Het aandeel BMW kopen

De grote Europese autofabrikanten staan gewoonlijk aan de beurs genoteerd. Hun aandelen zijn erg gewild onder beleggers omdat ze zowel op korte als op lange termijn heel winstgevend zijn. In dit artikel kunt u meer over het Duitse bedrijf BMW en zijn beursaandelen te weten komen. Zo kunt u een doeltreffende analyse van de beurskoers.  

75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de BMW-groep:

De Duitse onderneming BMW of Bayerische Motoren Werke is een van de belangrijkste specialisten op het gebied van het ontwerp, de productie en de verkoop van luxeauto's.  91% van de omzet van de onderneming komt uit de verkoop van auto's, maar BMW verkoopt ook motors en is actief in autofinancieringen.

Het bedrijf heeft 29 verschillende productielocaties en is daardoor in de hele wereld actief, maar het zwaartepunt ligt in West-Europa, vooral in Duitsland.

 

Het aandeel BMW in het kort:

 • Totale beurswaarde: 51,7 miljard Euro
 • Aantal aandelen: niet opgegeven
 • Plaats van notering: Deutsche Boerse AG
 • Markt: Prime Standard
 • Index: DAX 30
 • Sector: Autosector

 

De belangrijkste concurrenten van BMW:

De BMW-groep blijft momenteel de wereldwijde leider op het vlak van productie en verkoop van voertuigen uit het zogeheten hogere gamma. Maar in de huidige recessieperiode en in het licht van een gevoelige daling van de vraag, kijkt de groep aan tegen concurrentie die steeds heviger wordt. Om op een samenhangende manier te kunnen handelen in het aandeel van dit bedrijf, is het daarom noodzakelijk dat u de concurrenten van BMW leert kennen. Door het nieuws over deze concurrerende bedrijven te volgen zult de positie van BMW binnen dit marktsegment kunnen inschatten. Hieronder vindt u de rangschikking met de belangrijkste concurrenten van BMW, die overigens voornamelijk beursgenoteerde bedrijven zijn.

Om mogelijkheden op te sporen is het natuurlijk belangrijk om ieder jaar nauwgezet de marktaandeelevolutie van elk van deze bedrijven in het segment van luxeauto's te volgen.

 

De belangrijkste partners van BMW:

De BMW-groep baseert zijn ontwikkelingsstrategie - net als talrijke andere groepen in de sector - op het sluiten van specifieke en doelgerichte partnerschappen. Door zich te verenigen met andere ondernemingen kan de groep bovendien zijn marktaanwezigheid vergroten en zich op een meer zichtbare manier presenteren aan de consument.

BMW is zelfs partner van Toyota, nochtans een rechtstreekse concurrent. Sinds 2013 werken deze bedrijven samen aan de ontwikkeling van een voertuig met een brandstofcel. Het onderzoek beperkt zich niet tot het systeem en de cel zelf, maar omvat ook de waterstoftank, elektrische motor en batterij.

In 2016 tekent BMW een partnerschapsakkoord met IBM voor het ontwerpen van vernieuwende voertuigen die een beroep doen op informatietechnologie.

Het valt ook op te merken dat BMW tot 2013  partner van PSA was op het vlak van productie en ontwerp van motoren voor gebruik in hun voertuigen.

 

Analyse van de koers van het aandeel BMW:

Historisch gezien is het aandeel BMW een van de aandelen die in het afgelopen decennium het sterkst is gestegen. Uit de technische analyse van de grafieken blijkt namelijk dat de koers na een neergaande fase tussen oktober 2007 en januari 2009, waarbij de koers niet heel ver terugviel, nu in een langdurige hausseperiode zit.

Het hoogste historische niveau in deze periode werd niet lang geleden bereikt, namelijk in maart 2015 met € 119,70. Sindsdien heeft het aandeel opeenvolgende dalende en stijgende fasen gekend, maar de koers ligt zich nog altijd op een aantrekkelijk niveau van rond 75 €.

Daarnaast was er tijdens deze hele periode sprake van meerdere microbewegingen met een hoge volatiliteit.

Het is dus aangewezen om uw portefeuille aan te vullen met deze aandelen of om op kortere termijn te verhandelen door via online tradingplatformen en instrumenten zoals CFD's live BMW-aandelen te traden.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel BMW:

Naast deze precieze gegevens over recente economische gebeurtenissen die doorheen de laatste jaren een invloed hadden op het merk BMW en op de evolutie van zijn beurskoers, kunt u hier ook kennismaken met meer algemene (maar daarom niet minder belangrijke) beursinformatie.

 • In 2017 wordt de totale beurswaarde van BMW op 54.541,52 miljoen euro geschat.
 • De koerswaarde van het aandeel BMW staat momenteel genoteerd op de Prime Standard-aandelenmarkt van de Deutsche Boerse AG in Duitsland.
 • De BMW-groep staat ook genoteerd in de  Duitse nationale beursindex DAX 30.
 • De groep van BMW-aandeelhouders is samengesteld uit 31,26% aandelen van Stefan Quandt en 26,74% aandelen van Susan Quandt. De overige aandelen zijn in handen van private en particuliere beleggers.

 

Economische en financiële geschiedenis van BMW:

Opdat u gebeurtenissen met het potentieel om de aandelenkoers van BMW te beïnvloeden zoukunnen identificeren, tonen we u hier een paar te onthouden sleutelgegevens en elementen die de recente financiële geschiedenis van het bedrijf kenmerkten.

 • In 2000 verkoopt BMW het merk Land Rover aan Ford. BMW behoudt wel het merk Mini.
 • In 2001 lanceert het bedrijf de moderne versie van de Mini.
 • In 2007 neemt BMW de Italiaanse groep MV Agusta en het Zweedse Husqvarna, dat motoren fabriceert, over. BMW kondigt de voortzetting van de productie in Italië aan.
 • In 2013 verkoopt BMW Husqvarna aan het Oostenrijkse Pierer Industrie AG; BMW concentreert zijn inspanningen op de productie van elektrische stadsvoertuigen.
 • In 2015 is BMW lid van het consortium van Duitse autobouwers dat cartografieafdeling Here voor een bedrag van 2,8 miljard euro overneemt van Nokia.

Deze informatie en gegevens tonen - in combinatie met historische beursgrafieken - hoe dit soort aankondigingen de koers van het aandeel BMW beïnvloedt.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel BMW:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel BMW moet op de goede indicators worden gelet en moeten de gebeurtenissen worden gevolgd die deze markt direct beïnvloeden. Daarbij moeten de volgende elementen in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand in de autosector
 • De ontwikkelingen, innovaties en concurrentie in deze sector
 • De ontwikkeling van nieuwe modellen en nieuwe technologieën door de groep

 

Beoordeling: 4.18 22 stemmen

Waar kunt u in het aandeel BMW handelen?

U hoeft het BMW-aandeel helemaal niet in uw aandelenportefeuille hebben om in dit bedrijf te investeren: u kunt immers live op zijn marktkoers speculeren door positie te kiezen met de instrumenten die de tradingplatformen u aanreiken.

Begin met handelen in BMW!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.