BP

Analyse van de koers van het BP aandeel

72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Veel beleggers op de aandelenmarkt zijn tegenwoordig geïnteresseerd in de oliemarkt. Dankzij CFD's is het nu mogelijk om online te investeren in de evolutie van de trend in aandelen van oliegroepen. Vandaag bieden we u wat informatie over het BP-aandeel om zo de koers ervan te analyseren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De resultaten van de BP-groep zijn uiteraard van groot belang voor de studie van de beurskoers van het aandeel. Deze resultaten worden meestal officieel gepubliceerd op de website van deze oliemaatschappij, maar ook opgenomen in het financiële nieuws van deze markt. Dit zijn voornamelijk omzet en nettowinst, die de winstgevendheid van de onderneming weerspiegelen.

Analyse nr. 2

Andere financiële publicaties zijn belangrijk om de koers van het aandeel BP goed te kunnen analyseren, zoals het dividendbetalingsschema, dat u informatie geeft over de aandeelhoudersvergoeding. Sterker nog, aandelen met een hoog dividend hebben de neiging om in waarde te stijgen en hun prijs te stijgen en vice versa.

Analyse nr. 3

Aangezien de aandelenkoers van de oliemaatschappijen sterk wordt beïnvloed door de kosten van grondstoffen en dus meer bepaald van olie, moet u de evolutie van de prijs van een vat ruwe olie en alle nieuws en gebeurtenissen die er een invloed op kunnen hebben, op de voet volgen.

Analyse nr. 4

Gegevens over de directe exploitatie van olievelden door BP en de ontdekking van nieuwe velden zijn ook belangrijk voor een volledige fundamentele analyse.

Analyse nr. 5

Tot slot zult u een analyse maken van de concurrentie in deze sector door ook de resultaten, het nieuws en de ontwikkeling van het marktaandeel van grote oliemaatschappijen zoals Total, Technip of Chevron te volgen.

Handel nu in BP!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500

Over de BP-groep:

U kent BP ongetwijfeld van naam en dat is terecht. De BP-groep is erg populair en bekend omdat het bedrijf een van de marktleiders in de olie-industrie is. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over meerdere sectoren. Olieraffinage en -verkoop zijn het belangrijkst, naast de exploratie en productie van koolwaterstoffen. Maar de activiteiten van het bedrijf zijn divers en kunnen als volgt worden onverdeeld:

BP haalt meer dan de helft van zijn omzet buiten eigen land.

BP is een Britse groep, die echter 66% van de omzet buiten het Verenigd Koninkrijk realiseert.

 

De belangrijkste concurrenten van BP:

 

De belangrijkste partners van BP:

BP richtte ook bepaalde strategische partnerschappen met andere grote bedrijven op.

 

Analyse van de koers van het aandeel BP:

De koers van het aandeel BP staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Ook is het aandeel onderdeel van de Stoxx Europe 50-index.

 

Wat zijn de voordelen en de sterktes van het aandeel BP als beursactivum?

In de eerste plaats, en met betrekking tot de belangrijkste sterke punten van de groep BP en dus de voordelen van haar aandeel op de beurs, dient het volgende te worden opgemerkt:

 

Wat zijn de nadelen en zwakke punten van het aandeel BP als beursactivum?

Zoals u uit het bovenstaande kunt opmaken, heeft de BP Groep bepaalde sterke punten, maar ook zwakke punten waarmee u rekening moet houden wanneer u analyses van deze waarde uitvoert en uw beleggingsstrategieën implementeert. Natuurlijk zullen de elementen die we zojuist hebben genoemd, waarschijnlijk ook in de loop van de tijd veranderen of evolueren

 

Elementenvooreenstijging van de koers van het BP-aandeel :

Inzicht in de sterke en zwakkepunten van de BP Groepiseen must als u overweegt te speculeren op de koers van het aandeel op de beurs. Om goede analyses en voorspellingen te kunnendoen over dezevoorraadis het namelijkessentieel om de sterke en zwakkepunten van dit bedrijf te kennen.

Latenwedeze analyse beginnen met eensamenvatting van de voordelen van het BP-aandeel en de sterkepunten van het aandeel op de beurs op de markt en tegen de concurrentie:

 

De argumentenvooreenkoersdaling van het BP-aandeel :

Zoalswezojuisthebbengezien, heeft de BP-groepveelsterkepunten. Maar het heeftookzijnzwakkepunten, die we nu voorstellen te ontdekken via de lijst van de belangrijkstezwakkepunten:

De voor- en nadelen die wezojuist over BP hebbengenoemd, zullen in de loop van de tijdnatuurlijkveranderen en daarommoet u eenechtefundamentele analyse uitvoerenvoordat u met behulp van bijgewerktegegevens en op basis van de recentegebeurtenissen in dezesector op dezewaardegaatspeculeren.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat waren de verschillende namen van de BP-groep?

In de loop van haar geschiedenis zal de BP Groep haar naam verschillende keren hebben veranderd. Het werd voor het eerst opgericht in 1909 als een olie-exploratie-, winnings-, raffinage- en verkoopbedrijf onder de naam Anglo-Perzische Oliemaatschappij of APOC. Het werd toen Anglo-Iranian Oil Company of OPCO in 1935, toen British Petroleum Company of BP in 1954. De naam wordt dan in 2001 BPAmoco, voordat het weer gewoon BP wordt.

Is de koers van het BP-aandeel op verschillende financiële markten genoteerd?

Sommige internationale bedrijven profiteren van meerdere noteringen, wat betekent dat hun aandelen op verschillende markten genoteerd staan. Dit is ook het geval voor BP, die is genoteerd aan de New York Stock Exchange, de London Stock Exchange, de Frankfurt Stock Exchange onder het symbool BPE en aan de Tokyo Stock Exchange onder referentie 5051.

Wat is de belangrijkste factor die de aandelenkoers van BP beïnvloedt?

Hoewel er verschillende elementen zijn die de koers van het BP-aandeel kunnen beïnvloeden, zoals besproken in onze fundamentele analysebegeleiding in dit artikel, zullen sommige gegevens meer invloed hebben dan andere. Dit is met name het geval voor de prijs van een vat olie, die waarschijnlijk het meest directe effect heeft op de onderneming en daarom nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

Handel nu in BP!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op Plus500