CISCO

Analyse van de koers van het Cisco aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Dankzij de echte revolutie die het gebruik van het internet in ons leven heeft gebracht, zijn er veel bedrijven ontstaan in de sector die zo opwindend is voor de netwerkcommunicatie, en sommige zijn zelfs nu nog op de beurs genoteerd. Dit is het geval voor het Cisco-aandeel dat we hier in detail zullen presenteren met een historische analyse van de prijs en uitleg over de precieze activiteit ervan.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Cisco's strategische samenwerkingsverbanden of overnames van andere bedrijven hebben uiteraard een niet te verwaarlozen invloed op de koers van het aandeel, omdat ze bijzonder goed worden bezocht door investeerders.

Analyse nr. 2

De ontwikkeling van de smart grid-infrastructuur zal ook nauwlettend worden gevolgd, wat op de lange termijn ten goede zou kunnen komen aan Cisco door de wereldwijde vraag te vergroten.

Analyse nr. 3

Aan de negatieve kant zullen we ook de steeds belangrijker wordende ontwikkeling van cloudservers in de gaten houden, die de omzet en de winstmarges van Cisco doen dalen.

Analyse nr. 4

Concurrentie is natuurlijk een ander belangrijk punt in de fundamentele analyse van Cisco. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de belangrijkste concurrenten van de groep onder de marktleiders, maar ook met de open-sourceconcurrenten.  In het kader van deze concurrentieanalyse zal de nadruk liggen op de ontwikkeling van nieuwe producten en de ontwikkeling van de marktaandelen van deze grote spelers.

--- Publiciteit ---
Handel in Cisco aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van het Cisco-bedrijf :

De Cisco System Group is momenteel wereldleider in het ontwerp, de ontwikkeling en de verkoop van netwerkapparatuur voor het internet. Meer bepaald realiseert dit bedrijf meer dan 30% van zijn omzet door de creatie van technologische systemen en software, maar ook switches, en voor bijna 23%, door middel van ondersteunende diensten, ontwerp en netwerkrealisatie.

Cisco breidt zijn markt vooral uit in de Verenigde Staten en Canada, maar ook in Europa en het Midden-Oosten en Azië-Pacific.

 

Ken de concurrentie van het Cisco-aandeel:

Cisco Systems is door haar verschillende activiteiten aanwezig in verschillende IT-sectoren. Ook heeft het, afhankelijk van het vakgebied, te maken met min of meer sterke concurrentie van andere grote gespecialiseerde bedrijven. Het is interessant om te weten te komen wie de gevaarlijkste concurrenten van Cisco zijn alvorens online te gaan speculeren op de aandelenmarkt. We stellen voor dat u hier meer over te weten komt.

Op het gebied van technologie en communicatieapparatuur staat Cisco Systems op de vierde plaats qua omzet, net na Alcatel-Lucent, Allied Telesis en Avaya. Het wordt op de voet gevolgd door Ericsson, Huawei, Juniper en Nokia.

Op het gebied van computersoftware staat Cisco slechts op de 14e plaats van de wereldranglijst. Het wordt dus overtroffen door Microsoft, Oracle en IBM die de huidige leiders zijn, maar ook door andere bedrijven zoals HP, Adobe of CA Technologies.

Het is belangrijk om de evolutie van de marktaandelen van elk van deze bedrijven te controleren als onderdeel van uw analyses.

 

De strategische allianties die de Cisco-groep heeft opgezet:

 

Economische geschiedenis

Om u te helpen de historische beursgrafieken van het Cisco-aandeel correct te interpreteren, stellen wij u voor om hier enkele economische en financiële gebeurtenissen te ontdekken die het bedrijf hebben gemarkeerd.

 

Voordelen en sterke punten van Cisco-aandelen als beursactivum :

Ten eerste kunnen we natuurlijk vaststellen dat de groep al vele jaren een goede internationale expansiestrategie nastreeft. Dankzij deze strategie brengt Cisco zijn oplossingen en producten nu in vele landen op de markt. Het is dus beter beschermd tegen de risico's van een geografisch gelokaliseerde economische recessie.

