Het aandeel Philips kopen

Het aandeel Philips is een van de populairste beursaandelen op de Europese aandelenmarkten, en terecht. Het is bijzonder geschikt voor beginnende en iets meer ervaren beleggers. In dit artikel geven wij u essentiële gegevens over dit bedrijf en zijn activiteiten en daarnaast krijgt u adviezen om in dit aandeel te beleggen aan de hand van een analyse van de koersen in de afgelopen jaren.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Philips-groep:

De Philips-groep is gespecialiseerd in het bedenken, produceren en verkopen van elektrische en elektronische producten. De activiteiten van de groep kunnen worden onderverdeeld in verschillende polen. De belangrijkste daarvan zijn medische apparaten, lichtproducten en elektronische producten voor het grote publiek.

Hoewel Philips een Europees bedrijf is, wordt het grootste deel van de omzet in de Verenigde Staten behaald. Ook is het bedrijf heel actief in China, Duitsland en Japan.

 

Het aandeel Philips in het kort:

 • Totale beurswaarde: 23,3 miljard Euro
 • Aantal aandelen: niet opgegeven
 • Plaats van notering: Euronext Amsterdam
 • Markt: Compartiment A
 • Index: AEX
 • Sector: Technologie

 

De belangrijkste concurrenten van Philips:

De Philips-groep rangschikt momenteel op de tiende plaats van grootste bedrijven in de wereldwijde elektronicasector. Afhankelijk van de verschillende bedrijfstakken kent de groep ook verschillende concurrenten. Het is goed om de concurrentie te leren kennen voordat u op de beurs het Philips-aandeel gaat verhandelen.

In de sector van elektronica voor het grote publiek is Philips is de Europese leider. De concurrenten zijn:

 • Samsung
 • Siemens
 • Hitachi
 • NEC
 • Ericsson

Na Siemens is Philips tweede in de verlichtingssector. De overige concurrenten hier zijn:

 • Osram
 • Zumtobel
 • Valmont

In de sector van huishoudelijke apparaten en apparaten voor persoonlijke verzorging blijft Philips de wereldwijde nummer één. Toch ondervindt het merk de dreiging van bepaalde concurrenten, zoals:

 • Electrolux
 • Seb
 • Tefal

Om uw beleggingsstrategie voor de aandelenkoers van Philips optimaal te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met innovaties en evoluties in het marktaandeel van de concurrenten.

 

De belangrijkste partners van Philips:

Hier vindt u een paar van de belangrijkste partnerschappen die Philips onlangs sloot om zijn marktpositie te ontwikkelen.

 • In 2014 sluit de Franse groep EDF een partnerschapsakkoord met Philips in het kader van een project dat oplossingen moet zoeken om consumenten te helpen bij het maken van de juiste keuze voor het terugdringen van energiekosten.
 • In 2015 kondigt Technicolor een fusieakkoord met Philips op het vlak van HDR-toepassingen aan, met inbegrip van het creëren van content, software voor codering en decodering en ook de technische ondersteuning van laatstgenoemde.
 • In 2017 sluit de Philips-groep een partnerschap met de Amerikaanse groep Banner Health, met als doel om digitaal verbonden gezondheidsprogramma's te ontwikkelen.

 

Analyse van de koers van het aandeel Philips:

De koers van het aandeel Philips is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam in Nederland. Ook maakt het aandeel onderdeel uit van de berekening van de beursindex Euronext 100.

Het aandeel Philips kreeg in maart 2011 zijn eerste beursnotering op 23,85 €. Vlak na de beursintroductie daalde de koers tot 17,68 €, waarna hij stabiliseerde en zelfs weer enkele punten steeg.

Deze stijgende trend hield aan tot in januari 2014 toen een hoogste niveau van 28,06 € werd bereikt.

Vervolgens liet de koers een licht dalende lijn zien tot in oktober van hetzelfde jaar, waarna een stijging begon met een koersbeweging die even volatiel was als de eerdere bewegingen. Sinds deze periode gaat de koers van het aandeel Philips flink op en neer met korte, opeenvolgende koerstijggingen en -dalingen.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Philips:

Om het Philips-aandeel op de aandelenmarkt en zijn positie tegenover andere aandelen in de sector beter te kunnen benaderen, geven wij u graag wat essentiële informatie over de beursnotering en over de plaats die Philips inneemt op de internationale financiële markt.

 • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Philips 30.501,65 miljoen euro.
 • Het aantal door Philips uitgegeven effecten dat momenteel op de aandelenmarkt in omloop is, ligt in de ordegrootte van 922.437.000 stuks.
 • De aandelenkoers van Philips staat momenteel genoteerd op compartiment A van de Euronext Amsterdam-aandelenmarkt.
 • Philips maakt ook deel uit van de Nederlandse nationale beursindex AEX en bevindt zich dus tussen de ondernemingen met de grootste beurswaarde van het land.
 • De groep van Philips-aandeelhouders is samengesteld uit 71,22% aandelen van Koninklijke Philips, 5,03% aandelen van investeringsfonds BlackRock,4,99% aandelen van Harris Associates Investment Trust, 3% eigen aandelen van de groep en 2,99% aandelen van het bedrijf State Street Corporation. De resterende aandelen zijn verdeeld over individuele aandeelhouders.

 

Economische en financiële geschiedenis van Philips:

Voor een beter begrip van de historische technische analyse van de aandelenkoers van het Philips-aandeel, vindt u hier een paar gegevens over de recente financiële en economische geschiedenis van het bedrijf.

 • In 2006 richt Philips de spin-offonderneming Philips Semiconductors op: 80,1% ervan verkoopt het aan NXP, een groep van Amerikaanse private investeerders. De Philips-groep behoudt de 19,9% resterende aandelen. Philips verlegt zijn globale strategie dus naar toepassingen, innovatie en de nieuwe belofte van het merk: "zin en eenvoud".
 • Om zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt in de sector van buitenverlichting te versterken gaat de groep in 2007 over tot de aankoop van Genlyte Group.
 • In 2009 neemt de groep Saeco over, specialisten op het vlak van espresso- en capuccinomachines.
 • In 2011 trekt Philips zich stukje bij beetje terug uit de markt van televisietoestellen; het creëert de joint venture TPV Technology en behoudt er slechts 30% van de aandelen in.
 • In 2011 kondigt de Philipsgroep aan dat er nog voor het jaar 2014 meer dan 4500 banen zullen verdwijnen om de productiekosten met bijna 800 miljoen euro te verlagen.
 • In 2012 schrapt de groep wereldwijd nog eens 2200 banen, waardoor het verwachte totaal van voor 2014 verdwijnende banen op 6700 komt te staan.
 • In 2014 maakt Philips, in het kader van een radicale strategische verandering, bekend dat het zijn activiteiten op het gebied van televisietoestellen stopzet en dat het zich op gezondheid en verlichting zal toeleggen. In datzelfde jaar voorziet Philips de verdeling van zijn bedrijfsactiviteiten over twee ondernemingen: een met verlichtingsactiviteiten en een andere met lifestyle- en gezondheidsactiviteiten. Deze wijziging zet de directie van Philips aan tot een officiële mededeling. Nog steeds in 2014 koopt de Philips-groep voor een bedrag van 1,2 miljard dollar Volcano Corp, een bedrijf dat in medisch materiaal en invasieve technieken gespecialiseerd is.
 • Meer recent, in 2015, verkoopt de groep voor 2,8 miljard dollar 80% van zijn participatie in Lumileds, een entiteit die de activiteiten van Philips op de gebieden van ledverlichting en automobielverlichting verenigde. Niettemin zal de Amerikaanse overheid, die zich hiertegen verzet, de verkoop in 2016 ongedaan maken. In 2016 verkoopt Philips ten slotte voor 1,5 miljard dollar 80% van zijn aandelen in Lumileds aan investeringsfonds Apollo.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Philips:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Philips moet worden gekeken naar de juiste indicators en moeten de gebeurtenissen worden gevolgd die deze markt direct beïnvloeden. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 

Beoordeling: 3.75 28 stemmen

De CFD's om online in het aandeel Philips te beleggen:

De CFD's zijn waarschijnlijk de meest geschikte beleggingsinstrumenten om in het aandeel Philips te beleggen. Schrijf u nu in op een goed handelsplatform en begin met speculeren op de aandelenmarkt.

Beleg nu in het aandeel Philips!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.