EASYJET

Analyse van de koers van het EasyJet aandeel

72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Aandelen van luchtvaartmaatschappijen zijn vaak erg populair, vooral als deze maatschappijen zich onderscheiden door goedkope reizen aan te bieden. Dit is het geval voor EasyJet, waarvan de aandelen op de beurs kunnen worden verhandeld via een effectenrekening. Ontdek zonder verder uitstel concrete informatie over dit aandeel en enkele toelichtingen om de koers van dit aandeel te analyseren op de beursgrafieken met een historische analyse over de laatste tien jaar.

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Met name de ontwikkeling van de opleiding van toekomstige Easyjet-werknemers zal worden gevolgd via de door de groep opgerichte academie en de daardoor gegenereerde extra inkomsten.

Analyse nr. 2

Wij zullen ook met belangstelling de ontwikkeling volgen van aanvullende diensten die door de luchtvaartmaatschappij worden aangeboden, zoals de verhuur van hotelkamers en de verkoop van reispakketten.

Analyse nr. 3

De verhuur van vliegtuigen door Easyjet in de minder volatiele periodes van haar activiteiten zijn eveneens interessante indicatoren.

Analyse nr. 4

Eventuele wijzigingen in het overheidsbeleid of in de luchtvaartregelgeving kunnen ook gevolgen hebben voor de activiteiten van deze groep.

Analyse nr. 5

Wij zullen ook de concurrentie van deze groep in het oog houden en in het bijzonder de ontwikkeling van het low-cost aanbod van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in deze sector.

Analyse nr. 6

Tenslotte zal de invoering van nieuwe bestemmingen voor de vluchten van deze maatschappij op de voet worden gevolgd.

Verhandel het EasyJet-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Algemene presentatie van EasyJet

De EasyJet Group is momenteel een van de grootste discount luchtvaartmaatschappijen in Europa. Hoewel het overgrote deel van haar omzet wordt gegenereerd door passagiersvervoer met meer dan 64 miljoen passagiers in 2013/2014 en 98,6% van haar omzet, biedt zij ook bagageafhandeling, catering, autoverhuur en andere diensten aan.

De huidige vloot van deze maatschappij bestaat uit 226 vliegtuigen. EasyJet maakt de meeste winst in het Verenigd Koninkrijk, Noord- en Zuid-Europa.

Analyse van de koers van het EasyJet aandeel
Verhandel het EasyJet-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Concurrentie

De luchtvaartmaatschappij Easyjet is gespecialiseerd in goedkope vluchten, voornamelijk in Europa. Als gevolg daarvan concurreert zij rechtstreeks met andere ondernemingen in dezelfde bedrijfssector die in soortgelijke geografische gebieden actief zijn. Om u te helpen de concurrentie van dit bedrijf beter in kaart te brengen en deze gegevens te gebruiken voor uw fundamentele analyses van het aandeel, vindt u hier een lijst van de belangrijkste concurrenten van Easyjet:

Transavia

Flybe

het Britse bedrijf Flybe

Air Berlin

het Duitse bedrijf Air Berlin.

Norwegian

het Noorse bedrijf Norwegian Air Shuttle

Volotea

Air Baltic

het Letse bedrijf Air Baltic.

Lufthansa

het Duitse bedrijf Eurowings van de Lufthansa-groep.

Wow Air

het IJslandse bedrijf Wow Air.

Vueling

Het Spaanse bedrijf Vueling.

RyanAir

Eindelijk, het Ierse bedrijf RyanAir.


Strategische allianties

Tot slot volgen hier enkele van de recente partnerschappen die Easyjet is aangegaan.

American Express

In 2012 kondigde Easyjet een partnerschap aan met de American Express Group en zijn zakenreistak. Het bedrijf wordt dan een van de belangrijkste bondgenoten van de groep voor reserveringen van zakenreizen.

Walt Disney

In 2013 heeft het EuroDisney-bedrijf van de Walt Disney-groep een partnerschap gesloten met Easyjet. Zo biedt zij haar klanten de mogelijkheid om rechtstreeks bij deze luchtvaartmaatschappij een vlucht te boeken naar Roissy-Charles-de-Gaulle en Orly en vanuit meer dan 50 steden in Europa, in ruil waarvoor Easyjet op haar website tickets voor het park te koop aanbiedt.

Monacair

In 2017 heeft Easyjet een partnerschap gesloten met Monacair om passagiers die naar Monaco reizen te helpen meer luchtverbindingen naar het prinsdom te hebben vanuit Nice.

Verhandel het EasyJet-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500
De voordelen en de sterke punten van het aandeel EasyJet als beursactivum

Het eerste grote voordeel van de Easyjet Group is haar merknaam. De merknaam is doordacht en ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden onthouden door klanten en consumenten in alle landen, ongeacht hun taal van herkomst. Deze merknaam vormt dus een belangrijk geheugensteuntje dat de groep in staat stelt te profiteren van een sterke bekendheid en de impact van haar communicatiestrategie te maximaliseren.

Een ander voordeel voor de Easyjet-groep is dat deze luchtvaartmaatschappij een groot aantal bestemmingen aandoet. Daardoor kunnen reizigers de meeste belangrijke Europese bestemmingen bereiken en is zij dus een luchtvaartmaatschappij van eerste keuze voor vliegreizen. Bovendien blijft Easyjet vandaag zijn aanbod uitbreiden door zich op steeds meer bestemmingen te richten.