De Cisco Group genereert ook aantrekkelijke marges en een goede winstgevendheid dankzij een andere strategie, deze keer een strategie die betrekking heeft op de schaalvoordelen die zij kan behalen. Deze besparingen bieden een intelligente en interessante verlaging van de productie- of leveringskosten.

Naast een goede geografische diversificatie van de verkoop profiteert Cisco ook van een uitstekende diversificatie van zijn producten en oplossingen, waardoor het bedrijf in vele segmenten van zijn bedrijfssector aanwezig kan zijn en geavanceerde markten kan bereiken.

Uiteraard is de positionering van Cisco ten opzichte van zijn concurrenten en zijn activiteitensector een ander onmiskenbaar voordeel van deze waarde. Laten we hier inderdaad niet vergeten dat Cisco op dit moment de leider is op zijn gebied op de markt. Dit geeft haar vele voordelen, waaronder een sterke onderhandelingspositie met haar leveranciers en partners.

Nog steeds met betrekking tot de troeven van Cisco, kunnen we de grote populariteit van dit merk noemen vanwege de vele innovaties. Er zij op gewezen dat de groep een bijzonder sterke onderzoeks- en ontwikkelingsdivisie heeft die haar in staat stelt technologische en innovatieve producten te ontwikkelen. Cisco richt zich in het bijzonder op het experimenteren met producten met een betere waarde op de lange termijn.

Tot slot waarderen beursbeleggers ook de goede financiële en economische prestaties van dit bedrijf, wat hen sterk geruststelt.

 

Nadelen en zwakke punten van het Cisco-aandeel als beursinstrument :

Indien de Cisco Group zich in de komende jaren waarschijnlijk positief zal ontwikkelen en de koers van het aandeel op de beurs zich dus ook positief zal ontwikkelen, moet ook rekening worden gehouden met mogelijke tekortkomingen in deze waarde en moet men zich dus bewust zijn van de zwakke punten die van invloed kunnen zijn op deze ontwikkeling. Hier is dus de lijst van de belangrijkste zwakke punten van dit bedrijf.

Ten eerste is er momenteel sprake van een afname van de opslagnetwerken, wat op de lange termijn natuurlijk schadelijk kan zijn voor de activiteiten en de winstgevendheid van Cisco.

Het is ook betreurenswaardig dat de groep niet meer aanwezig is op het gebied van BPO-technologieën en -markten, terwijl de andere wereldleiders in deze sector al goed gevestigd zijn. Deze situatie zal daarom waarschijnlijk leiden tot een verlies van marktaandeel voor Cisco op de min of meer lange termijn.

Een aantal veelgestelde vragen

Welke soorten producten worden door Cisco op de markt gebracht?

De Cisco-groep weet zich te onderscheiden van zijn concurrenten door de diversiteit van zijn producten op de markt. Dit zijn uiteraard netwerkhardware, netwerkbeheer, Cisco IOS en NX-OS, interfaces, SAN-opslagnetwerken, draadloze transmissiesystemen, telepresence,  IPTV, voice over IP en datacenters. Deze segmenten moeten dus bekend zijn en bestudeerd worden als onderdeel van uw analyses van deze waarde.

Wanneer en hoe heeft Cisco's beursgang plaatsgevonden?

De datum van Cisco's beursgang was 16 februari 1990. Het bedrijf betrad zo de Amerikaanse Nasdaq markt en meer bepaald de Nasdaq Global Select  Market tegen een prijs van 10 cent per aandeel. Maar deze introductie zal niet de verwachte prestaties bereiken en deze mislukking zal er bovendien toe leiden dat Leonard Bosack, de toenmalige algemeen directeur, ontslag neemt .

Wie zijn de belangrijkste particuliere aandeelhouders van Cisco?

De Cisco Group is deels in handen van particuliere en institutionele beleggers, waaronder The Vanguard  Group voor 8,12%, Capital  Research  & Management voor 6,24%, SSgA   Funds Management voor 4,  50%, BlackRockFund Advisors   voor2,29% , Putnam voor 2,11%, Wellington Management voor 1,62%, T Rowe Price Associates voor 1,50%, Northern Trust Investments voor1,46%,  Geode   Capital Management voor 1,44%  en Managed  Account Advisors  voor1,22%.

--- Publiciteit ---
Handel in Cisco aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500