BANK OF AMERICA

Analyse van de koers van het Bank of America aandeel

67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Wij bieden u aan om door middel van een gedetailleerd informatieblad alles te ontdekken wat u moet weten over de Bank of America aandelen en voordat u er in begint te handelen. Naast de live koers, vindt u een historische technische analyse van de koersen en andere belangrijke informatie over dit bedrijf.

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Uiteraard zal de groei van de banksector in de Verenigde Staten, waar de BoA-groep het grootste deel van haar activiteiten uitoefent, worden gevolgd.

Analyse nr. 2

Ook het groeiniveau van het online-bankieren zal worden gevolgd, aangezien de Groep zich steeds meer in dit segment positioneert en zo zijn klanten in staat stelt hun kosten te verminderen door loyaler te worden.

Analyse nr. 3

Elke lancering van innoverende of nieuwe produkten of diensten door Bank of America zal eveneens een interessante indicator zijn in die zin dat zij haar rentabiliteit waarschijnlijk zal verhogen door meer klanten aan te trekken.

Analyse nr. 4

Zoals bij alle ondernemingen in de banksector kunnen wijzigingen in de financiële regelgeving een positieve of negatieve invloed hebben op de koers van het BoA-aandeel.

Analyse nr. 5

Tenslotte zal uiteraard een uitvoerige studie worden gemaakt van de concurrentie in de banksector in de VS, met nieuws van de grote Amerikaanse banken die rechtstreeks met elkaar concurreren.

Verhandel het Bank of America-aandeel!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro

Algemene presentatie van Bank of America

De American Bank Of America groep is een internationaal bekend bankconcern dat verschillende activiteiten ontplooit die in verschillende divisies kunnen worden ondergebracht naar gelang van het aandeel in de omzet van de onderneming dat zij genereren.

  • De commerciële bankactiviteiten alleen al maken meer dan 40,1% van de activiteiten van de onderneming uit.
  • De handels- en investeringsbankactiviteiten zijn goed voor bijna 31,9% van de jaaromzet.
  • Vermogens- en vermogensbeheer is goed voor 15,5% van de totale omzet.
  • Ten slotte zijn de marktbankactiviteiten goed voor 12,5% van de omzet van de onderneming.

De bankgroep Bank Of America is momenteel goed voor meer dan 1.1196 miljard euro aan deposito's en 849 miljard euro aan uitstaande leningen.

De Bank Of America groep doet haar meeste zaken in de Verenigde Staten, maar is ook actief in andere geografische gebieden zoals Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Analyse van de koers van het Bank of America aandeel
Verhandel het Bank of America-aandeel!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro

Concurrentie

De bankgroep Bank Of America is voornamelijk actief in de Verenigde Staten en breidt zich niet veel uit op de internationale markt. Daarom bevinden zijn voornaamste concurrenten zich ook op Amerikaanse bodem. Tot de bankgroepen die waarschijnlijk marktaandeel zullen veroveren op de huidige marktleider behoren :

Citigroup Inc.

TriCo Bancshares, Inc.

Comerica Bank

Texas Capital Bancshares, Inc

Wells Fargo & Company

Edward Jones

HSBC Holdings plc

JPMorgan Chase & Co.

Morgan Stanley

SunTrust Banks Inc

US Bancorp


Strategische allianties

Om haar positie op de Amerikaanse bankmarkt te handhaven en internationaal aan populariteit te winnen, steunt de Bank of America-bankgroep uiteraard ook op enkele strategische allianties met partners bij uitstek.

Grote internationale banken

Sinds 2001 werkt de groep samen met verschillende andere grote internationale banken zoals BNP Paribas, Barclays, Deutsche Bank, Scotiabankou Westpac om hun klanten op verschillende continenten gratis geld uit hun geldautomaten te laten halen.

China Construction Bank

Bank of America heeft eveneens een partnerschap gesloten met de China Construction Bank groep in het kader van een overeenkomst inzake strategische bijstand.

Verhandel het Bank of America-aandeel!
67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro
Verhandel het Bank of America-aandeel!

eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt, evenals de handel in activa in de vorm van CFD's. De eToro is een multi-asset platform dat zowel aandelen- als crypto-assetbeleggingen aanbiedt.

Houd er rekening mee dat CFD's complexe instrumenten zijn en een hoog risico vormen van snel verlies van middelen door hun hefboomeffect. 67% van de rekeningen van kleine handelaren verliezen geld wanneer zij CFD's bij deze leverancier verhandelen. U moet zich afvragen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het aanzienlijke risico te nemen om uw geld te verliezen.

De inhoud in kwestie wordt uitsluitend ter informatie verstrekt en mag niet als beleggingsadvies worden beschouwd. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. De handelsgeschiedenis is minder dan 5 jaar oud en is mogelijk niet voldoende om als basis te dienen voor een investeringsbeslissing.

Crypto-activa zijn volatiele instrumenten die over een zeer korte periode aanzienlijk kunnen fluctueren en daarom niet geschikt zijn voor alle beleggers. Anders dan via CFD's is crypto-actief handelen niet gereglementeerd door enig regelgevend kader van de EU en is er derhalve geen enkel toezicht op de handel in crypto-activiteit. Dit is een advertentie voor de handel in CFD's op eToro