INTEL

Analyse van de koers van het Intel aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

De aandelen van Intel Corporation, ook wel bekend als Intel Corporation, behoren tot de activa van de technologiesector die u online kunt verhandelen. Het is inderdaad mogelijk om te speculeren over de koers van dit aandeel, hetzij door het te kopen, hetzij door te speculeren op de toekomstige bewegingen ervan. Om dit te doen, moet u alles weten over de belangrijkste kenmerken van dit Amerikaanse bedrijf dat de wereld van de informatietechnologie heeft gerevolutioneerd en nog steeds innovatieve producten op deze markt aanbiedt. Dus hier is wat praktische informatie over dit bedrijf en wat tips om u te helpen uw analyse van deze waarde te maken.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Eerst en vooral zullen we de investeringen van de groep in onderzoek en ontwikkeling opvolgen om nieuwe producten te kunnen aanbieden.

Analyse nr. 2

De ontwikkeling van de concurrentie en de marktaandelen in het segment waar Intel het best gepositioneerd is, namelijk de halfgeleiders en de microprocessoren, zal ook worden gevolgd.

Analyse nr. 3

Het beleid van Intel om haar internationale activiteiten te ontwikkelen is ook een strategie die met het grootste belang moet worden gevolgd, net als het aangaan van strategische partnerschappen met andere grote groepen.

Analyse nr. 4

De investeringen van de Groep in het mobiele segment, of het nu gaat om het creëren van hardware of software.

Analyse nr. 5

Het uitkopen van andere technologiebedrijven die haar productportfolio en daarmee haar marktaanwezigheid kunnen vergroten.

Analyse nr. 6

De strategieën en gekwantificeerde doelstellingen van deze fabrikant op min of meer lange termijn, evenals de ontwikkelingsplannen voor meerdere jaren, zijn belangrijke elementen als u het beste wilt anticiperen op toekomstige variaties in deze waarde.

Analyse nr. 7

Tot slot zullen we uiteraard de kwartaal- of jaarresultaten van de onderneming in het oog houden om deze te vergelijken met de doelstellingen van de groep, maar ook met de verwachtingen en de consensus van de analisten.

--- Publiciteit ---
Verhandel Intel aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van het bedrijf Intel :

Intel Corporation werd in 1986 in de Verenigde Staten opgericht. Vandaag de dag staat dit bedrijf nog steeds bekend als 's werelds grootste fabrikant van microprocessoren. Maar het bedrijf produceert niet alleen microprocessoren, maar ook moederborden, microchips, grafische processoren en flash-geheugens.

Het is dan ook dankzij de boom in de computersector dat Intel al in 1991 een grote naam in de technologie wist te worden.

De omzet van dit bedrijf bevestigt dit, aangezien deze bijna 40 miljard dollar bereikt voor een jaarlijks nettoresultaat van bijna 8 miljard dollar in 2012. De verdeling van de activiteit van dit bedrijf kan als volgt zijn:

 

Ken de concurrentie van de Intel-voorraad:

Intel is vandaag de dag de leider in serverprocessoren met een marktaandeel van meer dan 95% in 2015. Maar sommige concurrenten moeten wel bekend zijn om relevante analyses te kunnen maken.

Het is daarom belangrijk om alle innovaties in processoren en microprocessoren in de gaten te houden als u wilt investeren in de aandelen van Intel om op het juiste moment uw posities in te nemen of te sluiten, afhankelijk van het niveau van de concurrentie in deze sector.

 

De strategische allianties die de Intel Group heeft opgezet:

 

De sterke punten en voordelen van de aandelen van Intel als beursactivum :

Ten eerste, het belangrijkste voordeel van deze titel is de leidende positie van Intel op verschillende van zijn specialisatiegebieden. De groep heeft immers de grootste marktaandelen op verschillende gebieden en profiteert van het enthousiasme van de investeerders voor deze groeiende sector.

De Intel Group is momenteel de wereldleider op het zeer specifieke gebied van processortechnologie, die zowel een zeer winstgevende als zeer concurrerende bedrijfssector is vanwege de mogelijkheden die het biedt voor groei en constante innovatie.

Intel onderscheidt zich ook door zijn doordachte ontwikkelings- en groeistrategie die gebaseerd is op een proces van integratie van upstream- en downstreamactiviteiten. Daarom aarzelt ze niet om elk jaar meerdere bedrijven te kopen, zodat ze haar aanwezigheid op de markt kan vergroten en over alle nodige knowhow kan beschikken om steeds meer innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Wat de nabije toekomst van de activiteiten van Intel betreft, lijken er verschillende mogelijkheden te zijn om de groei van de groep voort te zetten. We weten met name dat de vraag vanuit de opkomende landen, die een zeer begeerde markt vormen en waar Intel zich zonder problemen weet te positioneren, voortdurend toeneemt.

