GENERAL MOTORS

Analyse van de koers van het General Motors aandeel

--- Advertentie ---
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Duitse en Franse ondernemingen zijn niet de enige autoconstructeurs die steeds bekender worden op de beurzen. Enkele Amerikaanse effecten zijn namelijk ook aantrekkelijk, zoals het aandeel General Motors dat we hier presenteren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De toenemende vraag naar schone voertuigen, waarvan General Motors, een van de pioniers op dit gebied, zal profiteren.

Analyse nr. 2

Ook de koopkracht van de huishoudens in de landen waar de groep zijn producten op de markt brengt, zal bepalend zijn voor het toekomstige verkoopvolume en is belangrijk.

Analyse nr. 3

We zullen ook de toename van de vraag uit de ontwikkelingslanden waarop de groep is gepositioneerd nauwlettend in de gaten houden.

Analyse nr. 4

Uiteraard moeten de brandstofprijzen en dus ook de olieprijs nauwlettend in de gaten worden gehouden om de invloed ervan op de verkoop van nieuwe voertuigen te kunnen beoordelen.

Analyse nr. 5

We zullen ook de concurrentie en de introductie van nieuwe voertuigen van andere fabrikanten in de gaten houden.

--- Advertentie ---
Handel nu in General Motors!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over General Motors:

De Amerikaanse General Motors-groep is gespecialiseerd in de productie en verkoop van auto's. De omzet wordt als volgt verdeeld:

Meer dan 61,6% van de omzet wordt in de Verenigde Staten gerealiseerd.

 

De belangrijkste concurrenten van General Motors:

General Motors is op dit moment een van de grootste autoconstructeurs ter wereld; het bezet de vierde positie in de mondiale rangschikking op basis van omzet. Voordat u begint op de koerswaarde van dit aandeel op de aandelenmarkt begint te speculeren is het dus van cruciaal belang om de concurrenten binnen de sector te leren kennen. Om u daarbij te helpen vindt u hieronder de rangschikking van de grootste autofabrikanten op internationaal niveau:

 

De belangrijkste partners van General Motors:

General Motors sluit regelmatig strategische partnerschappen met verschillende concurrerende groepen of spelers uit andere activiteitensectoren om zo zijn marktaanwezigheid te ontwikkelen. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van zulke recent gesloten partnerschappen.

 

Analyse van de koers van het aandeel General Motors:

De koers van het aandeel General Motors staat genoteerd op de Main Market van de NYSE in de Verenigde Staten. Ook maakt het aandeel onderdeel uit van de berekening van de S&P 100-beursindex.

In de afgelopen tien jaar heeft het aandeel twee belangrijke opeenvolgende trends laten zien. Een eerste neerwaartse trend van januari tot december 2011 en een sterke stijgende trend die echter ineenstortte met de Covid-crisis in 2020.

 

De voordelen en sterke punten van de General Motors delen als beursactiva:

Ten eerste is de General Motors groep internationaal actief, aangezien zij haar voertuigen in meer dan 35 verschillende landen op de markt brengt via verschillende merken in haar portefeuille. Op die manier beschermt het zich effectief tegen geo-economische risico's. De groep profiteert met name van een interessante strategische aanwezigheid op de Chinese en Indiase markt, naast haar historische positie in de Verenigde Staten en Europa.

Anderzijds dient ook opgemerkt te worden dat General Motors de internationale leider is in zijn sector van activiteit in termen van jaarlijkse verkoopvolumes en dus beter presteert dan de overgrote meerderheid van de andere autoconstructeurs.

General Motors kan ook rekenen op een zeer groot personeelsbestand, waardoor het effectief kan reageren op elke beweging in de vraag, aangezien het wereldwijd meer dan 200.000 mensen in dienst heeft. Deze medewerkers werken in maar liefst 400 productie- of verkooplocaties.

Onder de merken van General Motors bevinden zich bepaalde hoogwaardige en hoogwaardige merken die vaak worden geassocieerd met kwaliteitsvoertuigen. Deze omvatten Cadillac, GMC, Chevrolet en Buick.

Ook wat de sterke punten van de groep betreft, moet worden opgemerkt dat General Motors bijzonder hoge marktaandelen heeft in de Verenigde Staten, die ook een van de sterkste markten ter wereld is en dus een aanzienlijke vraag garandeert.

General Motors baseert zijn succes ook op zijn deelname aan talrijke motorsportevenementen, wat zijn merkimago in de ogen van motorsportliefhebbers nog verder versterkt. Tot slot, en altijd met betrekking tot de marketingstrategie van General Motors, is er een sterke concentratie op televisiezenders, online reclame en andere media.

 

De nadelen en zwaktes van de General Motors delen als beursactiva:

Ten eerste, hoewel General Motors in de sector waarin het bedrijf actief is een belangrijke leidende positie inneemt, merken we ook op dat de concurrentie in de automobielindustrie intens is en mettertijd toeneemt. Deze concurrentie leidt tot lagere marges en een beperking van het marktaandeel en de groeivooruitzichten van de groep.

Tot slot heeft de groep General Motors in het verleden zijn merkimago beschadigd zien raken door het terugroepen van bepaalde voertuigen en dit weegt vandaag de dag nog steeds op zijn verkoop, omdat consumenten de voorkeur geven aan merken die als betrouwbaarder worden beschouwd en niet het onderwerp zijn geweest van een negatieve berichtgeving in de media.

--- Advertentie ---
Handel nu in General Motors!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500