POSTNL

Analyse van de koers van het PostNL aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Voordat u begint met het online verhandelen van Nederlandse PostNL aandelen, raden wij u aan om ervoor te zorgen dat u alle benodigde informatie en kennis heeft om dit te doen. Het is met dit in gedachten dat we hebben verzameld voor u en in dit artikel, de beurs en de economische elementen die u het meest nodig zal hebben om uw analyses van deze aandelen op te zetten. U vindt er bijvoorbeeld informatie over de onderneming en haar gedetailleerde activiteiten, een presentatie van haar belangrijkste concurrenten op de markt of haar meest recente samenwerkingsverbanden. We zullen hier ook uitleggen welke gegevens u moet gebruiken in uw fundamentele analyse van deze aandelen.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Het creëren en implementeren van nieuwe diensten om tegemoet te komen aan de behoeften van de consument kan een sterkte zijn voor dit bedrijf en het in staat stellen om zijn inkomsten te verhogen.

Analyse nr. 2

De groei van het bedrijf in het e-commerce segment zal ook worden gevolgd met de ontwikkeling van de online diensten en de webmarkt in het algemeen.

Analyse nr. 3

Wijzigingen in de regelgeving kunnen natuurlijk ook invloed hebben op de beurskoers van dit aandeel en dienen daarom uw volledige aandacht te krijgen.

Analyse nr. 4

De concurrentie in de sector van de pakketbezorging wordt steeds belangrijker, dus u moet hier rekening mee houden bij de analyse van deze titel.

Analyse nr. 5

Tot slot zullen we de daling van de postverzending volgen, die de activiteiten van de groep zwaar op de proef stelt en vervangen wordt door online communicatie.

--- Publiciteit ---
Handel in PostNL aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van PostNL

We willen u nu graag wat meer vertellen over PostNL en haar activiteiten. Hierdoor krijgt u een beter zicht op deze groep en zijn inkomstenbronnen, waardoor u beter kunt anticiperen op de invloed van bepaalde gebeurtenissen op zijn rentabiliteit en de waarschijnlijke stijging van zijn aandelenkoers.

De PostNL Groep is een Nederlandse onderneming die actief is op het gebied van expresvervoer, postverzending en e-commerce. Het bedrijf biedt echter ook aanvullende diensten aan zoals data- en documentbeheer, direct marketing en fulfillment-diensten.

Om de activiteiten van deze groep beter te begrijpen, kunnen ze worden onderverdeeld in twee grote divisies op basis van het aandeel in de omzet dat ze genereren en op deze manier:

 

Ken de concurrentie van het PostNL-aandeel

Hoewel een goede kennis van PostNL natuurlijk essentieel is voor het verhandelen van de aandelen, moet u ook vertrouwd zijn met de belangrijkste concurrent op de markt. PostlNL heeft op dit moment slechts één serieuze concurrent, die we hier nader zullen toelichten om u te helpen hier rekening mee te houden in uw analyses.

Aangezien dit Belgische bedrijf momenteel rechtstreeks concurreert met PostNL, moet u de interacties tussen deze twee entiteiten, de marketing van nieuwe producten of diensten door deze twee bedrijven of hun belangrijke mededelingen en publicaties in de gaten houden.

 

De strategische allianties die de PostNL Groep heeft opgezet

Laten we ons nu richten op de strategische partners van de PostNL Groep met een presentatie van de recente strategische allianties die de groep in de afgelopen jaren heeft opgezet.

Natuurlijk zijn de partnerschappen waar we het net over hadden, allianties uit het verleden. Als onderdeel van uw handelsstrategie op dit aandeel, zult u zich meer moeten richten op toekomstige allianties.

 

Voordelen / Nadelen

Hier is nu wat informatie over de voor- en nadelen van deze PostNL-actie.

In termen van voordelen zijn dit de belangrijkste:

Wat de zwakke punten van deze waarde betreft, dient het volgende te worden opgemerkt:

Door deze sterktes en zwaktes van de PostNL Groep te vergelijken, krijgt u een beter zicht op de kansen van het aandeel op de beurs.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat kan leiden tot een koersdaling van PostNL?

Verschillende factoren kunnen de koers van het aandeel PostNL doen dalen. Zo zal de komst van nieuwe concurrenten op de markt een zeer ernstige bedreiging vormen voor de marktaandelen van het bedrijf. Hetzelfde geldt voor de introductie van nieuwe diensten en producten door haar directe concurrent BPost, die klanten kan weghalen. Deze indicatoren zullen dan ook met belangstelling worden gevolgd.

Hoe kan de koers van het aandeel PostNL effectief worden geanalyseerd?

Technische analyse en fundamentele analyse zijn de twee methoden die u moet gebruiken om goede voorspellingen te doen over de prijs van dit aandeel. Door signalen van trend- en volatiliteitsindicatoren te vergelijken met signalen van groot marktnieuws en publicaties, heeft u een goede kans om de richting van toekomstige bewegingen te bepalen.

Op welke markt is het aandeel van PostNL genoteerd?

Het aandeel PostNL Group is momenteel genoteerd aan compartiment B van de Euronext Amsterdam markt. Dit is de Nederlandse beurs die is aangesloten bij het Europese Euronext-noteringssysteem. Dit betekent dat de koers van het aandeel continu en tijdens de gebruikelijke openingsdagen en -uren van dit financiële centrum wordt genoteerd. U kunt de prijs ervan raadplegen in de grafiek van uw online makelaar.

--- Publiciteit ---
Handel in PostNL aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500