Het aandeel Barrick Gold kopen

Grondstoffen zoals goud en olie zijn voor veel beleggers natuurlijk erg aantrekkelijk. Maar er bestaan indirecte manieren om met deze grondstoffen te speculeren, in het bijzonder via de aandelenmarkt, door in de effecten van de bedrijven die met deze sector zijn verbonden te beleggen. Dit geldt voor het aandeel Barrick Gold dat we in dit artikel presenteren en dat tal van kansen biedt. U vindt hier de realtime koers van het aandeel en enkele gegevens die u moet weten voordat u begint.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over Barrick Gold:

De Barrick Gold Corporation is een van de wereldwijde marktleiders in de productie van zuiver goud. Vanzelfsprekend wordt de omzet van het bedrijf gerealiseerd in het werelddeel waar het goud wordt gewonnen.

Zo komt het grootste deel van de winst uit Noord-Amerika met een productie van 2,96 miljoen ounce per jaar. Daarna volgen Australië en Afrika met 1,35 miljoen ounce per jaar en tot slot Zuid-Amerika met 646.000 ounce per jaar.

 

Analyse van de koers van het aandeel Barrick Gold:

De koers van het aandeel Barrick Gold staat genoteerd aan de Amerikaanse beurs NYSE in New York.

De beursgrafieken en de technische analyse laten zien dat dit effect in de afgelopen tien jaar roerige tijden heeft gekend. Sinds 2011 wordt deze markt gekenmerkt door een neergaande trend. Aantrekkelijke vooruitzichten op prijsstijgingen horen daarom zeker tot de mogelijkheden.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Barrick Gold:

 • In 2017 bedraagt de totale beurswaarde van Barrick Gold 19.065,65 miljoen dollar.
 • Het aantal door Barrick Gold uitgegeven effecten dat op de aandelenmarkt in omloop is, ligt in de ordegrootte van 8,994,367 stuks.
 • De koers van het Barrick Gold-aandeel staat genoteerd op de Main Market van de NYSE in de Verenigde Staten.
 • Barrick Gold is ook onderdeel van de  Amerikaanse Nasdaq 100-beursindex, wat betekent dat het zich tussen de 100 bedrijven met de hoogste beurswaarde bevindt.
 • De groep van Barrick Gold-aandeelhouders is samengesteld uit 6,42% aandelen van Van Eck Associates Corp, 3,03% aandelen van Capital Research & Management Co, 2,98% aandelen van First Eagle Investment Management LLC, 2,25% aandelen van The Vanguard Group, 1,88% aandelen van TD Asset Management, 1,66% aandelen van RBC Global Asset Management Inc, 1,56% aandelen van Templeton Global Advisors Ltd, 1,56% aandelen van BlackRock, 1,50% aandelen van Majedie Asset Management en 1,34% aandelen van BMO Asset Management Inc. De overige aandelen zijn zwevend en worden dus elke dag door individuele of institutionele beleggers vrij uitgewisseld op de aandelenmarkt.

 

Economische en financiële geschiedenis van Barrick Gold:

Om de historische beursgrafieken van de aandelenkoers van Barrick Gold op een juiste en samenhangende manier te kunnen interpreteren, moet u de recentste belangrijke gebeurtenissen kennen die vanuit economisch of financieel oogpunt een invloed op dit bedrijf hebben gehad. Hieronder vindt u enkele te onthouden gegevens:

