Het aandeel BP kopen

Tips voor het handelen in BP-aandelen

Advies nummer 1

De resultaten van de BP-groep zijn uiteraard van groot belang voor de studie van de beurskoers van het aandeel. Deze resultaten worden meestal officieel gepubliceerd op de website van deze oliemaatschappij, maar ook opgenomen in het financiële nieuws van deze markt. Dit zijn voornamelijk omzet en nettowinst, die de winstgevendheid van de onderneming weerspiegelen.

Advies nummer 2

Andere financiële publicaties zijn belangrijk om de koers van het aandeel BP goed te kunnen analyseren, zoals het dividendbetalingsschema, dat u informatie geeft over de aandeelhoudersvergoeding. Sterker nog, aandelen met een hoog dividend hebben de neiging om in waarde te stijgen en hun prijs te stijgen en vice versa.

Advies nummer 3

Aangezien de aandelenkoers van de oliemaatschappijen sterk wordt beïnvloed door de kosten van grondstoffen en dus meer bepaald van olie, moet u de evolutie van de prijs van een vat ruwe olie en alle nieuws en gebeurtenissen die er een invloed op kunnen hebben, op de voet volgen.

Advies nummer 4

Gegevens over de directe exploitatie van olievelden door BP en de ontdekking van nieuwe velden zijn ook belangrijk voor een volledige fundamentele analyse.

Advies nummer 5

Tot slot zult u een analyse maken van de concurrentie in deze sector door ook de resultaten, het nieuws en de ontwikkeling van het marktaandeel van grote oliemaatschappijen zoals Total, Technip of Chevron te volgen.

Handel nu in BP!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
Welke particuliere belegger heeft er niet over gefantaseerd om in de oliemarkt te investeren? Het kan gewoon vanaf een computer dankzij de CFD's. U kunt namelijk speculeren op de koersontwikkeling van de aandelen van de oliemaatschappijen. Hier vindt u informatie en adviezen over het aandeel BP en over hoe u de koers ervan kunt analyseren.  

 

Over de BP-groep:

U kent BP ongetwijfeld van naam en dat is terecht. De BP-groep is erg populair en bekend omdat het bedrijf een van de marktleiders in de olie-industrie is. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over meerdere sectoren. Olieraffinage en -verkoop zijn het belangrijkst, naast de exploratie en productie van koolwaterstoffen. Maar de activiteiten van het bedrijf zijn divers en kunnen als volgt worden onverdeeld:

BP haalt meer dan de helft van zijn omzet buiten eigen land.

BP is een Britse groep, die echter 66% van de omzet buiten het Verenigd Koninkrijk realiseert.

 

De belangrijkste concurrenten van BP:

Het concern BP is op basis van omzet momenteel de op twee na grootste oliemaatschappij ter wereld. Toch ondervindt het concurrentie van andere grote namen uit deze sector: die moet u vast en zeker kennen om een goede analyse van het aandeel BP te kunnen maken.

De huidige leider van deze sector is de Nederlandse groep Royal Dutch Shell.

Op de tweede plaats vinden we het Amerikaanse ExxonMobil, dat BP op basis van omzet voorgaat.

De twee concurrenten die na BP volgen in de rangschikking van grootste oliemaatschappijen ter wereld zijn het Franse Total en het Amerikaanse Chevron.

Het is belangrijk om de resultaten en positie van deze internationale concerns op de voet te volgen om er de mogelijke koersevoluties van het aandeel BP uit te kunnen afleiden.

 

De belangrijkste partners van BP:

BP richtte ook bepaalde strategische partnerschappen met andere grote bedrijven op.

 

Analyse van de koers van het aandeel BP:

De koers van het aandeel BP staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Ook is het aandeel onderdeel van de Stoxx Europe 50-index.

In de afgelopen tien jaar was er sprake van een relatief dalende trend voor dit aandeel, maar zonder dat er sprake was van grote koersdalingen. Deze periode werd ook gekenmerkt door verschillende correcties naar boven en een scherpe koersdaling in juni 2010.

 

Hoe kunt u aandelen van oliemaatschappij BP kopen?

Om aandelen van BP te kopen kunt u een Forex-beleggingsplatform gebruiken dat CFD's op beurseffecten aanbiedt. Dankzij deze contracts for difference kunt u aandelen kopen of verkopen van de grote oliemaatschappijen zoals BP, maar ook Total en nog allerlei andere bedrijven, terwijl u tegelijkertijd inzet op het vat olie.

Door de koersen van het aandeel BP te analyseren krijgt u een goede indicatie in welke richting de koersen zich waarschijnlijk gaan ontwikkelen en kunt u effectieve strategieën ontwikkelen. Maar we raden u ook aan om de belangrijke informatie over de oliemarkt  te volgen, zoals de hoogte van de productie, de vraag naar olie en de beslissingen die de OPEC neemt.

Hoe kunt u beleggen in het aandeel BP?

Om efficiƫnt op de koers van het aandeel BP te traden kunt u zich het best tot een online CFD-broker wenden. Daar vindt u deze titel, net als andere beursaandelen.

Handel nu in BP!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.