ALTICE

Analyse van de koers van het Altice aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Hier zullen we u helpen bij het opzetten van een volledige analyse van de aandelenkoers van Altice door bepaalde essentiële informatie erover te onthullen. In dit artikel vindt u de belangrijkste beursgegevens over dit bedrijf, zijn activiteiten, zijn concurrenten en zijn partners, evenals een technische analyse van zijn koersontwikkeling.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Ten eerste zullen we natuurlijk de investeringen van Altice in Amerikaanse bedrijven die het moreel van de investeerders kunnen aantasten, goed in de gaten houden.

Analyse nr. 2

De concurrentie is ook een element dat zeer nauwlettend moet worden gevolgd, aangezien deze bijzonder hevig is in de telecommunicatiesector.

Analyse nr. 3

Tot slot zullen de operationele resultaten van de grote ondernemingen die deel uitmaken van deze groep, zoals SFR-Numericable, worden opgevolgd.

Analyse nr. 4

Ten slotte zullen de structuur zelf van de groep en de diversificatie van haar activiteiten ook in de komende jaren een grote uitdaging vormen, met ongetwijfeld een volledige reorganisatie van de verschillende divisies waarin de groep het meest aanwezig is.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Altice aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Altice :

De Altice Group is momenteel een van de belangrijkste Franse en Europese specialisten in de kabel- en telecommunicatiesector. Het is actief in heel Europa, niet alleen in Frankrijk, maar ook in Portugal, België, Zwitserland en Luxemburg, maar ook in Frans West-Indië en in andere landen en geografische gebieden zoals Israël, de Dominicaanse Republiek en bepaalde landen in de Indische Oceaan.

Het biedt voornamelijk kabelgerelateerde diensten aan, waaronder hoogwaardige kabeltelevisiekanalen en betaaltelevisie, maar ook internettoegang en vaste kabeltelefoniediensten. Deze diensten zijn beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten en voor bepaalde zakelijke klanten.

Altice realiseert het grootste deel van haar omzet (52%) in Frankrijk. Daarna volgen de Amerikaanse markt, Portugal, Israël, de Dominicaanse Republiek en de rest van de wereld.

 

De concurrentie van het Altice-aandeel kennen:

Altice is een belangrijke speler in een aantal specifieke bedrijfssectoren zoals telecommunicatie, media of kabeltelevisie. Als zodanig heeft het te maken met aanzienlijke concurrentie van andere bedrijven, waarvan sommige tot de grote beursgenoteerde groepen behoren. Aangezien twee activiteitensectoren (telecommunicatie en televisie) de belangrijkste bronnen van de omzet van Altice zijn, moet het concurrentieniveau in deze sectoren dan ook zeer nauwlettend worden gevolgd. Wij raden u daarom aan om in uw fundamentele studies van het Altice-aandeel rekening te houden met de resultaten en het nieuws van deze grote bedrijven.

 

De strategische allianties die de Altice Group heeft opgezet:

De kracht van de Altice Group komt ook voort uit een complexe strategie die onder meer gebaseerd is op strategische partnerschappen met concurrerende bedrijven of bedrijven in complementaire sectoren. Hier zijn enkele voorbeelden van de meest recente succesvolle partnerschappen van de groep:

 

Inleiding en notering van het Altice-aandeel :

Het Altice-aandeel is in februari 2014 voor het eerst aan de beurs genoteerd. Sindsdien heeft de koers van het aandeel talrijke schommelingen ondergaan die informatie verschaffen over de manier waarop het aandeel reageert op marktgebeurtenissen en grafische indicatoren. Om de logica achter dit aandeel op de beurs beter te begrijpen, volgt hier een historische technische analyse die de belangrijkste bewegingen uit het verleden in detail beschrijft.

 

Economische geschiedenis

De eerste belangrijke onderliggende trend die kan worden waargenomen in de koers van het Altice-aandeel is een opwaartse trend die begint zodra de Groep op de beurs is genoteerd en eindigt in juni 2015. De eerste stijging is vrij volatiel en laat het aandeel toe om in juni 2014 het niveau van € 14,04 te bereiken. Er kan dan een lichte bearish retracement worden waargenomen, die de balans opmaakt naar € 10,71 in juli van hetzelfde jaar, vervolgens naar € 10,19 in oktober, niet zonder een poging tot herstel in augustus tegen € 12,15.

Net na deze eenmalige daling begint de koers van het Altice-aandeel echter weer te stijgen in een nog volatielere trend dan de vorige, waardoor het in december 2014 een eerste piek van 15,37 euro zal bereiken en vervolgens in februari 2015 snel een nieuw record van 19,87 euro.

De technische weerstand van de 20 euro zal snel wijken en de koers van het aandeel laten stijgen naar de 27,15 euro die in april 2015 werd bereikt. De strategische winstneming zal leiden tot een lichte daling van de koers van het aandeel tot de drempel van € 23,33 in mei 2015 om uiteindelijk weer plaats te maken voor de elementaire opwaartse trend.  Het bestand zal dus de psychologische drempel van 30 euro overschrijden in mei 2015 tegen 32,77 euro, en vervolgens een tweede keer in juli 2015 tegen 31,21 euro.

