Het aandeel GoPro Inc kopen

Sommige beursintroducties zijn een goede gelegenheid om actief te worden op de aandelenmarkt. Zo ging enkele jaren geleden het aandeel GoPro naar de beurs. Beleggers hadden hier lang naar uitgekeken. Zij denken met de handel in de aandelen van GoPro winst te kunnen maken op de middellange en lange termijn. Om u ook in staat te stellen posities in te nemen in deze gewilde belegging, vertellen we in de eerste plaats iets meer over het aandeel GoPro Inc, met uitleg over wat deze groep doet en een analyse van de eerste koerstrends.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over GoPro Inc:

GoPro Inc is gespecialiseerd in de fabricage en verkoop van foto- en videomateriaal. Het grootste deel van de activiteiten betreft de apparaten zelf, en een ander deel heeft betrekking op de fabricage en verkoop van accessoires voor deze apparaten.

GoPro, dat in totaal 970 werknemers in dienst heeft, wordt steeds succesvoller, met name dankzij de verkoop van een camera met dezelfde naam.

 

De belangrijkste concurrenten GoPro:

Het bedrijf GoPro heeft slechts één type product, dat de onderneming bovendien haar succes bezorgde: de camera die dezelfde naam draagt. Maar sinds de GoPro-golf vergrootte het verlangen bij bepaalde grote spelers op de digitale markt om een graantje mee te pikken: ze nodigden zichzelf uit op het feestje en proberen nu marktaandeel af te snoepen van de huidige sectorleider.

Dit geldt zeker voor Kodak of Sony: beide ontwikkelden in de loop van de laatste jaren een eigen gamma van sportcamera's met capaciteiten die minstens op dezelfde hoogte als die van de GoPro staan.

Anderzijds ondervindt GoPro op steeds meer concurrentie die inspeelt op de verkoopprijs van de camera's. Zo proberen bepaalde bedrijven, zoals het Chinese Xiaomi, het grote publiek camera's die net zo efficiënt als de GoPro zijn aan te bieden tegen onklopbare prijzen.

Het is dus essentieel dat u deze concurrenten goed kent voordat u op de aandelenmarkt in het aandeel GoPro begint te traden.

 

De belangrijkste partners van GoPro:

In 2016 beginnen GoPro en Red Bull een wereldwijd partnerschap op het gebied van de productie van inhoud en van de crossdistributie en -promotie ervan. Zo zal Red Bull een aandeel hebben in GoPro, dat op zijn beurt de exclusieve leverancier van Red Bull wordt op het vlak van technologieën voor inhoudsproductie.

Nog altijd in 2016 wordt ook Periscope een partner van GoPro; dat doet het door zijn applicatie compatibel te maken met de meest recente GoPro-camera's. Het doel van dit manoeuvre van het platform voor inhoudsdistributie is natuurlijk om de live-uitzendingen van extreme sporten een boost te geven en zo meer gebruikers te lokken.

 

Analyse van de koers van het aandeel GoPro Inc:

De koers van het aandeel maakt nog geen deel uit van een belangrijke beursindex, maar de historische koersontwikkeling is toch interessant.

Sinds de eerste notering in juni 2014 op € 25,86 is de koers sterk gestegen tot een niveau van € 68,55 in oktober 2014. Sindsdien is sprake van een lichte neerwaartse correctie.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel GoPro:

Opdat u op een efficiënte manier zou kunnen traden in de koers van het aandeel GoPro, stellen we hier enkele essentiële beursgegevens aan u voor; ze hebben zowel te maken met de notering op de aandelenmarkt als met de positie van het bedrijf op de internationale markt. Zo hebt u alle troeven in handen om uw strategieën te bepalen.

 • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van GoPro Inc 913,51 miljoen dollar.
 • Het aantal door GoPro uitgegeven effecten dat momenteel op de aandelenmarkt in omloop is, ligt in de ordegrootte van 1,940,932 stuks.
 • De aandelenkoers van GoPro staat momenteel genoteerd op compartiment A van de Nederlandse Euronext Amsterdam-aandelenmarkt.
 • GoPro Inc maakt ook deel uit van de samenstelling van de Nederlandse nationale AEX-beursindex en bevindt zich dus tussen de bedrijven met de hoogste beurswaarden van het land.
 • De groep van GoPro Inc-aandeelhouders bestaat uit 5,99% aandelen van Vanguard, 5,37% van BlackRock, 2,46% van Dean S. Woodman, 1,67% van Blue Ridge Capital LLC. 1,65% van SSGA Funds Management, 1,41% van Barclays Capital, 1,38% van Morgan Stanley & Co, 1,36% van Susquehanna Financial Group, 1,32% van Pinnacle Associates en 1,14% van Northern Trust Investments. De rest zijn zwevende aandelen.

