Het aandeel Netflix kopen

U heeft vast wel gehoord van Netflix, een Amerikaans bedrijf dat kort geleden de Europese markt heeft veroverd. Maar wist u dat u ook in dit succesverhaal kunt delen door met het beursaandeel te gaan speculeren? Ons advies is daarom om hier de bijzonderheden van het aandeel Netflix te bestuderen, de realtime koers en nog enkele andere nuttige gegevens.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over Netflix:

Netflix is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in video on demand. Het biedt de mogelijkheid om continu films en series te kijken via een maandelijks abonnement. Deze groep heeft ook activiteiten ontwikkeld om DVD's te huren via de post.

Hoewel het bedrijf meer dan 70% van de omzet in de Verenigde Staten realiseert, slaagt Netflix erin markten in de hele wereld te veroveren, waaronder de Europese markt.

 

Het aandeel Netflix in het kort:

 • Totale beurswaarde: 41 miljard dollar
 • Aantal aandelen: niet opgegeven
 • Plaats van notering: Nasdaq All Markets
 • Markt: Nasdaq Global Select Market
 • Index: Nasdaq 100
 • Sector: Entertainment

 

De belangrijkste concurrenten van Netflix:

Netflix is tot op vandaag nog altijd een van de wereldwijde leiders in de VOD-sector. Maar die suprematie wordt tegenwoordig bedreigd door verschillende ernstige concurrenten die u goed moet kennen als u dit aandeel online wilt traden. Hierna stellen wij u enkele van deze voor Netflix gevaarlijke concurrenten uit het erg populaire VOD-segment voor.

 • Na de lancering van zijn VOD-dienst, die onder de naam Instant Video in de Verenigde Staten meer dan 40.000 films en series aanbiedt, is Amazon zonder twijfel de grootste concurrent van Netflix. Met al 10 miljoen geabonneerden kan deze dienst mogelijk snel andere delen van de wereld bereiken.
 • Hulu Plus werkt volgens hetzelfde patroon als Netflix. Hoewel in slechts enkele landen beschikbaar, biedt het een aanzienlijke videocatalogus tegen prijzen die identiek zijn aan die van Netflix.
 • Met de lancering Chromecast, een randapparaat om internetactiviteiten met de televisie te synchroniseren, is ook Google een potentiële concurrent van Netflix.
 • In Frankrijk, ten slotte, is Canal Play van het bedrijf Canal + (onderdeel van het Bolloré-concern) de belangrijkste concurrent van Netflix. Het biedt 1.500 films tegen een licht hogere prijs dan zijn concurrent en 6.000 afleveringen van series tegen een ietwat lagere prijs.

 

De belangrijkste partners van Netflix:

 • In 2016 sluit Netflix een partnerschap met Disney, Lucas Film, Marvel en Pixar, waardoor het exclusief de uitzendrechten van de nieuwste films en series van deze filmwereldgiganten in handen krijgt.
 • In 2017 tekent Netflix een partnerschap met Altice en SFR om via de SFR-box Frankrijk, Portugal, Israël en Dominicaanse Republiek te bestrijken.
 • Netflix werkt op dit moment ook samen met Google voor de ontwikkeling van virtuele realiteitshelm Day Dream, die gebruikt zou kunnen worden tijdens het bekijken van Netflix-inhoud.

 

Analyse van de koers van het aandeel Netflix:

De koers van het aandeel Netflix staat genoteerd op de Nasdaq All Markets in de Verenigde Staten. Ook is het aandeel onderdeel van de beursindex Nasdaq.

Een enkele blik op de historische grafiek van het aandeel Netflix volstaat om te zien dat dit effect een enorm potentieel heeft. De technische analyse van de laatste tien jaar laat namelijk een spectaculaire stijging zien en een toename in punten die op de beurs zelden is waargenomen.

De koers van het aandeel Netflix was gedurende een paar jaar stabiel en lag rond een niveau van 5 $. In de zomer van 2011 begon een eerste stijging en in juli werd een piek bereikt van 44,27 $. Hierop volgde echter een neerwaartse koerscorrectie.

Pas in januari 2013 begon de koers van het aandeel weer spectaculair te stijgen en in december 2015 werd een recordniveau van 130,93 € bereikt.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Netflix:

Een goede belegging op beurs vereist een goede kennis van de informatie over het aandeel waarop u wilt speculeren. De specifieke gegevens die we zonet bespraken - zoals de historische technische analyse van de Netflix-aandelenkoers of gegevens die uit deze historische technische analyse bleken - zijn uiteraard belangrijk. Toch mag u ook algemenere informatie zoals hieronder niet verwaarlozen: deze gegevens zullen u helpen om de plaats van het Netflix-aandeel op de aandelenmarkt en de positionering ervan beter in te schatten.

 • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Netflix 69.072,70 miljoen USD.
 • Het aantal door Netflix uitgegeven effecten dat momenteel op de aandelenmarkt in omloop is, bedraagt 430.054.000 stuks.
 • De koers van het Netflix-aandeel staat genoteerd op de Nasdaq Global Select Market van de Nasdaq All Markets in de Verenigde Staten.
 • Netflix maakt ook deel uit van de  Amerikaanse Nasdaq 100-beursindex en bevindt zich dus tussen de 100 bedrijven met de hoogste beurswaarden van de sector van nieuwe technologieën.
 • De groep van Netflix-aandeelhouders bestaat momenteel uit 12,04% aandelen van de groep Capital Research Global Investors, 6,10% aandelen van The Vanguard Group, 5,45% aandelen van het Amerikaanse investeringsfonds Growth Fund of America, 4,57% aandelen van Fidelity Management and Reasearch Company, 3,97% aandelen van State Street Company, 3,51% aandelen van T. Row Price Associates, 2,48% aandelen van Jennison Associates en 2,37% aandelen van SRS Investment Management. De rest van de bedrijfsaandelen is verdeeld over talrijke particuliere beleggers die ze op de internationale aandelenmarkt uitwisselen.

 

Wat zijn de voordelen van het aandeel Netflix als beursactivum?

Voordat u in het aandeel Netflix belegt, moet u eerst de sterktes van dit bedrijf en de mogelijkheden voor een stijgende evolutie van zijn beursaandeel kennen. Daarom vindt u hier een overzicht van de troeven van deze groep voor de komende jaren.

Netflix biedt zijn diensten aan tegen eerder toegankelijke prijzen: daardoor kan het een breed publiek bereiken. Het video-on-demandplatform biedt abonnementen aan tegen minder dan € 10 voor de eenvoudigste formules en ongeveer € 12 voor de premium services.

Bovendien heeft Netflix het voordeel een erg brede inhoud aan te bieden, met talrijke nieuwe series die elk jaar worden uitgebracht. Voorbeelden hiervan zijn Marvel, House of Cards, Sense 8 of Stranger Things, die erg populair zijn en voor een optimale communicatie zorgen.  Om steeds meer kwaliteitsinhoud te kunnen garanderen ging Netflix veel en gevarieerde strategische partnerschappen aan met bijvoorbeeld Disney, Lucasfilm of Pixar.  In vergelijking met de concurrenten van Netflix is de originele inhoud van dit platform een echte troef. Zowel in het verleden als recent nog liet bepaalde inhoud op zichzelf het aantal abonnees van Netflix stijgen, louter door het grote succes van die inhoud.

Er moet bovendien bij gezegd dat Netflix alle nodige technische instrumenten voorzien heeft om te anticiperen op de noden en zinnen van het grote publiek, en om zo ook inhoud die later succesvol zou kunnen worden nog voor andere spelers op te sporen. Deze strategie verloopt bovendien via online algoritmes die automatisch het consumeergedrag van de abonnees bestuderen; zo kan het platform films en series aanbieden die aan hun voorkeuren beantwoorden.

Mettertijd werd Netflix ook een echt merk dat een heel grote bekendheid geniet. Netflix is de zowat de enige merknaam voor online streaming geworden en liet sinds 2007 - op tien jaar tijd dus - een koersstijging van meer dan 6000% noteren.

De laatste grote troef van dit bedrijf is het erg grote internationale klantenbestand van het platform. De groep biedt zijn inhoud aan in meer dan 190 verschillende landen en heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen abonnees. Dankzij deze prestatie heeft Netflix dus een erg sterke onderhandelingspositie tegenover studio’s, waardoor het gemakkelijk de rechten over heel veelbelovende originele inhoud in handen krijgt.

 

De zwakke punten en nadelen van het aandeel Netflix als beursactivum:

Natuurlijk heeft Netflix niet alleen maar voordelen voor beleggers. Daarom is het nodig voorzichtig te blijven voordat u met dit beursaandeel begint te traden. We stellen hier de zwaktes van de Netflix-groep aan u voor, net als de elementen die op zijn winstgevendheid zouden kunnen wegen.

De eerste zwakte van het bedrijf is de steeds sterker wordende concurrentie zowat overal ter wereld en zeker in Europa, nadat de Amerikaanse gigant zich al met veel moeite op deze markt had weten te positioneren. Eigenlijk is Netflix aan een proefstuk toe in de Europese landen, waar dit soort van online consumeren niet erg gebruikelijk is. Daarom moet het bedrijf er zijn bekendheid nog bevestigen terwijl het tegelijk de consumenten geruststelt over deze nieuwe manier van naar betaalde inhoud kijken.

Een andere rem op de ontwikkeling van Netflix is de kost van de originele inhoud die het platform aanbiedt. Hoewel deze inhoud juist de basis van de reputatie van Netflix vormt - en dus een van de voordelen van het bedrijf is - liggen de nodige uitgaven om die inhoud te verkrijgen steeds hoger. Alleen al in 2017 investeert Netflix meer dan 2,5 miljard dollar om originele titels binnen te halen: een uitgave die moeilijk winstgevend gemaakt kan worden als de inhoud niet het verhoopte succes heeft.

