NIKE

Analyse van de koers van het Nike aandeel

--- Advertentie ---
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Op het gebied van beleggen op de aandelenmarkt zijn er grote namen die aantrekkelijk zijn voor traders, omdat het merk dat ze vertegenwoordigen synoniem staat voor reputatie en populariteit. Dit is met name het geval bij de onderneming Nike waarvan de effecten op de beurs beschikbaar zijn voor verhandeling. Laten we samen kijken hoe we analyses van de koers van dit aandeel kunnen uitvoeren door wat essentiële informatie over deze groep te lezen, maar ook door een historische analyse van de koers van dit aandeel in de afgelopen tien jaar.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

We zullen voornamelijk alle acties van Nike volgen om zich geleidelijk te onderscheiden van het schoeisel segment door het ontwikkelen van haar assortiment modekleding en accessoires.

Analyse nr. 2

We zullen ook de internationale expansiestrategie van de groep nauwlettend in de gaten houden en in het bijzonder de aanwezigheid van het merk in opkomende landen zoals China en India, die voor kopers een belangrijk doelwit vormen om aan te trekken. Dit kunnen wereldwijde evenementen zijn waarin het merk vertegenwoordigd is en die uitstekende publiciteit voor de groep opleveren.

Analyse nr. 3

De valutamarkt is ook een belangrijk element om te volgen bij de handel in aandelen van Nike. Aangezien deze onderneming in verschillende landen produceert en haar producten ook in veel landen op de markt brengt, kunnen haar marges en kosten rechtstreeks worden beïnvloed door de wisselkoersen.

Analyse nr. 4

De concurrenten van Nike, die ook hun bedrijfsmodel hebben gebruikt om kwaliteitsproducten tegen lagere kosten te produceren, dreigen nauwlettend in de gaten te worden gehouden met de ontwikkeling van het marktaandeel van elk van de grote spelers in deze sector.

Analyse nr. 5

Ten slotte moet het prijsbeleid van Nike en haar detailhandelaren ook worden gevolgd vanwege de grote volatiliteit van de markt en de instabiliteit van de koopkracht van de consument.

--- Advertentie ---
Handel nu in het aandeel Nike!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over Nike:

Nike is een Amerikaanse onderneming die is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en verkopen van schoenen en sportartikelen. Tot het bedrijf behoren de merken Nike, Cole Haan, Bragano, Converse All Star en Hurley.

58,3% van de omzet heeft betrekking op schoenen, daarna kleren met 29,2% en tot slot sportartikelen met 6%.

Nike heeft meer dan 858 winkels wereldwijd maar vooral in de Verenigde Staten.

 

De belangrijkste concurrenten van Nike:

Nike is al jarenlang een van de belangrijkste fabrikanten van sportartikelen ter wereld. Dankzij de diversificatie van zijn sportartikelen zoals schoenen en kledij staat het bedrijf momenteel in de top drie van zijn sector.

Toch moet Nike om zijn marktaandeel te behouden en om nieuwe klanten binnen te halen onophoudelijk vechten tegen een select kransje van erg sterke concurrenten.

De huidige sectorleider is het concern Puma, dat sinds 2017 na enkele jaren van dalende resultaten terug op kracht komt. Het wordt op de voet gevolgd door Nike, dat zijn grootste concurrent Adidas maar net voorblijft. De twee in Duitsland opgerichte bedrijven vormen dus de enige ernstige bedreiging voor Nike.

Wij raden u aan om de resultaten en de evolutie van op het vlak van marktpositionering van deze ondernemingen op de voet te volgen: zo kunt u een correcte fundamentele analyse van het aandeel Nike maken.

 

De belangrijkste partners van Nike:

Hier vindt u de belangrijkste partnerschappen die Nike in de loop van de laatste jaren sloot.

 

Analyse van de koers van het aandeel Nike:

De koers van het aandeel Nike is genoteerd op de Amerikaanse beurs NYSE in de Verenigde Staten en maakt onderdeel uit van de Dow Jones-beursindex.

De grafieken van de historische koersgegevens laten een opgaande, stapsgewijze ontwikkeling zien, afgewisseld door neerwaartse correcties.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Nike:

Als u op een slimme manier wilt beleggen in de koerswaarde van het aandeel Nike, dan is het onmisbaar dat u weet hoe dit Amerikaanse bedrijf zich op de internationale aandelenmarkt positioneert. Om u daarbij te helpen stellen wij hierna enkele essentiële beursgegevens over de notering van dit aandeel en zijn technische en financiële bijzonderheden aan u voor.

