Het aandeel van de ING-groep kopen

De financiële instellingen die op de Europese markt aan de beurs staan genoteerd, zijn aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden voor particuliere beleggers die op de aandelenmarkt naar rendement zoeken. Binnen deze groep activa is het aandeel van de ING-groep een van de aantrekkelijkste keuzes. Om die reden geven we u hier een gedetailleerd overzicht van de activiteiten van deze groep en daarnaast een historische analyse van de koers van dit aandeel.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de ING-groep:

De ING-groep is op dit moment de grootste financiële dienstverlener in de Benelux. De activiteiten van de groep kunnen worden onderverdeeld in drie belangrijke categorieën: vooral retailbankingactiviteiten, maar ook private banking-activiteiten en corporate- en investeringsbankieren.

Het grootste deel van de winst wordt behaald in Nederland en België, maar ook in de rest van Europa.

 

De belangrijkste concurrenten van ING:

Het ING-concern behoort als bankverzekeringsbedrijf tot de grootste van Europa, maar is ook wereldwijd volop in ontwikkeling. Het is dus belangrijk om de sector goed te kennen voordat u een beleggingsstrategie voor de koers van dit aandeel uitstippelt. Daarom stellen we hier enkele grote bedrijven uit deze sector aan u voor.

In Nederland is ING leider in de bankensector, voor Rabobank, ABN AMRO, Bank Nederlandse Gemeenten en Nederlandse Waterschapsbank.

ING staat op de achtste plaats in de wereldwijde rangschikking van systeembanken, na Agricultural Bank of China, Bank of China, Bank of New York Mellon, BPCE, China Construction Bank en Crédit Agricole, maar voor Santander, Société Générale en Unicredit.

ING bezet de 12de plaats in het klassement van meerbranche verzekeraars, achter AegonAgeas, Allianz, Aviva en ook AXA en Generali.

Dankzij deze gegevens kunt u een completere fundamentele analyse met meer zekerheid van het aandeel ING te maken. Zo kunt u een objectieve strategie bepalen die rekening houdt met de marktsituatie in de bankverzekeringssector en met de concurrentie die er heerst.

 

De belangrijkste partners van ING:

ING Direct sloot in het recente verleden niet meteen echte partnerschappen. Wat het genereren van zijn naambekendheid en zijn ontwikkeling betreft, blijft het bedrijf dus onafhankelijk. Toch is het mogelijk dat we binnenkort getuige zijn van nieuwe toenaderingen tot andere entiteiten binnen dezelfde of in andere sectoren.

In 2013 sluit BNP Paribas een akkoord met ING voor de aankoop van 50% van de aandelen in de joint venture van levensverzekeringen die de groep in handen had en die hij met Bank of Beijing opgericht had om zijn activiteiten in China te ontwikkelen.

 

Analyse van de koers van het aandeel ING:

De koers van het aandeel ING is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam in Nederland. Ook maakt het aandeel onderdeel uit van de berekening van de AEX-index.

Tussen 2006 en 2009 kende de koers van het aandeel een forse daling, maar sindsdien volgt het een stijgende trend die soms wordt afgewisseld door microbewegingen naar boven of naar beneden, waardoor het een ideale belegging is voor zowel de korte als de lange termijn.

 

Beoordeling: 3.90 20 stemmen

Waar kunt u beleggen in het aandeel ING:

Bijna alle Forex-makelaars bieden CFD's aan voor de koers van het aandeel ING. Om een positie te kiezen in deze belegging kunt u dus vandaag nog uw online beleggingsrekening openen en daarbij bovendien profiteren van een welkomstbonus.

Beleg nu in het aandeel ING!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.