe strategie vormt, wordt rechtstreeks door Cleem Farla geïnspireerd.
 • Maar in 2002 wordt Farla ernstig ziek. Hij wordt vervangen wordt door Ben Noteboom, die Farla in 2003 definitief opvolgt als hoofd van de groep.
 • Vanaf 2005 ontwikkelt de Randstad-groep zich - in navolging van zijn mondialiseringsstrategie - sterk op internationaal niveau. Zo neemt de groep in India EmmayHR en Team4U over om de nummer 3 van die markt te worden. De groep vestigt zich ook in China en op de Portugese, Hongaarse, Turkse, Poolse en Japanse markten.
 • In 2007 kondigt Randstad een fusie met Vedior, een ander uitzendbureau aan. Dankzij deze fusie hijsen beide bedrijven zich naar de tweede plaats wereldwijd, net na Adecco. Vedior is bovendien aanwezig op doelmarkten waar Randstad zich maar moeizaam kon vestigen, zoals Japan en Brazilië. Anderzijds is Vedior op een gedecentraliseerde manier gestructureerd, terwijl Randstad meer gecentraliseerd werkt. Vedior opereert ook onder 125 verschillende merknamen terwijl Randstad onder slechts een en dezelfde merknaam werkt.
 • Recenter - in 2016 - kondigt Randstad de aankoop voor 429 miljoen dollar van Monster aan, de Amerikaanse reus die ook Monsterboard bezit.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Randstad:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Randstad moet worden gekeken naar de juiste indicators en moeten de gebeurtenissen worden gevolgd die deze markt direct beïnvloeden. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand in de sector van human resources.
 • De nieuwe kantoren die de groep opent.
 • De werkgelegenheid in Europa.
 • De concurrentie in deze sector

 

Beoordeling: 3.96 25 stemmen

Het aandeel Randstad aanschaffen:

Het aandeel Randstad is heel eenvoudig te verkrijgen via een online handelsplatform. Deze methode wordt aangeraden om tegelijkertijd te speculeren op een stijging en op een daling van de koersen van dit aandeel.

Beleg nu in het aandeel Randstad!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.