 

Economische en financiële geschiedenis van Nike:

Hierna vindt u enkele economische en financiële elementen die de geschiedenis van het bedrijf in de loop van de laatste jaren kenmerkten en die een impact hadden op de koerswaarde van zijn aandeel.

 

De voordelen en sterke punten van het Nike aandeel als beursactivum:

Ten eerste, en met betrekking tot de belangrijkste troeven van de Nike Group, kunnen we natuurlijk wijzen op het hoge concurrentieniveau van dit bedrijf. De Nike groep voert op dit niveau een zeer agressief beleid en toont een reële afkeer van zijn belangrijkste concurrenten. Deze strategie van directe confrontatie met concurrerende merken is al tientallen jaren succesvol en moet de groep in staat stellen om nieuwe klanten te winnen.

Een ander onmiskenbaar voordeel van de Nike Group, die ditmaal betrekking heeft op de productielijn, is dat er geen fabriek is. Zo investeert zij zeer weinig in gebouwen of in de aanwerving en opleiding van haar personeel, wat enerzijds aanzienlijke besparingen oplevert en anderzijds een slankere en minder complexe organisatie mogelijk maakt dan andere grote groepen. Nike investeert bij voorkeur in onderzoek en ontwikkeling en biedt innovatieve en schaalbare producten aan door deze nieuwe producten te laten produceren waar ze willen en vooral tegen extreem lage prijzen. Nike kan ook profiteren van een sterke onderhandelingspositie met zijn producenten en probeert voortdurend zijn productiekosten te verlagen door niet te aarzelen om de productie van zijn producten regelmatig van de ene naar de andere onderaannemer te verplaatsen.

Tot slot, de laatste kracht van Nike waarop we kunnen vertrouwen is natuurlijk het wereldwijde aspect van dit merk, dat bekend en erkend is over de hele wereld en het nummer één sportmerk in de wereld is. Het merklogo is dus al heel lang door iedereen herkenbaar.

 

De nadelen en zwaktes van het Nike aandeel als beursactivum:

Ten eerste, en hoewel het mogelijk is om het brede gamma van producten ontwikkeld en op de markt gebracht door de Nike Group te waarderen, is het ook merkbaar, door de verdeling van de verkoop per segment nader te bekijken, dat de inkomsten van het bedrijf zeer sterk afhankelijk blijven van de sportschoenensector.  Ook het geringste verlies van marktaandeel in dit segment of een grote verandering in de mode of het koopgedrag van de consumenten van sneakers kan een aanzienlijk risico vormen voor de groep en haar winstgevendheid.

De tweede en laatste zwakte van Nike ten slotte betreft de zeer grote afhankelijkheid van de detailhandelaren. De Nike Group heeft immers zeer weinig eigen distributiepunten in de wereld en is voor de verkoop van haar producten voornamelijk afhankelijk van derde wederverkopers. De detailhandel is echter, zoals we al weten, zeer prijsgevoelig en detailhandelaren proberen de daling van de marktprijzen door te berekenen aan Nike producten, die vaak hun marges verkleinen. Zij hebben dus een belangrijk middel om druk uit te oefenen op de groep.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe kan ik de koers van Nike live volgen?

Als u de koers van het aandeel Nike live wilt volgen vanaf de beurs, kunt u de officiële website van de groep bezoeken in de beleggersrubriek. U zult echter voorraadtabellen die meer geschikt zijn voor uw handelsactiviteit op de CFD-platforms tot uw beschikking hebben. Deze grafieken hebben het voordeel van een aanpasbare weergave en de mogelijkheid om verschillende trend- en volatiliteitsindicatoren visueel te integreren voor uw technische analyse.

Moeten we Nike aandelen kopen of verkopen?

Het aandeel van de Nike-groep is een van de zeer populaire waarden op de aandelenmarkt. Aangezien dit bedrijf over aanzienlijke financiële en economische kracht beschikt, kiezen veel investeerders voor een aankoopstrategie, maar u moet uw analyses uitvoeren voordat u een keuze maakt. Maar niets weerhoudt u ervan om te handelen op de kortere termijn neerwaartse bewegingen van dit aandeel door gebruik te maken van specifieke contracten die short selling mogelijk maken, zoals CFD's of contracts for difference.

Welke strategie te voeren op het Nike aandeel?

De keuze van de strategie die wordt toegepast op de handel in Nike aandelen zal grotendeels afhangen van uw ambities als handelaar. Gezien de hoge volatiliteit en de hoge liquiditeit van dit aandeel zijn korte-, middellange- en langetermijnstrategieën mogelijk en heeft u de keuze welke methode u verkiest voor uw belegging.

--- Advertentie ---
Handel nu in het aandeel Nike!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500