COVESTRO

Analyse van de koers van het Covestro aandeel

--- Advertentie ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Wilt u de aandelenkoers van Covestro online verhandelen? In dit geval stellen wij u voor om via dit artikel, dat volledig gewijd is aan deze voorraad, nuttige informatie en praktische gegevens te ontdekken over dit bedrijf en die bedoeld zijn om u te helpen in het kader van uw analyses van deze voorraad online. Hieronder vindt u informatie over de activiteiten van deze groep en haar winstbronnen, informatie over haar belangrijkste concurrenten op de markt of haar recente samenwerkingsverbanden. We zullen ook uitleggen hoe we een consistente fundamentele analyse van deze waarde kunnen uitvoeren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

We zullen met name de innovaties van de groep in de gaten houden en dus ook de investeringen in onderzoek en ontwikkeling die de groep in staat stellen zich op de markt te onderscheiden door te voldoen aan de nieuwe behoeften van haar klanten en prospects.

Analyse nr. 2

Natuurlijk zal ook de concurrentie het onderwerp van uw volledige aandacht moeten zijn en zult u de evolutie van de marktaandelen van elk van de grote spelers in deze sector moeten volgen.

Analyse nr. 3

Aangezien de activiteiten van de groep sterk verbonden zijn met de chemie, is het ook belangrijk om de regelgeving op dit gebied in de landen waar Covestro haar producten op de markt brengt, met de grootste belangstelling te volgen.

Analyse nr. 4

Tot slot zult u ook rekening moeten houden met de financiële resultaten van deze onderneming en haar strategische plannen voor groei en ontwikkeling.

--- Advertentie ---
Verhandel het Covestro-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Covestro:

Laten we nu even de tijd nemen om een snelle presentatie van de Covestro groep te ontdekken:

De Covestro Groep is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de chemische sector en is ook een van de wereldleiders in de productie van polymeermaterialen. De door de groep verkochte producten zijn voornamelijk bestemd voor de automobiel-, bouw-, elektronica-, meubel- en textielindustrie.

Om de activiteiten van deze groep beter te begrijpen, is het mogelijk om ze op te splitsen in verschillende activiteitengebieden op basis van het aandeel in de omzet dat ze genereren en op deze manier :

De Covestro groep is momenteel actief en bezit bijna 33 productievestigingen wereldwijd.

Het is ook interessant om de geografische spreiding van de inkomsten van de groep te kennen, aangezien slechts 12,5% van de omzet in Duitsland wordt gegenereerd. De rest komt uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika (30,1%), China (19,8%), Azië-Pacific (12,3%), de Verenigde Staten (21%) en de rest van de wereld (4,3%).

 

De belangrijkste partners van Covestro:

Na kennis te hebben gemaakt met de activiteiten van de Covestro groep, stellen wij u voor om de belangrijkste concurrenten te ontdekken:

 

De belangrijkste concurrenten van Covestro:

We hebben net samen gezien dat de Covestro-groep een aantal tegenstanders heeft in zijn sector. Maar gelukkig kan het bedrijf ook rekenen op de hulp en ondersteuning van strategische partners, aangezien het regelmatig allianties aangaat met andere bedrijven. Hier zijn twee concrete voorbeelden van vroegere samenwerkingsverbanden die dit bedrijf ten goede zijn gekomen:

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe is Covestro ontstaan?

Covestro is eigenlijk het resultaat van een spin-off van Bayer in 2015. Deze groep bezit op dat moment nog 53% van de aandelen in deze onderneming. Deze aandelen zullen dan in 2017 na enkele opeenvolgende aandelenverkopen dalen tot 24,6%. In 2018 zal Bayer opnieuw een belang van 10,4% in Covestro verkopen voor EUR 1,8 miljard en zal dan slechts een aandeel van 6,8% in het kapitaal behouden. Covestro zal dan in 2020 de harsenactiviteiten van DSM overnemen.

Wie bezit vandaag de dag de hoofdstad van Covestro?

Sinds november 2020 is het kapitaal van de Covestro Groep in handen van verschillende aandeelhouders, waaronder Bayer met 7,54%, Norges Bank Investment Management met 5,31%, Allianz Global Investors met 2,99%, The Vanguard Group met 2,70%, Amundi Asset Management met 2,61%, DWS Investments met 2,54%, DWS Investment met 2,01%, APG Asset Management met 1,86% en Deka Investment met 1,75%.

Waar vind je Covestro aandelen?

Als u aandeelhouder van Covestro wilt worden, is het mogelijk om aandelen van dit bedrijf te kopen via een beleggingsproduct zoals een effectenrekening of een PEA. U heeft echter ook de mogelijkheid om directe posities in te nemen op de prijs van dit effect, zowel naar boven als naar beneden, door u te registreren op een online handelsplatform en gebruik te maken van CFD-contracten.

--- Advertentie ---
Verhandel het Covestro-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500