Analyse van de koers van het Pharming Group aandeel

Het aandeel Pharming is een aandeel dat veel beleggers over de hele wereld interesseert, net als andere aandelen in de biofarmaceutische sector. Maar voordat u dit aandeel gaat verhandelen of kopen, moet u de tijd nemen om een nauwkeurige analyse van dit aandeel uit te voeren door te kijken naar dit Nederlandse bedrijf, zijn toekomstperspectieven en de belangrijkste zaken die op het spel staan. In dit artikel stellen wij u voor om meer informatie over Pharming te ontdekken, zoals details over de activiteiten, de belangrijkste concurrenten en de belangrijkste samenwerkingsverbanden. Met deze informatie heeft u een goede kennis van dit bedrijf en heeft u de basis om te gaan kijken naar de mogelijkheden voor de evolutie ervan en zo uw investeringsstrategie op min of meer lange termijn uit te stippelen.  

--- Publiciteit ---
Handel in aandelen online!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met eToro

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats zullen we natuurlijk de behandelingen die zich momenteel in de test- en testfase bevinden en die in de nabije toekomst op de markt kunnen worden gebracht, nauwlettend in de gaten houden. Het succes van deze proeven zal ongetwijfeld leiden tot een stijging van de koers van het aandeel.

Analyse nr. 2

De verschillende onderzoeks- of financieringspartnerschappen waarvan Pharming Group in de toekomst kan profiteren, zullen ook van het grootste belang zijn en zullen u in staat stellen de belangstelling van de groep voor de markt beter te begrijpen.

Analyse nr. 3

Ten slotte zal ook de vooruitgang van andere bedrijven in deze sector die aan dezelfde segmenten en soorten behandelingen werken, worden gevolgd. U zult dus in staat zijn om volatiele trends te detecteren die worden veroorzaakt door min of meer belangrijke aankondigingseffecten. Zo kunt u publicaties uit de hele sector volgen en belangrijke gebeurtenissen in de gaten houden.

--- Publiciteit ---
Handel in aandelen online!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met eToro

Algemene presentatie van Pharming Group :

Om dit artikel gewijd aan de Pharming-actie in goede omstandigheden te starten, moet u dit bedrijf en zijn activiteitensector natuurlijk leren kennen. Dit is wat wij u nu voorstellen met een samenvatting van de belangrijkste activiteiten van dit bedrijf en zijn verschillende interventiegebieden.

De Pharming Group is een Nederlands biofarmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische aandoeningen en specifieke producten voor bepaalde chirurgische indicaties en voedingsproducten.

Voor de ontwikkeling van haar verschillende oplossingen en producten kan de Pharming groep rekenen op verschillende technologieën zoals innovatieve platforms voor de productie van eiwitbehandelingen, technieken en processen voor de zuivering en formulering van deze producten.

Om beter te begrijpen hoe Pharming Group haar inkomsten genereert, moet hier worden opgemerkt dat meer dan 98,9% van de omzet van Pharming Group afkomstig is van de verkoop van producten en dat licentievergoedingen ongeveer 1,1% van de omzet genereren.

Het is ook interessant om te weten hoe de Pharming groep zich geografisch positioneert. Hoewel het bedrijf momenteel bijna 5,7% van zijn omzet in Europa realiseert, blijft de grootste markt de Verenigde Staten, die meer dan 93,4% van zijn omzet genereert. De overige 0,9% van de omzet van Pharming komt uit de rest van de wereld.

 

Om de concurrentie van het aandeel van de Pharming Group te kennen:

Zoals u waarschijnlijk al weet, is de biofarmaceutische sector een van de meest aantrekkelijke sectoren voor beursbeleggers. Het is echter ook een bijzonder concurrerende industrie. Hoewel Pharming zeer specifieke producten en behandelingen ontwikkelt die niet echt direct met elkaar concurreren, concurreert haar aandeel op de beurs nog steeds met andere, voornamelijk Nederlandse en Belgische, biotech-aandelen. U kunt hier nagaan welke concurrenten dit aandeel heeft met de grootste biofarmaceutische bedrijven in deze geografische sectoren.

