MONSANTO

Analyse van de koers van het Monsanto aandeel

--- Advertentie ---
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

De landbouwsector en de bedrijven die met deze sector zijn verbonden worden door beleggers op de aandelenbeurzen nauwgezet gevolgd. In dit artikel leest u meer over het aandeel Monsanto. U krijgt een prijsanalyse en andere informatie die u helpt bij het aanschaffen van het aandeel, zoals de realtime koers en de activiteiten waarmee het bedrijf zich bezighoudt.  

Over de Monsanto-groep:

De Monsanto-groep is gespecialiseerd in de productie en verkoop van zaden voor de landbouwsector. Het grootste deel van de omzet wordt gerealiseerd met de verkoop van genetisch gemodificeerde zaden en granen, in het bijzonder van maiszaden. Daarnaast verkoopt het bedrijf producten voor het beschermen van planten en gewassen.

Monsanto is vooral actief op de Amerikaanse markt, en in mindere mate op de Europese en Afrikaanse markten en in enkele Zuid-Amerikaanse landen.

 

De belangrijkste concurrenten van Monsanto:

De Monsanto-groep is momenteel een van de grootste agrochemiespecialisten ter wereld. Maar deze sector van erg gespecialiseerde activiteiten wordt ook bevolkt door andere grote groepen die een meedogenloze strijd leveren om marktaandeel te veroveren. Wij stellen u hier graag de grootste spelers in de sector van landbouwchemie, en dus de rechtstreekse concurrenten van Monsanto op wereldvlak, voor. We rangschikten deze bedrijven volgens hun omzet.

Het is belangrijk om op te merken dat door de nakende overname van Monsanto door Bayer het grootste agrochemiebedrijf ter wereld zal ontstaan, waarbij de twee bedrijven samen een grotere omzet dan die van Syngenta zullen hebben.

 

De belangrijkste partners van Monsanto:

De Monsanto-groep creëerde vooral partnerschappenmet zijn rechtstreekse concurrenten, in het bijzonder op het vlak van ontwikkeling van nieuwe producten en onderzoek.

 

Analyse van de koers van het aandeel Monsanto:

De koers van het aandeel Monsanto wordt genoteerd op de Main Market van de NYSE. Ook maakt het aandeel onderdeel uit van de berekening van de S&P 100-beursindex.

Uit de analyse van historische grafieken van de laatste tien jaar blijkt dat er sprake is geweest van verschillende opeenvolgende fasen, waaronder een sterk stijgende fase in 2008 die werd gevolgd door een geringe neerwaartse correctie. Sinds oktober 2010 stijgt het aandeel in waarde en is er een stijgende, weinig volatiele trend.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Monsanto:

Om het belang van de Monsanto-groep op de internationale aandelenmarkt te kennen, reiken we u graag enkele bijkomende en vrij algemene gegevens aan; ze geven u ook de sleutelcijfers van dit aandeel op de beurs mee.

 

Economische en financiële geschiedenis van Monsanto:

--- Advertentie ---
Beleg nu in het aandeel Monsanto!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500