Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Eerst zullen we natuurlijk alle strategische overeenkomsten en samenwerkingsverbanden die Pfizer met andere bedrijven of met concurrerende groepen in de farmaceutische sector aangaat, controleren. Overeenkomsten betreffende onderzoek en ontwikkeling van nieuwe behandelingen zijn vaak positief voor de groei van deze groep en haar aandeel op de beurs.

Analyse nr. 2

Het zal ook een oogje houden op de wereldwijde gezondheidsbehoeften met de meest voorkomende of groeiende ziekten waarvoor Pfizer oplossingen zou kunnen bieden.

Analyse nr. 3

Fusies en overnames in het buitenland, met name in opkomende markten, zullen ook voor dit bestand een goede opwaartse spiraal vormen en moeten daarom worden gevolgd.

Analyse nr. 4

Het is ook raadzaam om de lancering van de nieuwe producten van de groep en hun succes of falen na de marktintroductie te volgen, wat eventueel tot verliezen of inkomsten kan leiden.

Analyse nr. 5

De bestaande regelgeving met betrekking tot het in de handel brengen van geneesmiddelen wordt wereldwijd steeds strenger en moet daarom ook in aanmerking worden genomen bij het toezicht op mogelijke veranderingen in de regelgeving.

Analyse nr. 6

Ten slotte heeft de farmaceutische sector, net als veel andere industrieën, steeds meer te lijden onder de gevolgen van de Europese economische vertraging.

--- Publiciteit ---
Verhandel het Pfizer-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Algemene presentatie van Pfizer :

De Pfizer Group is vandaag de dag niemand minder dan de internationale leider op het gebied van farmaceutica. Maar het bedrijf kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën met voornamelijk geneesmiddelen voor de behandeling van hart- en vaatziekten, aandoeningen van het zenuwstelsel, infectieziekten, urologie en oogheelkunde, en ook vaccins en oncologische producten.

Het overgrote deel van de omzet wordt gegenereerd in de Verenigde Staten en Europa. De koers van Pfizer is momenteel genoteerd aan de NYSE ARCA Europe markt in Nederland en omvat ook de berekening van het Dow Jones Industrieel Gemiddelde.

 

Ken de concurrentie van het Pfizer-aandeel:

De Pfizer Groep heeft de laatste jaren een lichte daling van de verkoop gekend, maar blijft vandaag de dag het belangrijkste farmaceutische bedrijf ter wereld. In termen van omzet is het inderdaad het grootste bedrijf in deze sector.

 

De strategische allianties die de Pfizer Group heeft opgezet:

Pfizer heeft ook geprivilegieerde relaties kunnen ontwikkelen met enkele grote bedrijven door middel van strategische partnerschappen.

 

De voordelen en sterke punten van het Pfizer-aandeel als beursintroductie :

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat de Pfizer Group een van de reuzen van de farmaceutische industrie in de hele wereld is. Het heeft met name deze zeer gunstige positionering weten te bereiken dankzij een zeer sterke internationale aanwezigheid, aangezien het in meer dan vijftig verschillende landen actief is.

Dit brengt ons bij een andere troef waarover dit bedrijf beschikt, die ditmaal betrekking heeft op de goede geografische spreiding van de inkomstenbronnen. Door zijn producten over de hele wereld op de markt te brengen, zorgt Pfizer voor een goede bescherming tegen geo-economische risico's op de lange termijn.

Een ander sterk punt van de Pfizer Groep is natuurlijk zijn innovatievermogen, waardoor hij zich effectief kan onderscheiden van de concurrentie door producten te ontwikkelen die zowel innovatief zijn als inspelen op nieuwe behoeften van de consument.  Om dit doel te bereiken, investeert Pfizer natuurlijk veel geld in onderzoek en ontwikkeling en heeft het hooggekwalificeerde onderzoekers in dienst.

Door de economische en financiële geschiedenis van dit bedrijf te volgen, stellen we ook vast dat de Pfizer-groep vaak zijn toevlucht heeft genomen tot fusies en overnames van grote farmaceutische merken over de hele wereld. Deze strategie heeft natuurlijk gezorgd voor een aanzienlijke uitbreiding van het bedrijf en heeft bijgedragen aan de versterking van het merkimago.

Het merk Pfizer is op zich een onmiskenbare troef van deze groep, aangezien het wereldwijd bekend is en geassocieerd wordt met een vrij positief imago bij patiënten, maar ook bij artsen en andere apothekers.

Ten slotte is het grote aantal werknemers van de Pfizer-groep, met meer dan 100.000 werknemers in de hele organisatie, natuurlijk ook een voordeel voor de toekomst van de groep, die zo doeltreffend kan inspelen op de vraag en de nieuwe behoeften van de markt, of het nu gaat om de productie of om de ontwikkeling.

 

Nadelen en zwakke punten van het Pfizer-aandeel als beursactivum :

In de eerste plaats is het concurrentieniveau waarin de Pfizer Groep opereert natuurlijk een grote handicap voor haar groeimogelijkheden. De grote farmaceutische concerns die we hierboven hebben genoemd en die rechtstreeks concurreren met Pfizer, voeren inderdaad een hevige oorlog om marktaandeel te behouden en te veroveren. Het is daarom bijzonder moeilijk voor Pfizer om zijn omzet aanzienlijk te verhogen buiten het uitbrengen van innovatieve producten of het indienen van patenten om.

Het tweede en laatste zwakke punt van Pfizer betreft het merkimago, dat onlangs is aangepast. Het imago van deze groep is in de ogen van de consument inderdaad steeds negatiever geworden sinds het bedrijf werd beschuldigd van deelname aan de grootste gezondheidsfraude. De groep heeft namelijk een van zijn geneesmiddelen illegaal op de markt gebracht, wat niet alleen het wantrouwen van zijn klanten heeft aangewakkerd, maar ook het wantrouwen van de markt en de investeerders die nu terughoudend zijn om deze voorraad te kopen.

Een aantal veelgestelde vragen

Wanneer is het bedrijf Pfizer opgericht?

Pfizer werd in 1849 opgericht met de vereniging in New York van een Duitse chemicus, Charles Pfizer, en zijn neef, een banketbakker, Charles Erhart. Inderdaad, deze twee makers associeerden zich in eerste instantie met het doel om op grote schaal een snoepje met vermifuge-eigenschappen uit te vinden en te produceren, santonine genaamd, dat toen een middel tegen darmwormen was, maar dat zeer bitter was. De medewerkers hadden het idee om het te bedekken met een laagje hazelnoot.

Hoe weet ik wat de toekomstige trends in de Pfizer-voorraad zullen zijn?

Om toekomstige trends in de Pfizer-voorraad op voorhand te detecteren, moet u twee verschillende soorten analyses uitvoeren: technische analyse en fundamentele analyse. De technische analyse maakt gebruik van de volatiliteits- en trendindicatoren uit online voorraadkaarten. Ten tweede moet u alle belangrijke publicaties en evenementen van deze groep of haar industrie volgen en bestuderen.

--- Publiciteit ---
Verhandel het Pfizer-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.