AMD

Analyse van de koers van het AMD aandeel

--- Advertentie ---
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

In de computertechnologiesector zijn sommige bedrijven populair en worden ze gevolgd door veel investeerders. Dit is het geval voor AMD, waarvan de activiteit hier in detail wordt beschreven. In dit artikel vindt u ook informatie over de koers van het AMD-aandeel, de notering en een historische analyse van de koersen op de beursgrafieken.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De openstelling van de opkomende markten met een beleid van het aannemen van een nieuwe technologische standaard en een vrijhandelsovereenkomst stelt AMD in staat zich te positioneren in bloeiende geografische sectoren.

Analyse nr. 2

De ontwikkeling van e-commerce zou AMD ook in staat kunnen stellen nieuwe klanten te winnen en nieuwe inkomsten te genereren. De economische gevolgen van deze investering moeten de komende jaren dan ook worden gemonitord.

Analyse nr. 3

De prijsstrategie van AMD en de ontwikkeling van verschillende productlijnen die het mogelijk maken een groot deel van de consumentenpopulatie te bereiken, zullen ook worden gevolgd.

Analyse nr. 4

De AMD-groep zou ook kunnen profiteren van lagere verzendkosten voor zijn producten, wat een positief effect zou hebben op de verkoopprijs van zijn producten.

Analyse nr. 5

Uiteraard zullen ook alle buy-outs en strategische combinaties van AMD met andere bedrijven die het bedrijf in staat zouden kunnen stellen zich in nieuwe groeisegmenten te positioneren, worden gemonitord.

Analyse nr. 6

Natuurlijk zijn er in de nabije toekomst ook bedreigingen voor AMD. Zo heeft de groep te lijden onder het isolationistische beleid in de Verenigde Staten, dat naar andere landen zou kunnen overslaan en zo zijn exportverkoop zou kunnen beperken.

Analyse nr. 7

De concurrentie van andere bedrijven in de sector is ook zeer sterk met een stabiele winstgevendheid, waardoor het aantal spelers in de sector de afgelopen jaren is toegenomen.

Analyse nr. 8

Ook de prijs van de belangrijkste grondstoffen, waarvan de winstgevendheid van de productieketen van AMD sterk afhankelijk is, moet nauwlettend worden gevolgd.

--- Advertentie ---
Verhandel AMD aandelen online!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van AMD :

De groep AMD of Advanced Micro Devices is gespecialiseerd in halfgeleiders en ontwikkelt computerprocessoren en aanverwante technologieën voor bedrijven en consumenten. Het ontwerpt en integreert technologieën voor slimme apparaten zoals computers, spelconsoles en computerservers.

Het is actief in de sector van de computer- en grafische oplossingen van het bedrijf.

 

De concurrenten van AMD :

De AMD Group is een toonaangevende fabrikant en ontwerper van halfgeleiders en microprocessoren wereldwijd. Als zodanig concurreert het met vele andere bedrijven, zowel gespecialiseerde als niet-gespecialiseerde bedrijven op dit gebied. AMD staat momenteel op de twaalfde plaats op de wereldranglijst van deze fabrikanten in termen van omzet. Om een beter inzicht te krijgen in de concurrentie in deze sector en welke bedrijven het meest concurrerend zijn met AMD, volgt hier de wereldwijde ranglijst van bedrijven in deze sector op basis van omzet.

 

Strategische allianties opgezet door de AMD Groep :

Tot slot zijn er nog enkele partnerschappen die de AMD-groep onlangs heeft ondertekend.

 

Economische geschiedenis

Om de historische beursgrafieken van het AMD-aandeel correct te kunnen interpreteren en toekomstige koersbewegingen af te leiden, is het uiteraard essentieel om de belangrijkste waargenomen trends te toetsen aan de historische feiten die deze onderneming hebben gekenmerkt. Dit is een herinnering aan de belangrijke data van de afgelopen decennia.

Op dit moment staat de AMD-groep op de tweede plaats in de markt voor grafische kaarten, net na Nvidia, en op de derde plaats in de GPU-markt, achter Intel en Nvidia, na de overname van ATI.

 

De voordelen en sterke punten van AMD-aandelen als beursactief

Ten eerste profiteert de AMD-groep van een lijst van zeer betrouwbare leveranciers die ervoor zorgen dat zij toegang hebben tot kwaliteitsgrondstoffen tegen de beste prijs en die haar in staat stellen om knelpunten in de toeleveringsketen te omzeilen.

AMD profiteert ook van een succesvolle ervaring in de integratie van bedrijven met complementaire activiteiten door middel van overnames en fusies. Deze integraties hebben de groep met name in staat gesteld zijn activiteiten te stroomlijnen en een betrouwbare toeleveringsketen op te bouwen. Ook de strategische acquisitie van merken door AMD maakt het mogelijk om naar behoefte uit te breiden naar andere productcategorieën.

