INTEL

Analyse van de koers van het Intel aandeel

72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

De aandelen van Intel Corporation, ook wel bekend als Intel Corporation, behoren tot de activa van de technologiesector die u online kunt verhandelen. Het is inderdaad mogelijk om te speculeren over de koers van dit aandeel, hetzij door het te kopen, hetzij door te speculeren op de toekomstige bewegingen ervan. Om dit te doen, moet u alles weten over de belangrijkste kenmerken van dit Amerikaanse bedrijf dat de wereld van de informatietechnologie heeft gerevolutioneerd en nog steeds innovatieve producten op deze markt aanbiedt. Dus hier is wat praktische informatie over dit bedrijf en wat tips om u te helpen uw analyse van deze waarde te maken.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Eerst en vooral zullen we de investeringen van de groep in onderzoek en ontwikkeling opvolgen om nieuwe producten te kunnen aanbieden.

Analyse nr. 2

De ontwikkeling van de concurrentie en de marktaandelen in het segment waar Intel het best gepositioneerd is, namelijk de halfgeleiders en de microprocessoren, zal ook worden gevolgd.

Analyse nr. 3

Het beleid van Intel om haar internationale activiteiten te ontwikkelen is ook een strategie die met het grootste belang moet worden gevolgd, net als het aangaan van strategische partnerschappen met andere grote groepen.

Analyse nr. 4

De investeringen van de Groep in het mobiele segment, of het nu gaat om het creëren van hardware of software.

Analyse nr. 5

Het uitkopen van andere technologiebedrijven die haar productportfolio en daarmee haar marktaanwezigheid kunnen vergroten.

Analyse nr. 6

De strategieën en gekwantificeerde doelstellingen van deze fabrikant op min of meer lange termijn, evenals de ontwikkelingsplannen voor meerdere jaren, zijn belangrijke elementen als u het beste wilt anticiperen op toekomstige variaties in deze waarde.

Analyse nr. 7

Tot slot zullen we uiteraard de kwartaal- of jaarresultaten van de onderneming in het oog houden om deze te vergelijken met de doelstellingen van de groep, maar ook met de verwachtingen en de consensus van de analisten.

Verhandel Intel aandelen!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Algemene presentatie van het bedrijf Intel :

Intel Corporation werd in 1986 in de Verenigde Staten opgericht. Vandaag de dag staat dit bedrijf nog steeds bekend als 's werelds grootste fabrikant van microprocessoren. Maar het bedrijf produceert niet alleen microprocessoren, maar ook moederborden, microchips, grafische processoren en flash-geheugens.

Het is dan ook dankzij de boom in de computersector dat Intel al in 1991 een grote naam in de technologie wist te worden.

De omzet van dit bedrijf bevestigt dit, aangezien deze bijna 40 miljard dollar bereikt voor een jaarlijks nettoresultaat van bijna 8 miljard dollar in 2012. De verdeling van de activiteit van dit bedrijf kan als volgt zijn:

 

Ken de concurrentie van de Intel-voorraad:

Intel is vandaag de dag de leider in serverprocessoren met een marktaandeel van meer dan 95% in 2015. Maar sommige concurrenten moeten wel bekend zijn om relevante analyses te kunnen maken.

Het is daarom belangrijk om alle innovaties in processoren en microprocessoren in de gaten te houden als u wilt investeren in de aandelen van Intel om op het juiste moment uw posities in te nemen of te sluiten, afhankelijk van het niveau van de concurrentie in deze sector.

 

De strategische allianties die de Intel Group heeft opgezet:

 

De sterke punten en voordelen van de aandelen van Intel als beursactivum :

Om volledig te begrijpen hoe het bedrijf Intel in de loop van de tijd waarschijnlijk zal evolueren, met andere woorden om te weten of deze groep nog mogelijkheden heeft om zijn groei te vergroten, is het interessant om kennis te nemen van zijn belangrijkste sterke en zwakke punten. Deze elementen vormen in zekere zin de voor- en nadelen van haar optreden op de aandelenmarkt en maken het mogelijk om te begrijpen hoe de groep het hoofd kan bieden aan bedreigingen en toekomstige kansen kan aangrijpen. Dit is wat we je nu uitnodigen om te ontdekken:

Laten we deze benchmarking beginnen met een samenvatting van de belangrijkste voordelen van deze waarde en dus de belangrijkste sterke punten van dit bedrijf ten opzichte van de concurrentie:

 

Zwakke punten en nadelen van het Intel-aandeel als beursactief:

Natuurlijk, en zoals u zich kunt voorstellen, heeft de Intel-groep niet alleen sterke punten, maar ook enkele zwakke punten die, hoewel minder in aantal, een aanzienlijke invloed kunnen hebben op haar vermogen om zich te ontwikkelen en marktaandeel te winnen. Dit zijn de belangrijkste:

Zoals u kunt zien, zijn er veel dingen die u moet overwegen als onderdeel van deze benchmarking van Intels sterke en zwakke punten. Deze elementen zullen ook in de loop van de tijd moeten worden herzien, omdat de voor- en nadelen van de groep kunnen veranderen afhankelijk van de beslissingen die zullen worden genomen en de veranderingen die kunnen optreden.

Een aantal veelgestelde vragen

Wie is de eigenaar van het kapitaal van Intel?

Zoals vaak het geval is bij beursgenoteerde ondernemingen, is het kapitaal van Intel gedeeltelijk in handen van particuliere aandeelhouders, waaronder The Vanguard  Group met 8,07%, Capital  Research  & Management met 4,72%, SSgA Finds   Management met 4,41%, Capital Research & Management Co (World Investors ) met 3.18%, Capital Research  Management Co (International  Investors) tegen 2,99% , BlackRock  Fund  Advisor stegen  2,49%, Capital  Research  & Management Co (Global Investors) tegen1,98% , Putnam tegen 1,89%, Wellington Management tegen 1,66% en Geode   Capital Management tegen1,51%.

Wat is de belangrijkste markt en aandelenindex waaraan de aandelen van Intel zijn genoteerd?

 De koers van het aandeel van Intel is natuurlijk genoteerd op de Nasdaq markt en meer bepaald op de Nasdaq Global Select Market, de markt die de lijsten van technologiebedrijven in de Verenigde Staten en bepaalde buitenlandse bedrijven in deze sector van activiteit samenbrengt. We weten ook dat Intel deel uitmaakt van de samenstelling van de Nasdaq 100 beursindex, die de grootste kapitalisaties in deze sector bevat.

Hoe weet u of de koers van Intel zal stijgen?

Enkele fundamentele analysegegevens kunnen u helpen bij het vooraf opsporen van opwaartse trends in deze waarde, zoals de oprichting van nieuwe samenwerkingsverbanden, de ontwikkeling van innovatieve technologieën, de ondertekening van grote contracten of de overname van dochterondernemingen in verschillende bedrijfssectoren. De technische analyse zal uiteraard ook voor dit doel worden gebruikt.

Verhandel Intel aandelen!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500