CANOPY GROWTH

Analyse van de koers van het Canopy Growth aandeel

67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Onder de meest gevolgde aandelenmarktaandelen op dit moment, is er natuurlijk de Canopy Growth-groepsaandeel, waarover we het hier meer in detail zullen hebben. In dit artikel leggen we u inderdaad uit hoe u relevante analyses op deze beurstitel kunt uitvoeren door dit bedrijf beter te leren kennen en door de grafische trends van dit aandeel zo goed mogelijk te kunnen analyseren. In het bijzonder zullen we enkele sleutelcijfers onthullen over deze groep, de details van zijn activiteiten en nuttige informatie over zijn concurrentie en zijn strategische allianties. U heeft dus alle kaarten in handen om relevante analyses van de koers uit te voeren op basis van de factoren die deze direct of indirect beïnvloeden.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beĆÆnvloeden:

Analyse nr. 1

Allereerst zullen we natuurlijk alle publicaties van de resultaten van dit bedrijf en de groei van de inkomsten en winstgevendheid nauwlettend in de gaten houden. De details van deze cijfers vindt u direct op de website van Canopy Growth, die beleggers veel transparante informatie biedt.

Analyse nr. 2

Alle overnames, samenwerkingsverbanden of fusies die de Canopy Growth Group zal doorvoeren, zullen uiteraard hun belang hebben en dus waardevolle indicatoren zijn om op te volgen. Ook hier vindt u dit nieuws op de website van het bedrijf.

Analyse nr. 3

Natuurlijk zullen ook veranderingen in de regelgeving met betrekking tot de legalisatie van recreatieve cannabis worden gecontroleerd, wat nieuwe markten zou openen voor Canopy Growth en waarschijnlijk extra inkomsten zou genereren.

Analyse nr. 4

Tot slot zullen we, zoals hierboven uitgelegd, de evolutie van de marktaandelen van de concurrerende groep Aurora Cannabis en al haar publicaties, financiële resultaten en andere belangrijke aankondigingen of gebeurtenissen die de koers van het aandeel Canopy Growth rechtstreeks zullen beïnvloeden, volgen.

Handel het Canopy Growth aandeel!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro

Algemene presentatie van Canopy Growth :

De Canadese Canopy Growth Group is een specialist in de productie en marketing van therapeutische cannabis. Dit bedrijf brengt verschillende producten van de teelt van medische cannabis op de markt, zoals oliën, concentraten, maar ook capsules en hennep.

De producten die Canopy Growth op de markt brengt, zijn in de eerste plaats bedoeld voor de natuurlijke behandeling van chronische pijn die gepaard gaat met bepaalde ziekten, voor de behandeling van stuiptrekkingen of spierspasmen, maar ook voor de behandeling van andere gezondheidsproblemen zoals misselijkheid of gebrek aan eetlust.

Dit bedrijf werd in 2009 opgericht in Smith Falls, Canada en is nu een groot bedrijf met verschillende dochterondernemingen, waaronder Canopy Health Innovations, Mettrum Health Corporation, BC Tweed Joint Venture, Spot Therapeutics, HEMPCA en anderen, Tokyo Smoke, Annabis Medical, Spectrum Cannabis Chili, Spectrum Chili, Tweed, Bedrocan Cannabis Vorp, Daddy Can Lesotho PTY, Spectrum Cannabis Denemarken, Prime1 Construction Services, Tweed farms, Vert Medical, Canopy LATAM, MedCann Gmbh, rTrees Producers Limited en Tweed Grasslands Inc. Via deze dochterondernemingen heeft Canopy Growth wereldwijd meer dan 1.033 mensen in dienst.

De Canopy Growth Group staat ook bekend als het eerste beursgenoteerde bedrijf in zijn bedrijfstak in Noord-Amerika. Deze groep is ook opgenomen in de S&P/TSX Composite Index.

 

Ken de concurrentie van het Canopy Growth-aandeel:

De Canadese Canopy Growth Group is ongetwijfeld een van de weinige bedrijven van deze omvang die actief zijn in de therapeutische cannabissector. Het is echter niet de enige die zich richt op deze markt, die gezien wordt als een markt van de toekomst vanwege de toenemende legalisering van dit soort behandelingen in de wereld. Hoewel Canopy Growth's concurrenten weinig in aantal zijn, moeten ze bekend zijn als u wilt investeren in deze voorraad op de beurs.

