Het aandeel IBM kopen

De IT-sector is een van de economische sectoren die in de afgelopen decennia de grootste groei heeft doorgemaakt. Het is dus logisch dat de grootste ondernemingen in deze sector beleggers uit de hele wereld trekken. De Amerikaanse gigant IBM hoort tot de beursgenoteerde ondernemingen waarvan de aandelen op dit moment het meest gewild zijn. Daarom vertellen we u graag iets meer over dit bedrijf. U krijgt praktische informatie en enkele adviezen zodat u te weten komt waarmee het bedrijf bezig is en hoe u een goede analyse kunt maken van de koers van het aandeel IBM.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over IBM:

IBM of International Business Machines is een Amerikaanse informaticagigant die ook op internationaal gebied nog steeds een van de marktleiders is. Elk jaar haalt het bedrijf een omzet van tientallen miljarden euro's. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over verschillende sectoren. De belangrijkste hiervan zijn IT-diensten en daarnaast de ontwikkeling van software, de fabricage en verkoop van computerapparatuur en de financiering daarvan.

IBM behaalt het grootste deel van de winst in de Verenigde Staten, maar ook in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

 

Analyse van de koers van het aandeel IBM:

Net als de meeste bedrijven in deze sector heeft IBM de gevolgen ondergaan van de het leeglopen van de internetbubbel in het begin van de jaren 2000. Maar sinds enkele jaren is er sprake van een voortdurende stijging van de koers van het aandeel, dat op de Dow Jones-index staat genoteerd. In de afgelopen 5 jaar bedroeg de stijging maar liefst 89%.

Ondanks een lichte koersdaling in 2014 is de verwachting dat de koers op de langere termijn zal blijven stijgen. 

 

Beoordeling: 4.06 16 stemmen

Word belegger in het aandeel IBM:

Droomt u ervan belegger te worden en te speculeren met de koers van het aandeel IBM om zo te profiteren van alle voordelen van deze belegging? Vanaf nu is dat mogelijk dankzij de online beleggingsplatforms op internet die voor iedereen toegankelijk zijn.

Begin te handelen in het aandeel IBM!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.