BARRICK GOLD

Analyse van de koers van het Barrick Gold aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Grondstoffen als goud en olie trekken logischerwijs een groot aantal investeerders aan. Maar er zijn indirecte manieren om op dat laatste te speculeren, vooral via de aandelenmarkt, door in te zetten op de effecten van bedrijven die aan deze sector verbonden zijn. Dit is het geval met het aandeel Barrick Gold dat we u vandaag gaan presenteren en dat een van de bekendste bedrijven in de goudsector is. Ontdek hier live de koers ervan en enkele essentiële gegevens om te weten voordat u begint.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Het is natuurlijk belangrijk om alle exploratieprojecten - in het bijzonder in Nevada - die momenteel bij Barrick Gold lopen in het oog te houden. Elke nieuw ontdekte mijn vertegenwoordigt in werkelijkheid een extra bron van inkomsten voor de onderneming.

Analyse nr. 2

Ook de inspanningen die het concern doet en de oplossingen die het gebruikt om het milieu meer te respecteren moeten met de grootste aandacht gevolgd worden. Dit is een van de hoofddoelstellingen van Barrick Gold voor de komende jaren.

Analyse nr. 3

Barrick Gold is tegelijk ook bezig met de implementering van een intensieve distributiestrategie voor zijn producten in de wereld. Zo kan het de misschien de wederverkoopmarkt exploiteren om zo zijn winstgevendheid aanzienlijk te vergroten.

Analyse nr. 4

Natuurlijk moet u de grondstoffenmarkt van dichtbij volgen, net als de schommelingen van de goudkoers, die - zeker sinds enkele jaren - heel volatiel is.

Analyse nr. 5

Tegelijk met de inspanningen van het bedrijf inzake respecteren van het milieu moet men ook de mogelijke verscherping van de reglementering na eerdere slechte praktijken van het bedrijf door de regeringen van bepaalde exploitatielanden in het oog houden, net als de negatieve impact op bevolking en leefomgeving.

Analyse nr. 6

Barrick Golds activiteiten op het gebied van verkoop van goud en edele metalen kunnen ten slotte ook bedreigd worden door een groei van vervangstenen, die steeds populairder worden bij het grote publiek.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Barrick Gold!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over Barrick Gold:

De Barrick Gold Corporation is een van de wereldwijde marktleiders in de productie van zuiver goud. Vanzelfsprekend wordt de omzet van het bedrijf gerealiseerd in het werelddeel waar het goud wordt gewonnen.

Zo komt het grootste deel van de winst uit Noord-Amerika met een productie van 2,96 miljoen ounce per jaar. Daarna volgen Australië en Afrika met 1,35 miljoen ounce per jaar en tot slot Zuid-Amerika met 646.000 ounce per jaar.

 

Analyse van de koers van het aandeel Barrick Gold:

De koers van het aandeel Barrick Gold staat genoteerd aan de Amerikaanse beurs NYSE in New York.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Barrick Gold:

 

Economische en financiële geschiedenis van Barrick Gold:

Om de historische beursgrafieken van de aandelenkoers van Barrick Gold op een juiste en samenhangende manier te kunnen interpreteren, moet u de recentste belangrijke gebeurtenissen kennen die vanuit economisch of financieel oogpunt een invloed op dit bedrijf hebben gehad. Hieronder vindt u enkele te onthouden gegevens:

 

De voordelen en sterke punten van het aandeel Barrick Gold als beursactivum:

Het is natuurlijk cruciaal dat u een bedrijf goed kent voordat u met het beursaandeel ervan begint te traden. De informatie die we u in het eerste deel van dit artikel gaven mag dan essentieel zijn voor uw tradingstrategie, toch moet u de groeimogelijkheden van het concern Barrick Gold voor de komende jaren natuurlijk ook kennen. Daarom is het goed om de sterktes en zwaktes van deze groep samen te overlopen. Laten we beginnen met de belangrijkste sterktes van deze groep.

Een niet te ontkennen sterk punt is dat het Barrick Gold-concern vanuit geografisch oogpunt over de hele wereld gevestigd is. De onderneming exploiteert op dit moment mijnen en ontwikkelt vernieuwende exploratie- en ontwikkelingsprojecten op alle continenten.

De groep kan natuurlijk rekenen op zijn indrukwekkende aantal werkkrachten om aan de marktvraag te voldoen: op dit moment stel Barrick Gold wereldwijd immers meer dan 20.000 werknemers tewerk.