Aurora Cannabis: De medische cannabismarkt heeft de laatste tijd een belangrijke verandering ondergaan, want vroeger was Canopy Growth de leider in deze sector voor de Aurora Groep, gevolgd door de Cannimed Groep. Maar in januari 2018 kocht de Aurora Groep Cannimed uit, waardoor een nieuw bedrijf ontstond met de naam Aurora Cannabis. Dit bedrijf is momenteel de grootste producent van therapeutische cannabis ter wereld.

Tilray Inc: is een ander Canadees bedrijf dat momenteel veel succes boekt in de medische en therapeutische cannabissector en tegelijkertijd verschillende op hennep gebaseerde producten ontwikkelt. Daar moet je dus rekening mee houden bij het analyseren van de concurrenten van Canopy Growth.

 

De strategische allianties die de Canopy Growth Group heeft opgezet:

De afgelopen jaren is Canopy Growth sterk afhankelijk geweest van de ontwikkeling van strategische samenwerkingsverbanden met verschillende bedrijven in vergelijkbare of concurrerende industrieën. Hierdoor kon het bedrijf zijn werkterrein uitbreiden, maar ook nieuwe markten en sappige contracten binnenhalen. Om het belang van dit soort allianties beter te begrijpen, stellen we voor dat u hier de nieuwste allianties en hun doelstellingen ontdekt.

 

De voordelen en de sterke punten van het aandeel Canopy Growth als beursactivum :

 

Nadelen en zwakke punten van het aandeel Canopy Growth als beursactivum :

Uiteindelijk en als de nadelen van Canopy Growth lijken op te wegen tegen de voordelen, blijft het voor elke goede belegger noodzakelijk om deze in zijn analyse mee te nemen en zich niet zonder reden te haasten in een koopstrategie.

Een aantal veelgestelde vragen

Waar is de koers van het aandeel Canopy Growth?

Het aandeel Canopy Growth is, net als andere effecten in deze industrie in Canada, genoteerd aan de Toronto Stock Exchange, ook wel bekend als de TSX. Deze beurs is nu de grootste beurs in Canada en de tweede grootste in Noord-Amerika na de Amerikaanse NYSE. Het is ook de negende grootste ter wereld in termen van marktkapitalisatie. Het is ook een divisie van TMX Group die gespecialiseerd is in aandelenhandel.

Wat zijn de nieuwste acquisities van Canopy Growth?

Canopy Growth verwierf Kiku Brands, dat het merk Tokyo Smoke in juli 2018 exploiteert voor C$ 298 miljoen. In april 2019 nam Canopy Growth ook het Amerikaanse bedrijf Acreage Holdings over, dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van cannabis voor $3,4 miljard. Tot slot verwierf Canopy in hetzelfde jaar ook This Works voor 55 miljoen dollar om te diversifiëren naar CBD's schoonheids- en slaapmiddelen.

Wat is de totale marktkapitalisatie van de Canopy Growth Group?

Vanaf mei 2020 bedraagt de totale marktkapitalisatie van de Canopy Growth Group C$ 10.483 miljoen. Ook moet worden opgemerkt dat de groep een omzet van 253 miljoen Canadese dollar heeft gepubliceerd en een nettoresultaat van bijna 685 miljoen Canadese dollar voor het boekjaar 2019.

Handel het Canopy Growth aandeel!

eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt, evenals de handel in activa in de vorm van CFD's. De eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt.

Houd er rekening mee dat CFD's complexe instrumenten zijn en een hoog risico vormen van snel verlies van middelen door hun hefboomeffect. 67% van de rekeningen van kleine handelaren verliezen geld wanneer zij CFD's bij deze leverancier verhandelen. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het aanzienlijke risico te nemen om uw geld te verliezen.

De inhoud in kwestie wordt uitsluitend ter informatie verstrekt en mag niet als beleggingsadvies worden beschouwd. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. De handelsgeschiedenis is minder dan 5 jaar oud en is mogelijk niet voldoende om als basis te dienen voor een investeringsbeslissing.

Crypto-activa zijn volatiele instrumenten die over een zeer korte periode aanzienlijk kunnen fluctueren en daarom niet geschikt zijn voor alle beleggers. Anders dan via CFD's is crypto-actief handelen niet gereglementeerd door enig regelgevend kader van de EU en is er derhalve geen enkel toezicht op de handel in crypto-activiteit. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro