ENGIE

Analyse van de koers van het Engie aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

In Frankrijk werd enkele jaren geleden de energiesector geprivatiseerd. Om die reden gingen enkele grote bedrijven naar de beurs, zoals GDF Suez, dat kort geleden "Engie" is geworden. Voortaan kunt u dus online het aandeel Engie kopen. Hier ontdekt u de realtime koers, een analyse van de prijzen en nog wat aanvullende gegevens over dit bedrijf.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats zullen we met de grootste aandacht de ontwikkeling van de positionering van de Engie-groep en dus ook haar activiteiten buiten de eenvoudige Franse markt volgen, met operaties voor de overname van dochterondernemingen, de oprichting van productiesites of andere internationale samenwerkingsverbanden, vooral in de opkomende markten van India of Afrika.

Analyse nr. 2

Net als haar concurrenten richt Engie zich ook op de ontwikkeling van haar activiteiten op het gebied van groene energie. We zullen de inspanningen van de groep op dit gebied en haar marktpenetratie dan ook op de voet volgen.

Analyse nr. 3

Zoals u wellicht weet, heeft de Engie Group ook te maken met toenemende concurrentie van alternatieve energieleveranciers die de marktprijzen doorbreken. Het zal daarom noodzakelijk zijn ervoor te zorgen dat de strategieën die de groep heeft ontwikkeld om deze concurrentie het hoofd te bieden, worden gevolgd door bijvoorbeeld de invoering van nieuwe innovatieve diensten.

Analyse nr. 4

De prijs van aardgas, dat nog steeds een groot deel van de inkomsten van de Engie-groep vertegenwoordigt, zal ook nauwlettend worden gevolgd.

Analyse nr. 5

Tot slot zal de communicatie van Engie over haar strategische groeiplannen voor de lange termijn uiteraard worden gevolgd.

--- Publiciteit ---
Handel nu in het aandeel Engie!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over de Engie Groep:

Engie is een Franse onderneming die als missie heeft een antwoord te vinden op de actuele uitdagingen op energie- en milieugebied. Ze biedt oplossingen aan voor particulieren, gemeenten en bedrijven op basis van een gediversifieerde gasaanvoer en een ecologische elektriciteitsproductie.

Het is ook een energieleverancier die direct concurreert met gigantische bedrijven zoals EDF.

Engie verschaft op dit moment werk aan 147.000 mensen en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 74 miljard Euro.

 

Detailweergave van de bedrijfsactiviteiten van Engie:

Om het aandeel van Engie te verhandelen op de beurs is het ook nodig om de activiteiten van het bedrijf goed te kennen. Daarom geven wij u hier graag wat meer details:

Elektriciteit. Vandaag is Engie de grootste elektriciteitsproducent ter wereld. Het bedrijf produceert elektriciteit met verschillende soorten centrales, waaronder:

Hernieuwbare energieën. Engie is ook sterk aanwezig in de sector van hernieuwbare energieën, en dit met:

Gas. Engie is aanwezig in de hele gasproces: van extractie over productie tot levering. Engie is het grootste transportnetwerk voor natuurlijk gas en bovendien ook het grootste distributienetwerk. Engie is Europees leider inzake opslagcapaciteit van natuurlijk gas en tweede op Europees niveau wat het ontvangenvan gas in LNG-terminals betreft.

Energieservices. Bovenop de eenvoudige levering van gas en elektriciteit biedt Engie nog een aantal andere energieservices. Hieronder vindt u een paar van deze diensten:

Het voorzien van ontwerpen met haalbaarheidsstudies, basisengineering, projectbeheer, assistentie bij projectmanagement en ontmanteling.

Installering en onderhoud met onder andere oplossingen voor elektrische installaties, airconditioning en koelsystemen, informatie- en communicatiesystemen en industrieel onderhoud.

Energieservices zoals het verbeteren van de energieprestaties van gebouwen, de productie, exploitatie en distributie van plaatselijke en hernieuwbare energieën, facility management en het beheer van stadsnetwerken.

