GILEAD-SCIENCES

Analyse van de koers van het Gilead-Sciences aandeel

--- Advertentie ---
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Onder de grote beursgenoteerde bedrijven in de farmaceutische sector bevindt zich het Amerikaanse bedrijf Gilead Sciences, dat een relatief hoge volatiliteit en liquiditeit laat zien. Ontdek hier wat nuttige informatie over dit product voordat u het online koopt via CFD's, zoals de live en historische prijs.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beĆÆnvloeden:

Analyse nr. 1

Tot de belangrijkste bedreigingen behoren namaak en imitatie van groepsproducten van slechte kwaliteit, met name in de opkomende landen. De steeds intensievere concurrentie zou ook een belemmering kunnen vormen voor de ontwikkeling van Gilead met steeds meer spelers in deze bedrijfssector. Op dezelfde manier veranderen kopers geleidelijk aan hun koopgedrag door steeds meer online te kopen.

Analyse nr. 2

Aan de productiezijde zou het ook kunnen worden verzwakt door de stijgende lonen in China en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten op de lange termijn. Ook wordt hier opgemerkt dat de concurrenten van Gilead zwaar investeren in technologie om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ten slotte moeten ook de wisselkoersen van de landen waar Gilead actief is, nauwlettend worden gevolgd.

Analyse nr. 3

De mogelijkheden van de groep komen overeen met het vermogen van de onderneming om deze bedreigingen aan te pakken door te investeren in technologie via haar sterke kasstroom.

--- Advertentie ---
Verhandel het Gilead-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van de Gilead Sciences:

De Amerikaanse groep Gilead Sciences is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van therapeutische producten. Het biedt voornamelijk de verkoop van geneesmiddelen aan, met name tegen hiv, maar levert ook onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten en contractproductie van farmaceutische producten.

Gilead Sciences genereert het grootste deel van zijn omzet in de Verenigde Staten en Europa.

De koers van het aandeel Gilead Sciences staat momenteel genoteerd op de Nasdaq Select Market in de Verenigde Staten en omvat de berekening van de Nasdaq 100 beursindex.

 

Leer over de concurrentie van de Gilead Sciences aandelen:

De Gilead Sciences Group is momenteel een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Het staat op de zesde plaats van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Als gevolg daarvan concurreert het met verschillende andere bedrijven die de zeer begeerde markt voor geneesmiddelen en medische behandelingen delen.

Tot op heden is Gilead Sciences niet alleen overtroffen door de Pfizer Group, de leider in zijn sector, maar ook door de andere reuzen Novartis van Frankrijk, Roche van Zwitserland, Sanofi en Merck.

Gilead staat echter niet onderaan de ranglijst omdat het een hogere omzet heeft dan sommige van zijn directe concurrenten, zoals Johnson & Johnson, GSK (GlaxoSmithKline), Astrazeneca of Abvie.

Het is raadzaam om het nieuws in deze sector nauwlettend in de gaten te houden om de concurrentie te integreren in uw fundamentele analyse van de Gilead Sciences aandelen. Op deze manier kunt u beter begrijpen wat er op het spel staat bij het vergroten van het marktaandeel en bij innovaties door deze bedrijven.

 

De strategische allianties die door de Gilead Sciences Group zijn opgezet:

 

De voordelen en sterke punten van de aandelen van Gilead Sciences als beursgenoteerde onderneming :

Om te begrijpen dat de aandelen van Gilead Science kunnen stijgen op de beurs, moet u zich bewust zijn van de sterke punten van het bedrijf, maar ook van de zwakke punten. Laten we hier beginnen met het samenvatten van de sterke punten van deze groep.

In de eerste plaats heeft Gilead Sciences een succesvol track record in innovatie en nieuwe productontwikkeling. De klantenkring van de groep toont een hoge mate van tevredenheid, met name dankzij de aanwezigheid van de door de groep opgezette afdeling Customer Relationship Management, die bijdraagt aan het goede merkimago van de onderneming.

Gilead Sciences kan ook rekenen op hooggekwalificeerd personeel dankzij de geavanceerde opleidings- en stageprogramma's waarin de groep elk jaar zwaar investeert.

De Groep profiteert ook van de sterke diversiteit van de merken in zijn portefeuille met talrijke investeringen in de afgelopen jaren. Met name deze merken stellen de onderneming in staat haar activiteiten uit te breiden naar nieuwe soorten producten.

