Het aandeel Ferrari kopen

Iedereen kent het Italiaanse automerk Ferrari. Maar wist u dat deze wereldberoemde onderneming onlangs voor het eerst een beursnotering heeft gekregen? Als u geïnteresseerd bent in het beleggen in het aandeel Ferrari, kunt u hier meer ontdekken over de activiteiten van het bedrijf en de realtime koers van dit actief. Daarnaast krijgt u ook enkele gegevens over de recente beursintroductie vanuit grafisch oogpunt.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Ferrari-groep:

Ferrrari is een Italiaans bedrijf dat auto's ontwerpt en dat is gespecialiseerd in luxewagens. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt particuliere voertuigen, maar ook raceauto's, accessoires en andere afgeleide producten.

De Ferrari-groep exporteert bijna 90% van zijn totale productie en is aanwezig op ruim 60 markten in de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan 200 internationale dealers.

 

De belangrijkste concurrenten van Ferrari:

De Italiaanse groep Ferrari is wereldwijd een van de grootste namen in de sector van luxe sportauto's. Op dat vlak ondervindt de groep binnen zijn sector concurrentie van verschillende internationale automerken die elkaar al jarenlang bekampen. Via deze lijst met de belangrijkste concurrenten van Ferrari kunt u enkele rechtstreekse concurrenten van het merk ontdekken.

  • Op het vlak van autoverkoop blijft Rolls-Royce momenteel marktleider in het allerhoogste gamma.
  • Rolls Roycewordt onmiddellijk gevolgd door Bentley, dat tweede staat in de wereldwijde rangschikking.
  • Ferrari rangschikt qua omzet op een derde plaats wereldwijd.
  • Daarna volgt Lamborghini op een wereldwijde vierde plaats.
  • Maserati bezet de vijfde plaats.
  • Aston Martin en Bugatti, tot slot, staan respectievelijk op de 6de en 7de plaats van de rangschikking.

Het is erg aangeraden om deze concurrentie nader te bestuderen voordat u een beleggingsstrategie voor de aandelenkoers van Ferrari ontwikkelt.

 

De belangrijkste partners van Ferrari:

  • In 2008 werkte Ferrari via zijn F1-team op het vlak van bandenontwikkeling samen met de Bridgestone-groep om de best mogelijke configuratie voor de Grote Prijs van Italië te vinden.
  • Ferrari is ook al heel lang een partner van Shell: op het vlak van sponsoring in de Formule 1, maar ook op het gebied van onderzoek en innovatie, waarin de twee ondernemingen al jarenlang samenwerken.
  • In 2015 vierde de Ferrari-groep zijn tienjarige partnerschap met Puma: het kledingmerk produceerde voor deze gelegenheid 4 speciale schoenenreeksen die rechtstreeks op het merk van het steigerende paard geïnspireerd waren en autoracen als thema hadden.

 

Analyse van de koers van het aandeel Ferrari:

De koers van het aandeel Ferrari kreeg zijn eerste notering op 23 oktober 2015, de dag van de beursintroductie van de Italiaanse onderneming. Deze eerste notering lag op 56,63 $ maar sindsdien is de koers sterk gedaald en in november 2015 dook de koers onder de grens van 50 $.

 

Beoordeling: 4.04 24 stemmen

Waar kun je beleggen in het aandeel Ferrari?

Wilt u voortaan ongeacht zijn koersevolutie positie innemen op het aandeel Ferrari? Open dan vanaf nu uw tradingaccount via een betrouwbare online effectenmakelaar.

Beleg in het aandeel Ferrari!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.