Helaas heeft de overschrijding van deze belangrijke barrière, in combinatie met ongunstig nieuws, vervolgens geleid tot een verblindende terugkeer naar de keerzijde met de val van deze titel naar het niveau van 10,59€ aan het einde van het jaar 2015.

Hoewel het Altice-aandeel sindsdien zijn opwaartse trend heeft hervat, is het veel terughoudender geweest dan de vorige en zal het pas in mei 2017 weer op het niveau van € 23,08 komen. Beleggers werden vervolgens voorzichtiger en verkochten hun posities, wat leidde tot een verdere, aanvankelijk gematigde daling tot oktober 2017 voordat er aan het eind van dat jaar een duizelingwekkende daling plaatsvond. Een historisch dieptepunt van 6,66 euro werd dus in december 2017 bereikt.

 

De voordelen en sterke punten van het Altice-aandeel als beursactief:

Allereerst dient te worden bedacht dat Altice de groep is waartoe SFR-Numéricable behoort. Dit bedrijf heeft een zeer gunstige positie in de telecommunicatiesector in Frankrijk en ook op de Britse markt sinds de overname van Virgin Mobile. Ook in andere landen, zoals Portugal, zijn de posities van deze exploitanten aantrekkelijk. Op de Franse markt heeft het filiaal Numéricable-SFR van Altice dankzij het merk Completel meer dan 20% van de markt voor vaste telefonie, meer dan 30% van de markt voor mobiele telefonie en 20% van de B2B-markt in deze sector. Het heeft ook meer dan 15% van het marktaandeel in betaaltelevisiediensten.

Aan de andere kant profiteert de Altice Groep ook van een verkoopprestatie die de afgelopen jaren gestaag is gegroeid. In slechts 3 jaar tijd is deze omzet gestegen van 1 miljard euro naar meer dan 21 miljard euro, wat een sterke stimulans is voor investeerders en toekomstige aandeelhouders om zich voor deze waarde in te zetten.

Ook Altice heeft zich dankzij een zeer gedegen acquisitiestrategie onder de wereldleiders in de telecomsector weten te vestigen. In totaal heeft de groep meer dan 50 miljard EUR geïnvesteerd in deze overnames, waaronder de overname van SFR in Frankrijk, de overname van Portugal Telecom in Portugal en de overname van Suddenlink en Cabletelevision in de Verenigde Staten. Zo breidt deze groep, die voorheen alleen sterk aanwezig was in Frankrijk en Europa, geleidelijk aan zijn imperium elders in de wereld uit.

Ook kan worden opgemerkt dat de operationele winstgevendheid van de meeste bedrijven die in handen zijn van Altice grotendeels positief is, met een gemiddelde van meer dan 35%. De groep is er dus in geslaagd om snel fusiesynergieën te genereren en de winst in verschillende segmenten te verhogen.

Alleen al het feit dat de groep niet alleen actief is in de telecomsector, maar zich ook geleidelijk aan diversifieert naar verschillende bedrijfssectoren, toont aan dat de groep in staat is zich te beschermen tegen het risico dat verbonden is aan blootstelling aan één enkel segment. Altice investeert vooral in technologie, waardoor het bedrijf een belangrijke technische voorsprong heeft op zijn concurrenten dankzij de zeer hoge snelheid van glasvezel, waarin het een marktaandeel van meer dan 65% heeft.

Tot slot heeft de Altice Groep, wederom dankzij haar vele dochterondernemingen en bedrijven, weinig te lijden onder de concurrentie en blijft zij een belangrijke marktspeler.

 

De nadelen en de zwakke punten van het Altice-aandeel als beursactief:

In de eerste plaats is de Franse markt voor mobiele telefonie, waar de Altice-groep sterk op steunt, een uiterst competitieve markt. Het is daarom moeilijk voor Numericable-SFR om zijn positie onder de koplopers in deze sector te behouden in het licht van een steeds complexer en veeleisender prijsbeleid.

Investeerders stellen zich ook vragen over het waardecreatiepotentieel van de telco/mediaconvergentiestrategie van de groep, met name na de aankoop van meer dan 49% van het kapitaal van NextRadio TV, de moedermaatschappij die eigenaar is van de BFM TV- en RMC-zenders, en de fusie tussen Altice Media Group, die eigenaar is van de kranten Libération en l'Express, en de exploitant SFR, die SFR-abonnees toegang wil geven tot vier universums, waaronder de pers, sport, amusement en reclame, in ruil voor een algemene verhoging van de tarieven. Deze laatste transactie wordt door analisten als bijzonder riskant beschouwd.

Ook het vertrouwen van de beleggers is recentelijk ondermijnd door de belangstelling van Altice voor het Amerikaanse handvest van kabelspecialisten, waarvan de kapitalisatie 120 miljard dollar bedraagt, dat wil zeggen tien keer meer dan de kapitalisatie van Altice, waardoor de koers van het aandeel in de zomer van 2017 netto is gedaald. Het lijkt erop dat de Amerikaanse investeerders, die de belangrijkste financieringsbronnen van Altice zijn, genoeg hebben van de overnameactiviteiten van de Franse groep. In 2015 mag men niet vergeten dat het aandeel na de overname van Cabletelevision al heel wat punten had verloren.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Altice aandelen!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500