AMGEN

Analyse van de koers van het Amgen aandeel

--- Advertentie ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

De farmaceutische en biotechnologiesector is ongetwijfeld een van de meest in het oog springende sectoren van activiteit op de aandelenmarkten vandaag. Daarom hebben wij besloten hier met u te spreken over een zeer populair en zeer liquide Amerikaans aandeel, namelijk het aandeel Amgen. Hier vindt u informatie over de precieze activiteit van deze onderneming en enkele gegevens over de analyse van haar koersen in de afgelopen tien jaar aan de hand van verschillende historische beursgrafieken.

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Ten eerste kan de ontwikkeling van nieuwe, dodelijke, nog onbehandelde ziekten Amgen in staat stellen nieuwe behandelingen aan te bieden en zo zijn groei stimuleren.

Analyse nr. 2

De Groep spant zich momenteel in om zich te positioneren op de opkomende markten van Azië en Afrika. De eerste resultaten van deze investeringen zullen op de voet worden gevolgd.

Analyse nr. 3

Uiteraard moeten ook de technologische innovaties waarvan de groep profiteert en die zij zelf ontwikkelt, met de grootste aandacht worden gevolgd.

Analyse nr. 4

Wij zullen de verschillende overheidsvoorschriften inzake de terugbetaling van bepaalde behandelingen op de voet volgen, wat een rechtstreekse invloed kan hebben op de verkoopmogelijkheden van de Amgen Groep.

Analyse nr. 5

Hetzelfde geldt voor de verscherping van de voorschriften voor het verlenen van vergunningen voor het in de handel brengen van nieuwe behandelingen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Analyse nr. 6

Tenslotte zullen wij ook letten op het verstrijken van de octrooien die momenteel in handen zijn van Amgen en op de markttoegang van concurrerende therapieën.

--- Advertentie ---
Verhandel het Amgen-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Amgen

Het Amerikaanse concern Amgen is momenteel een van de grootste biotechnologiebedrijven ter wereld. Haar activiteiten bestaan hoofdzakelijk uit de verkoop van geneesmiddelen voor de behandeling van kanker, stofwisselingsstoornissen, botaandoeningen en andere gezondheidsproblemen. Zij ontvangt ook royalty's voor bijna 4% van haar winst.

Het overgrote deel van de omzet van de onderneming wordt in de Verenigde Staten gegenereerd (76%)

De koers van Amgen staat momenteel genoteerd op de Nasdaq Select Global Market. Het omvat derhalve de berekening van de Nasdaq-aandelenmarktindex.

Analyse van de koers van het Amgen aandeel
--- Advertentie ---
Verhandel het Amgen-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Concurrentie

De Amgen Group is gespecialiseerd in medische biochemie en ondervindt als zodanig zware concurrentie van de grote namen in de internationale farmaceutische industrie. Daarom is het niet mogelijk om een positie op de beurs in te nemen zonder een volledige analyse van de concurrentie in deze sector en dus zonder de voornaamste concurrenten van Amgen te kennen.

Hieronder volgt de ranglijst van 2016 van de grootste ondernemingen in de farmaceutische chemische industrie in volgorde van omzet. Amgen staat op de 11e plaats in dit klassement.

Novartis

Sanofi

Merck & Co.

GlaxoSmithKline

Teva

Eli Lilly

Boehringer-Ingelheim

Actavis

Takeda

Otsuka

Mylan


Strategische allianties

Serono

In 2002 kondigden de Amgen-groep en de Zwitserse groep Serono een licentie- en verkoopovereenkomst aan waardoor Serono Novantrone, ontwikkeld en geproduceerd door Amgen-laboratoria, in de Verenigde Staten kan verkopen.

Novartis

 In 2015 kondigden Amgen en zijn concurrent Novartis een samenwerkingsovereenkomst aan op het gebied van neurologische behandelingen, waaronder de ontwikkeling en commercialisering van een behandeling voor de ziekte van Alzheimer.

Servier

In 2016 ondertekende Servier een samenwerkingsovereenkomst met Amgen op het gebied van behandelingen voor hart- en vaatziekten. Servier zal Omecamtiv Mecabril voor hartfalen in Europa en Rusland op de markt kunnen brengen in ruil voor een betaling van 10 miljoen dollar aan Amgen.

--- Advertentie ---
Verhandel het Amgen-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn Amgen's paradepaardjes?

De Amgen-groep exploiteert reeds een aantal octrooien voor de geneesmiddelen die het op de markt heeft gebracht, die hieronder nader worden toegelicht: Epogen voor bloedarmoede, Aranesp voor bloedarmoede, Sensipar Mimpara voor secundaire hyperparathyreoïdie, Enbrel voor psoriasis en reumatoïde artritis, Neupogen voor netropenie, Nelasta voor netropenie, Nplate voor trombocytopenie.nie, Vectibix tegen uitgezaaide colorectale kanker, Prolia tegen osteoporose, XGEVA tegen botmetastasen, Kyprolis tegen multipel myeloom, Repatha tegen hypercholesterolemie, Imlygic tegen uitgezaaid melanoom.

Wie zijn de huidige belangrijkste aandeelhouders van de Amgen Group?

De huidige belangrijkste aandeelhouders van de Amgen Group zijn Capital Research & Management met 11,9%, The Vanguard Group met 8,02%, Capital Research & Management Global met 4,93%, SSgA Funds Management met 4.45%, Fidelity Management & Research op 3,34%, PRIMECAP Management op 3,11%, BlackRock Fund Advisors op 2,66%, NWQ Investment Management op 1,96%, Putnam op 1,84% en Geode Capital Management op 1,63%.

Op welke markt is het aandeel van Amgen genoteerd?

De aandelen van de Amgen Group zijn momenteel genoteerd op de Amerikaanse Nasdaq-markt in New York. Bovendien is bekend dat de onderneming deel uitmaakt van de samenstelling van de Nasdaq 100-benchmarkindex, waarin de 100 meest gekapitaliseerde Amerikaanse en internationale ondernemingen in deze sector en in de technologiesector zijn opgenomen. Dit geeft ons een beter idee van het gewicht van dit bedrijf op de markt.  

--- Advertentie ---
Verhandel het Amgen-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500