Ook opmerkelijk is de afwezigheid van rechten op de originele inhoud van het platform. Eigenlijk bezit Netflix - in tegenstelling tot traditionele televisiestudio’s - de meerderheid van de programma’s die het aanbiedt niet rechtstreeks. Zo heeft Netflix de rechten van de inhoud die het verspreidt voor de duur van een jaar, zonder garantie dat deze originele inhoud vervolgens niet ook door andere, concurrerende platformen aangeboden wordt.

Onlangs kreeg de bekendheid van Netflix een deuk nadat het bedrijf inzake milieubewustzijn in klasse D gerangschikt werd. Dit zorgde voor hevige reacties van milieuactivisten en slechte publiciteit voor het bedrijf. Belangrijk om te weten is dat de belangrijkste concurrenten van Netflix, zoals Amazon en Facebook zeggen 40% hernieuwbare energie te gebruiken voor hun services.

 

Hoe een goede fundamentele analyse van de koers van het aandeel Netflix te maken?

Om uw beleggingsstrategieën voor het aandeel Netflix succesvol te maken moet u natuurlijk de beursgrafieken en hun belangrijkste indicatoren bestuderen. Dat geldt ook voor een fundamentele analyse: daarmee kunt u opportuniteiten die de groep sterker kunnen laten stijgen en die de ontwikkeling van de groep kunnen bedreigen van naderbij bestuderen.

Op het gebied van opportuniteiten voor het Netflix-concern voor de komende jaren onthouden we natuurlijk vooral de immense markt die video on demand vertegenwoordigt, met een steeds grotere consumptie van online video's dankzij een maatschappelijke evolutie en haar eigen kijk op televisie en video-inhoud. Ook het fenomeen van binge watching, dat een jong publiek raakt en dat bestaat uit het na elkaar bekijken van een groot aantal afleveringen van series, biedt grote mogelijkheden voor een platform zoals Netflix.

Mogelijk kan Netflix ook profiteren van een uitbreiding van zijn services op de Chinese markt. Voor het zover komt moet de groep eerst bepaalde licentiemoeilijkheden oplossen door een joint venture op te richten om zo de 500 miljoen Chinese gebruikers die momenteel streamen in het land te kapitaliseren.

Netflix kan mogelijk ook gebruikmaken van de huidige stijgende technologische tendens en van RV- en 4K UHD-inhoud om steeds meer nieuwe diensten aan zijn gebruikers aan te bieden.

Om zijn groeidoelstellingen te bereiken moet Netflix natuurlijk ook het hoofd bieden aan bepaalde dreigingen en beperkingen, waaronder een aanzienlijke concurrentie die steeds meer diverse inhoud aanbiedt en ook steeds nieuwe manieren om deze inhoud te bekijken (zoals Amazon Prime of Hulu Plus). De groep ondervindt ook nog steeds erg veel concurrentie van illegale downloads, onlangs de verstrenging van de de wetgeving tegenover dit soort fraude.

Men weet dat voor 30 inhoudsproviders - waaronder Netflix - de piraterij jaarlijks voor meer dan 5,4 miljard aan multimediadownloads genereert. Net als al zijn concurrenten ziet ook Netflix zo zijn bedrijfsmodel rechtstreeks bedreigd door nieuwe methodes van illegaal downloaden. Het is zelfs mogelijk dat dit Netflix problemen bezorgt inzake de toekomstige financiering van zijn inhoud.

We kunnen dit artikel afsluiten door te stellen dat de opportuniteiten voor ontwikkeling en groei van Netflix talrijk zijn, maar ook dat het bedrijf eerst het hoofd moet bieden aan bepaalde belangrijke dreigingen om zijn projecten tot een goed einde te brengen. We weten ondertussen wel dat dit bedrijf het vermogen heeft om zich aan te passen aan deze druk en dat het bijzonder bekwaam is om zich in nieuwe markten te integreren. Daarnaast moet de sterke technologische innovatiecapaciteit de groep ook in staat stellen om terug te veren in geval van een daling van de vraag in bepaalde segmenten.

Door tegelijk de gegevens uit de technische analyse, de belangrijkste indicatoren en de gegevens uit de bovenstaande fundamentele analyse te gebruiken, zou u in staat moeten zijn om een concrete strategie voor dit beursaandeel te bepalen.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Netflix:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Netflix moet worden gekeken naar de juiste indicators en moeten de gebeurtenissen worden gevolgd die deze markt direct beïnvloeden. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand in de entertainmentsector en de sector van nieuwe technologieën.
 • Het uitbrengen van nieuwe series.
 • De economische strategie van de groep.
 • De concurrentie in deze sector.

 

Beoordeling: 3.86 22 stemmen

Waar kun je beleggen in het aandeel Netflix?

Als u wilt beleggen in het aandeel Netflix en wilt speculeren op een stijging of daling van de koers, begin dan vandaag nog met CFD's om winst te maken. Gebruik daarvoor de verschillende hulpmiddelen en functionaliteiten van een vooraanstaand beleggingsplatform.

Beleg nu in het aandeel Netflix!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.