Het aandeel ASML kopen

Bent u op zoek naar een online belegging op de aandelenmarkt? Wij introduceren u hier met het aandeel ASML. In dit artikel kunt u de realtime koers van dit aandeel volgen, en daarnaast krijgt u praktische informatie over de activiteiten van dit bedrijf. Tot slot presenteren we een historische, technische analyse van de koers van dit aandeel in de afgelopen tien jaar.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de ASML-groep:

De ASML-groep is een Nederlands bedrijf dat een van de marktleiders is op het gebied van de productie van lithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. De activiteiten van het bedrijf bestaan vooral uit de verkoop van lithografisch materiaal, oftewel machines bedoeld voor het printen van geïntegreerde schakelingen. Daarnaast levert de groep ook diensten die met deze activiteit zijn verbonden.

De klanten van de ASML-groep bevinden zich vooral in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Taiwan en Japan, maar ook in Europa.

 

Het aandeel ASML in het kort:

 • Totale beurswaarde: 42 miljard Euro
 • Aantal aandelen: 433.333.513
 • Plaats van notering: Euronext Amsterdam
 • Markt: Compartiment A
 • Index: AEX
 • Sector: Technologie

 

Analyse van de koers van het aandeel ASML:

De koers van het aandeel ASML is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de AEX-beursindex.

Bij het bestuderen van de historische grafieken van de afgelopen tien jaar komt het langetermijnpotentieel van het aandeel ASML duidelijk naar voren. In dit IT-tijdperk onderstreept de technische analyse namelijk de stormachtige groei van deze onderneming, met een koers die in tien jaar alleen maar is gestegen.

Tussen 2006 en 2009 was er sprake van een licht stijgende trend. Daarna is de koers van het aandeel ASML sterk omhoog gegaan tijdens een constante en zeer volatiele trend. Zo werd in maart 2009 een historisch hoogtepunt van € 101,95 bereikt en in april van datzelfde jaar € 101,75.

Een licht neerwaartse correctie bracht de koers naar een niveau van € 58,54. Hierna volgde een nieuwe, nog steeds voortdurende hausseperiode, in de richting van € 100. Als deze psychologische grens wordt doorbroken zou de koers wel eens flink door kunnen stijgen.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel ASML:

Om voorspellingen voor de koers van het aandeel ASML te doen moet op de goede indicators worden gelet en moeten de gebeurtenissen die deze markt direct beïnvloeden worden gevolgd. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand van de technologie- en informaticasector.
 • De nieuwe markten van de groep.
 • De technologische innovaties van de groep.
 • De concurrentie in deze sector.

 

Beoordeling: 4.11 27 stemmen

Beleg online in de koers van het aandeel ASML:

U kunt met ingang van vandaag in de koers van het aandeel ASML gaan beleggen via een beleggingsplatform. Open nu een beleggingsrekening en begin winst te maken met dit aandeel.

Beleg nu in het aandeel ASML!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.