Aandelen Deutsche Bank kopen

De aandelen van Europese banken horen tot de populairste effecten onder traders die op de beurs willen beleggen. Dit geldt in nog veel sterkere mate voor Duitse banken die een grote reputatie hebben. We zullen u hier aan de hand van een uitgebreide koersanalyse en een goed begrip van de hoofdactiviteitenverdeling uitleggen hoe u online aandelen van Deutsche Bank kunt kopen en verkopen. U doet dat door doeltreffende analyses van de aandelenkoers te maken en door rekening te houden met welke activiteiten deze bank zich bezighoudt.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over Deutsche Bank:

Deutsche Bank is een van de marktleiders binnen de bankensector in Duitsland. De activiteiten zijn verdeeld over verschillende categorieën: vooral retailbanking, private banking en aandelenbeheer, maar ook corporate- en investeringsbankieren, kapitaalmarktbankieren en overige kleine diensten die samen de totale omzet uitmaken.

Deutsche Bank beheert op dit moment 500 miljard euro aan deposito's en 370 miljard aan uitstaande kredieten. De groep heeft 2907 kantoren verspreid over de hele wereld, waarvan de meeste in Duitsland, maar ook in het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

 

Het aandeel Deutsche Bank in het kort:

 • Totale beurswaarde: 15 miljard Euro
 • Aantal aandelen: niet opgegeven
 • Plaats van notering: Deutsche Boerse AG
 • Markt: Prime Standard
 • Index: DAX 30
 • Sector: Banken

 

De belangrijkste concurrenten van Deutsche Bank:

Bankengroep Deutsche Bank is een van de sectorleiders in Duitsland, maar probeert zich tegelijk ook in Europa en zelfs wereldwijd te positioneren. In dat opzicht is het belangrijk om zowel met de nationale als internationale concurrenten van het bedrijf rekening te houden: zo kunt u een volledige en representatieve fundamentele analyse van dit aandeel maken. Voordat u begint te traden in het aandeel Deutsche Bank stellen wij u deze lijst met zijn belangrijkste nationale en internationale concurrenten voor.

In Duitsland is Deutsche Bank momenteel de grootste bank; ze staat net boven haar rechtstreekse concurrent, Commerzbank Daarna volgen de banken Dresdner en DZ Bank, gevolgd door de staatsbank RDA.

Op internationaal niveau zijn de belangrijkste buitenlandse concurrenten van Deutsche Bank:

 • BNP Paribas
 • Citigroup
 • China Construction Bank Corporation
 • Bank of America
 • HSBC
 • National Australia Bank
 • Standard Chartered Bank
 • Royal Bank of Scotland

 

De belangrijkste partners van Deutsche Bank:

In juni 2001 gaat BNP Paribas een partnerschap aan met de vijf grootste financiële instellingen ter wereld om de eerste wereldwijde alliantie op het gebied van geldautomaten te vormen; deze alliantie wordt "Global Alliance" gedoopt, ook Deutsche bank maakt er deel van uit.

In 2014 ondertekenen de groepen Attijariwafa Bank en Deutsche Bank een belangrijk memorandum van overeenstemming. Het doel daarvan is de creatie en ontwikkeling van een wereldwijde oplossing met beide namen voor een transactiebank, die boogt op de respectievelijke en complementaire expertises van beide groepen op hun respectievelijke markten.

MasterCard en Ogone, een internationaal toonaangevende provider van onlinetransacties, kondigen in 2013 een partnerschap met verschillende grote Europese banken - waaronder Deutsche Bank - aan. Het project betreft de integratie en ontplooiing van MasterPass, de toekomst van digitale transacties.

 

Analyse van de koers van het aandeel Deutsche Bank:

Het aandeel Deutsche Bank staat genoteerd aan de Deutsche Boerse AG in Duitsland en maakt deel uit van de beursindex Eurostoxx 50.

Omdat de resultaten sinds enkele jaren positief zijn, is het aandeel Deutsche Bank voor beleggers die het hebben opgenomen in hun portefeuille, heel winstgevend. Hetzelfde geldt voor traders die direct met het effect speculeren met behulp van de CFD's.

De technische analyse van de historische koersen van het aandeel Deutsche Bank is in meerdere opzichten interessant. Daardoor kunnen we namelijk begrijpen hoe dit effect zich in de afgelopen tien jaar heeft gedragen.

Opvallend zijn de zeer uitgesproken trends en een grote volatiliteit die gunstig is voor het innemen van lange posities. Na een lichte hausse tot een hoogste punt van € 117,96 in mei 2007 ging de koers bijvoorbeeld sterk naar beneden. Deze situatie bleef stabiel tot in januari 2009. De koers daalde in deze periode tot een laagste punt van € 16,87.

Hierna begon een herstel tot een niveau van € 58,10 in april 2010 dat echter weer werd gevolgd door een neerwaartse trend, hoewel minder sterk dan eerder, die nog steeds valt waar te nemen. Sinds februari 2016 ligt de koers tussen € 10 en € 15.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Deutsche Bank:

Om nog een stapje verder te gaan en de plaats van het aandeel Deutsche Bank op de aandelenmarkt beter te begrijpen, geven wij hier u wat bijkomende informatie die echter net zo belangrijk is voor een algemeen begrip van de aandeelanalyse.

 • In 2017 ligt de totale beurswaarde van Deutsche Bank in de grootteorde van 35.186,81 miljoen euro.
 • De koerswaarde van het aandeel Deutsche Bank staat momenteel genoteerd op de Prime Standard-aandelenmarkt van de Deutsche Boerse AG.
 • Deutsche Bank maakt ook deel uit van de samenstelling van de Duitse nationale DAX-beursindex.
 • De groep van Deutsche Bank-aandeelhouders omvat 5,9% aandelen van BlackRock.
 • In 2016 stort het aandeel helemaal in elkaar nadat de Amerikaanse autoriteiten verklaren dat ze het bedrijf een boete van 14 miljard dollar willen opleggen voor zijn rol in de subprime-crisis. In datzelfde jaar kondigt Deutsche Bank aan dat het zijn verzekeringsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk verkoopt. De bonus van een kwart van de werknemers wordt met 80% verlaagd.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Deutsche Bank:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Deutsche Bank moet men naar de goede indicators kijken en de gebeurtenissen volgen die direct van invloed zijn op deze markt. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand van de bank- en verzekeringssector.
 • Nieuwe producten en diensten van de groep.
 • Monetaire beleidsbeslissingen.
 • De economische groei in Duitsland.

 

Beoordeling: 3.86 21 stemmen

Online speculeren met het aandeel Deutsche Bank:

U hebt niet langer een aandelenportefeuille nodig om te profiteren van de koersschommelingen van het aandeel Deutsche Bank. Dit kan nu ook via traden met CFD's, waarvoor u zich bij een tradingplatform aansluit.

Handel vandaag nog in het aandeel Deutsche Bank!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.