NIO

Analyse van de koers van het Nio aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Indien u wenst te handelen op de koers van Nio, kunnen wij u helpen bij uw analyse van deze waarde. Om relevante analyses van dit aandeel te kunnen maken, moet u immers perfect op de hoogte zijn van deze groep en haar activiteiten, waarover wij hier uiteraard uitvoerig zullen spreken. Maar je moet je ook goed interesseren voor de omgeving van dit bedrijf, of het nu gaat om de concurrentieomgeving of de potentiële bondgenoten. We zullen daarom ook belangstelling hebben voor de directe concurrenten van deze groep en haar recente samenwerkingsverbanden. We geven u ook een historisch overzicht van de feiten die de laatste jaren van deze groep hebben gekenmerkt en enkele adviezen over hoe u uw fundamentele analyse van deze waarde kunt uitvoeren, rekening houdend met de meest relevante en invloedrijke publicaties en nieuwsberichten.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De eerste gegevens die moeten worden geanalyseerd voordat een standpunt wordt ingenomen over de koers van Nio, zijn ongetwijfeld de economische gezondheid van de automobielsector. Hoe meer bestellingen en verkopen van nieuwe voertuigen, hoe meer kansen Nio krijgt om zijn inkomsten te verhogen en vice versa.

Analyse nr. 2

We zullen ook de investeringen van de groep in onderzoek en ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden. De door Nio ontwikkelde voertuigen zijn inderdaad innovatief met aangesloten of ecologische auto's. Het uitbrengen of aankondigen van nieuwe voertuigen zal een goede indicatie zijn voor een toename van de activiteit en de koers van het aandeel.

Analyse nr. 3

De concurrentie in dit segment voor innovatieve voertuigen zal ook een directe invloed hebben op het vermogen van het Nio-aandeel om te evolueren. U moet dus kijken naar de sector als geheel en de innovaties van andere autofabrikanten die in vergelijkbare segmenten actief zijn, volgen.

Analyse nr. 4

De Nio-groep wordt ook regelmatig gecommuniceerd over haar groei- en ontwikkelingsstrategieën. Wij raden u aan deze publicaties en de verwachtingen van de in deze sector gespecialiseerde analisten op de voet te volgen.

Analyse nr. 5

Ook de financiële resultaten van dit bedrijf moeten regelmatig worden beoordeeld. Dit geldt uiteraard voor de jaarbalans met omzet en nettowinst, maar ook voor de kwartaal- en halfjaarresultaten. De orderportefeuille kan ook een interessante indicatie zijn voor toekomstige leveringen en dus voor de toekomstige inkomsten van dit bedrijf.

Analyse nr. 6

Tot slot zal ook aandacht worden besteed aan de voorschriften voor de uitvoer van voertuigen en de naleving van de normen die door potentiële invoerlanden worden toegepast.

--- Publiciteit ---
Handel in Nio aandelen nu!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van het bedrijf Nio :

We nodigen u nu uit om iets meer te weten te komen over het bedrijf Nio en zijn specifieke kenmerken. Een goede kennis van deze groep en in het bijzonder van zijn activiteiten, producten of diensten is inderdaad essentieel om een beter inzicht te krijgen in zijn economische omgeving, zijn uitdagingen en de bedreigingen waarmee hij in de toekomst geconfronteerd zou kunnen worden. Hier is wat precieze informatie over dit onderwerp.

Nio Group Inc. is een Chinees bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de productie en de verkoop van intelligente en aangesloten elektrische voertuigen. Meer specifiek is dit bedrijf gespecialiseerd in de productie van elektrische voertuigen voor autonoom rijden geïntegreerd met nieuwe generatie technologieën en kunstmatige intelligentie.

Onder de vlaggenschipmodellen van dit bedrijf en merk is de ES8 die een aluminium-gelegeerde elektrische sport utility SUV is die zeven zitplaatsen biedt. Dit voertuig is met name uitgerust met een elektronisch aandrijfsysteem dat in slechts 4,4 seconden kan accelereren van 0 tot 100 km/u met een bereik van 355 kilometer en een maximumbereik van 500 km op één enkele lading.