De sterke ontwikkeling van de tabletmarkt in de afgelopen jaren is ook een troef voor dit bedrijf, dat voor de komende jaren nieuwe contracten en een aanzienlijke winststijging zal veiligstellen.

Ten slotte vertoont het datacenter van Intel tekenen van een sterke groei die de strategische aankopen door investeerders zou moeten ondersteunen en zo zijn aandeel op de beurs verder zou moeten laten groeien.

 

Zwakke punten en nadelen van het Intel-aandeel als beursactief:

Ten eerste, hoewel Intel een bedrijf is met een sterke innovatiekracht, heeft het zich een beetje laat gepositioneerd in de smartphonemarkt. Deze markt is momenteel een van de meest winstgevende in de technologiesector. De groep zal dus alles in het werk moeten stellen om deze achterstand in te halen en zich eindelijk staande te houden tegenover de gevestigde concurrentie.

Bovendien heeft Intel het nadeel dat het niet erg concurrerend is wat betreft de prijs van sommige van deze producten. Waar sommige van haar concurrenten graag verschillende productassortimenten aanbieden die voor iedereen toegankelijk zijn, is Intel tevreden met een zeer krappe prijsklasse die nadelig kan zijn voor haar in een markt die voortdurend op zoek is naar besparingen.

Voor de nabije toekomst wordt Intel ook geconfronteerd met bepaalde bedreigingen. Met name is er al sprake van een zeer sterke concurrentie van de lezers van ARM, een sector waarin het helaas nog niet is gepositioneerd en waardoor het een deel van zijn winst zou kunnen verliezen als er niets wordt overwogen om zich bij de beweging aan te sluiten.

Aan de andere kant, hoewel de Intel Groep bedrijven heeft over de hele wereld, zijn de belangrijkste productie-eenheden nog steeds gevestigd in de Verenigde Staten. Deze geografische ligging leidt natuurlijk tot hoge productiekosten, waardoor het bedrijf niet kan concurreren met zijn concurrenten, die niet aarzelen hun fabrieken te verplaatsen naar landen waar de productiekosten veel lager zijn.

Tot slot wordt ook opgemerkt dat de Intel Groep in de afgelopen jaren een aanzienlijke daling van de winst en de marges in enkele belangrijke segmenten van haar productie heeft meegemaakt. Dit fenomeen heeft de neiging om meer uitgesproken te worden sinds de opkomende landen hebben geprofiteerd van de sterke industriële groei. We weten immers dat landen als China en India steeds meer elektronische componenten produceren en al enkele jaren echte knowhow op dit gebied verwerven.

Een aantal veelgestelde vragen

Wie is de eigenaar van het kapitaal van Intel?

Zoals vaak het geval is bij beursgenoteerde ondernemingen, is het kapitaal van Intel gedeeltelijk in handen van particuliere aandeelhouders, waaronder The Vanguard  Group met 8,07%, Capital  Research  & Management met 4,72%, SSgA Finds   Management met 4,41%, Capital Research & Management Co (World Investors ) met 3.18%, Capital Research  Management Co (International  Investors) tegen 2,99% , BlackRock  Fund  Advisor stegen  2,49%, Capital  Research  & Management Co (Global Investors) tegen1,98% , Putnam tegen 1,89%, Wellington Management tegen 1,66% en Geode   Capital Management tegen1,51%.

Wat is de belangrijkste markt en aandelenindex waaraan de aandelen van Intel zijn genoteerd?

 De koers van het aandeel van Intel is natuurlijk genoteerd op de Nasdaq markt en meer bepaald op de Nasdaq Global Select Market, de markt die de lijsten van technologiebedrijven in de Verenigde Staten en bepaalde buitenlandse bedrijven in deze sector van activiteit samenbrengt. We weten ook dat Intel deel uitmaakt van de samenstelling van de Nasdaq 100 beursindex, die de grootste kapitalisaties in deze sector bevat.

Hoe weet u of de koers van Intel zal stijgen?

Enkele fundamentele analysegegevens kunnen u helpen bij het vooraf opsporen van opwaartse trends in deze waarde, zoals de oprichting van nieuwe samenwerkingsverbanden, de ontwikkeling van innovatieve technologieën, de ondertekening van grote contracten of de overname van dochterondernemingen in verschillende bedrijfssectoren. De technische analyse zal uiteraard ook voor dit doel worden gebruikt.

--- Publiciteit ---
Verhandel Intel aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500