DSM

Analyse van de koers van het DSM aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Als u, net als veel andere beursinvesteerders, geïnteresseerd bent in de aandelen van de DSM Groep op de beurs, kunnen wij u helpen om uw analyse van dit aandeel onder de best mogelijke omstandigheden uit te voeren. Op deze pagina hebben we besloten om de informatie samen te brengen die u mogelijk nodig heeft om uw handelsstrategie op te zetten, inclusief beursgegevens over de huidige koers van het aandeel.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Ten eerste, en gezien de zeer specifieke activiteiten van de Koninklijke DSM Groep, die vooral gebaseerd zijn op innovatie, zullen de uitgaven van de onderneming aan onderzoek en ontwikkeling met belangstelling worden gevolgd. De introductie van een nieuw, uniek en innovatief product op de markt belooft extra voordelen voor de toekomst.

Analyse nr. 2

De samenwerkingsverbanden en strategische allianties die de DSM Groep de komende jaren zal aangaan, zijn ook zeer interessante aanknopingspunten voor deze waarde en kunnen ervoor zorgen dat deze vrij snel rendabel wordt.

Analyse nr. 3

Uiteraard zullen we ook de concurrentie in deze sector in de gaten houden met publicaties, nieuws en innovaties van belangrijke tegenstanders van dit bedrijf die de verdeling van de marktaandelen kunnen veranderen en zo de groei van DSM kunnen beïnvloeden of bevorderen.

Analyse nr. 4

Alle officiële mededelingen van het management van DSM over zijn ontwikkelingsstrategieën, geplande bedrijfsovernames of -desinvesteringen of de publicatie van jaar- of halfjaarresultaten zullen nauwlettend worden gevolgd en bestudeerd.

Analyse nr. 5

Tot slot zullen we uiteraard waakzaam zijn voor mogelijke veranderingen in de regelgeving in de sectoren waarin DSM actief is en die ook een belemmering kunnen vormen voor de groei van DSM.

--- Publiciteit ---
Handel in DSM aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over de DSM-groep

Laten we nu wat meer te weten komen over wie DSM is en wat de belangrijkste activiteiten zijn. U moet vertrouwd zijn met de verschillende inkomstenbronnen van deze groep om de toekomstige uitdagingen te begrijpen en zo te kunnen anticiperen op de groei of de recessie in de komende jaren. Hier is wat informatie over dit onderwerp:

De Koninklijke DSM Groep is een Nederlandse onderneming die gespecialiseerd is op het gebied van chemie en meer specifiek in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige materialen en voedings- en farmaceutische ingrediënten voor de farmaceutische en cosmetische industrie, transport, vastgoed, voeding, gezondheid, elektriciteit en elektronica.

Om de activiteiten van deze groep beter te begrijpen, is het mogelijk om ze in verschillende categorieën in te delen op basis van het aandeel in de omzet dat ze genereren en op deze manier:

In termen van de geografische spreiding van DSM's activiteiten genereert de Groep 24,1% van de omzet in Nederland, 31,8% in de rest van Europa, 25,4% in Amerika, 10,8% in China, 1,5% in Japan, 1,1% in India, 4,1% in Azië en 1,2% in de rest van de wereld.

 

De belangrijkste concurrenten van DSM

Laten we nu eens kijken naar de concurrentieomgeving van de DSM Groep met een gedetailleerde presentatie van de belangrijkste concurrenten. Deze kennis van de twee grote groepen die het meest waarschijnlijk marktaandeel van dit bedrijf zullen verwerven, is inderdaad essentieel voor een goed begrip van de belangen die op het spel staan.

Als onderdeel van uw analyse van de koers van het DSM-aandeel is het noodzakelijk dat u een uitgebreid onderzoek uitvoert naar deze concurrentie en rekening houdt met deze spelers, maar ook met kleinere spelers die deze activiteit kunnen beïnvloeden door al het nieuws in deze sector te volgen.

 

De belangrijkste partners van DSM

Natuurlijk heeft de DSM Groep ook bepaalde bondgenoten die haar in staat stellen om door middel van strategische partnerschappen concurrerender, winstgevender of beter bekend te worden. Wij willen u daarom enkele voorbeelden geven van deze strategische partnerschappen met de meest recente.

Je moet natuurlijk eerst en vooral het nieuws van de DSM Groep in de gaten houden om toekomstige samenwerkingsverbanden die door dit bedrijf worden opgezet op te sporen. Deze partnerschappen kunnen inderdaad het uitgangspunt zijn voor interessante trends voor uw position papers.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe is de aandeelhoudersstructuur van de DSM Groep?

De aandeelhoudersbasis van de DSM Groep omvat een aantal grote aandeelhouders die het interessant is om te leren kennen. Inderdaad, 9,2% van de aandelen van deze vennootschap behoren tot Capital Group Cos Inc, 3,7% tot Europacific Growth Fund, 3,1% tot The Vanguard Group, 3,1% tot BlackRock Inc, 2% tot Partisan Partners Limited Partnership en 1,9% tot NN Group NV. Ook moet worden opgemerkt dat bijna 4,98% van het kapitaal van de DSM Groep in eigen aandelen wordt aangehouden.

Hoe voer ik een technische analyse uit van de DSM-actie?

Een goede technische analyse van de koers van het DSM-aandeel is ook een essentiële voorwaarde om te kunnen anticiperen op de toekomstige bewegingen op de beurs. Daarom kunt u gebruik maken van verschillende methoden en grafische indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden, verschillende volatiliteitsindicatoren of keerpunten zoals draaipunten, grote weerstanden en ondersteuning om uw beleggingsstrategie op dit aandeel te implementeren.

Is het mogelijk om te investeren in aandelen DSM zonder deze daadwerkelijk te kopen?

Het aandeel DSM is een van de verschillende Nederlandse aandelen die je online kunt verhandelen op CFD-handelsplatforms. U bent dus niet verplicht om deze aandelen te kopen om te profiteren van hun bewegingen en u kunt eenvoudigweg wedden op de stijging of daling van hun prijs dankzij deze contracten voor het verschil. Zo kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende trends.

--- Publiciteit ---
Handel in DSM aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500