Het aandeel BP kopen

Welke particuliere belegger heeft er niet over gefantaseerd om in de oliemarkt te investeren? Het kan gewoon vanaf een computer dankzij de CFD's. U kunt namelijk speculeren op de koersontwikkeling van de aandelen van de oliemaatschappijen. Hier vindt u informatie en adviezen over het aandeel BP en over hoe u de koers ervan kunt analyseren.  

75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de BP-groep:

U kent BP ongetwijfeld van naam en dat is terecht. De BP-groep is erg populair en bekend omdat het bedrijf een van de marktleiders in de olie-industrie is. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over meerdere sectoren. Olieraffinage en -verkoop zijn het belangrijkst, naast de exploratie en productie van koolwaterstoffen. Maar de activiteiten van het bedrijf zijn divers en kunnen als volgt worden onverdeeld:

  • Het grootste deel van de omzet, namelijk 91,5%, wordt gehaald met de raffinage en distributie van olie. In totaal verkoopt het bedrijf elke dag meer dan 7 miljoen vaten ruwe en geraffineerde olie.
  • Een kleiner deel van de omzet, 8,1%, komt uit de exploratie en productie van koolwaterstoffen.

BP haalt meer dan de helft van zijn omzet buiten eigen land.

BP is een Britse groep, die echter 66% van de omzet buiten het Verenigd Koninkrijk realiseert.

 

De belangrijkste concurrenten van BP:

Het concern BP is op basis van omzet momenteel de op twee na grootste oliemaatschappij ter wereld. Toch ondervindt het concurrentie van andere grote namen uit deze sector: die moet u vast en zeker kennen om een goede analyse van het aandeel BP te kunnen maken.

De huidige leider van deze sector is de Nederlandse groep Royal Dutch Shell.

Op de tweede plaats vinden we het Amerikaanse ExxonMobil, dat BP op basis van omzet voorgaat.

De twee concurrenten die na BP volgen in de rangschikking van grootste oliemaatschappijen ter wereld zijn het Franse Total en het Amerikaanse Chevron.

Het is belangrijk om de resultaten en positie van deze internationale concerns op de voet te volgen om er de mogelijke koersevoluties van het aandeel BP uit te kunnen afleiden.

 

De belangrijkste partners van BP:

BP richtte ook bepaalde strategische partnerschappen met andere grote bedrijven op.

  • In 2000 begint Solvay een partnerschap met BP om zijn polypropyleen uit te wisselen tegen technische polymeren van dit bedrijf.
  • in 2009 kondigt BP de oprichting van een nieuw partnerschap met Alfa Access Renova aan: het betreft een joint venture in Rusland waar beide partners voor gelijke delen in deelnemen. Het doel is om snel hun productie op te starten en zo de op twee na grootste olie- en gasmaatschappij van het land te worden.
  • In 2016 creëren BP en Rosneft ook een joint venture in Rusland, deze keer in de sector van de aardolie-exploratie.
  • Ford en BP zijn sinds lang partners; ze ontwikkelen samen technologische oplossingen voor particuliere consumenten. Een van de projecten die uit dit partnerschap ontstond is de aanwezigheid van het Ford BP-team in het Wereldkampioenschap Rally in Abu Dhabi.

 

Analyse van de koers van het aandeel BP:

De koers van het aandeel BP staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Ook is het aandeel onderdeel van de Stoxx Europe 50-index.

In de afgelopen tien jaar was er sprake van een relatief dalende trend voor dit aandeel, maar zonder dat er sprake was van grote koersdalingen. Deze periode werd ook gekenmerkt door verschillende correcties naar boven en een scherpe koersdaling in juni 2010.

 

Hoe kunt u aandelen van oliemaatschappij BP kopen?

Om aandelen van BP te kopen kunt u een Forex-beleggingsplatform gebruiken dat CFD's op beurseffecten aanbiedt. Dankzij deze contracts for difference kunt u aandelen kopen of verkopen van de grote oliemaatschappijen zoals BP, maar ook Total en nog allerlei andere bedrijven, terwijl u tegelijkertijd inzet op het vat olie.

Door de koersen van het aandeel BP te analyseren krijgt u een goede indicatie in welke richting de koersen zich waarschijnlijk gaan ontwikkelen en kunt u effectieve strategieën ontwikkelen. Maar we raden u ook aan om de belangrijke informatie over de oliemarkt  te volgen, zoals de hoogte van de productie, de vraag naar olie en de beslissingen die de OPEC neemt.

 

Beoordeling: 4.13 32 stemmen

Hoe kunt u beleggen in het aandeel BP?

Om efficiƫnt op de koers van het aandeel BP te traden kunt u zich het best tot een online CFD-broker wenden. Daar vindt u deze titel, net als andere beursaandelen.

Beleg vandaag nog in het aandeel BP!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.