Het aandeel Microsoft kopen

De aandelen van het bedrijf Microsoft horen tot de bekendste van de technologiesector. Talloze beleggers hebben dankzij de bliksemsnelle ontwikkeling van de emitterende onderneming veel geld verdiend. Het is dus heel aanlokkelijk om in deze activa te beleggen via beleggingsproducten van banken of via een online beleggingsplatform.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Algemene presentatie van Microsoft:

Microsoft werd in 1975 in de Verenigde Staten opgericht door Bill Gates en Paul Allen die nu tot de bekendste Amerikaanse topmannen horen.

Al heel snel veroverde Microsoft marktaandeel en werd het de wereldwijde nummer één in de ontwikkeling en verkoop van besturingssystemen voor computers en van software voor pc's en servers. Hierna profiteerde Microsoft van de opkomst van het internet en breidde zijn activiteiten verder uit met de ontwikkeling van Windows Live.

Het succes van het bedrijf is in het verleden vaak bekritiseerd omdat sommige concurrenten vinden dat het misbruik maakt van zijn positie als marktleider.

De omzet van Microsoft bedraagt meer dan 58 miljard euro en de nettowinst is ongeveer 16 miljard euro.

 

Het aandeel Microsoft in het kort:

 • Totale beurswaarde: 433 miljard USD
 • Aantal aandelen: Niet opgegeven
 • Plaats van notering: Euronext Amsterdam
 • Markt: Eurolist Buiten Eurozone
 • Index: Dow Jones
 • Sector: IT

 

De belangrijkste concurrenten van Microsoft:

Vandaag is Microsoft de leider binnen zijn vakgebied van besturingssystemen: zijn Windowssysteem is op een grote meerderheid van computers geïnstalleerd. Toch moest het bedrijf in het licht van een steeds belangrijker wordende technologische ontwikkeling zijn activiteiten diversifiëren. Het ondervindt tegenwoordig een nieuwe vorm van concurrentie, waarbij het in aanraking komt met nieuwe technologiesectoren in het algemeen.

We stellen hierna de belangrijkste wereldwijde concurrenten van Microsoft met potentieel om marktaandeel in te pikken aan u voor. U zult merken dat deze concurrenten ook beursgenoteerde bedrijven zijn.

 • Apple voor zijn besturingssystemen.
 • Hewlett-Packard Company voor zijn terminals.
 • IBM voor zijn computerinformatiesystemen.
 • Oracle Corporation
 • Google voor internet.
 • Nintendo
 • Sony Corporation voor zijn mobiele apparaten
 • Yahoo! Inc. voor zijn internetoplossingen.
 • VMware, Inc.
 • Intel Corporation voor zijn microprocessoren en processoren
 • Amazon.com, Inc.
 • salesforce.com, inc.
 • SAP AG
 • Cisco Systems, Inc voor zijn microprocessoren en technologieën.
 • CA Technologies

 

De belangrijkste partners van Microsoft:

Microsoft is wereldwijd ook partner van verschillende soorten ondernemingen, waarvan sommige beursgenoteerd zijn.

Dit is het geval voor het partnerschap met Schneider Electric voor de ontwikkeling van disruptieve technologieën die dankzij het internet der dingen processen willen optimaliseren en producten en diensten willen transformeren.

Een ander partnerschap, dat in 2015 met Thales gesloten werd, gaat over de lancering van nieuwe diensten die vertrouwelijke informatie kunnen versleutelen voordat ze per e-mail verstuurd of in de cloud opgeslagen wordt.

Microsoft kondigde ook een partnerschap met Publicis aan die als doel heeft om de kracht van online- en offlinegegevens te benutten in het voordeel van grote bedrijven.

 

Analyse van de koers van het aandeel Microsoft:

De historische analyse van de grafieken van het aandeel Microsoft laat in de afgelopen jaren een duidelijke stijging van de koers van dit beurseffect zien. Sinds 2009 is er sprake van een bijna constante stijgende trend, na een geringe daling in de loop van 2008 vanwege de economische crisis.

Sinds april 2013 lijkt deze trend steeds volatieler te worden, elke dag wint het aandeel iets meer punten.

