PRYSMIAN

Analyse van de koers van het Prysmian aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Onder de aandelen die worden voorgesteld door Europese bedrijven en die u kunt vinden op de online beurs, zijn die van Italiaanse bedrijven bijzonder populair bij beleggers. We hebben besloten om u meer te vertellen over het Prysmian-aandeel hier. U ontdekt informatie over deze groep en zijn activiteiten, maar ook historische gegevens uit de technische analyse van zijn beurskoers, om u te helpen uw eigen strategieën te realiseren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats moeten de elektriciteitsmarkt en de telecommunicatiemarkt in Italië, maar ook in de rest van Europa, op de voet worden gevolgd, aangezien de activiteiten van Prysmian in grote mate afhankelijk zijn van hun financiële gezondheid en het niveau van de vraag.

Analyse nr. 2

De ontwikkeling van glasvezel is ook een interessant element om te analyseren, omdat het een kans biedt op extra winst voor Prysmian.

Analyse nr. 3

We zullen ook het nieuws van de Groep over de oprichting van partnerschappen en strategische allianties die het mogelijk maken om zijn winstgevendheid te ontwikkelen, nauwlettend in de gaten houden.

Analyse nr. 4

Ten slotte zal aandacht worden besteed aan de activiteiten van Prysmian met het oog op de geografische uitbreiding van haar activiteiten, met name door het bereiken van nieuwe landen in de buurt van Italië of in de rest van Europa.

--- Publiciteit ---
Handel in Prysmian aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Prysmian :

De Italiaanse groep Prysmian, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de productie, de verkoop en de installatie van kabels en bekabelingssystemen. Meer specifiek wordt het grootste deel van de omzet gegenereerd door elektrische kabels en bekabelingssystemen, en een ander deel door telecomkabels en bekabelingssystemen.

Met meer dan 90 productievestigingen over de hele wereld bereikt deze groep niet alleen de Italiaanse markt, maar ook de Europese, Noord-Afrikaanse, Noord-Amerikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse markt.

 

Ken de concurrentie van het Prysmian-aandeel:

De Prysmian Group is nog steeds de wereldleider in de bekabelingsindustrie. Als gevolg daarvan is het marktaandeel natuurlijk zeer begeerd door de andere grote bedrijven op dit gebied. Het is daarom essentieel om deze sector en zijn grote spelers goed in de gaten te houden als u van plan bent om een deel van uw kapitaal te investeren in de koers van het Prysmian-aandeel. Hiertoe is hier een lijst van de huidige belangrijkste concurrenten van Prysmian, gerangschikt naar het niveau van de gemiddelde jaaromzet.

 

De strategische allianties die de Prysmian Groep heeft opgezet:

In de afgelopen jaren heeft de Prysmian Groep niet echt veel strategische partnerschappen gecreëerd, omdat haar reputatie meer dan genoeg is om wereldwijd contracten binnen te halen.

Bijzonder opmerkelijk is de strategische overname van Draka, een Nederlands kabelbedrijf in 2010, waardoor Prysmian Nexans heeft kunnen inhalen om de wereldleider in deze industrie te worden.

Het is niet onmogelijk dat Prysmian binnenkort andere strategische allianties aangaat en wij adviseren u dan ook om het economische en financiële nieuws nauwlettend in de gaten te houden.

 

Economische geschiedenis

Voordat u begint met het analyseren van de geschiedenis van de aandelenkoers van Prysmian, moet u zich natuurlijk bewust zijn van de gebeurtenissen die de geschiedenis van dit bedrijf hebben gemarkeerd en die de koers van het aandeel hebben beïnvloed. Hier is een samenvatting van de geschiedenis van Prysmian met de belangrijkste data.

In de eerste plaats moet worden herinnerd aan het feit dat Prysmian oorspronkelijk een dochteronderneming van de Pirelli-groep was. Het was in 1879 dat Pirelli samen met zijn Cavi e sistemi divisie werd opgericht. Al snel daarna, in 1886, werd de eerste fabriek die gespecialiseerd was in de productie van onderzeese kabels opgericht en kreeg ze de naam Spezia. Pirelli creëerde ook een telegraafverbinding over de Rode Zee. In 1902 werd de Spaanse dochteronderneming gelanceerd met de ingebruikname van een kabelfabriek in opdracht van Pirelli, vervolgens werd in 1914 een andere dochteronderneming in Groot-Brittannië opgericht en werd een andere productielocatie in gebruik genomen. Later werden andere centra en dochterondernemingen opgericht in Argentinië en Brazilië, evenals in de Verenigde Staten, met een dochteronderneming die in 1925 werd gelanceerd na de oprichting van de eerste onderwatertelegraafverbinding over de Atlantische Oceaan, met een lengte van 5.150 km, die de Verenigde Staten met Italië verbond. Verschillende andere elektrische verbindingen zullen dan het daglicht zien naar New York en Chicago. D-s In het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw legde Pirelli een verbinding tussen Brazilië en Noord-Afrika en werd ook in Canada een fabriek opgericht voor de productie van ondergrondse elektriciteitskabels met een hoog vermogen voor de Canadese markt.

