Het aandeel Monsanto kopen

De landbouwsector en de bedrijven die met deze sector zijn verbonden worden door beleggers op de aandelenbeurzen nauwgezet gevolgd. In dit artikel leest u meer over het aandeel Monsanto. U krijgt een prijsanalyse en andere informatie die u helpt bij het aanschaffen van het aandeel, zoals de realtime koers en de activiteiten waarmee het bedrijf zich bezighoudt.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Monsanto-groep:

De Monsanto-groep is gespecialiseerd in de productie en verkoop van zaden voor de landbouwsector. Het grootste deel van de omzet wordt gerealiseerd met de verkoop van genetisch gemodificeerde zaden en granen, in het bijzonder van maiszaden. Daarnaast verkoopt het bedrijf producten voor het beschermen van planten en gewassen.

Monsanto is vooral actief op de Amerikaanse markt, en in mindere mate op de Europese en Afrikaanse markten en in enkele Zuid-Amerikaanse landen.

 

De belangrijkste concurrenten van Monsanto:

De Monsanto-groep is momenteel een van de grootste agrochemiespecialisten ter wereld. Maar deze sector van erg gespecialiseerde activiteiten wordt ook bevolkt door andere grote groepen die een meedogenloze strijd leveren om marktaandeel te veroveren. Wij stellen u hier graag de grootste spelers in de sector van landbouwchemie, en dus de rechtstreekse concurrenten van Monsanto op wereldvlak, voor. We rangschikten deze bedrijven volgens hun omzet.

 • Syngenta is op basis van omzet momenteel de wereldwijde nummer één in agrochemie.
 • Bayer is de nummer twee van deze sector.
 • De derde plaats wordt bezet door de BASF-groep.
 • De vierde plaats wereldwijd in deze sector gaat naar Dow AgroSciences.
 • Dit bedrijf wordt gevolgd door Monsanto, dat dus vijfde is.
 • Daarna volgen DuPont, Adama, Nufarm, Sumimoto Chemical, ArystaLifeScience en FMC Corporation.

Het is belangrijk om op te merken dat door de nakende overname van Monsanto door Bayer het grootste agrochemiebedrijf ter wereld zal ontstaan, waarbij de twee bedrijven samen een grotere omzet dan die van Syngenta zullen hebben.

 

De belangrijkste partners van Monsanto:

De Monsanto-groep creëerde vooral partnerschappenmet zijn rechtstreekse concurrenten, in het bijzonder op het vlak van ontwikkeling van nieuwe producten en onderzoek.

 • In 2010 ging de groep vooral een alliantie aan met BASF om via een joint venture een genetisch gemodificeerde graansoort te creëren.
 • In 2007 startte Monsanto op het vlak van ggo's twee soortgelijke partnerschappen: een eerste met Bayer CropScience (het Duitse filiaal van Bayer) en een tweede met het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Athenix Corporation.

 

Analyse van de koers van het aandeel Monsanto:

De koers van het aandeel Monsanto wordt genoteerd op de Main Market van de NYSE. Ook maakt het aandeel onderdeel uit van de berekening van de S&P 100-beursindex.

Uit de analyse van historische grafieken van de laatste tien jaar blijkt dat er sprake is geweest van verschillende opeenvolgende fasen, waaronder een sterk stijgende fase in 2008 die werd gevolgd door een geringe neerwaartse correctie. Sinds oktober 2010 stijgt het aandeel in waarde en is er een stijgende, weinig volatiele trend.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Monsanto:

Om het belang van de Monsanto-groep op de internationale aandelenmarkt te kennen, reiken we u graag enkele bijkomende en vrij algemene gegevens aan; ze geven u ook de sleutelcijfers van dit aandeel op de beurs mee.

 • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Monsanto 51.151,85 miljoen USD.
 • Het aantal door Monsanto uitgegeven effecten dat momenteel in omloop is op de aandelenmarkt ligt in de ordegrootte van 2.865.720 stuks.
 • De marktprijs van het Monsanto-aandeel staat genoteerd op de Main Market van de New York Stock Exchange (NYSE) in de Verenigde Staten.
 • Monsanto is ook onderdeel van de Amerikaanse SP100-beursindex en bevindt zich dus tussen de 100 Amerikaanse bedrijven met de grootste beurswaarde.
 • De groep van aandeelhouders van Monsanto is samengesteld uit 7,27% aandelen van investeringsfonds Vanguard Group, 4,54% van investeringsfonds State Street Corporoation, 3,44% van investeringsfonds BlackRock Fund Advisors, 3,22% van MFS Investment Management KK, 3,17% van de groep FMR LLC, 2,54% van de groep Primecap Management Company en 2,07% van de groep Capital Research and Management Company.

 

Economische en financiële geschiedenis van Monsanto:

 • In 2007 neemt Monsanto Delta and Pine Land Company over voor 1,5 miljard dollar, terwijl het Stoneville aan Bayer verkoopt en NextGen aan Americot. Monsanto verkoopt ook Choice Genetics aan Newsham.
 • In 2008 koopt Monsanto De RuilterSeeds voor een bedrag van 546 miljoen euro, terwijl het Posilac en zijn activiteiten voor 300 miljoen dollar aan ElancoAnimal Health verkoopt.
 • In 2009 verkoopt Monsanto zijn activiteiten in zonnebloemzaden aan Syngenta.
 • In 2011 neemt MonsantoBeelogics, een bedrijf dat onderzoek naar bijen doet, over om zijn positie in RNA-technologie te versterken.
 • In 2012 tekent Monsanto een overeenkomst met AlnylamPharmaceuticals.
 • In 2013 koopt Monsanto voor een bedrag van 930 miljoen dollar Climate Corporation - een Amerikaans bedrijf van geomatica voor landbouwtoepassingen: het is de grootste externe overname in 7 jaar.
 • In 2015 doet de groep een overnamebod van 45 miljard dollar (45% liquiditeiten en 55% aandelenruil) op Syngenta. Het bod wordt uiteindelijk afgewezen wegens onvoldoende. Er volgen verschillende nieuwe boden, maar die worden allemaal geweigerd. Hetzelfde jaar kondigt Monsanto aan dat het door een daling van zijn winst 2600 banen zal schrappen, gespreid over een periode van twee jaar. Het kondigt vervolgens de verkoop van zijn activiteiten met betrekking tot materialen voor precisieplantages aan; het bedrag van deze verkoop blijft onbekend. In 2012 had het bedrijf deze activiteiten gekocht voor een bedrag van 250 miljoen dollar.
 • In 2016 kondigt Bayer aan dat het een overnamebod van 62 miljard dollar op Monsanto lanceert. In juni van datzelfde jaar maakt Monsanto de oprichting van een gemeenschappelijk bedrijf met Remington Holding bekend; die laatste zal de Sorgho-zaadactiviteiten in de Verenigde Staten bezitten, wat een terugtrekking van Monsanto uit deze activiteiten inleidt. Tenslotte, en nog steeds in 2016, wordt Monsanto voor een bedrag van 66 miljard dollar officieel overgeno men door Bayer.

 

Beoordeling: 3.84 31 stemmen

Hoe kunt u online in het aandeel Monsanto beleggen?

Als u online wilt speculeren op de koersontwikkeling van het aandeel Monsanto hoeft u alleen maar een beleggingsrekening bij een CFD-broker te hebben. Sluit u direct aan bij een van de beste brokers en begin met handelen.

Beleg nu in het aandeel Monsanto!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.