BIOGEN

Analyse van de koers van het Biogen aandeel

67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Alvorens te beginnen met online speculatie op de koers van het aandeel van de Amerikaanse groep Biogen, bieden wij u een samenvatting aan van de beurs-, financiële en economische gegevens die u dient te gebruiken bij uw analyse van dit aandeel. Wij zullen u dus een gedetailleerd overzicht geven van de activiteiten van deze groep, van haar voornaamste concurrenten op de markt en in haar activiteitensector, alsook van haar recente partnerschappen. Natuurlijk zullen wij u ook uitleggen hoe u een goede fundamentele analyse van dit aandeel kunt maken met het nieuws en de publicaties die het meest waarschijnlijk een invloed op deze waarde zullen hebben.

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Het is met name van belang de innovaties van de Biogen-groep op de voet te volgen met het verkrijgen van nieuwe octrooien of het vorderen van de klinische testfases van geneesmiddelen in ontwikkeling.

Analyse nr. 2

De partnerschappen die deze groep in de toekomst tot stand zal brengen, zullen uiteraard meestal ook een positieve invloed hebben op de evolutie van deze titel en moeten dus uw aandacht krijgen.

Analyse nr. 3

Wij zullen uiteraard ook de concurrentie in deze activiteitensector in het oog houden met de resultaten van andere ondernemingen die soortgelijke producten aanbieden en hun belangrijkste nieuws.

Analyse nr. 4

Strategische operaties zoals fusies, overnames of joint ventures kunnen ook een invloed hebben op dit aandeel op de beurs.

Analyse nr. 5

Ten slotte zullen wij alle belangrijke mededelingen van de groep lezen, met inbegrip van de publicatie van de jaarlijkse en driemaandelijkse financiële resultaten.

Verhandel het Biogen-aandeel!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro

Algemene presentatie van Biogen

Laten we overgaan tot een ander belangrijk onderdeel van uw koersanalyse van het Biogen aandeel, namelijk een goed begrip van het bedrijf en zijn verschillende activiteiten. Met deze kennis en een goed begrip van de inkomstenbronnen van deze groep zult u het best kunnen anticiperen op de groei-uitdagingen van dit bedrijf.

De groep Biogen Inc. is een Amerikaanse onderneming die actief is in de farmaceutische sector. Meer bepaald is het bedrijf momenteel een van de belangrijkste ontwikkelaars, fabrikanten en verkopers van therapeutische producten ter wereld.

Voor een beter begrip van de activiteiten van de Biogen-groep kunnen deze in verschillende divisies worden opgesplitst volgens het aandeel in de omzet dat zij genereren en op die manier :

  • De verkoop van geneesmiddelen vormt het leeuwendeel van Biogen's activiteiten en genereert in zijn eentje 79,2% van de omzet van het bedrijf. Het gaat onder meer om geneesmiddelen voor de behandeling van multiple sclerose, chronische psoriasis bij volwassenen, reumatoïde artritis, kanker en andere ziekten.
  • De Biogen-groep genereert ook ongeveer 15,9% van zijn inkomsten uit royalty's op het gebruik van octrooien die het heeft aangevraagd.
  • Ten slotte is de resterende 4,9% van de inkomsten van de onderneming afkomstig van andere activiteiten en met name een groot deel van de inkomsten uit diverse partnerschapsovereenkomsten.
Analyse van de koers van het Biogen aandeel
Verhandel het Biogen-aandeel!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro

Concurrentie

Wij stellen u nu voor om te ontdekken hoe u een goede studie kunt maken van de concurrentie van Biogen door het nieuws en de resultaten te analyseren van de bedrijven die de directe concurrenten van deze groep op de markt zijn.

Teva Pharmaceuticals

Deze in Israël gevestigde onderneming is inderdaad een van de grootste farmaceutische ondernemingen ter wereld, maar ook en vooral de grootste producent van generieke geneesmiddelen ter wereld. Het bedrijf is eigenaar van verschillende geneesmiddelenmerken zoals Teva, maar ook Ratiopharm, Cephalon, Taiyo, Barr, Pliva en Ivax.

Novartis 

Deze Zwitserse farmaceutische groep is een andere belangrijke concurrent van Biogen. Zij bestaat sinds 1996 en is het resultaat van de fusie van Ciba-Geigy en Sandoz.