 • In 2003 produceert Barrick Gold 5,5 miljoen troy ounces goud tegen een prijs van 189 dollar per ons; het bouwt zijn reserve uit tot bijna 86 miljoen ounces. Het grootste deel van deze productie komt van de Goldstrike Property-site in Nevada, die zowel in dagbouw als ondergronds ontgonnen wordt. De site produceert jaarlijks ongeveer 58 ton goud.
 • In 2005 doet Barrick Gold voor 9,2 miljard Amerikaanse dollar een openbaar overnamebod op concurrent Placer Dome Wanneer Barrick Gold zijn bod tot 12,1 miljard dollar verhoogt, wordt het aanvaard.
 • In 2006 krijgt de groep de controle over Placer Dome en wordt de wereldwijde nummer één op het vlak van goudproductie. In hetzelfde jaar verkoopt de groep voor een totaalbedrag van 1,6 miljard Amerikaanse dollar 4 mijnen van Placer Dome aan GoldCorp.
 • In 2009 staat Barrick Gold centraal in een rechtszaak voor de Amerikaanse justitie: inheemse bevolkingsgroepen verzetten zich tegen de ontginning van een goudmijn in het noordoosten van Nevada.
 • In 2017, ten slotte, verkoopt Barrick Gold voor een onbekend bedrag de helft van een goudmijn in Argentinië aan de Chinese groep Shandong Gold Group.

Door deze gebeurtenissen te vergelijken met de historische koersschommelingen kunt u er een dynamiek uit afleiden die zich waarschijnlijk ook bij toekomstige gebeurtenissen zal manifesteren; dit zal u helpen bij het bepalen van uw strategieën.

 

De voordelen en sterke punten van het aandeel Barrick Gold als beursactivum:

Het is natuurlijk cruciaal dat u een bedrijf goed kent voordat u met het beursaandeel ervan begint te traden. De informatie die we u in het eerste deel van dit artikel gaven mag dan essentieel zijn voor uw tradingstrategie, toch moet u de groeimogelijkheden van het concern Barrick Gold voor de komende jaren natuurlijk ook kennen. Daarom is het goed om de sterktes en zwaktes van deze groep samen te overlopen. Laten we beginnen met de belangrijkste sterktes van deze groep.

Een niet te ontkennen sterk punt is dat het Barrick Gold-concern vanuit geografisch oogpunt over de hele wereld gevestigd is. De onderneming exploiteert op dit moment mijnen en ontwikkelt vernieuwende exploratie- en ontwikkelingsprojecten op alle continenten.

De groep kan natuurlijk rekenen op zijn indrukwekkende aantal werkkrachten om aan de marktvraag te voldoen: op dit moment stel Barrick Gold wereldwijd immers meer dan 20.000 werknemers tewerk.

Dankzij haar goudreserves is Barrick Gold voor beleggers ook een geruststellende onderneming. Men schat dat de mineraalreserves op het moment van dit schrijven waarschijnlijk meer dan 130 miljoen ons bedragen.

De groep Barrick Gold geeft ook veel geld uit op milieugebied. Op een moment waarop het behoud van planeet en milieu een van de grootste wereldwijde zorgen zijn, draagt dit bij tot de opbouw van een goed merkimago voor het bedrijf.

Daarnaast zijn ook de inspanningen van Barrick Gold om van zich te laten spreken opvallend. Dat was zeker het geval nadat het de hoogstgelegen windmolen ter wereld installeerde in een mijn in Veladero in Argentinië, die op meer dan 4.200 meter hoogte ligt.

Het bedrijf stelt analisten en beleggers ook gerust door zijn vermogen om zijn goudproductiequota te halen. Deze prestatie werd mogelijk gemaakt door de heel goed doordachte operationele strategie die de groep al vele jaren lang aanhoudt.

Om zijn winsten steeds meer te maximaliseren geeft Barrick Gold ten slotte ook veel geld uit aan technologie, uitbreiding en exploratie. Dankzij deze inspanningen wint de groep onophoudelijk steeds meer het vertrouwen van zijn aandeelhouders.

 

De nadelen en zwakke punten van het aandeel Barrick Gold als beursactivum:

Het is niet zomaar dat heel wat beleggers vandaag inzetten op een stijging van het de aandelenkoers van Barrick Gold. Het volstaat om de talrijke sterktes van het bedrijf te kennen om ervan overtuigd te zijn dat Barrick Gold in de komende jaren positief vooruitgang kan boeken en zo nieuwe beleggers kan verleiden. Voordat ook u zich op een dergelijke aankoopstrategie stort, moet u ook de gebreken van dit bedrijf leren kennen. Die zijn minder talrijk dan de troeven, maar ze kunnen wel een bepaalde invloed uitoefenen op de koers van dit aandeel.