Een ander voordeel van dit bedrijf is de betrouwbaarheid van zijn leveranciers met een solide basis die het in staat stelt om snel en soepel grondstoffen in te kopen.

Gilead Sciences heeft ook echte prestaties laten zien in nieuwe markten dankzij haar expertise in het gemakkelijker penetreren van deze markten. Dankzij deze expansiestrategie heeft Gilead Sciences haar inkomstenbronnen kunnen diversifiëren en de risico's van de economische cycli in de markten waarin zij al aanwezig is, kunnen beperken.

Ten slotte is ook het uitgebreide distributienetwerk van de groep voor de verkoop van zijn producten een echte troef. Daarnaast werkt er ook een zeer sterke community van wederverkopers voor dit bedrijf. Naast het op de markt brengen van de producten van Gilead Sciences, investeren deze wederverkopers in de opleiding van verkoopteams om deze producten effectief te promoten.

 

Nadelen en zwakke punten van Gilead Sciences aandelen als beursacties :

Natuurlijk heeft de Gilead Sciences Group niet alleen zijn sterke kanten, maar ook zijn zwakke punten, die je ook moet analyseren voordat je een positie inneemt op deze beurs. Hier is een samenvatting van de zwakke punten van dit bedrijf.

Ten eerste heeft Gilead Sciences een hoog verloop van zijn personeel in vergelijking met zijn concurrenten, wat resulteert in extra opleidings- en ontwikkelingskosten.

Er is ook een gebrek aan keuze in het aanbod van producten die door Gilead Sciences op de markt worden gebracht, wat vaak resulteert in een verlies van klanten die op zoek zijn naar meer diversiteit. Zo heeft de groep recentelijk marktaandeel verloren in niche-categorieën door de komst van nieuwe concurrenten op de markt.

Gilead zou ook meer moeten investeren in nieuwe technologieën om processen op alle niveaus te integreren, vooral als onderdeel van zijn geografische expansie.

Een ander zwak punt van Gilead Sciences is deze keer de organisatie, die niet echt overeenkomt met het bedrijfsmodel waar het bedrijf naar streeft. Deze organisatie bevordert niet de uitbreiding van bepaalde aangrenzende productsegmenten. Hetzelfde geldt voor de financiële prognoses van de groep, waarbij de activa- en liquiditeitsratio's suggereren dat het gebruik van liquide middelen door de onderneming niet optimaal is.

Het laatste zwakke punt van het bedrijf betreft de moeilijkheden die het ondervindt bij de integratie van bedrijven met een andere werkcultuur. Sommige fusies lopen dus uit op een mislukking.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn de laatste cijfers die Gilead Sciences heeft gepubliceerd?

Gilead Sciences Group heeft onlangs zijn financiële resultaten voor het boekjaar 2019 vrijgegeven. Uit het rapport blijkt dat de omzet van de groep US$22.449 miljoen bedroeg en het nettoresultaat US$5.386 miljoen. We kennen ook de totale marktkapitalisatie van dit bedrijf in maart 2020, d.w.z. 93.774 miljoen dollar aan het einde van het eerste kwartaal.

Wie zijn de belangrijkste aandeelhouders van de Gilead Sciences Group?

Volgens de gegevens van maart 2020 is het kapitaal van Gilead Sciences momenteel verdeeld over verschillende hoofdaandeelhouders, waaronder Capital Research & Management met 13,49% van de aandelen, The Vanguard Group met 8,03% van de aandelen, Putnam met 6,59% van de aandelen, SSgA Finds Management met 4,59% van de aandelen, Geode Capital Management met 1,52% van de aandelen, Dodge & Cox met 1,38% van de aandelen en Renaissance Technologies met 1,34% van de aandelen. De rest van het kapitaal is zwevend.

Wat is Gilead's nieuws om in de eerste plaats naar te kijken?

Als u de aandelenkoers van Gilead Sciences wilt verhandelen, moet u zich op de hoogte houden van belangrijk nieuws over het bedrijf dat van invloed kan zijn op de aandelenkoers. In het bijzonder moet u een oogje in het zeil houden op producten in ontwikkeling en de resultaten van klinische proeven of op het verkrijgen van een vergunning voor het in de handel brengen van behandelingen.

--- Advertentie ---
Verhandel het Gilead-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500