MICROSOFT

Analyse van de koers van het Microsoft aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

De aandelen van Microsoft behoren tot de bekendste in de technologiemarkt en trekken daarom veel investeerders aan vanwege hun volatiliteit en populariteit. Het is dus heel aanlokkelijk om in deze activa te beleggen via beleggingsproducten van banken of via een online beleggingsplatform.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Laten we het in de eerste plaats hebben over de ontwikkelings- en groeimogelijkheden van dit bedrijf. De Microsoft-groep heeft een zeer grote hoeveelheid kapitaal dat niet in zijn geheel is benut. Het is daarom belangrijk om de O&O-investeringen van de groep in de gaten te houden, evenals mogelijke overnames van bedrijven en start-ups die actief zijn in hightechsectoren die Microsoft in staat zouden kunnen stellen een leiderspositie te behouden op het gebied van technologische producten en diensten.

Analyse nr. 2

De Microsoft-groep is ook van plan om zijn klantenbestand volledig te benutten. Als de verkoop momenteel stagneert, kan een goede marketingstrategie om de huidige klanten aan te moedigen meer uit te geven, de groei van het bedrijf een impuls geven. Alle strategieën die in dit verband ten uitvoer worden gelegd, moeten met de grootste zorgvuldigheid worden bestudeerd, gezien de aanzienlijke invloed die zij op de prijs van dit aandeel kunnen hebben.

Analyse nr. 3

Terwijl Microsoft bijvoorbeeld een sterke reputatie geniet in zijn kerngebieden van expertise, computers en software, blijft het achter in andere snelgroeiende segmenten zoals mobiele technologie. Andere grote bedrijven, zoals Apple, hebben de kansen in deze sector sneller gezien en hebben deze kansen benut. De toekomst van Microsoft-producten op dit gebied zou een belangrijke invloed kunnen hebben op de beursprestaties van Microsoft.

Analyse nr. 4

Zoals we hebben gezien door de zwakke punten van Microsoft, blijven de prijzen van de door de groep aangeboden producten relatief hoog in vergelijking met die van veel meer toegankelijke concurrenten. Door op deze weg verder te gaan, ontneemt Microsoft zichzelf een deel van de markt. Het is daarom interessant om na te gaan of het bedrijf een strategie zal implementeren om meer toegankelijke software en producten op de markt te brengen om zo een deel van het marktaandeel terug te winnen.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Microsoft!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Microsoft:

Microsoft werd in 1975 in de Verenigde Staten opgericht door Bill Gates en Paul Allen die nu tot de bekendste Amerikaanse topmannen horen.

Al heel snel veroverde Microsoft marktaandeel en werd het de wereldwijde nummer één in de ontwikkeling en verkoop van besturingssystemen voor computers en van software voor pc's en servers. Hierna profiteerde Microsoft van de opkomst van het internet en breidde zijn activiteiten verder uit met de ontwikkeling van Windows Live.

Het succes van het bedrijf is in het verleden vaak bekritiseerd omdat sommige concurrenten vinden dat het misbruik maakt van zijn positie als marktleider.

De omzet van Microsoft bedraagt meer dan 58 miljard euro en de nettowinst is ongeveer 16 miljard euro.

 

De belangrijkste concurrenten van Microsoft:

Vandaag is Microsoft de leider binnen zijn vakgebied van besturingssystemen: zijn Windowssysteem is op een grote meerderheid van computers geïnstalleerd. Toch moest het bedrijf in het licht van een steeds belangrijker wordende technologische ontwikkeling zijn activiteiten diversifiëren. Het ondervindt tegenwoordig een nieuwe vorm van concurrentie, waarbij het in aanraking komt met nieuwe technologiesectoren in het algemeen.

We stellen hierna de belangrijkste wereldwijde concurrenten van Microsoft met potentieel om marktaandeel in te pikken aan u voor. U zult merken dat deze concurrenten ook beursgenoteerde bedrijven zijn.

 

De belangrijkste partners van Microsoft:

Microsoft is wereldwijd ook partner van verschillende soorten ondernemingen, waarvan sommige beursgenoteerd zijn.

Dit is het geval voor het partnerschap met Schneider Electric voor de ontwikkeling van disruptieve technologieën die dankzij het internet der dingen processen willen optimaliseren en producten en diensten willen transformeren.