In de jaren vijftig werd Pirelli door de Italiaanse regering belast met de bekabeling van TV-zenders tussen de steden voor het hele land en met de aanleg van een telefoonverbinding tussen Italië en Brazilië. Later, in de jaren zeventig, kocht de dochteronderneming Pirelli Cavi haar concurrent CEAT Cavi, die gespecialiseerd was in de productie van zeer hoogspanningskabels, uit.

In 1982 werd de dochteronderneming Pirelli Cavi het eerste bedrijf voor de productie van glasvezelkabels ter wereld.

Het einde van de 20e eeuw zal worden gekenmerkt door verschillende grote overnames door dit bedrijf, dat met name Siemens AG Kabel in Duitsland, BICC en Metal Manufacturers Ltd in Groot-Brittannië en twee Japanse bedrijven van het NFK-concern zal overnemen.

Het begin van de jaren 2000 was voor deze dochteronderneming een kans om echt succes te boeken met de explosieve groei van de glasvezelbekabelingsector wereldwijd, met name dankzij de groei van de IT-sector.

In 2005 heeft de Pirelli-groep uiteindelijk zijn dochteronderneming voor kabelproductie afgestoten om zijn activiteiten in de banden- en telefoniesector te concentreren met de overname van Telecom Italia. Het was toen dat Prysmian, een van de bedrijven die door Goldman Sachs worden beheerd, Pirelli Cavi e sitemi van Pirelli kocht. De aandelen worden vervolgens voor 20% verkocht aan een groep investeerders en de rest wordt verdeeld onder het publiek. Deze dochteronderneming wordt dan omgedoopt tot Prysmian Cables & Systems. In 2007 gaat deze dochteronderneming naar de beurs en is voor het eerst genoteerd op de financiële markt van Milaan. In datzelfde jaar werd het opgenomen in de S&P MIB beursindex. Prysmian blijft nummer één in zijn activiteitensector en werd in 2010 geselecteerd om te werken aan het Canadese project FORCE of Fundy Ocean Research Center for Energy, dat niets anders is dan het grootste project ter wereld voor energieproductie door middel van oceaanstromen.

In 2010 maakt Prysmian bekend dat het een schriftelijke overeenkomst heeft getekend om het Nederlandse bedrijf Draka over te nemen. Deze overname zal uiteindelijk in 2011 van start gaan.

Meer recentelijk, in 2017, verwierf Prysmian General Cable voor $3 miljard.

Natuurlijk moet u ook toekomstige gebeurtenissen volgen die van invloed kunnen zijn op deze actie.

 

Elementenvooreenstijging van de koers van Prysmian:

In de eersteplaatsmag niet wordenvergetendat de Prysmian-groepeenzeersterkepositieheefttenopzichte van de concurrentie, aangezienzijwereldwijdeen van de leidersis in haaractiviteitensector. Om dit te bereiken kan zijrekenen op verschillendefactoren, zoalseenzeersterkepositie in de segmenten van dezemarkt met eenaanzienlijkewaardecreatie. Dit succesisookgebaseerd op een portefeuille van producten die als van hogekwaliteit en bijzondergoedgediversifieerdwordenbeschouwd. TenslotteisPrysmian er in de loop der tijd in geslaagdeensuccesvolle internationale expansiestrategie te implementeren, aangezien het bedrijfmomenteelwereldwijdisvertegenwoordigd.

 

Bewijsvooreenkoersdaling van het aandeelPrysmian :

Naastdezetalrijkeargumentenvooreenstijging van de koers van het aandeelPrysmianzijn er natuurlijkenkeletamelijknegatieveelementen met betrekkingtot het groeipotentieel van dit aandeel of die eenfundamenteleopwaartse trend kunnenbelemmeren.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe is Prysmian ontstaan?

Prysmian zoals we het vandaag kennen, werd opgericht in 2005. In feite was het de tussenkomst van de Goldman Sachs Group, die de activiteiten van Pirelli Cavi SpA, een dochteronderneming van de Pirelli-groep, dat jaar overnam en zorgde voor de openbare verspreiding ervan, die deze entiteit het licht deed zien. Er zij ook aan herinnerd dat vandaag meer dan 80% van het kapitaal van Prysmian in handen is van een groot internationaal publiek en dat slechts 20% van dat kapitaal in handen is van institutionele beleggers-aandeelhouders.

Wie zijn de belangrijkste institutionele beleggers in het kapitaal van Prysmian?

Een deel van het kapitaal van Prysmian is momenteel in handen van particuliere institutionele beleggers. BlackRock heeft 5,725% van de aandelen in handen, Fil Limited 3,323%, UBS 2,467%, Standard Life 2,157%, JP Morgan Chase & Co 2,170%, Jabre Capital Partners 2,097%, Lazard 2,078%, Schroder Investment Management Ltd 2,027% en de rest van het kapitaal is in handen van het publiek.

Is het mogelijk om Prysmian aandelen online te verhandelen?

Ja, het is uiteraard mogelijk om online te handelen in de koers van het Prysmian aandeel door gebruik te maken van CFD's of contracts for difference. Deze contracten stellen beleggers in staat te wedden op de stijging of daling van de aandelenkoers zonder de aandelen vooraf te hoeven kopen.

--- Publiciteit ---
Handel in Prysmian aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500