APERAM

Analyse van de koers van het Aperam aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Op de Europese aandelenmarkt zijn sommige Nederlandse aandelen vooral populair bij beleggers vanwege hun hoge volatiliteit en liquiditeit. Dit is het geval voor Aperam-aandelen, die we hier nader zullen bespreken. We zullen u de live-prijs ervan voorstellen, evenals nuttige informatie over de groep en haar activiteiten, en ten slotte een historische analyse van de prijs van dit aandeel.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In de eerste plaats moeten alle pogingen om de activiteiten van dit bedrijf te ontwikkelen serieus worden genomen. In het bijzonder zullen eventuele overnames van kleinere ondernemingen of de oprichting van joint ventures met als doel de productiekosten te verlagen of nieuwe klanten te vinden, zeer nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Analyse nr. 2

De inspanningen van Aperam om zich in opkomende markten te positioneren ten opzichte van de concurrentie zullen ook nauwlettend in de gaten worden gehouden. Deze markten, en met name de Indiase markt, vormen een grote uitdaging voor bedrijven in deze sector voor de komende jaren.

Analyse nr. 3

Het spreekt voor zich dat de jaar- en kwartaalresultaten van deze onderneming zorgvuldig moeten worden bestudeerd. Wanneer het bedrijf cijfermatige doelstellingen communiceert, is het interessant om de publicatie van de werkelijke resultaten als een toegangspunt tot de markt te nemen, afhankelijk van het feit of het doel al dan niet is bereikt.

Analyse nr. 4

Aangezien Aperam ten slotte nog steeds een middelgrote onderneming in deze sector is, moet de ontwikkeling van zijn marktaandelen en die van zijn concurrenten nauwlettend worden gevolgd.

--- Publiciteit ---
Handel in Aperam aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Aperam :

De Aperam Groep, gevestigd in Nederland, is gespecialiseerd in de staalindustrie. De hoofdactiviteit betreft de productie van roestvrij en elektrisch staal, maar ook de verwerking en distributie van staalproducten en de productie van nikkellegeringen en speciale roestvrijstalen producten.

Het grootste deel van de omzet van het bedrijf wordt gegenereerd in Europa, maar de Aperam Groep bereikt ook Amerika, Azië en Afrika.

 

Ken de concurrentie van de Aperam-aandelen:

De Aperam-groep, die vroeger deel uitmaakte van ArcelorMittal, is nu onafhankelijk en probeert een plaats te veroveren op de wereldstaalmarkt. Het heeft echter te maken met zeer sterke concurrentie van verschillende grote bedrijven en heeft moeite om tot de 20 grootste staalleveranciers ter wereld te behoren in termen van geproduceerde volumes.

Het wordt dus overtroffen door een twintigtal groepen over de hele wereld, waaronder ArcelorMittal natuurlijk, maar ook Nippon Stel, Hebei Iron in China, Baosteel ook in China, POSCO in Noord-Korea, de Wuhan-, Shagang- en Shougang-groepen in China, JFE in Japan, en Tata Steel en US Steel in respectievelijk India en de Verenigde Staten.

In feite is het gepositioneerd net na ThyssenKrupp, zijn directe concurrent die in Duitsland is gevestigd.

Het is dus zeer belangrijk om de evolutie van de positionering van Aperam ten opzichte van de concurrentie te volgen om een constructieve studie te maken van de mogelijkheden van Aperam op de beurs en zo uw posities aan te passen aan de concurrentie in deze sector.

U kunt gemakkelijk een schat aan informatie over Aperam en zijn concurrenten vinden, evenals al het laatste nieuws over de industrie, zoals de resultaten van de belangrijkste concurrenten van het bedrijf, bij uw makelaar of op een nieuwsfeed van uw keuze. Dit stelt u in staat om goede fundamentele analyses uit te voeren.

 

Economische geschiedenis

De historische ontwikkeling van Aperam heeft natuurlijk een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de koers van het aandeel op de beurs. Dit is een herinnering aan de recente geschiedenis van dit bedrijf met de grote gebeurtenissen van de 20e eeuw.

Meer recentelijk heeft Aperam de composiet structuurdelen voor de Airbus A 380 en Boeing 747 geproduceerd in Invar-mallen en de boordgeneratoren in kobaltlegeringen. Het overgrote deel van de LNG-tankers met NO 96-membranen wordt nu in Invar gebouwd en op de Imphy-site ontworpen.

 

De voordelen en sterke punten van het Aperam-aandeel als beursactivum :

Steeds meer beleggers zijn geïnteresseerd in Aperam voor hun handelsstrategieën op lange termijn. Als u echter ook een dergelijke strategie overweegt en om te bepalen of u een koop- of verkooppositie in dit aandeel zult innemen, moet u dit bedrijf eerst grondig analyseren en zich volledig bewust zijn van zijn sterke en zwakke punten. Dit is precies wat wij u hier bieden met een samenvatting van de voor- en nadelen van dit bedrijf.