Dankzij haar goudreserves is Barrick Gold voor beleggers ook een geruststellende onderneming. Men schat dat de mineraalreserves op het moment van dit schrijven waarschijnlijk meer dan 130 miljoen ons bedragen.

De groep Barrick Gold geeft ook veel geld uit op milieugebied. Op een moment waarop het behoud van planeet en milieu een van de grootste wereldwijde zorgen zijn, draagt dit bij tot de opbouw van een goed merkimago voor het bedrijf.

Daarnaast zijn ook de inspanningen van Barrick Gold om van zich te laten spreken opvallend. Dat was zeker het geval nadat het de hoogstgelegen windmolen ter wereld installeerde in een mijn in Veladero in Argentinië, die op meer dan 4.200 meter hoogte ligt.

Het bedrijf stelt analisten en beleggers ook gerust door zijn vermogen om zijn goudproductiequota te halen. Deze prestatie werd mogelijk gemaakt door de heel goed doordachte operationele strategie die de groep al vele jaren lang aanhoudt.

Om zijn winsten steeds meer te maximaliseren geeft Barrick Gold ten slotte ook veel geld uit aan technologie, uitbreiding en exploratie. Dankzij deze inspanningen wint de groep onophoudelijk steeds meer het vertrouwen van zijn aandeelhouders.

 

De nadelen en zwakke punten van het aandeel Barrick Gold als beursactivum:

Het is niet zomaar dat heel wat beleggers vandaag inzetten op een stijging van het de aandelenkoers van Barrick Gold. Het volstaat om de talrijke sterktes van het bedrijf te kennen om ervan overtuigd te zijn dat Barrick Gold in de komende jaren positief vooruitgang kan boeken en zo nieuwe beleggers kan verleiden. Voordat ook u zich op een dergelijke aankoopstrategie stort, moet u ook de gebreken van dit bedrijf leren kennen. Die zijn minder talrijk dan de troeven, maar ze kunnen wel een bepaalde invloed uitoefenen op de koers van dit aandeel.

Ondanks de inspanningen van Barrick Gold om zijn ecologische imago op te poetsen krijgt de groep nog steeds veel kritiek van ecologisten wereldwijd. Die beschuldigen het bedrijf ervan heel toxische producten zoals cyanide, kwik en andere zware metalen in het milieu te storten, met grote ecologische schade - maar ook met talrijke gevallen van vergiftiging van de bevolking - tot gevolg.

Nog steeds op het vlak van Barrick Golds imago waren er talrijke beschuldigingen tegen de mijn van Porgera, met erg grote gevolgen voor het bedrijf. Zo werd de onderneming zelfs uitgesloten uit The Government Pension Fund of Norway, een van de grootste onafhankelijke fondsen ter wereld. Het spreekt voor zich dat deze uitsluiting niet zonder financiële gevolgen voor de groep bleef.

Hoewel deze enkele gebreken minder talrijk lijken dan de voordelen van dit aandeel, is hun gewicht aanzienlijk. U moet er dus rekening mee houden wanneer u uw beleggingsstrategie voor de koers van het aandeel Barrick Gold uitstippelt.

Een aantal veelgestelde vragen

Wat is de huidige marktkapitalisatie van Barrick Gold?

Barrick Gold heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer 35.012 miljoen dollar vanaf februari 2020. Ook moet worden opgemerkt dat dit bedrijf een omzet had van 9.717 miljoen dollar voor het boekjaar 2019. Voor hetzelfde boekjaar bedroeg het netto-inkomen 3.969 miljoen dollar. U kunt deze resultaten uiteraard volgen op de website van uw makelaar of op de website van dit bedrijf.

Wie zijn de belangrijkste particuliere aandeelhouders van Barrick Gold?

Medio 2020 zijn de aandeelhouders van Barrock Gold Capital Research & Management voor 5,60%, Van Eck Associates voor 4,78%, Fidelity Management & Research voor 4,72% en BlackRock Investment Management voor 3.19%, Fidelity Asset Management voor 3,05%, First Eagle Investment Management voor 2,70%, The Vanguard Group voor 2,67%, Flossbach Von Storch voor 2,60%, Capital Research & Management WI voor 2,33% en Boston Partners Global Investors voor 1,97%.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Barrick Gold!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500