Een ander partnerschap, dat in 2015 met Thales gesloten werd, gaat over de lancering van nieuwe diensten die vertrouwelijke informatie kunnen versleutelen voordat ze per e-mail verstuurd of in de cloud opgeslagen wordt.

Microsoft kondigde ook een partnerschap met Publicis aan die als doel heeft om de kracht van online- en offlinegegevens te benutten in het voordeel van grote bedrijven.

 

Analyse van de koers van het aandeel Microsoft:

De historische analyse van de grafieken van het aandeel Microsoft laat in de afgelopen jaren een duidelijke stijging van de koers van dit beurseffect zien. Sinds 2009 is er sprake van een bijna constante stijgende trend, na een geringe daling in de loop van 2008 vanwege de economische crisis.

Sinds april 2013 lijkt deze trend steeds volatieler te worden, elke dag wint het aandeel iets meer punten.

Op de kortere termijn biedt het aandeel Microsoft ook duidelijke microbewegingen die ideaal zijn voor daytrading of strategieën met een forse hefboom.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Microsoft:

Om in het Microsoft-aandeel te beginnen traden en er mooie winsten uit te halen is het belangrijk dat u de informatie hierboven over de activiteiten en evolutie van dit concern kent. Dat geldt ook voor enkele beursgegevens die u hierna vindt:

Dankzij al deze gegevens kunt u nu precieze analyses van de koersevolutie van het Microsoft-aandeel maken.

 

Verdeling van de omzet van Microsoft en zijn aandeel op de beurs:

Ontdek hier hoe Microsoft zijn omzet genereert in functie van de verschillende activiteiten die het bedrijf uitvoert. In werkelijkheid heeft dit bedrijf zeven productsegmenten: klantenproducten, Server and Tools, Information Worker, Microsoft Business Solutions, MSN, Mobile and Embedded Devices en Home and Entertainment.

Deze drie segmenten zorgen samen voor het grootste deel van Microsofts omzet.

Dankzij de diversiteit van zijn producten en diensten maakte het aandeel Microsoft op 13 maart 1986 op zijn beursintroductie op de Amerikaanse Nasdaq-aandelenmarkt. Met een waardering van 408,68 miljard dollar groeide de onderneming daarna op basis van beurswaarde uit tot het op één na grootste bedrijf ter wereld.

Vanaf 1 december 2004 begint het bedrijf dividenden uit te keren aan zijn aandeelhouders voor een bedrag van $3 per aandeel, vooral dankzij een toenmalige verlaging van de bijbehorende belasting die van 35 tot 15% daalde.  Zo zal Microsoft in dat jaar niet minder dan 28 miljard dollar verdelen onder zijn aandeelhouders.

 

De voordelen en sterke punten van het Microsoft-aandeel als beursactivum:

De belangrijkste troef van Microsoft is ongetwijfeld haar positionering op de wereldmarkt. Dit bedrijf is inderdaad aanwezig in zijn sector met producten die al ongeveer veertig jaar erkend zijn voor hun hoge kwaliteit. Dankzij zijn leeftijd en knowhow is Microsoft erin geslaagd om het grote publiek te overtuigen en wordt het nu internationaal erkend. De vlaggenschipproducten van de groep met computers en software voorzien momenteel talloze huishoudens in de ontwikkelde landen, vooral maar ook in de rest van de wereld, van de nodige apparatuur.

Klantenloyaliteit is ook een andere belangrijke troef van Microsoft. Inderdaad, en dankzij de zeer sterke aanwezigheid van Microsoft-producten in de meeste huishoudens, heeft de groep een trouwe en zeer grote klantenkring. Deze producten dienen ook als ondersteuning voor het adverteren van aanvullende producten of software ontwikkeld door het bedrijf. Zo bieden Windows-besturingssystemen altijd de meest recente bijgewerkte versie aan de gebruikers. Dankzij dit gevestigde marketingsysteem hoeft Microsoft niet veel moeite te doen om zijn producten te promoten en vernieuwt het uiteraard de behoeften van zijn gebruikers.