Sanofi 

De Sanofi-groep ten slotte is een Franse onderneming die eveneens gespecialiseerd is in deze activiteitensector, met name met geneesmiddelen op recept in de sectoren diabetes, zeldzame ziekten, multiple sclerose en oncologie, gezondheidsproducten voor de consument en een aantal generieke geneesmiddelen. Het ontwikkelt ook vaccins.


Strategische allianties

Wij bieden u nu een overzicht van de recente partnerschappen die de Biogen-groep tot stand heeft kunnen brengen en hun respectieve doelstellingen aan de hand van twee concrete voorbeelden.

Digital Pharma Lab

Ten eerste heeft de Biogen-groep in 2018 een partnerschap gesloten met Digital Pharma Lab, de Europese pharmatech-accelerator met Biogen's deelname aan het eerste seizoen van zijn programma. Dankzij dit partnerschap is Biogen het eerste bedrijf in zijn sector dat kan profiteren van het versnellingsprogramma van Digital Pharma Lab en is het zelfs de exclusieve partner op het gebied van neurowetenschappen geworden.

Theradiag

Een ander partnerschap dat dit keer in 2019 is ondertekend, is dat met Theradiag voor de levering van lisa Tacker-kits voor de monitoring van Flixabi, een biosimilar van infliximab. Biogen is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van biomedische geneesmiddelen en heeft verscheidene geneesmiddelen, waaronder Flixabi, ter beschikking gesteld van Frankrijk om de kosten van de gezondheidszorg te helpen beheersen. Deze bewakingskits zullen dus worden aangeboden in het kader van aanbestedingen waaraan de onderneming in Frankrijk en in bepaalde Europese landen deelneemt, met als doel de verzorging van patiënten die met dit geneesmiddel worden behandeld te optimaliseren.

Verhandel het Biogen-aandeel!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro

Een aantal veelgestelde vragen

Hebben Biogen-aandelen de afgelopen jaren dividenden gegenereerd?

Hoewel Biogen de afgelopen jaren een sterke groei heeft gekend, geeft het voorlopig de voorkeur aan een beleid waarbij de winst opnieuw in de activiteiten wordt geïnvesteerd, met name in O&O. Om die reden is voorlopig geen dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders. Dit betekent echter niet dat dit in de komende jaren niet het geval zal zijn.

Is het verplicht om een technische analyse van het Biogen aandeel te maken?

Hoewel, zoals we hierboven gezien hebben, een goede fundamentele analyse u kan helpen bij het innemen van posities op de koers van het Biogen aandeel, mag ze nooit op zichzelf gebruikt worden, behalve als u een zeer korte termijn strategie overweegt zoals een intraday strategie. Het is daarom bijna altijd essentieel om een technische analyse van het aandeel uit te voeren om de relevantie van uw signalen te maximaliseren.

Is het gemakkelijk om de financiële resultaten van Biogen online te vinden?

Ja ! Het is relatief gemakkelijk om de financiële resultaten van Biogen online te vinden, aangezien de officiële website van het bedrijf een gedeelte heeft dat gereserveerd is voor beleggers. U vindt er alle financiële verslagen van de groep, alsook de belangrijkste publicaties en het nieuws van de onderneming in real time.

Verhandel het Biogen-aandeel!

eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt, evenals de handel in activa in de vorm van CFD's. De eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt.

Houd er rekening mee dat CFD's complexe instrumenten zijn en een hoog risico vormen van snel verlies van middelen door hun hefboomeffect. 67% van de rekeningen van kleine handelaren verliezen geld wanneer zij CFD's bij deze leverancier verhandelen. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het aanzienlijke risico te nemen om uw geld te verliezen.

De inhoud in kwestie wordt uitsluitend ter informatie verstrekt en mag niet als beleggingsadvies worden beschouwd. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. De handelsgeschiedenis is minder dan 5 jaar oud en is mogelijk niet voldoende om als basis te dienen voor een investeringsbeslissing.

Crypto-activa zijn volatiele instrumenten die over een zeer korte periode aanzienlijk kunnen fluctueren en daarom niet geschikt zijn voor alle beleggers. Anders dan via CFD's is crypto-actief handelen niet gereglementeerd door enig regelgevend kader van de EU en is er derhalve geen enkel toezicht op de handel in crypto-activiteit. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro