EBAY

Analyse van de koers van het Ebay aandeel

72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Onder de aandelen op de aandelenmarkt waarin u vandaag kunt beleggen, zijn sommige namen u waarschijnlijk niet onbekend en genieten ze een sterke populariteit. Dit is het geval bij eBay, waarvan de titels zeer gewaardeerd worden door individuen vanwege hun hoge liquiditeit en de schat aan informatie erover. Als u ook in eBay-aandelen wilt beleggen, vindt u hier enkele uitleg over het bedrijf met dezelfde naam, evenals tips voor het uitvoeren van analyses en het volgen van de prijs van deze aandelen op de beurs.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

eBay zou vooral kunnen profiteren van het groeiende aantal mobiele klanten over de hele wereld dankzij haar mobiele applicatie en haar betalingssysteem dat zich perfect aanpast aan deze media.

Analyse nr. 2

eBay is op weg om een detailhandelaar te worden. Dankzij haar gigantische klantenbestand profiteert het natuurlijk van alle troeven om op dit gebied te slagen en veel beter te zijn dan andere gespecialiseerde retailers.

Analyse nr. 3

eBay gokt ook op een strategie om op middellange en lange termijn verschillende bedrijven terug te kopen om een steeds breder scala aan diensten aan te bieden.

Analyse nr. 4

Ten slotte probeert eBay zichzelf ook te positioneren in opkomende markten over de hele wereld door haar online activiteiten te ontwikkelen in veelbelovende landen zoals India in Azië.

Analyse nr. 5

Met betrekking tot bedreigingen zullen we uiteraard de online veiligheid van de persoonlijke informatie van klanten in deze groep nauwlettend volgen, inclusief bijzonder gevoelige bankgegevens, aangezien het platform een belangrijk doelwit is voor hackers.

Analyse nr. 6

Ook de eBay-groep krijgt te maken met toenemende concurrentie. De concurrentie van gigant Amazon blijft zeer agressief en deze tegenstander wint de laatste jaren steeds meer marktaandeel.

Analyse nr. 7

Ten slotte zijn de wisselkoersen en hun variaties ook een belangrijke rem op de groei van eBay, aangezien de groep een groot deel van haar activiteiten in het buitenland uitvoert. Als gevolg hiervan worden de winsten die in de VS binnenkomen, omgezet in dollars, wat voor enige verliezen kan zorgen.

Verhandel het Ebay-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Algemene presentatie van het bedrijf Ebay:

EBay is een van de grote namen in de Amerikaanse economie en werd in 1995 gelanceerd door Pierre Omidyar. Het is eigenlijk een veilingsite die vandaag de dag marktleider is met bijna 300 miljoen gebruikers over de hele wereld.

Het bedrijfsmodel van dit bedrijf is gebaseerd op de aftrek van commissie op elk van de online uitgevoerde transacties in ruil voor de zichtbaarheid die de site biedt en de tools die beschikbaar worden gesteld aan verkopers die deze gebruiken als veilig betaalmiddel.

 

Ken de concurrentie van het Ebay-aandeel:

Een van de voorrechten van een effectieve analyse van de aandelenkoers van eBay is een goede kennis van de concurrentieomgeving. Het is inderdaad essentieel om de belangrijkste concurrenten van dit bedrijf goed te kennen voordat u begint met het bestuderen van de variaties ervan.

 

De strategische allianties die zijn opgezet door de Ebay-groep:

In de loop van de tijd heeft eBay strategische relaties opgebouwd met grote bedrijven over de hele wereld. We raden u daarom aan om hier de belangrijkste partners van deze groep te ontdekken.

 

Introductie en notering van het Ebay-aandeel:

De effecten van het bedrijf eBay zijn genoteerd op de Amerikaanse Nasdaq-markt en zijn live te volgen op internet met een real-time quote. Historisch gezien hebben we de afgelopen jaren een duidelijke stijging van de waarde van deze effecten opgemerkt, vooral sinds 2009, aangezien de eBay-aandelen zijn gestegen van een dieptepunt van 10,87 dollar naar meer dan 55 dollar op dit moment.

 

Beursgegevens

 

Economische geschiedenis

Om de historische evolutie van de eBay-aandelenkoersen beter te begrijpen, is het interessant om bepaalde data en belangrijke feiten te kennen, waarvan de belangrijkste hieronder staan.

Het was aan het einde van de jaren 90 dat het bedrijf zich bij andere grote namen in de sector van nieuwe technologieën voegde, zoals Yahoo of zelfs Amazon, en profiteerde van een aanzienlijke marktkapitalisatie. Helaas zal het ook de crash ondergaan die wordt veroorzaakt door de explosie van deze bubbel.

Van 2007 tot 2008 zal eBay in één jaar een omzet genereren van niet minder dan 1,7 miljard dollar en zal sindsdien niet stoppen met groeien.

