Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats, en met betrekking tot de ontwikkelingsmogelijkheden van BASF, is een voorbeeld het vermogen om nieuwe producten te ontwikkelen met een grotere investering dan voorheen in onderzoek. Dit geldt met name voor innovaties op het gebied van genetisch gemodificeerde organismen, waarop de groep de afgelopen jaren sterk heeft vertrouwd. Het bedrijf zou ook kunnen profiteren van de groeiende behoeften in de Aziatisch-Pacifische regio, een markt waarin het bijzonder goed gevestigd is.

Analyse nr. 2

Natuurlijk kunnen bepaalde bedreigingen de ontwikkeling van de activiteiten van BASF belemmeren, met name het probleem van de steeds strengere overheidsvoorschriften, vooral op het gebied van de ecologie, waardoor bepaalde producten niet op de markt kunnen worden gebracht.

Analyse nr. 3

Uiteraard moet ook rekening worden gehouden met de toenemende concurrentie tussen BASF en andere spelers op deze markt, evenals met de grote economische instabiliteit in de landen waarop BASF zich richt en de grote verschillen in de behoeften.

Analyse nr. 4

Tot slot is het niet onmogelijk dat de BASF-groep zich opnieuw in het centrum van een ecologisch schandaal bevindt, zoals het geval was met de chroomvlekken in Hannibal. Dit zou natuurlijk grote financiële gevolgen hebben voor de groep

--- Publiciteit ---
Handel op BASF-actie!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Algemene presentatie van BASF :

De BASF-groep is de internationale leider in de chemische industrie. Haar activiteiten bestrijken verschillende gebieden, voornamelijk de vervaardiging van functionele producten, maar ook chemicaliën, hoogwaardige materialen, landbouwchemicaliën en enkele andere minder belangrijke producten. BASF is ook betrokken bij de exploratie, productie en handel in olie en aardgas.

Hoewel het grootste deel van de omzet van deze industrie in Duitsland wordt gegenereerd, is dit ook van invloed op Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific.

 

Ken de concurrentie van het BASF-aandeel:

De BASF-groep is actief in het zeer specifieke domein van de chemie met een voorliefde voor organische chemie. Daardoor zijn er maar weinig bedrijven die in staat zijn om te concurreren met deze reus, die momenteel de eerste plaats inneemt op de wereldranglijst van bedrijven op dit gebied. Enkele internationale bedrijven proberen echter nog steeds te concurreren met de Duitse groep. Hier vindt u een ranglijst van 's werelds grootste chemische bedrijven en dus de directe concurrenten van BASF in volgorde van belangrijkheid in termen van omzet.

BASF is dan ook de leider in deze sector en staat aan de top van de ranglijst.

 

De strategische allianties die de BASF-groep heeft opgezet:

 

Voordelen en sterke punten van het BASF-aandeel als beursactief :

Beleggers die een positie innemen op BASF-aandelen met een langetermijnstrategie beginnen met een grondige analyse van de sterke en zwakke punten van het bedrijf. Dit is wat we nu voorstellen te doen, te beginnen met een overzicht van de sterke punten waarover deze groep beschikt.

In de eerste plaats is BASF de internationale marktleider in de chemische industrie, wat haar een sterke positie geeft ten opzichte van haar leveranciers en klanten. Om deze leidende positie te bereiken, heeft BASF een strategie geïmplementeerd die gebaseerd is op talrijke subsidies en de oprichting van talrijke joint ventures in meer dan 80 verschillende landen.

BASF is ook sterk afhankelijk van duurzame landbouw om extra marktaandeel te winnen en tegelijkertijd de boeren oplossingen te bieden die echt aan hun behoeften voldoen. De Groep onderscheidt zich ook door een aantal van zijn hoogwaardige producten, zoals performante polymeren.

BASF kan ook rekenen op de kracht van haar merk en haar populariteit bij industrieën over de hele wereld. BASF doet haar uiterste best om dit goede publieke imago te behouden en zich te blijven profileren bij nieuwe spelers in de sector.

 

Nadelen en zwakke punten van het BASF-aandeel als beursactief :

Hoewel de bovengenoemde sterke punten van de BASF-groep u moeten aanmoedigen om nu een kooppositie in te nemen in dit aandeel, moet u niet voorbijgaan aan de mogelijke zwakke punten die de stijging van de koers van het aandeel kunnen verstoren. Hier zijn de details van de grootste zwakheden van het bedrijf.

Ten eerste is de BASF-groep, ondanks de vooruitgang op dit gebied, nog steeds sterk blootgesteld aan de hoge kosten van de productie van minder vervuilende producten. De huidige milieuproblemen vormen inderdaad de kern van de bezorgdheid van de chemische bedrijven, met name op het gebied van landbouwproducten.

Het tweede zwakke punt van het BASF-concern ten slotte betreft zijn O & O-uitgaven, die lager blijven dan die van zijn concurrenten. Het zou dus marktaandeel kunnen verliezen als het achterop raakt bij de andere spelers in de industriële chemische industrie, die vooral op innovatie vertrouwen om nieuwe marktaandelen te veroveren.

Zoals u ziet, heeft BASF minder zwakke punten dan sterke punten. Deze zwakke punten hebben echter een gewicht dat voor aandeelhouders en beleggers van belang kan zijn en zo de koers van het aandeel naar beneden kan beïnvloeden. U moet daarom voorzichtig zijn met het monitoren van deze elementen en er rekening mee houden in uw handelsstrategieën.

Een aantal veelgestelde vragen

Welke grote investeringen heeft BASF gedaan?

De BASF-groep heeft momenteel aandelen in verschillende ondernemingen, waaronder 100% van de aandelen in BASF Coatings GmbH, 100% van de aandelen in BASF Services Holding GmbH, Ludwigshagen, 100% van de aandelen in BASF Schwarzheide, 100% van de aandelen in Polyurethanes BASF GmbH, Lemfoerde, 100% van de aandelen in Wintershal Holding AG, 100% van Kassel, 50% van de aandelen in Wingas GmbH Kassel en 50% van de aandelen in Styrenics in Frankfurt. Het heeft ook andere dochterondernemingen in meer dan 170 landen over de hele wereld.

Wie zijn de belangrijkste aandeelhouders van BASF?

Momenteel is het kapitaal van de BASF-groep in handen van verschillende particuliere aandeelhouders, waaronder Norges Bank Investment Management voor 2,98%, The Vanguard Group voor 2,80%, DWS Investment voor 1,60%, Amundi Asset management voor 1,53%, BNP Paribas Asset management voor 1,49%, Franklin Advisers voor 1,41%, DWS Investments voor 1,39%, BlackRock Asset management Deutschland voor 1,20%, Deka Investment voor 1,04% en BlackRock Investment Management voor 1,02%.

Welke technische indicatoren moeten worden gebruikt om BASF-aandelen te verhandelen?

Als u effectief wilt handelen in BASF-aandelen, moet u, naast uw fundamentele analyse van dit aandeel, een relevante en uitgebreide technische analyse uitvoeren. Hiervoor gebruikt u bij voorkeur aanpasbare voorraadkaarten die u in staat stellen de periode te kiezen en meerdere indicatoren tegelijk weer te geven. Met betrekking tot deze indicatoren zal de nadruk hier liggen op zowel trend- en volatiliteitsindicatoren als op strategische punten zoals draaipunten, steunpunten en weerstanden.

--- Publiciteit ---
Handel op BASF-actie!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.