ATOS

Analyse van de koers van het Atos aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Het is met name bekend dat de koers van het Atos-aandeel bijzonder gevoelig is voor de Britse en Noord-Amerikaanse markten. We zullen de economische gezondheid van deze twee markten dan ook nauwlettend in de gaten houden.

Analyse nr. 2

Natuurlijk moeten alle nieuws en aankondigingen over huidige of toekomstige terugkoopoperaties in aanmerking worden genomen vanwege hun sterke invloed op de koers van het aandeel, met name in de Verenigde Staten.

Analyse nr. 3

Alle strategische plannen waarover de Atos Groep graag communiceert, zullen uitstekende indicatoren zijn, waarvan de uiteindelijke en tussentijdse resultaten uiteraard moeten worden opgevolgd om een standpunt in te nemen en te anticiperen op de juiste trends. Het is niet ongewoon dat Atos zijn doelstellingen overschrijdt.

Analyse nr. 4

Tot slot zullen we, zoals gezegd, de zeer sterke concurrentie in deze sector en alle belangrijke publicaties van de belangrijkste concurrenten van Atos nauwlettend in de gaten houden.

--- Publiciteit ---
Handel Atos aandelen online!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van het bedrijf Atos :

Atos is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in de IT-dienstensector. Het is zelfs een van de wereldleiders op dit gebied. Om de verschillende activiteiten van deze groep beter te begrijpen, kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van de inkomsten die ze genereren en op die manier:

Ook moet hier worden opgemerkt dat de Atos-groep een nieuw bedrijf ontwikkelt dat zich richt op de uitbesteding van bedrijfsprocessen.

 

Ken de concurrentie van de Atos:

De Atos Groep is, zoals we hierboven hebben gezien, een van de belangrijkste IT-dienstverleners ter wereld. Maar het is natuurlijk niet alleen in deze business en heeft te maken met hevige concurrentie van IT-giganten:

 

De strategische allianties die door de Atos zijn opgezet:

Hoewel een goede kennis van de concurrentie van de Atos Groep natuurlijk essentieel is vooraleer een strategie op het vlak van de aandelenkoers wordt geïmplementeerd, moet u ook met de grootste interesse de partnerschappen en strategische allianties volgen die deze groep met andere bedrijven aangaat om haar groei of expansie te stimuleren. Om het belang van dergelijke aankondigingen beter te begrijpen, stellen wij voor dat u enkele recente voorbeelden ontdekt van belangrijke partnerschappen die door deze groep zijn opgezet.

 

De voordelen en de sterke punten van het Atos-aandeel als beursactivum :

Natuurlijk is de positionering van Atos in de markt voor IT-diensten op zich al een kracht waar het interessant over is om hier te spreken. We mogen niet vergeten dat de Groep in deze sector de achtste plaats in de wereld inneemt, wat het aantrekkelijk maakt voor beursinvesteerders en aandeelhouders.

De opsplitsing van de activiteiten van de Atos Groep in afzonderlijke en vrij evenwichtige business units is een ander voordeel dat in het licht van deze waarde moet worden benadrukt. Opgemerkt dient te worden dat het merendeel van deze activiteiten nog steeds betrekking heeft op diensten, die goed zijn voor 57% van de omzet van de onderneming, maar dat de Groep ook actief is in andere segmenten zoals consulting en systeemintegratie, beveiligde betalingen, big data en cyber security. Deze gevarieerde portefeuille van diensten stelt haar natuurlijk in staat om haar inkomstenbronnen te diversifiëren, maar ook om haar klanten en prospects een completer dienstenpakket aan te bieden.

De spreiding van de activiteiten en de positionering van Atos in de verschillende landen waar het bedrijf actief is, is nog steeds een belangrijke troef, aangezien deze spreiding ook zeer evenwichtig is. De sterke aanwezigheid van Atos op de Amerikaanse markt is met name een groot voordeel gezien de mogelijkheden die deze sector biedt. Deze goede geografische spreiding van de activiteiten stelt Atos ook in staat om zich effectief in te dekken tegen de risico's van een gerichte economische crisis of een daling van de vraag met inkomsten uit verschillende landen.

De Atos Groep staat bij analisten en beleggers ook bekend om de kwaliteit van zijn expansie- en diversificatiestrategie, die grotendeels gebaseerd is op strategische overnames van andere bedrijven.

Het feit dat Atos in toenemende mate een offshore-aanwezigheid ontwikkelt, is ook een vrij gunstig argument voor de groei van Atos.

Tot slot, en om af te sluiten met de voordelen en troeven van de Atos Groep en zijn aandeel op de beurs, kunnen we hier natuurlijk onderstrepen dat investeerders en aandeelhouders sterk worden gerustgesteld door een orderboek dat een uitstekende zichtbaarheid biedt met orderbedragen die de jaarlijkse omzet van het bedrijf overtreffen. Op een meer mondiaal niveau waarderen we ook de zeer goede financiële situatie van Atos in de afgelopen jaren en op de langere termijn.

--- Publiciteit ---
Handel Atos aandelen online!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500