De koers van het Galapagos aandeel verhandelen

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen investeren in de koers van de Galapagos, bieden wij u onze hulp aan met een artikel dat aan deze waarde is gewijd. Op deze pagina leggen we uit op welke gegevens u uw analyse van deze aandelen kunt baseren door u te informeren over dit bedrijf en zijn directe economische omgeving. In het bijzonder zullen wij u uitleggen welke gegevens u moet opnemen in uw fundamentele analyse van dit bestand, de belangrijkste activiteiten en inkomstenbronnen van het bedrijf onthullen, u laten kennismaken met de belangrijkste concurrenten en recente samenwerkingsverbanden en u ten slotte meer vertellen over de sterke en zwakke punten van het bedrijf.  

Handel nu in Galapagos aandelen!
62% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Tips voor het handelen in Galapagos-aandelen

Advies nummer 1

Uiteraard zal de ontwikkeling van de pijplijn en de diversificatie ervan nauwlettend moeten worden gevolgd met studies naar veelbelovende nieuwe behandelingskandidaten en de verschillende resultaten van klinische proeven in verschillende fasen. In het bijzonder zijn hier de proeven met de belangrijkste producten van deze groep, zoals Filgotinib voor de behandeling van reumatische artritis of de ziekte van Crohn en GLPG1205, dat gericht is op ontstekingsziekten van de dunne darm in het algemeen.

Advies nummer 2

Een ander belangrijk element dat in het kader van deze fundamentele analyse moet worden gevolgd, betreft de internationale positionering van dit bedrijf. De door de groep opgezette onderzoekspartnerschappen en de oprichting van nieuwe onderzoekseenheden in verschillende landen zullen dan ook worden gevolgd.

Advies nummer 3

Natuurlijk moet men ook de financiële gezondheid van dit bedrijf in de gaten houden met gegevens over de marktkapitalisatie en de cashflow. Uiteraard moet ook rekening worden gehouden met de kosten van onderzoek en ontwikkeling en de weging daarvan in de financiële resultaten van de onderneming.

Advies nummer 4

Ook de prognoses en adviezen van analisten die gespecialiseerd zijn in de biotechnologiesector wegen vaak zwaar in de oriëntatie van dit bestand op de middellange en lange termijn. Daarom moet u deze gegevens goed in de gaten houden.

Advies nummer 5

Tot slot zullen we natuurlijk ook de directe concurrentie van het bedrijf Galapagos in de gaten houden met al het nieuws en de vorderingen van de twee grote bedrijven die we u hieronder gaan presenteren en die onderzoek doen naar dezelfde segmenten als deze groep.

Handel nu in Galapagos aandelen!
62% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Algemene presentatie van Galapagos:

Wij bieden u nu onze hulp aan om het bedrijf Galapagos beter te leren kennen en beter te begrijpen hoe het zich de komende jaren kan ontwikkelen. Een goede kennis van de activiteiten van deze groep en haar winstbronnen zal u in staat stellen om te anticiperen op de toekomstige uitdagingen, bedreigingen en kansen.

De Galapagos Groep NV is een Nederlandse onderneming die actief is in de biotechnologiesector. Meer bepaald is het bedrijf gespecialiseerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling van geneesmiddelen op basis van nieuwe doelwitten die in primaire menselijke cellen worden ontdekt en vervolgens worden gevalideerd.

Om de activiteiten van deze groep beter te begrijpen, kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van het aandeel in de omzet dat ze genereren en op deze manier:

 • De activiteiten op het gebied van geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling vertegenwoordigen dus alleen al 98,8% van de omzet van de groep, met verschillende producten die zich momenteel in verschillende fasen van klinische proeven bevinden.
 • De overige 1,2% van de omzet is afkomstig uit nevenactiviteiten.

Het is ook interessant om de geografische verdeling van de inkomsten van dit bedrijf te kennen. Galapagos genereert momenteel slechts 5,8% van haar inkomsten in Europa en 94,2% in Noord-Amerika.

 

De concurrentie van het aandeel van Galapagos

We gaan nu kijken naar de concurrentieomgeving van de Galapagos Groep met een presentatie van de belangrijkste concurrenten op de markt. Hier hebben we de twee biotechbedrijven geselecteerd waarvan het onderzoek zich richt op geneesmiddelen die vergelijkbaar zijn met de geneesmiddelen die door de Nederlandse biotech worden getest.

 • Vertex Pharmaceuticals: Dit Amerikaanse biotechnologiebedrijf bestaat sinds 1989 en is genoteerd aan de Amerikaanse beurs en aan de Nasdaq 100-index. Het produceert onder andere Ivacaftor voor de behandeling van taaislijmziekte en Telaprevir voor de behandeling van hepatitis C. Ivacaftor wordt dus met succes aangeduid in een zeldzame vorm van taaislijmziekte, maar niet in de meest voorkomende vorm. Het staat ook bekend als een van de duurste behandelingen ter wereld, die bijna 220.000 euro per jaar per patiënt kost.
 • AbbVie: Ten slotte is de op één na ernstigste concurrent van Galapagos de Amerikaanse groep AbbVie, die ook gespecialiseerd is in farmaceutisch onderzoek. Abbvie is met name belast met het onderzoek naar en de ontwikkeling van therapeutische geneesmiddelen voor de behandeling van reumatische artritis, psoriasis, de ziekte van Crohn, de ziekte van Parkinson, HIV, complicaties van taaislijmziekte, lage testosteronniveaus en complicaties die gepaard gaan met chronische nieraandoeningen.