Nog steeds wat de sterke punten van dit bedrijf betreft, en altijd vanuit strategisch oogpunt, kan men ook het feit opmerken dat dit bedrijf slechts één type vliegtuig gebruikt. Hierdoor kan zij haar opleidingskosten, maar ook haar onderhouds- en toezichtskosten aanzienlijk verminderen en zo haar marges op peil houden.

Wat Easyjet in staat heeft gesteld een van de belangrijkste spelers op het gebied van vliegreizen te worden, is natuurlijk het feit dat het de eerste low-cost luchtvaartmaatschappij was die haar vluchten uitsluitend online aanbood.Deze strategie heeft Easyjet in staat gesteld het aantal tussenpersonen te verminderen, onafhankelijker te zijn en ook zijn distributiekosten te verlagen. Ook vandaag nog is de site van Easyjet een van de meest geraadpleegde e-commercesites voor zoekopdrachten naar vluchten.

Laat ons tenslotte dit overzicht van de voordelen van Easyjet afsluiten met de aanwervingsstrategie van de onderneming, die op zijn minst origineel is en in ieder geval zeer oordeelkundig. Easyjet heeft namelijk zijn eigen academie opgericht en leidt zijn vliegend personeel rechtstreeks op. Dankzij deze strategie kan zij gemakkelijk piloten en cabinepersoneel vinden bij werknemers die meer bij de onderneming betrokken zijn en rechtstreeks in haar beleid zijn opgeleid.

Nadelen en zwakke punten van het EasyJet-aandeel als beursactivum

In de eerste plaats heeft de groep weliswaar bepaalde voordelen ten opzichte van zijn concurrenten, maar heeft hij ook tekortkomingen. Het valt met name te betreuren dat Easyjet nog geen klantenbindingsprogramma voor haar klanten heeft opgezet, aangezien dit haar in staat zou stellen deze consumenten op lange termijn met bepaalde voordelen aan zich te binden en aldus de verleiding te verminderen om naar de concurrentie over te stappen.

Aan de andere kant is het feit dat de Easyjet Group in het low-cost segment is gepositioneerd ook een nadeel waar men zich zorgen over moet maken. Door de zeer lage verkoopprijzen worden de marges van de groep immers bedreigd door tal van externe factoren, waaronder de extra belastingen en heffingen die door bepaalde regeringen worden opgelegd.

Tot slot is Easyjet's laatste opvallende zwakte ditmaal de sterke afhankelijkheid van haar leveranciers. Het feit dat Easyjet voor haar vliegtuigen en andere behoeften afhankelijk is van een beperkt aantal leveranciers houdt een aanzienlijk risico in, met name indien deze leveranciers met operationele problemen te kampen krijgen.

U zult merken dat de nadelen van Easyjet in feite veel minder zijn dan de kwaliteiten. Ze kunnen echter belangrijk genoeg zijn om de koers van dit aandeel te beïnvloeden en u zou in staat moeten zijn om hun effecten op de grafieken te voorzien en uw oordeel te matigen.

De informatie die hier wordt verstrekt, is slechts indicatief en mag niet worden gebruikt zonder een meer volledige fundamentele analyse van dit bestand uit te voeren, waarbij in het bijzonder rekening wordt gehouden met externe gegevens, toekomstige publicaties en al het fundamentele nieuws dat deze sterke en zwakke punten zou kunnen doen evolueren of ze min of meer belastend. Deze informatie vormt op geen enkele manier een aanbeveling voor het uitvoeren van transacties.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe hebben de Easyjet aandelen het de laatste tijd gedaan?

Het is voor elke trader interessant om de recente prestaties van het Easyjet aandeel te volgen om te kunnen anticiperen op toekomstige bewegingen. Over de laatste vijf jaar heeft het aandeel een negatieve prestatie neergezet van -47,68%. Over een periode van drie jaar heeft het 40,03% verloren en over een jaar 5,88%. In de afgelopen 6 maanden verloor het aandeel 39,35%, in 3 maanden 21,23% en in mei steeg het uiteindelijk met 58,06%.

Hoe kunnen we anticiperen op toekomstige bewegingen in het Easyjet aandeel?

Om te anticiperen op de volgende trends in de koers van het Easyjet-aandeel, moet u vertrouwen op zowel technische analyse, met behulp van de grafische indicatoren die beschikbaar zijn op uw online handelsplatform, als fundamentele analyse om te anticiperen op toekomstige bewegingen in de koers van het aandeel.u dient met name financiële publicaties, nieuws en alle gegevens uit deze activiteitensector te bestuderen die een invloed kunnen hebben op de beursevolutie van dit aandeel op min of meer lange termijn.

Is het mogelijk om het Easyjet aandeel neerwaarts te verhandelen ?

Ja ! Dankzij bepaalde specifieke contracten, zoals CFD's of contracts for difference, kunt u rechtstreeks wedden op een koersdaling van het Easyjet-aandeel. Het enige wat u hoeft te doen is een short positie in het aandeel in te nemen. U hoeft het aandeel niet daadwerkelijk in uw bezit te hebben om het te kunnen verkopen en u hoeft het dus niet van tevoren te kopen.

Verhandel het EasyJet-aandeel!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500