Analyse van de koers van het Arcadis aandeel

Om een efficiënte strategie voor beursbeleggingen in het Arcadis-aandeel uit te stippelen, volstaat het dat u enkele essentiële gegevens met betrekking tot deze titel leert kennen. Met deze volledige en gedetailleerde fiche kunt u de huidige koerswaarde van dit aandeel kennen, maar met een technische analyse over een tiental jaren leert u ook de historische koers kennen. U leert ook meer over de algemene én specifieke activiteiten van deze groep, onderverdeeld volgens het zakencijfer dat ze genereren.  

--- Publiciteit ---
Handel nu in Arcadis!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Over de groep Arcadis:

De Duitse groep Arcadis is een specialist inzake advisering, ontwerp, engineering, landinrichting, architectuur en projectbeheer op verschillende gebieden zoals infrastructuur, water, milieu en bouw. De groep is zowel op de private als openbare markt actief. De verdeling naargelang gegenereerde zakencijfer per activiteitengebied is als volgt:

 

De belangrijkste concurrenten van Arcadis:

De Arcadis-groep is een van de leiders in de sector van engineering en bouw; zowel binnen Europa als wereldwijd. Op basis van omzet bezet de groep de tweede plaats van de sector, net na grootste concurrent WSP.

Op het internationale toneel wordt hij ook bekampt door andere groepen zoals WorleyParsons, Jacobs, Aecom, Fugro, Dar Al-Handasah, Fluor, MottMacDonald, Técnicas Reunidas, SNC-Lavalin Technip, Amec Foster Wheeler, CH2M Hill, Arup, Atkins, Stantec, Bechtel KBR, Ramboll of CBI.

Op louter Europees vlak zijn de belangrijkste concurrenten van Arcadis - vooral dan wat bouw betreft - natuurlijk de groepen Vinci, Eiffage en Bouygues.

Het is sterk aanbevolen om rekening te houden met informatie uit de nieuwsfeeds van deze concurrerende bedrijven en hun respectievelijke resultaten wanneer u fundamentele analyses van het Arcadis-aandeel maakt. Door rekening te houden met de dreiging die deze bedrijven betekenen en met de marktaandeelevolutie van elk van hen kunt u beter richting geven aan uw beleggingsstrategie.

 

De belangrijkste partners van Arcadis:

De ontwikkelingsstrategie van Arcadis bestaat deels uit de oprichting van enkele goed uitgekiende partnerschappen waarmee het bedrijf fel beconcurreerde markten kan veroveren. Hieronder stellen we de belangrijkste Europese allianties die Arcadis in de loop van de laatste jaren oprichtte aan u voor.

 

Koersanalyse van het aandeel Arcadis:

De aandelenkoers van Arcadis staat momenteel genoteerd op compartiment A van de Euronext Amsterdam  is ook onderdeel van de AMX-beursindex.

Het is erg interessant om de historische beursgrafieken van de aandelenkoers van Arcadis te bestuderen, omdat ze over de laatste tien jaren enkele opeenvolgende en erg verschillende periodes tonen. We zien meteen een historisch hoogtepunt met een waarde van €67 in juli 2007, gevolgd door een duidelijke neerwaartse en bijzonder volatiele trend die de prijs van het aandeel in november 2008 tot €6,03 drijft. Het is het laagste prijsniveau van dit aandeel tijdens deze periode.

Daarna volgt - tot april 2015 - een periode met een erg traag en diffuus herstel dat gekenmerkt wordt door veel stabiliteit en een enorm gebrek aan volatiliteit. Op die manier wint het aandeel wat verloren punten terug, tot het een koers van €31,22 bereikt.

In december 2015 zakt het echter terug onder de limiet van €20.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Arcadis!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.