Op de kortere termijn biedt het aandeel Microsoft ook duidelijke microbewegingen die ideaal zijn voor daytrading of strategieën met een forse hefboom.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Microsoft:

Om in het Microsoft-aandeel te beginnen traden en er mooie winsten uit te halen is het belangrijk dat u de informatie hierboven over de activiteiten en evolutie van dit concern kent. Dat geldt ook voor enkele beursgegevens die u hierna vindt:

 • In het begin van 2017 bereikt de totale beurswaarde van Microsoft 505.998,65 miljoen USD.
 • De koerswaarde van Microsoft staat genoteerd op de Nasdaq Global Select Market-aandelenmarkt van de Nasdaq All Markets in de Verenigde Staten.
 • Het bedrijf maakt ook deel uit van de berekening van de Amerikaanse Dow Jones Industrial Average-beursindex.
 • The Vanguard Group houdt 6,07% van de Microsoft-aandelen, BlackRock heeft 5,60% van de aandelen in handen. De overige aandelen zijn in handen van private en institutionele beleggers.

Dankzij al deze gegevens kunt u nu precieze analyses van de koersevolutie van het Microsoft-aandeel maken.

 

Enkele adviezen voor het handelen in het aandeel Microsoft:

De toekomst van Microsoft ziet er beslist goed uit en het bedrijf zal in de komende jaren veel geld verdienen met nieuwe investeringen en met het ontwikkelen van nieuwe software-innovaties. Het is daarom verstandig om op de lange termijn te gokken op een goed rendement van de aandelen en ze via een online bank en een financieel beleggingsproduct aan te schaffen.

Maar op de meeste online beleggingsplatforms worden de aandelen van Microsoft ook via CFD's aangeboden aan beleggers. U kunt daardoor ook op de kortere termijn speculeren op een koersstijging of -daling. Hiervoor moet u de verschillende technologiemarkten analyseren, vooral de IT-markt en de mobiele telefoonmarkt.

 

Verdeling van de omzet van Microsoft en zijn aandeel op de beurs:

Ontdek hier hoe Microsoft zijn omzet genereert in functie van de verschillende activiteiten die het bedrijf uitvoert. In werkelijkheid heeft dit bedrijf zeven productsegmenten: klantenproducten, Server and Tools, Information Worker, Microsoft Business Solutions, MSN, Mobile and Embedded Devices en Home and Entertainment.

 • In de pijler van klantenproducten vinden we de Windows-besturingssystemen die steeds meer gekoppeld zijn aan de aankoop van materiaal, omdat ze vooraf geïnstalleerd worden op talrijke computers.
 • De afdeling Server and Tools omvat onder andere de Exchange-server.
 • De afdeling Information Worker omvat instrumenten voor kantoorautomatisering, zoals Word en Excel, en ook de uitbating van hun licenties.

Deze drie segmenten zorgen samen voor het grootste deel van Microsofts omzet.

Dankzij de diversiteit van zijn producten en diensten maakte het aandeel Microsoft op 13 maart 1986 op zijn beursintroductie op de Amerikaanse Nasdaq-aandelenmarkt. Met een waardering van 408,68 miljard dollar groeide de onderneming daarna op basis van beurswaarde uit tot het op één na grootste bedrijf ter wereld.

Vanaf 1 december 2004 begint het bedrijf dividenden uit te keren aan zijn aandeelhouders voor een bedrag van $3 per aandeel, vooral dankzij een toenmalige verlaging van de bijbehorende belasting die van 35 tot 15% daalde.  Zo zal Microsoft in dat jaar niet minder dan 28 miljard dollar verdelen onder zijn aandeelhouders.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Microsoft:

De koersontwikkeling van het aandeel Microsoft wordt niet door het toeval bepaald. Het is vrij eenvoudig om consistente voorspellingen te maken van toekomstige trends. Hiervoor hoeven alleen enkele indicators te worden geanalyseerd, waaronder:

 • De technische indicators, met name voor de korte en middellange termijn.
 • De technologische innovaties van de groep
 • De ontwikkeling van de hele IT-sector
 • De ontwikkelingen op het gebied van IT-materiaal en nieuwe technologieën in huishoudens 

 

Beoordeling: 3.97 29 stemmen

Hoe kunt u geld verdienen met het aandeel Microsoft?

Iedereen kent wel ongeveer het succesverhaal van Microsoft, en daarmee van de aandelen van dit bedrijf. Dus waarom doet u niet mee met dit grote avontuur door te wedden op de koers van het aandeel?

Beleg nu in Microsoft!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.