Analyse van de koers van het ASML aandeel

Wij introduceren u hier met het aandeel ASML. In dit artikel kunt u de realtime koers van dit aandeel volgen, en daarnaast krijgt u praktische informatie over de activiteiten van dit bedrijf. Tot slot presenteren we een historische, technische analyse van de koers van dit aandeel in de afgelopen tien jaar.  

--- Publiciteit ---
Beleg nu in het aandeel ASML!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Allereerst moet natuurlijk de halfgeleidermarkt als geheel nauwlettend in de gaten worden gehouden. Deze markt is voortdurend in beweging en terwijl de vraag momenteel stijgt, kan deze trend op de langere termijn wel eens vertragen of omslaan. Het zal met name nodig zijn de activiteit van de IT-sector te volgen om de behoeften van de markt af te leiden.

Analyse nr. 2

Uiteraard zullen de innovaties van deze groep ook met bijzondere aandacht worden gevolgd. Om zich te onderscheiden van de concurrentie moet het bedrijf zwaar investeren in onderzoek en ontwikkeling en voortdurend nieuwe producten ontwikkelen.

Analyse nr. 3

Er bestaat ook een sterke positieve correlatie tussen de wereldwijde economische gezondheid en de activiteiten van deze sector. Daarom zullen gegevens over de koopkracht en de financiële prestaties van grote economieën worden bijgehouden om perioden van groei of recessie op te sporen.

Analyse nr. 4

Het is ook bekend dat de ASML-groep en zijn activiteiten sterk afhankelijk zijn van de relatie van het bedrijf met zijn leveranciers. Het is daarom raadzaam om met name de zakelijke partnerschappen en de in dit kader gesloten overeenkomsten of contracten te controleren.

Analyse nr. 5

De valutamarkt maakt ook deel uit van de elementen die in het kader van deze fundamentele analyse moeten worden gecontroleerd. Inderdaad, en aangezien de activiteiten van deze groep internationaal zijn, kan een wisselkoers gunstig of ongunstig zijn voor het concurrentievermogen van de onderneming.

Analyse nr. 6

Een deel van deze analyse zou kunnen worden gebaseerd op de aankondigingen van strategische ontwikkelingsplannen van de groep. Dit maakt het mogelijk om de aangekondigde doelstellingen te vergelijken met de werkelijke resultaten die elk jaar worden gepubliceerd.

Analyse nr. 7

Ten slotte zal het ook nodig zijn om de wereldwijde regelgeving in het oog te houden, met name wat betreft de bescherming van het milieu, die soms een ernstige belemmering kan vormen voor de ontwikkeling van de winstgevendheid van het bedrijf.

--- Publiciteit ---
Beleg nu in het aandeel ASML!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over de ASML-groep:

De ASML-groep is een Nederlands bedrijf dat een van de marktleiders is op het gebied van de productie van lithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. De activiteiten van het bedrijf bestaan vooral uit de verkoop van lithografisch materiaal, oftewel machines bedoeld voor het printen van geïntegreerde schakelingen. Daarnaast levert de groep ook diensten die met deze activiteit zijn verbonden.

De klanten van de ASML-groep bevinden zich vooral in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Taiwan en Japan, maar ook in Europa.

 

Analyse van de koers van het aandeel ASML:

De koers van het aandeel ASML is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de AEX-beursindex.

Bij het bestuderen van de historische grafieken van de afgelopen tien jaar komt het langetermijnpotentieel van het aandeel ASML duidelijk naar voren. In dit IT-tijdperk onderstreept de technische analyse namelijk de stormachtige groei van deze onderneming, met een koers die in tien jaar alleen maar is gestegen.

Tussen 2006 en 2009 was er sprake van een licht stijgende trend. Daarna is de koers van het aandeel ASML sterk omhoog gegaan tijdens een constante en zeer volatiele trend. Zo werd in maart 2009 een historisch hoogtepunt van € 101,95 bereikt en in april van datzelfde jaar € 101,75.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel ASML:

Om voorspellingen voor de koers van het aandeel ASML te doen moet op de goede indicators worden gelet en moeten de gebeurtenissen die deze markt direct beïnvloeden worden gevolgd. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 

Voor- en nadelen :

De aantrekkelijkheid van een aandeel op de beurs hangt grotendeels af van de voor- en nadelen ervan. Daarom is het noodzakelijk om bekend te zijn met de belangrijkste sterke en zwakke punten van het bedrijf om te weten of het bedrijf in de toekomst een aanzienlijk groeipotentieel heeft of niet. Hier zijn enkele elementen die u op dit punt zullen verlichten.

Laten we eerst de tijd nemen om de belangrijkste voordelen van deze titel te ontdekken, namelijk de elementen ten gunste van de waarschijnlijke groei van dit bedrijf in de komende jaren, met de volgende elementen :

Als de ASML-groep, zoals u hebt gezien, veel troeven in handen heeft om in deze sector te concurreren, dan moet worden opgemerkt dat deze waarde ook enkele zwakke punten heeft waar u zich bewust van moet zijn en waarmee u rekening moet houden voordat u aan een aankoopstrategie begint. Hier zijn twee concrete voorbeelden:

--- Publiciteit ---
Beleg nu in het aandeel ASML!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500