BAYER

Analyse van de koers van het Bayer aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Uiteraard zullen we de lancering van nieuwe veelbelovende of veelbelovende geneesmiddelen en behandelingen door de groep op de voet volgen.

Analyse nr. 2

Ook de partnerschaps-, fusie- of overnametransacties van Bayer moeten zorgvuldig worden onderzocht.

Analyse nr. 3

De activiteiten en de toekomst van de Bayer-groep zijn ook afhankelijk van de groei van de gewassenindustrie, die daarom nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

Analyse nr. 4

Natuurlijk zijn de wereldeconomie en in het bijzonder de problemen waarmee de farmaceutische industrie wordt geconfronteerd, ook van invloed op de koers van het Bayer-aandeel.

Analyse nr. 5

Hetzelfde geldt voor controles en regelgeving, met name wat betreft de prijzen van farmaceutische producten, die negatieve gevolgen kunnen hebben voor de winstgevendheid van de groep.

Analyse nr. 6

Ten slotte zal worden gelet op de ontwikkeling van goedkope substituten door concurrentie en op de marktaandelen van de belangrijkste concurrenten.

Analyse nr. 7

Sinds de overname van Monsanto door Bayer zullen we ook het nieuws volgen over het gebruik van glyfosaat, dat momenteel omstreden is en de verkoop van de groep kan schaden.

--- Publiciteit ---
Beleg in het aandeel Bayer!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over de Bayer Groep:

Bayer is een van de grote spelers op het gebied van ontwerp, productie en verkoop van farmaceutische producten. De activiteiten van het bedrijf vallen onder verschillende sectoren, en omvatten hoofdzakelijk gezondheidsproducten, maar ook hoogwaardige materialen, agrochemische producten en andere, minder belangrijke activiteiten.

Het bedrijf haalt zijn omzet in Duitsland, de Verenigde Staten, China en de rest van de wereld.

Het aandeel Bayer staat genoteerd op de Duitse aandelenmarkt Deutsche Boerse AG en maakt onderdeel uit van de Stoxx Europe 50-index.

 

De concurrentie van het Bayer-aandeel kennen:

De mondiale farmaceutische sector is zeer concurrerend en Bayer heeft als zodanig te maken met verschillende grote ondernemingen die er een marktaandeel van zouden kunnen veroveren. Wij stellen daarom voor dat u hier de 10 grootste concurrenten van Bayer ontdekt om u te helpen bij uw analyse van de koers van het aandeel van de groep.

 

De strategische allianties die door de Bayer-groep zijn aangegaan:

Verschillende strategische allianties en partnerschappen hebben ook invloed op de koers van het Bayer-aandeel. Hier zijn de belangrijkste partners van de groep.

 

De voordelen en sterke punten van Bayer als beursactivum:

In de eerste plaats zal de aanwezigheid van Bayer op de internationale markt, die de echte kracht van deze groep is, uiteraard worden benadrukt. Met meer dan 300 bedrijven in 78 verschillende landen is het distributiesysteem van Bayer zowel robuust als geïntegreerd. Om dit doel te bereiken, kan Bayer rekenen op meer dan 150 jaar ervaring op het gebied van gezondheid en landbouw.

Een ander belangrijk voordeel van Bayer is de verdeling van zijn activiteiten in verschillende divisies. De groep heeft zijn activiteiten gestructureerd in drie grote divisies: de farmaceutische divisie, de divisie consumenten- en plantenwetenschappen en de divisie diergezondheid, die zich bezighoudt met producten en oplossingen voor de behandeling van huisdieren.

De Bayer Groep staat ook bekend om zijn innovatieve capaciteiten, die een echt pluspunt zijn in deze zeer competitieve sector. De R&D-afdeling van Bayer heeft in het verleden inderdaad tot echte revoluties geleid, met name met de creatie van de geneesmiddelen Aspirine, Rennie en Poncho. Maar het bedrijf blijft innoveren.

De uitstekende prestaties van Bayer zijn ook te danken aan de bijzonder intelligente werkorganisatie. De 115.000 mensen die wereldwijd voor Bayer werken, worden voortdurend bijgeschoold en profiteren van een gezonde werkomgeving, wat de rentabiliteit en ook het innovatievermogen van de groep aanzienlijk verhoogt.

Ten slotte zijn de financiële prestaties van Bayer in lijn met de sterke kasstromen. De financiële gezondheid van de onderneming wordt daarom als solide en betrouwbaar beschouwd. Het uitgekeerde dividend is ook bijzonder aantrekkelijk voor aandeelhouders op deze waarde.

 

De nadelen en zwakke punten van het Bayer-aandeel als beursactief:

Uiteindelijk lijken de tekortkomingen van dit aandeel net zo belangrijk en impactvol te zijn als zijn sterke punten, en daarom is het essentieel om hiermee rekening te houden bij het innemen van een positie in de koers van dit aandeel op de aandelenmarkt door de voorkeur te geven aan real-time analyses en op de hoogte van al het nieuws van deze groep en haar activiteitensector in het algemeen.

Een aantal veelgestelde vragen

Wie zijn op dit moment de belangrijkste dochterondernemingen van de Bayer Groep?

Als de Bayer-groep er vandaag de dag in geslaagd is om een van de belangrijkste spelers in de farmaceutische industrie te worden, dan is dat ongetwijfeld te danken aan de verschillende investeringen in dochterondernemingen in Duitsland en in het buitenland. Vandaag de dag zijn de verschillende dochterondernemingen van de Bayer Groep onder andere Bayer Health Care AG, waartoe ook Bayer Schering Pharma, Bayer CropScience AG, Bayer Material Science AG en Monsanto behoren, de laatste grote overname die door dit bedrijf is gedaan met het oog op diversificatie.

Wanneer werd Monsanto door de Bayer Groep overgenomen?

De overname van Monsanto door Bayer was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van het bedrijf. De overname werd gelanceerd in 2016 met een bod van 62 miljard dollar door Bayer en na twee weken van geruchten daarover. Het was in september van datzelfde jaar dat de groep een verhoging van het bod tot 66 miljard dollar aankondigde. Dit werd uiteindelijk op 14 september door Monsanto aanvaard en Bayer kondigde toen officieel de overname aan.

Wie zijn de drie grootste aandeelhouders van de Bayer Groep?

Op dit moment is de Bayer Groep in handen van verschillende grootaandeelhouders, waarvan we de eerste drie hier zullen presenteren in termen van aandelen. Deze omvatten de groep BNP Paribas Asset Management, die 6,65% van de aandelen van de groep bezit, Temasek Holdings Pte Ltd, die 3,71% van het kapitaal bezit, en Norges Bank Investment Management met 3,01% van de aandelen.

--- Publiciteit ---
Beleg in het aandeel Bayer!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500