Analyse van de koers van het Novacyt aandeel

Indien u geïnteresseerd bent in de aandelen van de Novacyt Group en u wenst te handelen op de beurs, bieden wij u een artikel aan waarmee u kennis kunt maken met de essentiële elementen voor de analyse van de Novacyt Group. In deze pagina zullen we ons inderdaad concentreren op de activiteiten van deze onderneming en haar bronnen van inkomsten, maar ook op haar activiteitensector met haar belangrijkste concurrenten op de markt, haar recente samenwerkingsverbanden en de wereldwijde beursgegevens van dit aandeel. We zullen ook kijken hoe we een fundamentele analyse van deze voorraad kunnen maken met wat we in het nieuws en de publicaties moeten bekijken.  

--- Publiciteit ---
Begin nu met handelen!
71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats zal aandacht worden besteed aan de investeringen van de groep in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe innovatieve apparaten te creëren waarmee de groep zich kan onderscheiden van de concurrentie.

Analyse nr. 2

De partnerschappen die deze onderneming heeft opgezet, kunnen haar ook in staat stellen om bekendheid te verwerven, te innoveren of bepaalde anders ontoegankelijke markten te veroveren.

Analyse nr. 3

De concurrentie in deze sector is de laatste jaren toegenomen en we raden u aan deze sector zorgvuldig te bestuderen, met aandacht voor de belangrijkste publicaties van de belangrijkste spelers in deze sector.

Analyse nr. 4

Tot slot is het raadzaam om de winstpublicaties van deze groep met de kwartaal- en jaarresultaten te volgen en deze met name te vergelijken met de prognoses van de analisten en de doelstellingen die in de door deze onderneming uitgevoerde strategische ontwikkelingsplannen zijn vastgelegd.

--- Publiciteit ---
Begin nu met handelen!
71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Algemene presentatie van Novacyt :

Laten we nu even stilstaan bij de activiteiten van Novacyt en de belangrijkste bronnen van inkomsten, om zo een beter inzicht te krijgen in de ontwikkelings- en groeimogelijkheden van Novacyt in de komende jaren.

De Novacyt Group is een Franse onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van in-vitro- en moleculaire diagnostische producten voor de markten van de oncologie, de microbiologie, de hematologie en de serologie.

Om de activiteiten van de Novacyt-groep beter te begrijpen, kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende divisies op basis van het aandeel in de omzet dat ze genereren:

  • De belangrijkste activiteiten van Novacyt betreffen in de eerste plaats de ontwikkeling van diagnostische laboratoriumoplossingen en -diensten met 51,8% van de omzet. In het kader van deze activiteiten ontwikkelt de groep ook een bedrijf dat reagentia en kits voor bacteriële en bloedanalyse produceert.
  • De overige 48,2% van de omzet van de groep, d.w.z. 48,2% van de omzet, is afkomstig van de productie en verkoop van moleculaire screeningskits met de dochteronderneming Primedesign. Deze kits zijn bedoeld voor laboratoria.

Het is ook interessant om de geografische spreiding van de inkomsten van de Novacyt-groep te kennen. De groep realiseert momenteel immers 42% van zijn omzet in Europa, 19,5% in Azië-Pacific, 20,4% in Amerika, 10,50% in het Midden-Oosten en 7,6% in Afrika.

Er moet ook worden opgemerkt dat de Novacyt-groep zijn activiteit voor de verkoop van cytologieoplossingen, NOVAprep, in 2019 heeft verkocht.

 

Ken de concurrentie van Novacyt-aandelen:

De Novacyt-groep heeft te maken met enkele grote concurrenten in zijn activiteitensector die wij u voorstellen om hier wat meer in detail te ontdekken:

  • Eurobio Scientific : Dit bedrijf is een van de leiders op het gebied van in-vitro diagnostiek van specialiteiten. Het is actief in zowel het onderzoek als de verkoop van diagnostische tests op het gebied van transplantatie, immunologie, infectieziekten en brengt ook reagentia op de markt voor onderzoekslaboratoria, waaronder farmaceutische en biotechnologische bedrijven. De groep heeft ook een eigen distributienetwerk en exploiteert een portfolio van moleculaire biologieproducten.
  • Beckton Dickinson : Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in de productie en verkoop van medische apparatuur. Het bestaat al sinds 1897 en is gevestigd in New Jersey. Het bedrijf is ook aanwezig in meer dan 50 landen over de hele wereld en heeft vandaag de dag meer dan 70.000 mensen in dienst.
  • Hologic : Tot slot is het Amerikaanse bedrijf Hologic een gespecialiseerd medisch bedrijf dat met name actief is in de sector van diagnostische apparatuur en in mastectomie-apparatuur.