Het is belangrijk om op systematische wijze een volledige studie van deze concurrenten uit te voeren alvorens een standpunt in te nemen over de koers van het aandeel Galapagos. In het bijzonder zal alle vooruitgang van de klinische proeven die door deze twee bedrijven worden uitgevoerd in vergelijking met die van de Galapagos-biotech worden gecontroleerd.

 

Strategische allianties opgezet door de Galapagos groep

Laten we nu twee belangrijke strategische partnerschappen ontdekken die de Galapagos Groep in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Deze allianties zijn inderdaad belangrijk omdat ze meestal een aanzienlijke volatiliteit in de trends van dit aandeel op de markt mogelijk maken.

 • Pharnext: Laten we het eerst hebben over het partnerschap dat Galapagos heeft gesloten met Pharnext, een Frans biofarmaceutisch bedrijf dat een geavanceerde productportefeuille ontwikkelt op het gebied van neurodegeneratieve ziekten. Dit partnerschap is een onderzoeks- en ontwikkelingspartnerschap dat gericht is op het creëren van een nieuwe pijplijn van synergetische medicijncombinaties die een breed scala aan indicaties bestrijken. Het partnerschap bouwt daarom voort op de onderzoekscapaciteiten van beide bedrijven en bouwt voort op Pharnext's disruptive technology platform, Pleotherapia, dat al heeft geleid tot de ontdekking en patentering van synergetische medicijncombinaties die bij nieuwe indicaties tegen lage doses worden gepositioneerd en heeft tot doel de ontwikkeling van effectievere en veiligere behandelingen te versnellen die tegemoetkomen aan onvervulde medische behoeften.
 • Gilead: Een ander partnerschap, dit keer financieel, is ondertekend met de Gilead Group, die $3,95 miljard zal betalen aan Galapagos en $1,1 miljard zal besteden aan de aankoop van aandelen van dit bedrijf. Gilead zal 140,59 per aandeel investeren, waardoor zijn aandeel in het bedrijf stijgt van 12,3% naar 22%. Deze prijs per aandeel vertegenwoordigt een premie van 10% ten opzichte van de slotkoers van 128,15 euro net voor deze aankondiging. Dit partnerschap tussen Gilead en Galapagos is het tweede in zijn soort, aangezien in 2015 een eerdere overeenkomst ter waarde van 2 miljard dollar werd ondertekend.

Hoewel deze twee vroegere partnerschappen niet langer veel invloed zullen hebben op de prestaties van het aandeel op de beurs, zullen we ons richten op het opsporen van toekomstige allianties van dit type om te anticiperen op interessante koersschommelingen op min of meer korte termijn.

 

Voor- en nadelen van deze titel

De sterke punten van het Galapagos-aandeel en dit bedrijf zijn de volgende:

 • De wetenschappelijke strategieën en doelstellingen van de groep die het meest effectief zijn.
 • De goede vooruitgang van een aantal van haar vlaggenschipproducten, waarvan sommige zich in de valideringsfase bevinden.
 • De internationale aanwezigheid van de groep, met name de sterke aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt.
 • De kwaliteit van het team van onderzoekers van zeer hoog niveau.
 • De door het bedrijf opgerichte partnerschappen zijn bijzonder sterk en nuttig.
 • Tot slot is de financiële gezondheid van deze biotech uitstekend, wat de investeerders geruststelt.

Wat de zwakke punten van deze waarde betreft, moeten de volgende punten worden opgemerkt:

 • Veel van de projecten van de band zijn nog lang niet afgerond, wat tot onaangename verrassingen kan leiden.
 • Tot slot is de concurrentie bijzonder actief met even veelbelovende resultaten op het gebied van vergelijkbare of soortgelijke behandelingen.

Veelgestelde vragen over Galapagos aandelen

Wat is de prestatie van het Galapagos-aandeel in 5 jaar tijd geweest?

In de afgelopen vijf jaar en ondanks het feit dat deze Nederlandse onderneming geen dividend heeft uitgekeerd aan haar aandeelhouders, heeft het aandeel goed gepresteerd op de beurs. In feite is de prestatie van het aandeel over vijf jaar met in totaal 508,59% gestegen. Alleen al in het laatste jaar, 2019, behaalde het aandeel een belangrijke prestatie met + 96,68%.

Wanneer is het Galapagos bedrijf opgericht en op de markt gebracht?

Galapagos Genomics NV is opgericht in 1999. In die tijd was het een joint venture tussen Crucell en Tibotec. Het bedrijf werd vervolgens omgedoopt tot Galapagos NV en werd in mei 2005 op de beurs van Euronext Amsterdam geïntroduceerd. De koers van het aandeel wordt nog steeds continu en in real time genoteerd op het A-compartiment van deze Europese financiële markt.

Welke medicijnen worden door Galapagos getest?

Verschillende kandidaat-geneesmiddelen worden momenteel getest door Galapagos. Deze omvatten Filgotinib bij de behandeling van reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn, GLPG1205 bij de behandeling van inflammatoire darmziekte, GLPG0778 en GLPG0555 bij de behandeling van systemische lupus erythematosus, psoriasis en ulceratieve colitis, en GLPG 3221 bij de behandeling van taaislijmziekte.

Waar en hoe te handelen op de Galapagos aandelenkoers?

U kunt online investeren zonder te wachten op de koers van de Galapagos, dankzij de CFD's van de makelaar die wij aanbevelen. Dit handelsplatform geeft u direct toegang tot dit aandeel.

Handel nu in Galapagos aandelen!
62% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.