Diensten aan huis met oplossingen voor het beheren van energieverbruik met betrekking tot hernieuwbare energieën en de thermische renovatie van woningen, diensten op het vlak van financiering voor isoleringswerken aan woningen.

Intelligente stadsservices door het ontwikkelen van onderling verbonden netwerken met intelligente sensoren, van slimme meters, van numerieke technologieën voor verbruiksopvolging, van instrumenten voor het op afstand besturen van energie-installaties en van oplossingen om de koolstofvoetafdruk van gebouwen te verminderen.

 

De belangrijkste concurrenten van Engie:

De Franse groep Engie is in eigen land momenteel de nummer twee in de sector van elektriciteitsproductie en -distributie. Maar het bedrijf exporteert zijn energie ook binnen Europa en in de hele wereld, waar het als zodanig vrij sterke concurrentie ondervindt. Wij stellen u graag de rangschikking van grootste elektriciteitsproducenten ter wereld (en bijgevolg rechtstreekse concurrenten van Engie) voor:

Om fundamentele analyses van het Engie-aandeel te maken is het van vitaal belang om rekening te houden met dit geheel van concurrenten. Dat kunt door de resultaten van die concurrenten online of via uw broker te raadplegen.

 

De belangrijkste partners van Engie:

Doorheen de laatste jaren ontplooide de Engie-groep een aantal strategische partnerschappen, vooral op het vlak van internationale uitbreiding en technologische ontwikkeling. Hieronder vindt u de belangrijkste allianties.

 

Analyse van de koers van het aandeel Engie:

Het aandeel Engie staat tegelijkertijd genoteerd in Parijs, Brussel en Luxemburg en is onderdeel van de beursindexen CAC 40, BEL 20, DJ Stoxx 50, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe en ASPI Eurozone.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Engie:

 

Economische en financiële geschiedenis van Engie:

Om de toekomstige koersbewegingen van het aandeel Engie beter te begrijpen, is het noodzakelijk om gebeurtenissen die in het verleden een impact op het bedrijf hadden te kennen. Daarom vindt u hier een historisch overzicht van de recentste feiten.

 

Voordelen

 

Nadelen

Een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn Engie's participaties in dochterondernemingen?

De Engie Groep heeft veel volledige dochterondernemingen, maar houdt ook aandelen in andere bedrijven. Engie heeft namelijk een belang in Compagnie Nationale du Rhône, in Gazocean, een in Marseille gevestigde onderneming die gespecialiseerd is in het zeevervoer van vloeibaar gas met LNG-tankers en een belang van 80% heeft in Suez, een minderheidsdochteronderneming van Engie en haar hoofdaandeelhouder, in Agenda Diagnostics, in CPCU en in Climespace.

Wat is Engie's huidige groeistrategie?

Sinds 2019 en tot 2021 heeft Engie een strategie van heroriëntatie op diensten en groene energie. De groep heeft zo zijn positionering op het gebied van hernieuwbare energie en diensten versneld door te streven naar de wereldleider op het gebied van geïntegreerde nul-koolstofoplossingen. Dit omvat een groot investeringsplan en het creëren van een grotere groene energieproductiecapaciteit in de loop van de tijd.

Is de Franse staat nog steeds aandeelhouder van de Engie-groep?

Momenteel is de Franse staat nog steeds aandeelhouder van de Engie-groep met 23,64% van het kapitaal van de onderneming. Het is ook de grootste aandeelhouder van de onderneming, vóór de werknemersaandeelhouders die 4,03% van het kapitaal vertegenwoordigen, BlackRock die 4,97% van de aandelen bezit, CDC die 1,83% van het kapitaal bezit en het publiek, inclusief institutionele beleggers, individuele aandeelhouders en anderen die bijna 68,63% van het kapitaal bezitten.

--- Publiciteit ---
Handel nu in het aandeel Engie!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500