 

De strategische allianties die de Novacyt-groep heeft opgezet:

Novacyt heeft weliswaar te maken met belangrijke concurrentie, maar kan soms ook rekenen op bepaalde bondgenoten. Inderdaad, de groep zet regelmatig strategische partnerschappen op zoals de partnerschappen die we u hier gaan voorstellen:

  • Immunexpress: Eerst en vooral heeft de Novacyt groep, via zijn dochteronderneming Primedesign, die gespecialiseerd is in moleculaire tests, in 2019 de krachten gebundeld met Immunexpress Inc, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in moleculaire diagnostische tests, dat de eerste FDA-goedkeuring heeft gekregen voor een gastheer-responstest voor patiënten die verdacht worden van septikemie. Het hoofddoel van deze partnerschapsuitbreiding is de ontwikkeling van een snelle test voor de diagnose van deze sepsis af te ronden.
  • Athotis: In 2020 heeft Novacyt, nog steeds via haar dochteronderneming Primedesign, een strategisch partnerschap gesloten in de vorm van een exclusieve commerciële overeenkomst met Atothis, een bedrijf dat deel uitmaakt van de VGS-groep. Deze overeenkomst heeft betrekking op de exclusieve distributie van bepaalde moleculaire diagnostische producten in Frankrijk voor de groeiende marktsegmenten van de aquacultuur en de aquaria. Frankrijk is momenteel de op één na grootste aquacultuurproducent van de Europese Unie en de productie van "met-fruit" alleen al draagt 155 000 ton per jaar bij aan de Franse economie en 550 miljoen euro.
  • Astrazeneca: Ook in 2020 kondigde de Novacyt-groep weer een grootschalig partnerschap aan. Dit partnerschap past in het kader van de aankondiging van de Britse regering van een nieuw vijf-pijler-plan om het screeningspercentage van Covid-19 te verhogen. De groep werkt samen met de laboratoria van Astrazeneca en GSK en de Universiteit van Cambridge om stappen te ondernemen om deze nationale inspanning te ondersteunen. In het kader van deze overeenkomst wordt door Astrazeneca, GSK en de Universiteit van Cambridge een nieuw testlaboratorium opgezet in het laboratorium van Anne McLaren van de universiteit. Deze faciliteit zal vervolgens worden gebruikt voor het uitvoeren van screening van Covud 19 met een hoge doorvoercapaciteit en voor onderzoek naar het gebruik van andere chemische reagentia voor de vervaardiging van testkits om de huidige tekorten in het aanbod op te vangen.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe is de omzet van de Novacyt Group geëvolueerd?

De omzet van de Novacyt Groep is de afgelopen jaren vooral gestegen. In 2016 bedroeg deze omzet 11.076 miljoen euro. In 2017 steeg het tot 14.954 miljoen euro. In 2018 behaalde de groep een omzet van 13.721 miljoen dollar. Tot slot, en in het laatste bekende boekjaar van de groep, in 2019, behaalde Novacyt een omzet van 13.081 miljoen euro.

Wat kan de koers van het Novacyt-aandeel doen stijgen of dalen?

Of de koers van het Novacyt-aandeel stijgt of daalt, zal grotendeels afhangen van verschillende elementen zoals fundamentele gegevens, maar ook van technische gegevens. Al deze gegevens worden immers door de beleggers gebruikt om een standpunt in te nemen over dit aandeel en het is dan ook noodzakelijk om volledige en nauwkeurige analyses van dit aandeel uit te voeren om toekomstige bewegingen op te sporen.

Waar kan ik Novacyt's nieuws en belangrijke publicaties volgen?

Uiteraard kunt u de belangrijkste publicaties van de Novacyt-groep rechtstreeks volgen vanaf de officiële website van dit bedrijf. U vindt er de door de onderneming gepubliceerde persberichten, maar ook een aantal interessante financiële gegevens zoals de jaar- en kwartaalresultaten van de groep en haar strategische doelstellingen.

--- Publiciteit ---
Begin nu met handelen!
71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.