GALAPAGOS

Analyse van de koers van het Galapagos aandeel

--- Publiciteit ---
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Op deze pagina leggen we uit op welke gegevens u uw analyse van deze aandelen kunt baseren door u te informeren over dit bedrijf en zijn directe economische omgeving. In het bijzonder zullen wij u uitleggen welke gegevens u moet opnemen in uw fundamentele analyse van dit bestand, de belangrijkste activiteiten en inkomstenbronnen van het bedrijf onthullen, u laten kennismaken met de belangrijkste concurrenten en recente samenwerkingsverbanden en u ten slotte meer vertellen over de sterke en zwakke punten van het bedrijf.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Uiteraard zal de ontwikkeling van de pijplijn en de diversificatie ervan nauwlettend moeten worden gevolgd met studies naar veelbelovende nieuwe behandelingskandidaten en de verschillende resultaten van klinische proeven in verschillende fasen. In het bijzonder zijn hier de proeven met de belangrijkste producten van deze groep, zoals Filgotinib voor de behandeling van reumatische artritis of de ziekte van Crohn en GLPG1205, dat gericht is op ontstekingsziekten van de dunne darm in het algemeen.

Analyse nr. 2

Een ander belangrijk element dat in het kader van deze fundamentele analyse moet worden gevolgd, betreft de internationale positionering van dit bedrijf. De door de groep opgezette onderzoekspartnerschappen en de oprichting van nieuwe onderzoekseenheden in verschillende landen zullen dan ook worden gevolgd.

Analyse nr. 3

Natuurlijk moet men ook de financiële gezondheid van dit bedrijf in de gaten houden met gegevens over de marktkapitalisatie en de cashflow. Uiteraard moet ook rekening worden gehouden met de kosten van onderzoek en ontwikkeling en de weging daarvan in de financiële resultaten van de onderneming.

Analyse nr. 4

Ook de prognoses en adviezen van analisten die gespecialiseerd zijn in de biotechnologiesector wegen vaak zwaar in de oriëntatie van dit bestand op de middellange en lange termijn. Daarom moet u deze gegevens goed in de gaten houden.

Analyse nr. 5

Tot slot zullen we natuurlijk ook de directe concurrentie van het bedrijf Galapagos in de gaten houden met al het nieuws en de vorderingen van de twee grote bedrijven die we u hieronder gaan presenteren en die onderzoek doen naar dezelfde segmenten als deze groep.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Galapagos aandelen!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met eToro

Algemene presentatie van Galapagos:

Wij bieden u nu onze hulp aan om het bedrijf Galapagos beter te leren kennen en beter te begrijpen hoe het zich de komende jaren kan ontwikkelen. Een goede kennis van de activiteiten van deze groep en haar winstbronnen zal u in staat stellen om te anticiperen op de toekomstige uitdagingen, bedreigingen en kansen.

De Galapagos Groep NV is een Nederlandse onderneming die actief is in de biotechnologiesector. Meer bepaald is het bedrijf gespecialiseerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling van geneesmiddelen op basis van nieuwe doelwitten die in primaire menselijke cellen worden ontdekt en vervolgens worden gevalideerd.

Om de activiteiten van deze groep beter te begrijpen, kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van het aandeel in de omzet dat ze genereren en op deze manier:

Het is ook interessant om de geografische verdeling van de inkomsten van dit bedrijf te kennen. Galapagos genereert momenteel slechts 5,8% van haar inkomsten in Europa en 94,2% in Noord-Amerika.

 

De concurrentie van het aandeel van Galapagos

We gaan nu kijken naar de concurrentieomgeving van de Galapagos Groep met een presentatie van de belangrijkste concurrenten op de markt. Hier hebben we de twee biotechbedrijven geselecteerd waarvan het onderzoek zich richt op geneesmiddelen die vergelijkbaar zijn met de geneesmiddelen die door de Nederlandse biotech worden getest.

 

Strategische allianties opgezet door de Galapagos groep

Laten we nu twee belangrijke strategische partnerschappen ontdekken die de Galapagos Groep in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Deze allianties zijn inderdaad belangrijk omdat ze meestal een aanzienlijke volatiliteit in de trends van dit aandeel op de markt mogelijk maken.

 

Voor- en nadelen van deze titel

De sterke punten van het Galapagos-aandeel en dit bedrijf zijn de volgende:

Wat de zwakke punten van deze waarde betreft, moeten de volgende punten worden opgemerkt:

Een aantal veelgestelde vragen

Wat is de prestatie van het Galapagos-aandeel in 5 jaar tijd geweest?

In de afgelopen vijf jaar en ondanks het feit dat deze Nederlandse onderneming geen dividend heeft uitgekeerd aan haar aandeelhouders, heeft het aandeel goed gepresteerd op de beurs. In feite is de prestatie van het aandeel over vijf jaar met in totaal 508,59% gestegen. Alleen al in het laatste jaar, 2019, behaalde het aandeel een belangrijke prestatie met + 96,68%.

Wanneer is het Galapagos bedrijf opgericht en op de markt gebracht?

Galapagos Genomics NV is opgericht in 1999. In die tijd was het een joint venture tussen Crucell en Tibotec. Het bedrijf werd vervolgens omgedoopt tot Galapagos NV en werd in mei 2005 op de beurs van Euronext Amsterdam geïntroduceerd. De koers van het aandeel wordt nog steeds continu en in real time genoteerd op het A-compartiment van deze Europese financiële markt.

Welke medicijnen worden door Galapagos getest?

Verschillende kandidaat-geneesmiddelen worden momenteel getest door Galapagos. Deze omvatten Filgotinib bij de behandeling van reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn, GLPG1205 bij de behandeling van inflammatoire darmziekte, GLPG0778 en GLPG0555 bij de behandeling van systemische lupus erythematosus, psoriasis en ulceratieve colitis, en GLPG 3221 bij de behandeling van taaislijmziekte.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Galapagos aandelen!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met eToro