Zoals u wellicht weet, staat Microsoft op de vijfde plaats van 's werelds grootste bedrijven in termen van kapitaalwaarde. Dit brengt ons in een ander onmiskenbaar voordeel van dit bedrijf. De investeringscapaciteit van deze groep is namelijk enorm, wat veel kansen biedt voor innovatie en onderzoek, maar ook kansen voor overnames die de groep een echt pluspunt kunnen bieden voor haar toekomstige concurrentievermogen. Dit belangrijke kapitaal biedt Microsoft ook de mogelijkheid om een zeer agressieve marketingstrategie te implementeren die Microsoft in staat stelt om steeds meer prospects te winnen.

Ondanks een systeem dat niet veel vrije software integreert, onderscheidt Microsoft zich op dit gebied van zijn concurrenten met kwaliteitsproducten en -diensten. Het biedt met name veel mogelijkheden en een responsieve, kwalitatief hoogwaardige klantenondersteuning die bijdraagt aan het merkimago van het bedrijf.

Ten slotte is de financiële en economische balans van de groep een echte troef om investeerders gerust te stellen en aan te trekken.  De gestelde doelen zijn over het algemeen gemakkelijk te bereiken en de voordelen zijn er altijd.

 

De nadelen en zwaktes van het aandeel van Microsoft als beursactiva:

Het eerste grote gebrek van de Microsoft-groep betreft het prijsbeleid, dat vaak als te hoog wordt beschouwd. Microsoft moet inderdaad steeds meer te maken krijgen met aanzienlijke concurrentie van vrije en open-sourcesoftware die rechtstreeks met haar eigen software concurreert. Dit geldt bijvoorbeeld voor de OpenOffice suite, die dezelfde functies heeft als de Microsoft Office-suite, maar volledig gratis is. Dit is ook het geval voor sommige besturingssystemen zoals Linux, die gratis beschikbaar zijn. Hoewel Microsoft in de eerste plaats afhankelijk is van de kwaliteit van zijn producten, verliest het veel klanten en vooruitzichten als gevolg van dit prijsbeleid en de situatie op dit punt kan natuurlijk in de loop der tijd verslechteren, met name door een daling van de koopkracht in de meest ontwikkelde landen.

Aan de andere kant heeft de Microsoft-groep ook veel concurrenten in de marketing van haar betaalde producten en diensten. Inderdaad, er zijn steeds meer bedrijven die gespecialiseerd zijn in technologie en IT en, terwijl Microsoft vroeger slechts met één of twee bedrijven te maken had, zijn er vandaag de dag honderden die proberen om marktaandeel te veroveren. Natuurlijk zijn het nog steeds de reuzen Apple en Google die het meest schokkend zijn voor dit bedrijf, omdat het ook multinationals zijn met een aanzienlijk kapitaal en dus een even hoog innovatievermogen.  Deze groeiende concurrentie biedt de consument meer keuze tussen de producten in dit assortiment, wat uiteraard steeds schadelijker wordt voor Microsoft.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe is de koersontwikkeling van het Microsoft-aandeel de laatste tijd verlopen?

Sinds de eerste notering is de koers van het Microsoft-aandeel natuurlijk sterk geëvolueerd en heeft het veel punten gewonnen. Maar de laatste jaren is de ontwikkeling ervan bijzonder positief. Zo heeft dit aandeel in de loop van het jaar 2019 een stijging van 28,31% laten zien. Als we de evolutie van dit aandeel over de laatste 5 jaar bestuderen, zien we een variatie van meer dan 270,27% in totaal.

Wat zijn de laatste financiële cijfers over Microsoft?

In maart 2020 is de marktkapitalisatie van de Microsoft-groep 1.034 miljard dollar. Het eigen vermogen van het bedrijf bereikt ook 102,33 miljard dollar. De schuld van de Microsoft-groep bedraagt op dezelfde datum 32,5 miljard dollar. De omzet van de groep voor het boekjaar 2019 bedraagt 125,8 miljard dollar en het nettoresultaat voor datzelfde jaar bedraagt 39,2 miljard dollar.

Wat zijn de lobbyactiviteiten van Microsoft?

Wat betreft de lobbyactiviteiten van de groep in de Europese Unie weten we in het bijzonder dat Microsoft sinds 2009 is geregistreerd in het transparantieregister van belangenvertegenwoordigers van de Europese Commissie. Wat deze activiteiten in de Verenigde Staten betreft, merken we ook op dat de lobbykosten van de groep in het land enkele miljoenen dollars per jaar bedragen.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Microsoft!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500