LUFTHANSA

Analyse van de koers van het Lufthansa aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

U kent ongetwijfeld de namen en de bekendheid van de grote Europese en zelfs internationale luchtvaartmaatschappijen, en misschien overweegt u te investeren in hun aandelen op de beurs. In dat geval zou het Lufthansa-aandeel, dat wij u vandaag nader zullen presenteren, uw aandacht kunnen trekken. Of u het nu online wilt kopen en verkopen of in uw aandelenportefeuille wilt houden, hier zijn enkele informatie voor een goede live-prijsanalyse.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Lufthansa's overnames en acquisities van kleinere luchtvaartmaatschappijen zullen zorgvuldig moeten worden onderzocht.

Analyse nr. 2

De strategie van Lufthansa om verder uit te breiden in de opkomende markten zal ook worden gevolgd, met name door het ontwikkelen van haar aanbod voor high-end klanten in deze markten.

Analyse nr. 3

Over het algemeen moeten alle wijzigingen in de diensten die Lufthansa aan haar gebruikers aanbiedt, met het oog op het verbeteren van hun ervaring en dus het vergroten van het aanbod, worden opgevolgd.

Analyse nr. 4

We zullen uiteraard alle gegevens van de concurrentie in deze sector volgen. Gezien het zeer competitieve aspect van deze sector kunnen publicaties en aankondigingen van de belangrijkste spelers op dit gebied immers een invloed hebben op de koers van het aandeel.

Analyse nr. 5

We zullen ook de ontwikkeling van de goedkope luchtvaartmaatschappijen volgen, die uiteraard van invloed zijn op het aantal passagiers van de andere grote luchtvaartmaatschappijen.

Analyse nr. 6

Tot slot zullen we ook de olieprijzen in de gaten houden, evenals de arbeidskosten en de overheidsvoorschriften die van invloed kunnen zijn op de marges van de Groep

--- Publiciteit ---
Handel in Lufthansa aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Lufthansa :

De Lufthansa Groep is een Duitse groep die vandaag de dag een van de bekendste luchtvaartmaatschappijen ter wereld is. Hoewel de kernactiviteit natuurlijk het luchtvervoer is, genereert zij ook een deel van haar omzet uit andere activiteiten zoals onderhoud en verhuur, in-flight catering en IT-diensten.

Lufthansa heeft niet minder dan 622 vliegtuigen in 8 bedrijven met verschillende namen en genereert het grootste deel van haar omzet in Europa.

Het Lufthansa-aandeel is momenteel genoteerd op de markt van Deutsche Boerse AG en omvat de berekening van de DAX 30-aandelenindex.

 

Ken de concurrentie van het Lufthansa-aandeel:

De luchtvaartmaatschappij Lufthansa is een van de marktleiders in Europa en wereldwijd. Met niet minder dan 200 internationale bestemmingen en een aanwezigheid in 80 landen, stelt de groep wereldwijd 27.000 mensen tewerk en is momenteel de belangrijkste leverancier van IT-diensten voor de luchtvaartindustrie. Maar hoewel de groep een sterk imago heeft dat geassocieerd wordt met de Duitse techniek, wordt ze nog steeds geconfronteerd met een hevige concurrentie, die we u hier graag nader willen toelichten. Hier is een lijst van de belangrijkste concurrenten van de Duitse Lufthansa en hun land van herkomst:

 

De strategische allianties die de Lufthansa Groep heeft opgezet:

Lufthansa is partner van het autoverhuurbedrijf Hertz. Leden van het Lufthansa Loyalty Program kunnen bij Hertz punten verdienen voor elke verhuur.

 

Voordelen en sterke punten van het Lufthansa-aandeel als beursactivum :

In de eerste plaats is de positie van de Lufthansa Groep in zijn bedrijfstak natuurlijk een van zijn belangrijkste sterke punten, aangezien hij een van de wereldleiders in deze sector is, wat hem een sterk merkimago en meer onderhandelingskracht geeft. Lufthansa onderscheidt zich met name doordat het een van de toonaangevende aanbieders van IT-diensten op het gebied van luchtvaart, onderhoud en catering aan boord is.