Laten we in de eerste plaats niet vergeten dat Aperam een voormalige dochteronderneming is van de Arcelor Mittal-groep, die niemand minder dan de wereldleider op het gebied van staal is. Als gevolg daarvan heeft Aperam een reeds gevestigd klantenbestand en een gedegen kennis van de markt die het in staat moet stellen om naam te maken in deze sector.

Het feit dat Aperam een gespecialiseerd bedrijf is dat alleen specifieke maar zeer gewilde materialen levert, zoals roestvrij staal en elektrostaal, is natuurlijk een andere grote troef van dit bedrijf. Het bedrijf is erin geslaagd om veel klanten te overtuigen met hoogwaardige materialen.

Aperam legt ook grote nadruk op innovatie en heeft de neiging om nieuwe vormen van staal te ontwikkelen om aan de nieuwe behoeften van de industrie te voldoen. Dankzij deze technologische ontwikkelingen kan Aprema de komende jaren nieuwe marktaandelen verwerven.

Tot slot heeft Aperam zijn eigen mijnen, waardoor het volledige controle heeft over zijn toeleveringsketen en zijn kosten beter onder controle kan houden.

 

Nadelen en zwakke punten van het Aperam-aandeel als beursactief :

Nu u de paar sterke punten van het bedrijf Aperam kent, is het misschien een goed idee om nu een koerspositie in te nemen op de koers van het aandeel. Wij raden u echter aan om, voordat u aan deze strategie begint, ook kennis te nemen van de zwakke punten die dit bedrijf kan hebben en die een aanzienlijke negatieve invloed kunnen hebben op de koers van het aandeel. De belangrijkste zwakke punten van de Aperam Groep zijn de volgende.

Ten eerste heeft de afsplitsing van Aperam van het moederbedrijf Arcelor Mittal natuurlijk een impact gehad op de populariteit van het bedrijf, aangezien sommige klanten er de voorkeur aan hebben gegeven de groep te verlaten voor een groter en veiliger bedrijf. De onafhankelijkheid van Aperam heeft ook gevolgen voor de verkoopprijzen en de beperktere distributiekanalen dan voorheen.

Ook het gebrek aan diversificatie van de door Aperam op de markt gebrachte producten is betreurenswaardig. Aangezien de materiële behoeften van de doelondernemingen gediversifieerd zijn, doen zij soms liever een beroep op een groep die in staat is hen alle grondstoffen te leveren die zij nodig hebben voor hun productie dan te kiezen voor gespecialiseerde spelers zoals Aperam.

Aangezien de onafhankelijkheid van Aperam nog recent is, zal het ook enkele jaren duren voordat de winstgevendheid op lange termijn kan worden beoordeeld. Dit heeft de neiging om sommige beleggers te ontmoedigen die meer zekere doelstellingen voor hun posities nodig hebben.

Een aantal veelgestelde vragen

Wie zijn de belangrijkste particuliere aandeelhouders van Aperam?

De familie Mittal Lakshmi Niwas is momenteel de grootste aandeelhouder van Aperam met 40,9% van de aandelen. Zij worden gevolgd door M&G Investment met 3,30%, Dimensional Fund Advisors met 2,65%, Norges Bank Investment met 2,08%, The Vanguard Group met 1,60%, Lazard Frères Gestion met 1,38%, DNCA Finance met 0,96%, NN Investment Partners met 0,96%, BBVA Asset Management met 0,86% en Oddi BHF Asset Management met 0,82%.

Waar en hoe Aperam-aandelen kopen of verkopen?

Als u Aperam-aandelen wilt kopen of verkopen, kunt u uiteraard Aperam-aandelen kopen via een traditioneel financieel beleggingsproduct zoals een PEA of een effectenrekening. Maar u kunt er ook voor kiezen om te speculeren op de stijging of daling van de prijs door gebruik te maken van derivaten zoals CFD's via een online makelaar.

Wat zijn de technische indicatoren voor het Aperam-aandeel?

Om uw technische analyse van het Aperam aandeel uit te voeren, gebruikt u idealiter meerdere technische indicatoren tegelijkertijd. Wij zullen ons hier concentreren op trend- en volatiliteitsindicatoren met behulp van bijvoorbeeld voortschrijdende gemiddelden, MACD, Bollinger Bands, technische steun- en weerstandsniveaus, evenals pivot punten en andere omkeringsdrempels.

--- Publiciteit ---
Handel in Aperam aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500