Meer recentelijk, in 2014, wekte eBay opnieuw het enthousiasme van handelaren door een online dienst te lanceren waarmee handelaars van grote merken producten aan particulieren kunnen verkopen, genaamd "The Plaza".

 

De voordelen en sterke punten van eBay-aandelen als beursactief:

Laten we allereerst niet vergeten dat de eBay-groep actief is op internet en als zodanig een van de grootste online markten ter wereld vertegenwoordigt. De concurrentie is daar sterk, maar online verkoopspelers die kunnen concurreren met deze gigant zijn zeldzaam.

Deze kleine directe concurrentie is te wijten aan het bedrijfsmodel van eBay. Dit bedrijf was inderdaad een van de eersten die een online verkoop- en aankoopsysteem voor producten opzette waarmee particuliere en professionele verkopers hun producten online op de markt kunnen brengen met een geïntegreerd en veilig betalingssysteem.

De eBay-groep leunt ook sterk op schaalvoordelen en neemt daarom weinig risico met minder investeringen, aangezien het het verkoopteam en de producten van zijn verkopers gebruikt om inkomsten te genereren. Het hoeft zich dus geen zorgen te maken over het beheer van voorraden, zendingen of de productieketen. Het beheren van zijn activiteiten is dus veel eenvoudiger dan die van een traditioneel online verkoopbedrijf.

De functionaliteiten en tools op het online verkoopplatform van eBay zijn ook onmiskenbare voordelen voor de groep. Gebruikers waarderen vooral de zeer betrouwbare online betalingssystemen die verschillende veilige betalings- en overschrijvingsmethoden accepteren. De locatiefuncties en het feit dat de verkopers en kopers van het platform over de hele wereld gevestigd zijn, is ook een pluspunt.

Ten slotte heeft eBay dankzij haar jarenlange ervaring in online handel een sterk en geruststellend merkimago kunnen opbouwen bij het grote publiek, waardoor het steeds meer consumenten kan aantrekken.

 

De nadelen en zwakke punten van eBay-aandelen als beursactief:

De eBay-groep heeft, zoals we zojuist in detail hebben gezien, verschillende sterke punten die haar in staat moeten stellen om de komende jaren aan groei en winstgevendheid te winnen. Het is echter noodzakelijk om de tijd te nemen om na te denken voordat u een beslissing neemt over de opkomst van dit aandeel, aangezien de eBay-groep ook enkele zwakke punten heeft. Deze zwakke punten, hoewel minder talrijk dan de bovengenoemde sterke punten, wegen nog steeds relatief zwaar op de balans en moeten daarom bij alle handelaren bekend zijn. Dit zijn de belangrijkste zwakke punten van dit bedrijf.

Ten eerste: hoewel de eBay-groep vanaf het begin op een schaalstrategie heeft gewerkt, worden de kosten in de loop van de tijd hoger. Dit komt door het feit dat de groep te maken krijgt met steeds heviger concurrentie en daarom haar vindingrijkheid moet verdubbelen om steeds innovatievere en aantrekkelijkere diensten aan te bieden aan haar potentiële klanten.

Aan de andere kant betreuren beursbeleggers die in dit aandeel zijn geïnteresseerd, meestal het totale gebrek aan groeistrategie van het bedrijf eBay. In feite communiceert het management van de groep zelden over de elementen die zijn ingevoerd om de activiteiten te ontwikkelen en er worden maar weinig cijfers over de doelstellingen openbaar gemaakt.

Een aantal veelgestelde vragen

Op welke markten is de eBay-groep wereldwijd aanwezig?

Momenteel is de Amerikaanse markt de belangrijkste markt waarop eBay actief is. Maar de groep is ook goed ingeburgerd in andere landen met Duitsland op de tweede plaats. eBay heeft lokale sites voor verschillende landen, waaronder Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Canada, China, Korea, Spanje, Frankrijk, Hongkong, India, Ierland, Italië, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Nederland, Filippijnen, Polen, Verenigd Koninkrijk , Singapore, Zweden, Zwitserland, Taiwan en Turkije.

Wie zijn de belangrijkste aandeelhouders van eBay?

De belangrijkste aandeelhouders van eBay-kapitaal zijn momenteel The Vanguard Group met 7,02%, Pierre Omidyar met 4,96%, SSgA Funds Management met 4,42%, BlackRock Fund Advisors met 4,39%, Wellington Management met 2,67%, Magellan Asset management met 2,58%, Independent Franchise Partners met 2,37%, Invesco Advisers met 2,03%, Nordea Investment Management met 1,95%, Lazard Asset management met 1,95%

Waar het nieuws van de eBay-groep volgen?

Als u op de hoogte wilt blijven van al het economische en financiële nieuws en van belangrijke gebeurtenissen met betrekking tot de eBay-groep, dan kan dat op de website van dit bedrijf in de sectie gereserveerd voor investeerders of op een site die gespecialiseerd is in de beurs.

Verhandel het Ebay-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500