Maar dit is niet de enige activiteit van deze Chinese groep, die ook actief is in het aanbieden van oplossingen voor het opladen van voertuigen, waaronder bijvoorbeeld Power Home, Power Swap, Power Mobile en Power Express diensten. Andere diensten die Nio aanbiedt zijn onder andere een WA-verzekering, een autoschadeverzekering via derdenverzekeraars en partners, reparatie- en routine-onderhoudsdiensten, beleefdheidsauto's voor langdurige reparaties en onderhoud en een wegverzekering.

 

Om de concurrentie van het Nio-aandeel te kennen:

Laten we nu eens kijken naar de competitieve omgeving van de Nio Group. Inderdaad, en gezien het feit dat dit bedrijf zich probeert te positioneren op de wereldwijde markt voor elektrische voertuigen, moet je de andere autofabrikanten die zich in dit segment onderscheiden goed in de gaten houden. Hier zijn ze:

 

De strategische allianties die de Nio Group heeft opgezet:

Laten we dan twee samenwerkingsverbanden ontdekken die recentelijk door de Nio Group zijn opgezet. Het is inderdaad belangrijk om het belang van dit soort allianties te begrijpen, zowel voor de groei en ontwikkeling van het Nio-bedrijf als voor de waarschijnlijke groei van zijn aandeel op de beurs.

 

De elementen ten gunste van een stijging van de aandelenkoers van Nio:

Om te begrijpen hoe de NIO-groep waarschijnlijk aan groei zal winnen en daarom, indirect, om te begrijpen hoe haar actie op de aandelenmarkt kan evolueren op min of meer lange termijn, is het essentieel om de huidige situatie van het bedrijf met de belangrijkste sterke punten en zwakke punten.

Met betrekking tot de belangrijkste sterke punten die momenteel beschikbaar zijn voor de NIO-groep en die haar in staat zouden kunnen stellen zich in de komende jaren verder te ontwikkelen, moet er in het bijzonder rekening gehouden worden met de volgende elementen:

 

De argumenten voor het verlagen van de koers van het Nio-aandeel:

Laten we nu even kijken naar de belangrijkste tekortkomingen van dit aandeel, met andere woorden, de belangrijkste zwakke punten van de NIO-groep die waarschijnlijk zullen wegen op de winstgevendheid op min of meer lange termijn:

Een aantal veelgestelde vragen

Wanneer is Nio opgericht?

Het bedrijf Nio is vrij recent, want het werd opgericht in 2014. Het is de president van Bitauto en NextEV, William Li, die aan de basis ligt van het bedrijf. Dit bedrijf specialiseerde zich al snel in de bouw van elektrische voertuigen met een eerste model, de Nio EP9, een elektrische supercar met 1341 pk. Er is dus weinig geschiedenis over dit bedrijf en je zult het moeten doen met een paar jaar praktijkervaring.

Welke bedrijven hebben in Nio geïnvesteerd?

Verschillende bedrijven hebben voortgebouwd op het succes van Nio en hebben aandelen in het bedrijf gekocht. Dit is met name het geval voor Tencent, Temaesk, Baidu, Sequoia, Lenovo en TPG, die net na de lancering van hun eerste elektrische voertuigmodel in deze waarde investeerden. Later, in 2018, kocht de Britse investeringsmaatschappij Baillie Gifford meer dan 11% van de aandelen van deze groep.

Welke voertuigmodellen heeft de Nio Group al op de markt gebracht?

Na de lancering van zijn allereerste model, de Nio EP9, bracht het bedrijf Nio kort na zijn oprichting nog verschillende andere modellen en series op de markt. In 2017 bracht het met name zijn allereerste productiemodel uit, de ES8, die een 100% elektrische SUV is. Een jaar later, in 2018, presenteerde de Nio Group zijn tweede model op de markt met de ES6, die ook een SUV is, maar deze keer compact en nog steeds elektrisch, met een lengte van 4,85 meter.

--- Publiciteit ---
Handel in Nio aandelen nu!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500