Ondanks de inspanningen van Barrick Gold om zijn ecologische imago op te poetsen krijgt de groep nog steeds veel kritiek van ecologisten wereldwijd. Die beschuldigen het bedrijf ervan heel toxische producten zoals cyanide, kwik en andere zware metalen in het milieu te storten, met grote ecologische schade - maar ook met talrijke gevallen van vergiftiging van de bevolking - tot gevolg.

Nog steeds op het vlak van Barrick Golds imago waren er talrijke beschuldigingen tegen de mijn van Porgera, met erg grote gevolgen voor het bedrijf. Zo werd de onderneming zelfs uitgesloten uit The Government Pension Fund of Norway, een van de grootste onafhankelijke fondsen ter wereld. Het spreekt voor zich dat deze uitsluiting niet zonder financiële gevolgen voor de groep bleef.

Hoewel deze enkele gebreken minder talrijk lijken dan de voordelen van dit aandeel, is hun gewicht aanzienlijk. U moet er dus rekening mee houden wanneer u uw beleggingsstrategie voor de koers van het aandeel Barrick Gold uitstippelt.

 

Hoe een goede fundamentele analyse van de koers van het aandeel Barrick Gold te maken:

Door de sterktes en zwaktes van Barrick Gold te vergelijken kunt u de toekomstige mogelijkheden van dit bedrijf en zijn beursaandeel beter visualiseren. Toch wil dit niet zeggen dat u geen volledige en coherente fundamentele analyse nodig hebt. Om deze analyse te maken kunt u het best weten welke elementen het meeste potentieel hebben om de evolutie van de winstgevendheid van deze groep te beïnvloeden. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

 • Het is natuurlijk belangrijk om alle exploratieprojecten - in het bijzonder in Nevada - die momenteel bij Barrick Gold lopen in het oog te houden. Elke nieuw ontdekte mijn vertegenwoordigt in werkelijkheid een extra bron van inkomsten voor de onderneming.
 • Ook de inspanningen die het concern doet en de oplossingen die het gebruikt om het milieu meer te respecteren moeten met de grootste aandacht gevolgd worden. Dit is een van de hoofddoelstellingen van Barrick Gold voor de komende jaren.
 • Barrick Gold is tegelijk ook bezig met de implementering van een intensieve distributiestrategie voor zijn producten in de wereld. Zo kan het de misschien de wederverkoopmarkt exploiteren om zo zijn winstgevendheid aanzienlijk te vergroten.
 • Natuurlijk moet u de grondstoffenmarkt van dichtbij volgen, net als de schommelingen van de goudkoers, die - zeker sinds enkele jaren - heel volatiel is.
 • Tegelijk met de inspanningen van het bedrijf inzake respecteren van het milieu moet men ook de mogelijke verscherping van de reglementering na eerdere slechte praktijken van het bedrijf door de regeringen van bepaalde exploitatielanden in het oog houden, net als de negatieve impact op bevolking en leefomgeving.
 • Barrick Golds activiteiten op het gebied van verkoop van goud en edele metalen kunnen ten slotte ook bedreigd worden door een groei van vervangstenen, die steeds populairder worden bij het grote publiek.

 

Beoordeling: 3.92 25 stemmen

Beleg in goud met het aandeel Barrick Gold:

Niets is eenvoudiger dan beleggen in goud via de koers van het aandeel Barrick Gold. Deze belegging is namelijk beschikbaar op de meeste beleggingsplatforms van de betrouwbare brokers. U kunt vandaag nog beginnen te speculeren met de koers van dit aandeel.

Handel nu in het het aandeel Barrick Gold!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.