EXXONMOBIL

Analyse van de koers van het ExxonMobil aandeel

72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Zoals u weet, trekt olie momenteel veel beleggers aan vanwege de volatiliteit en liquiditeit. Hetzelfde geldt voor beursgenoteerde oliemaatschappijen, waarvan de effecten online kunnen worden verhandeld. Daarom nodigen wij u uit om meer te weten te komen over de aandelen van ExxonMobil en de belangrijkste kenmerken ervan, evenals de live-prijs, hier.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Het niveau van de internationale vraag naar schaliegas is uiteraard een invloedrijke factor voor de activiteiten van de Groep.

Analyse nr. 2

Hetzelfde geldt voor de algemene wereldwijde vraag naar energie, die je ook moet monitoren en die grotendeels afhankelijk is van de economische activiteit.

Analyse nr. 3

De verschillende samenwerkingsverbanden die door de ExxonMobil Groep zijn opgezet, zijn natuurlijk belangrijke elementen voor de toekomst van deze onderneming en dienen dan ook uw volle aandacht te krijgen.

Analyse nr. 4

De activiteiten van de ExxonMobil Groep zijn ook sterk afhankelijk van de politieke, sociale en economische instabiliteit in de regio's waar de olie wordt geproduceerd. We zullen daarom het belangrijke nieuws uit deze landen nauwlettend in de gaten houden.

Analyse nr. 5

Ten slotte kan elke aanscherping van de wetten rondom milleubescherming schadelijk zijn voor de activiteiten van deze groep en moet daarom serieus worden genomen.

Verhandel het ExxonMobil-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Algemene presentatie van ExxonMobil :

De Amerikaanse groep ExxonMobil is een oliemaatschappij die georganiseerd is in drie divisies, waarvan de belangrijkste natuurlijk de olieraffinage en -distributie is. Daarna volgt de exploratie en productie van petrochemische producten en koolwaterstoffen.

De ExxonMobil Group realiseert het grootste deel van haar omzet in de Verenigde Staten, maar bereikt ook de Europese markt en Singapore.

De beurskoers van ExxonMobil staat momenteel genoteerd op de Main Market van de NYSE in de Verenigde Staten. Het omvat ook de berekening van de Dow Jones index.

 

Ken de concurrentie van het aandeel van ExxonMobil:

De olie- en gasgroep ExxonMobil is natuurlijk een van de wereldleiders in deze sector. Als een van de vijf grootste oliemaatschappijen ter wereld heeft zij te maken met concurrentie van vier andere grote groepen die elke dag proberen marktaandeel te winnen. Om u te helpen bij uw fundamentele analyse van het ExxonMobil-aandeel, stellen wij u voor om hier uit te zoeken wie deze concurrenten zijn.

 

De strategische allianties die door de ExxonMobil Groep zijn opgezet :

ExxonMobil heeft de afgelopen jaren ook een aantal strategische partnerschappen ontwikkeld met grote ondernemingen, waardoor het bedrijf zich over de hele wereld heeft kunnen uitbreiden en zich beter heeft kunnen profileren. Hier zijn enkele concrete voorbeelden van de verbanden die zijn gelegd.

 

Economische geschiedenis

Om u te helpen een nauwkeurige analyse te maken van de historische grafieken van de aandelen van ExxonMobil, zijn hier enkele belangrijke data die de afgelopen decennia hebben gemarkeerd:

 

De voordelen en sterke punten van de aandelen van ExxonMobil als beursactief:

Allereerst kunnen we natuurlijk als onmiskenbaar voordeel aanvoeren dat de ExxonMobil groep wereldwijd een zeer sterke populariteit geniet. Het is inderdaad een van de sterkste merken, maar ook een van de grootste bedrijven ter wereld. ExxonMobil behoort tot de koplopers in zijn sector, wat het bedrijf extra kracht geeft.

Een andere grote kracht van ExxonMobil is het vermogen om te innoveren. Elk jaar investeert het bedrijf zwaar in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe en innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die effectief voldoen aan de behoeften van de consumentenklanten. We kunnen hier ook het feit benadrukken dat ExxonMobil regelmatig buy-outs uitvoert van kleinere bedrijven die het bedrijf in staat stellen zich in nieuwe segmenten te positioneren en zo zijn innovatiecapaciteit te vergroten. In deze zeer competitieve sector is dit vermogen tot innovatie natuurlijk een echte troef die ExxonMobil in staat stelt zijn positie te behouden.