De AMD Groep slaagt er ook in om goed te presteren in nieuwe markten. Dankzij deze goed beheerde expansie is AMD in staat om nieuwe inkomstenbronnen te genereren en het risico te verminderen dat verbonden is aan de cyclische markten waarin het bedrijf over het algemeen opereert.

Beleggers waarderen ook het feit dat de AMD-groep een zeer hoge mate van vrije kasstroom heeft. Deze sterke cashflow geeft de groep dus de middelen om nieuwe projecten en innovaties te lanceren en uit te voeren. Het is ook vermeldenswaard dat AMD aanzienlijke ervaring heeft in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten met tal van octrooien op haar conto.

Dankzij een strategie van automatisering van haar activiteiten is AMD er ook in geslaagd om de kwaliteit van haar producten constant te houden. Deze automatisering stelt het bedrijf ook in staat om de productie te verhogen of te verlagen in overeenstemming met de marktvraag.

Last but not least is de sterke gemeenschap van wederverkopers van AMD van zijn producten zijn laatste maar niet de minste kracht. De groep heeft inderdaad een echte bedrijfscultuur kunnen ontwikkelen bij zijn wederverkopers die verantwoordelijk zijn voor de promotie van AMD-producten en die hun verkoopteams intern opleiden voor deze specifieke producten.

 

Nadelen en zwakke punten van het AMD-aandeel als beursactief

De belangrijkste tekortkomingen van deze waarde zijn het rendement en het percentage van de nettobijdrage van AMD, die over het algemeen lager zijn dan die van de concurrenten. Bovendien werd de financiële planning van het bedrijf niet goed uitgevoerd. De verhouding tussen de activa en de liquide middelen toont immers aan dat de groep haar kapitaal efficiënter zou kunnen gebruiken dan nu het geval is.

AMD laat ook enkele zwakke punten zien in het beheer van de vraag naar producten, waar vaak slecht op wordt geanticipeerd, wat leidt tot het verlies van bepaalde verkoopkansen, in tegenstelling tot de concurrenten, die anticiperen op de toekomstige behoeften van hun klanten. AMD is daarom niet erg efficiënt in het beheer van zijn voorraden, die intern hoger zijn dan in de kanalen.

Aan de andere kant is AMD er niet in geslaagd om de nieuwe uitdagingen van het betreden van nieuwe segmenten aan te gaan en heeft het dus marktaandeel verloren in sommige nichemarkten. Het bedrijf moet daarom een intern feedbackmechanisme opzetten met verkoopteams ter plaatse om deze nieuwe markten te veroveren.

Het personeelsverloop van AMD is ook hoog in vergelijking met dat van de belangrijkste concurrenten. Bovendien moet de groep voortdurend investeren in de opleiding en ontwikkeling van haar werknemers, wat haar minder competitief maakt dan andere bedrijven in deze sector die meer ondernemend zijn.

Ten slotte investeert de AMD-groep, ondanks de aanzienlijke investeringscapaciteit, onvoldoende in O&O in vergelijking met andere grote marktspelers. Hoewel deze investeringen in onderzoek en ontwikkeling boven het gemiddelde blijven, concurreert het bedrijf nog niet met de meest dynamische groepen in deze sector, die dus innovatiever zijn. AMD lijkt zich namelijk meer te richten op producten die al op de markt zijn getest en waarop zij iets te veel vertrouwt op haar strategie. 

Een aantal veelgestelde vragen

Wie zijn de grootste aandeelhouders van AMD?

De AMD Groep is in handen van verschillende aandeelhouders die haar kapitaal delen. Het is daarom interessant om deze aandeelhouders en hun deelname aan het bedrijf te leren kennen. In het bijzonder moet worden opgemerkt dat het investeringsfonds The Vanguard Group momenteel 9,8% van het kapitaal van deze onderneming in handen heeft. Dan is er nog West Coast Hitech met 6,9% van de aandelen. Ten slotte bezit het investeringsfonds BlackRock Inc. 6,2% van de aandelen van de groep.

Wanneer is de beste tijd om AMD-aandelen te verhandelen?

Indien u wenst te starten met het verhandelen van AMD-aandelen, dient u bij voorkeur het begin van een sterke en duurzame trend te detecteren alvorens een positie in te nemen indien u een lange termijn strategie overweegt. Het liefst gebruikt u hier een fundamentele analyse. Voor kortere strategieën zoals daytrading kunt u ook profiteren van meer volatiele trends met behulp van grafieken en technische analyse van het aandeel op de beurs.

Waar en hoe kan ik de financiële resultaten van de AMD Groep monitoren?

De financiële analyse van AMD is essentieel als u effectief wilt investeren in deze voorraad. Om deze analyse uit te voeren, kunt u de balansen van de groep en verschillende financiële publicaties raadplegen die beschikbaar zijn op de website van de onderneming, in het gedeelte dat voorbehouden is voor beleggers. Daar vindt u alle gegevens die u nodig heeft om deze analyses uit te voeren en uw kansen op een succesvolle investering te maximaliseren.

--- Advertentie ---
Verhandel AMD aandelen online!
72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500