Het aandeel Heineken kopen

Zoals het aandeel Heineken, waar we u in dit artikel meer over zullen vertellen. U ontdekt hier gegevens over de realtime koers van het aandeel en over de historische koersontwikkelingen, maar ook details over de activiteiten van deze onderneming. Zo leert u de omstandigheden die van invloed zijn op de koersontwikkeling beter begrijpen.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Heineken-groep:

De Nederlandse onderneming Heineken is gespecialiseerd in het brouwen van bieren onder de merknamen Heineken en Amstel. Het bedrijf verkoopt daarnaast allerlei andere regionale biermerken zoals Birra Moretti, Bulmer Cruzcampo, Dos Equis, Foster’s, Primus en Sol.

Heineken heeft ongeveer 167 brouwerijen in meer dan 70 landen en is actief op de Europese markt, maar ook in de beide Amerika's, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Op dit moment heeft het bedrijf wereldwijd maar liefst 73.767 mensen in dienst.

 

De belangrijkste concurrenten van Heineken:

Hoewel er steeds meer concurrentie op de biermarkt is, kent het Heineken-concern toch het geluk deel uit te maken van de wereldwijde leiders binnen deze sector. Het levert daarbij strijdt met enkele belangrijke concurrenten die u absoluut moet kennen voordat u in dit beursaandeel begint te traden.

De belangrijkste concurrent van Heineken en huidige marktleider is de groep AB InBev, die biermerken zoals Leffe, Budweiser, Hoegaerden, Corona en Spaten bezit. Enkele jaren geleden kocht AB Inbev bovendien het Koreaanse bedrijf Oriental Brewery, eigenaar van het merk Cass.

Heineken is de nummer twee van de biersector. Daarna volgt de Carlsberg-groep, die een consortium met Heineken heeft voor de gemeenschappelijke aankoop van ondernemingen. Op dit moment is Carlsberg eigenaar van de biermerken Kronenbourg en 1664.

De laatste concurrent van Heineken is de wereldwijd vierde grootste groep van de sector: SAB Miller. Dit bedrijf biedt biermerken die in de rest van de wereld grotere bekendheid genieten dan in Europa, zoals Carlton Dry of Blue Moon.

 

De belangrijkste partners van Heineken:

Heineken begon in de loop van de tijd verschillende partnerschappen om zijn wereldwijde bekendheid te vestigen. Hier vindt u enkele van deze grote allianties, die doorheen de laatste jaren ontegensprekelijke voordelen opleverden.

  • In 2014 richten de groep CFAO en Heineken een joint venture in Ivoorkust op voor de bouw van een brouwerij die door beide entiteiten gemeenschappelijke uitgebaat zal worden.
  • In 2016 tekent Heineken een overeenkomst voor een partnerschap met de Aziatische groep Asia Brewery uit de Filippijnen. Dit bedrijf, dat onderdeel van de diverse LT-groep is, begint een joint venture met de Nederlandse brouwer om het premiumsegment van zijn activiteitengebied te ontwikkelen.

 

Analyse van de koers van het aandeel Heineken:

De koers van het aandeel Heineken staat genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Nederlandse AEX-beursindex.

Uit de historische analyse van de beursgrafieken blijkt dat er in de laatste jaren twee afzonderlijke fasen zijn geweest. Eerst een fase van koersdalingen tot in maart 2009 tot een niveau van 20,37 €, waarna een fase begon van koersstijgingen die nog steeds aanhoudt. De koers ligt nu boven de 80,00 € en er is sprake van zeer grote volatiliteit waardoor dit actief bijzonder aantrekkelijk is.

 

Beoordeling: 3.80 25 stemmen

Hoe kunt u online in het aandeel Heineken beleggen?

Om online op het aandeel Heineken te speculeren hoeft u alleen maar naar een online beleggingsplatform te gaan om daar een beleggingsrekening te openen door middel van een eerste, beveiligde inleg. Begin nu met beleggen in verschillende activa!

Beleg nu in het aandeel Heineken!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.