PHILIPS

Analyse van de koers van het Philips aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De toenemende ontwikkeling van duurzame en ecologische verlichtingsproducten is een echte kans voor Philips en we zullen deze gegevens dan ook nauwlettend in de gaten houden.

Analyse nr. 2

Ook de activiteiten van Philips om zijn activiteiten en positionering in opkomende markten zoals China en India te ontwikkelen, zullen worden gemonitord.

Analyse nr. 3

Overheidsprogramma's of activistische prikkels om anders te consumeren kunnen ook de verkoop van milieuvriendelijkere producten voor bedrijven als Philips stimuleren.

Analyse nr. 4

Uiteraard is de concurrentie in deze sector bijzonder hevig en daarom is het passend een analyse te maken van de belangrijkste concurrenten van Philips en hun marktaandelen.

Analyse nr. 5

Het toenemende en frequente op de markt brengen van namaakproducten is ook een bedreiging voor de controle.

Analyse nr. 6

Aangezien Philips een groot deel van zijn omzet internationaal realiseert, zal ook rekening worden gehouden met wisselkoersen en fluctuaties.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Philips!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over de Philips-groep:

De Philips-groep is gespecialiseerd in het bedenken, produceren en verkopen van elektrische en elektronische producten. De activiteiten van de groep kunnen worden onderverdeeld in verschillende polen. De belangrijkste daarvan zijn medische apparaten, lichtproducten en elektronische producten voor het grote publiek.

Hoewel Philips een Europees bedrijf is, wordt het grootste deel van de omzet in de Verenigde Staten behaald. Ook is het bedrijf heel actief in China, Duitsland en Japan.

 

De belangrijkste concurrenten van Philips:

De Philips-groep rangschikt momenteel op de tiende plaats van grootste bedrijven in de wereldwijde elektronicasector. Afhankelijk van de verschillende bedrijfstakken kent de groep ook verschillende concurrenten. Het is goed om de concurrentie te leren kennen voordat u op de beurs het Philips-aandeel gaat verhandelen.

In de sector van elektronica voor het grote publiek is Philips is de Europese leider. De concurrenten zijn:

Na Siemens is Philips tweede in de verlichtingssector. De overige concurrenten hier zijn:

In de sector van huishoudelijke apparaten en apparaten voor persoonlijke verzorging blijft Philips de wereldwijde nummer één. Toch ondervindt het merk de dreiging van bepaalde concurrenten, zoals:

Om uw beleggingsstrategie voor de aandelenkoers van Philips optimaal te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met innovaties en evoluties in het marktaandeel van de concurrenten.

 

De belangrijkste partners van Philips:

Hier vindt u een paar van de belangrijkste partnerschappen die Philips onlangs sloot om zijn marktpositie te ontwikkelen.

 

Analyse van de koers van het aandeel Philips:

De koers van het aandeel Philips is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam in Nederland. Ook maakt het aandeel onderdeel uit van de berekening van de beursindex Euronext 100.

Het aandeel Philips kreeg in maart 2011 zijn eerste beursnotering op 23,85 €. Vlak na de beursintroductie daalde de koers tot 17,68 €, waarna hij stabiliseerde en zelfs weer enkele punten steeg.

Deze stijgende trend hield aan tot in januari 2014 toen een hoogste niveau van 28,06 € werd bereikt.

Vervolgens liet de koers een licht dalende lijn zien tot in oktober van hetzelfde jaar, waarna een stijging begon met een koersbeweging die even volatiel was als de eerdere bewegingen. Sinds deze periode gaat de koers van het aandeel Philips flink op en neer met korte, opeenvolgende koerstijggingen en -dalingen.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Philips:

Om het Philips-aandeel op de aandelenmarkt en zijn positie tegenover andere aandelen in de sector beter te kunnen benaderen, geven wij u graag wat essentiële informatie over de beursnotering en over de plaats die Philips inneemt op de internationale financiële markt.

 

Economische en financiële geschiedenis van Philips:

Voor een beter begrip van de historische technische analyse van de aandelenkoers van het Philips-aandeel, vindt u hier een paar gegevens over de recente financiële en economische geschiedenis van het bedrijf.

 

De voordelen en sterke punten van het Philips-aandeel als beursactivum:

In de eerste plaats, en gezien de sterke punten van de Philips-groep, kunnen we uiteraard spreken over de strategische internationale positionering van de Philips-groep. Philips biedt en verkoopt zijn producten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Daartoe heeft het wereldwijd meer dan 120.000 medewerkers in dienst.

Nog steeds met betrekking tot de activa van het Philipsconcern kunnen we het ook hebben over de aanzienlijke productiekracht van het Philips-concern. Dit bedrijf bezit en exploiteert momenteel meer dan 110 productielocaties wereldwijd, waardoor het in staat is om snel en efficiënt te reageren op de vraag en haar verschillende klanten en verkooppunten te bevoorraden en tegelijkertijd de transportkosten te verlagen.

Een andere onmiskenbare kracht van het Philipsconcern is het grote innovatievermogen. Philips investeert veel in onderzoek en ontwikkeling om zijn concurrenten een stap voor te blijven en een van de marktleiders te blijven. In het bijzonder beheert het zeven onderzoeks- en ontwikkelingscentra over de hele wereld.

Natuurlijk is ook het leiderschap van Philips een van zijn sterke punten, vooral omdat het wordt uitgeoefend in een hoogwaardige markt. In het bijzonder is de groep momenteel wereldleider in de markt voor cardiale zorg, acute en thuiszorg, energie-efficiënte verlichtingsoplossingen en heeft de groep een stabiele groei laten zien in deze segmenten. Ook hier kan het voordeel van Philips' aanwezigheid in opkomende markten worden benadrukt.

De productiestrategie van de Philips-groep is natuurlijk ook voor dit bedrijf een groot voordeel. Deze groep heeft immers besloten haar activiteiten af te stemmen op de marktomstandigheden om haar productiviteit te verhogen. In het bijzonder heeft de onderneming inspanningen geleverd om haar managementstructuur te verbeteren om de uitvoering te versnellen en tegelijkertijd haar operationele kosten te verlagen. Dit heeft haar uiteraard in staat gesteld haar algemene efficiëntie te verbeteren en haar marges te maximaliseren.

Het laatste voordeel dat dit bedrijf ten slotte geniet, betreft zijn klanten die bijzonder loyaal zijn in de loop der tijd, met name op het gebied van consumentenelektronicaproducten met een zeer belangrijke merkherinnering.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Philips!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500