De Lufthansa-groep is een van de oprichters van de Star Alliance en een van de belangrijkste leden. Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid van dit aandeel voor beleggers en kan dus helpen om de koers van het aandeel te verhogen. Het zeer positieve merkimago van het bedrijf is ook te danken aan het feit dat het vaak wordt geassocieerd met Duitse engineering, wat een garantie is voor kwaliteit en prestaties.

Natuurlijk kunnen we hier ook spreken over het personeelsbestand van de Lufthansa Groep met meer dan 100.000 medewerkers wereldwijd. Hierdoor kan het in meer dan 80 verschillende landen opereren en maar liefst 200 verschillende bestemmingen bedienen. De Lufthansa Groep is ook wereldwijd actief in de expeditie en logistiek. De Lufthansa Groep is bijzonder actief op dit gebied en genereert dus extra inkomsten naast de inkomsten uit het personenvervoer.

Tot slot kan de marketingstrategie van de groep worden genoemd als een van de andere sterke punten. De naamsbekendheid van Lufthansa is wereldwijd inderdaad zeer groot dankzij terugkerende sponsoractiviteiten en marketinginspanningen, maar ook dankzij een aanbod dat gericht is op exclusieve diensten voor haar klanten zoals lounges, loyaliteitsprogramma's en andere eersteklas diensten voor zakelijke en eersteklasreizigers.

 

Nadelen en zwakke punten van het Lufthansa-aandeel als beursactivum :

In de eerste plaats is de reputatie van Lufthansa in de hele wereld vrij sterk, maar het merkimago van Lufthansa is in het verleden mogelijk beschadigd door enkele ernstige incidenten met vliegtuigen in de vloot en enkele ongelukken.

Aan de andere kant is het feit dat de industrie waarin Lufthansa actief is, een bijzonder concurrerende industrie. Deze sterke concurrentie beperkt echter de mogelijkheden van de Groep om zijn marktaandeel te vergroten.

Een aantal veelgestelde vragen

Welke dochterondernemingen zijn momenteel eigendom van Lufthansa?

Momenteel is de Lufthansa Groep eigenaar van verschillende dochterondernemingen over de hele wereld. De volledige lijst is als volgt: De luchtvaartmaatschappij bezit en exploiteert Air Dolomiti, Austrian Airlines, Austrian Arrowq, Brussels Airlines, Edelweiss Air, Eurowings, Germanwings, Lufhthansa Cargo, Lufthansa CityLine, Lufthansa Regional en Swiss. Opgemerkt dient te worden dat de Groep ook 50% van het kapitaal van SunExpress bezit. Deze verschillende entiteiten maken van Lufhtansa een grote groep met een sterke internationale aanwezigheid.

Hoe kunt u anticiperen op veranderingen in de koers van Lufhtansa?

Om te weten te komen hoe de koers van Lufthansa de komende uren, dagen, weken, maanden of jaren zal evolueren, heeft u verschillende analysemethoden tot uw beschikking, die we in dit artikel hebben besproken. Idealiter voert u een technische analyse van de voorraad uit met de studie van de grafische signalen en een fundamentele analyse, ditmaal op basis van een studie van het belangrijkste nieuws en de belangrijkste publicaties.

Kunnen we speculeren op de koersdaling van Lufthansa?

Hoewel het natuurlijk mogelijk is om Lufthansa-aandelen te kopen of te handelen op de prijs van dat effect op het moment van aankoop, kunt u ook direct inzetten op de daling van dat effect door CFD-contracten of contracten voor verschil te gebruiken. Deze contracten zijn alleen online beschikbaar via de handelsplatformen van marktmakelaars.

--- Publiciteit ---
Handel in Lufthansa aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500