 

Economische en financiële geschiedenis van GoPro Inc:

Om de factoren die in de loop van de laatste jaren een invloed hadden op de koerswaarde van het aandeel GoPro Inc beter te kunnen begrijpen, moet u absoluut de beursgrafieken vergelijken met de economische en financiële gebeurtenissen die tegelijk plaatsvonden. Hieronder vindt u enkele te onthouden gegevens.

 • In 2002 krijgt Nick Woodman het idee voor de eerste GoPro. Hij staat in die tijd aan het hoofd van FunBug.com, een bedrijf dat online publicitaire ruimte verkoopt.  Terug uit Indië - waar hij was gaan surfen - creëert hij zijn eerste waterdichte camera met polsbevestiging, die later de GoPro Hero 35 mm wordt en in 2004 op de markt verschijnt. Hoewel de camera in die tijd alleen foto's kan nemen, kondigt hij toch het ontegensprekelijke succes van het GoPro-concept aan.
 • In 2005 richt Nick Woodman Woodman Labs op, waarna hij begint met de distributie van zijn camera's. Bovendien deelt hij ook gratis camera's uit aan sportlui om ze te testen, wat al snel fans van extreme sporten aantrekt: zij storten zich op de camera's om hun exploten te vereeuwigen en ze op sociale netwerken en websites voor het delen van video's te plaatsen.
 • In 2011 trekt een investeringsronde bij GoPro verschillende durfkapitaalondernemingen aan, zoals Steamboat Ventures.
 • Nog steeds in 2011 koopt GoPro Cineform - en bij die gelegenheid ook de CineForm 444 Codec, die in de film Slumdog Millionaire gebruikt werd. Deze videocodec heeft als bijzonderheid dat hij HD en 3D sneller en praktischer maakt, zonder aan beeldkwaliteit in te boeten. Korte tijd na de overname wordt deze codec in de GoPro Hero 3 geïntegreerd.
 • In 2012 heeft GoPro Inc wereldwijd al meer dan 3 miljoen camera's verkocht; het lanceert de derde generatie van zijn minicamera: de HD Hero. Deze camera is compacter dan zijn voorganger en heeft ook een draadloze controller. Bovendien kunnen gebruikers er video's tot een definitie van 4K (een aanzienlijke resolutie) mee opnemen en het toestel heeft ook een burstmodus van 15 beelden per seconde.
 • In 2013 publiceert GoPro een "DMCA takedown"-verzoek voor de website DigitalRev.com, die het merk aangevallen had door het te vergelijken met een schending van de auteursrechten. Het verzoek in kwestie wordt uiteindelijk 10 dagen later ingetrokken met 'onjuiste toepassing' als argument.
 • In 2014 wordt de GoPro-groep met een fondsenwerving van 427 miljoen dollar eindelijk op de beurs geïntroduceerd met een bedrijfswaarde van meer dan 2,95 miljard dollar.
 • In mei 2015 koopt GoPro het Franse Kolor: een specialist in video's en software voor 360°-video's.
 • In 2016 neemt GoPro voor meer dan 105 miljoen dollar twee startups over: Stupeflex en Vemory, die de tools Replay en Splice uitgeven.
 • In 2016 mikt GoPro met het uitbrengen van zijn vijfde generatie camera's op een heropleving van zijn activiteiten; met het Karma-model stort het zich daarnaast ook op de productie van drones. De groep creëert bovendien een Youtubekanaal, accounts op Instagram, Twitter, Facebook en Flickr en deelt er de beste video's en shots van zijn klanten.

 

Beoordeling: 4.08 25 stemmen

Beleggen in het aandeel GoPro met een broker:

Online brokers van het Forex-type zijn ideaal voor het innemen van een positie in de koers van het aandeel GoPro Inc. Als u nu een beleggingsrekening opent, heeft u volop kans op succes.

Handel nu in het het aandeel GoPro Inc!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.