  • TiGenix: Eerst en vooral kunnen we het hebben over het Belgische bedrijf TiGenix, dat één van de weinige biotechbedrijven is die in het verleden al verkocht heeft, maar dat nu niet meer doet. Deze groep heeft gedurende twee jaar een geneesmiddel op de markt gebracht, dat zij vervolgens van de markt heeft gehaald en zich nu concentreert op de ontwikkeling van een nieuw product dat een van de complicaties van de ziekte van Crome behandelt en dat wacht op een vergunning voor het in de handel brengen door het Europees Geneesmiddelenbureau. Deze titel moet in het oog worden gehouden, want hij is de afgelopen jaren sterk gegroeid.
  • TromboGenics: Een ander bedrijf dat moet uitkijken onder de biotechs die meedingen naar de titel van Pharming is TromboGenics, dat een partnerschap is aangegaan met de Novartis-groep en zijn dochteronderneming Alcon, waardoor het de royalty's op de verkoop van zijn Jetrea-product kan innen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de behandeling van bepaalde oogaandoeningen, kanker en hart- en vaatziekten. Dit aandeel is daarom ook de moeite waard om goed in de gaten te houden, vooral omdat het een van de best presterende aandelen in de Next Biotech-index is.
  • MDxHealth: Ook in termen van beursgenoteerde biotech bedrijven die kunnen concurreren met Pharming stock, heeft MDxHealth een diagnostische test voor prostaatkanker ontwikkeld die al in de Verenigde Staten op de markt is. Dit Belgische bedrijf genereert dus al aanzienlijke winsten.
  • Esperite: Een Nederlands bedrijf dat je ook goed in de gaten moet houden is het bedrijf Esperite. Het is gespecialiseerd in stamcellen. Het is ook een van de leiders op dit gebied in de Europese Unie, wat het een sterke tegenstander voor Pharming maakt.

 

De strategische allianties die de Pharming Group heeft opgezet:

Als u geïnteresseerd bent in de biotechsector en de effecten van biofarmaceutische bedrijven, weet u waarschijnlijk al dat deze bedrijven, voordat ze winst kunnen maken, eerst partners moeten vinden, vaak grote farmaceutische bedrijven, om ze te financieren en hun behandelingen op de markt te brengen zodra ze de testfasen hebben doorstaan. Hetzelfde geldt dus voor de Pharming groep. Voorlopig is de Pharming-groep erin geslaagd om één enkel belangrijk partnerschap op te richten. Wij stellen voor dat u dit hier nader onderzoekt om het belang ervan ten volle te begrijpen en om u in staat te stellen het effect ervan op deze actie te analyseren.

  • Sanofi: Het partnerschap waar we het hier over gaan hebben is natuurlijk het partnerschap dat de Pharming groep heeft opgezet met Sanofi's dochtermaatschappij, Sanofi Chimie. Deze strategische overeenkomst betreft de productie van een werkzame stof die Pharming gebruikt bij de productie van haar eerste geneesmiddel, Ruconest. Deze stof, die Conest Alfa wordt genoemd, is in feite een recombinant eiwit en een C1-esteraseremmer. In 2010 en net voor de oprichting van deze alliantie kreeg deze stof een positief advies van het Europees Geneesmiddelenbureau voor de behandeling van acute angio-oedeemaanvallen bij patiënten die lijden aan erfelijk angio-oedeem. Sinds de oprichting van dit partnerschap wordt deze behandeling op de markt gebracht, zoals hierboven vermeld. Ook moet hier worden opgemerkt dat Sanofi niet de eerste partner van Pharming was bij de productie van deze stof. De Franse groep stond voorheen sinds 2005 onder contract bij het Amerikaanse bedrijf MSD. Vervolgens heeft zij besloten haar capaciteiten te versterken. Pharming bleef werken met MSD terwijl Sanofi wachtte op de validatie van zijn productieproces op industriële schaal. De productie werd vervolgens volledig overgebracht naar Sanofi in een van haar productievestigingen in Frankrijk, die een hoge productiecapaciteit in termen van volume heeft. Het Franse laboratorium Sanofi nam de productie van de eerste partijen van deze behandeling op zich, die vervolgens op de Europese markt werden gecommercialiseerd. Dit partnerschap werd uiteraard uitgebreid en het is nog steeds de Sanofi groep die deze behandeling produceert en verdeelt op de Europese markt.
--- Publiciteit ---
Handel in aandelen online!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met eToro