Het spreekt voor zich dat de financiële prestaties van dit bedrijf een van de meest gewaardeerde elementen zijn voor investeerders en aandeelhouders. De groep toont inderdaad zeer interessante resultaten op lange termijn, wat geruststellend is voor de toekomstige winstgevendheid en groeicapaciteit van dit bedrijf.

Hierbij moet ook worden opgemerkt dat de ExxonMobil Group een multinationale onderneming is die over de hele wereld actief is. Zij exploiteert talrijke olieraffinaderijen, 37 in totaal, in meer dan 21 verschillende landen, waardoor zij haar koolwaterstoffen overal ter wereld kan leveren met de laagst mogelijke transportkosten.

Tot slot is een van de grote troeven van de groep natuurlijk het zeer indrukwekkende personeelsbestand van meer dan 83.000 medewerkers wereldwijd.  Het aantal werknemers in een bedrijf is inderdaad een van de belangrijkste selectiecriteria die handelaren gebruiken om voorraden te kopen, omdat het de economische gezondheid van dat bedrijf en zijn productiecapaciteit weerspiegelt.

 

Nadelen en zwakke punten van het aandeel ExxonMobil als beursactief:

Ten eerste, en gezien de sterke internationale aanwezigheid van de groep, wordt ExxonMobil geconfronteerd met bepaalde moeilijkheden bij het beheer van zijn werknemers over de hele wereld met een regelgeving die duidelijk verschilt van land tot land en de kosten die dit met zich meebrengt. Juridische en mensenrechtenkwesties vormen immers een reële bedreiging voor de groep, die de negatieve gevolgen van bepaalde sociale schandalen voor de arbeidsomstandigheden van de werknemers in bepaalde landen zou kunnen ondergaan. Natuurlijk zou dit het merkimago van ExxonMobil aantasten en investeerders ertoe kunnen aanzetten hun aandelen te verkopen.

De ecologische kwestie staat ook centraal in deze bedrijfssector, die sterk bekritiseerd wordt om de milieu-impact van sommige van zijn specifieke activiteiten. Met name de gevaren van olielekkages zijn iets waar ExxonMobil op moet letten om de winstgevendheid en het vertrouwen van investeerders en aandeelhouders te behouden.

Ten slotte heeft ExxonMobil ook te lijden onder een slecht imago bij het publiek, nadat het in het middelpunt van enkele fraude- en corruptiezaken in zijn wereldwijde activiteiten heeft gestaan. Een veroordeling kan leiden tot ernstige verliezen voor de groep door middel van boetes.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste data in de geschiedenis van ExxonMobil?

Er zijn verschillende belangrijke data in de geschiedenis van de ExxonMobil Group die de moeite waard zijn om te weten. Hier zijn ze in detail. Ten eerste werd in 1870 Standard Oil of SO opgericht. In 1911 werd zij door het Hooggerechtshof ontbonden in 34 onafhankelijke bedrijven waaronder Standard Oil Co of New Jersey, SONJ dat later Exxon werd en Standard Oil Co of New York dat Mobil werd. In 1966 werd Socony Mobil Oil Corporation. In 1972 werd SONJ omgedoopt tot Exxon Corporation. Uiteindelijk en in 1999 fuseerden Exxon en Mobil en ontstond ExxonMobil.

Wie zijn vandaag de belangrijkste aandeelhouders van de ExxonMobil groep?

Onder de aandeelhouders van de ExxonMobil-groep bevinden zich verscheidene grote particuliere aandeelhouders, die hieronder nader worden beschreven. The Vanguard Group met 8,08%, SSgA Funds Management met 4,74%, BlackRock Fund Advisors met 2,44%, Putnan met 1,73%, Capital Research & Management met 1,45%, Geode Capital management met 1,39%, Northern Trust Investments met 1,37%, Capital Research & Management met 1,33%, Wellington Management met 1,25% en Fidelity Management & Research met 0,98%.

Welke online effectenmakelaar biedt ExxonMobil aandelen aan?

Gezien de zeer sterke reputatie van de ExxonMobil groep en haar marktkapitalisatie die tot de grootste op de markt behoort, laten bijna alle online CFD brokers u toe om dit aandeel op de beurs te verhandelen. U kunt dus ExxonMobil aandelen vinden op alle gereglementeerde handelsplatformen in de markt.

Verhandel het ExxonMobil-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500