AIR LIQUIDE

Analyse van de koers van het Air Liquide aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

U heeft ongetwijfeld al van Air Liquide gehoord, zonder echt te weten wat het is of wat het te bieden heeft. Toch is het een van de meest populaire beursgenoteerde bedrijven met investeerders. De aandelen van Air Liquide bieden zelfs veel nuttige informatie om de prijs te analyseren. Ontdek hier met wat uitleg wat zijn activiteit is en hoe u de beurskoers correct kunt analyseren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

In het bijzonder zal de diversificatie van de activiteiten van de Air Liquide-groep zorgvuldig worden bestudeerd, met name in de sector van hernieuwbare energie en andere veelbelovende segmenten door middel van de ondertekening van contracten met producenten van fotovoltaïsche cellen.

Analyse nr. 2

De strategische plannen die door de groep zijn opgesteld, worden vaak in detail aan het publiek meegedeeld. Het is daarom mogelijk om ze te raadplegen en te vergelijken met de werkelijke resultaten van dit bedrijf om tekenen van een stijging of daling van deze waarde vast te stellen.

Analyse nr. 3

Ook de gezondheidssector, die een geprivilegieerd doelwit vormt voor de groep, moet met de grootste belangstelling gevolgd worden.

Analyse nr. 4

Uiteraard zullen we ook de ontwikkeling van de activiteiten van de groep in opkomende landen nauwlettend volgen door het ondertekenen van contracten of het aangaan van partnerschappen.

Analyse nr. 5

De wereldwijde economische gezondheid zal ook de prijs van dit aandeel beïnvloeden, dus u dient hier rekening mee te houden als onderdeel van uw fundamentele analyse.

Analyse nr. 6

Ten slotte, en gezien de zeer specifieke bedrijfssector waarin Air Liquide actief is, zullen we de investeringen van de groep in onderzoek en ontwikkeling nauwlettend volgen.

--- Publiciteit ---
Verhandel het Air Liquide-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Algemene presentatie van Air Liquide:

Air Liquide is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van industriële en medische gassen. Het is ook internationaal een van de leiders in deze sector. Zijn activiteit omvat echter verschillende domeinen, voornamelijk industriële gassen en medische gassen zoals zuurstof, stikstof, waterstof, syngas, maar ook apparatuur en diensten voor de controle van vloeistofsystemen, gasbeheer en chemische vloeistoffen tot 95,7% van de omzet, maar ook las- en snijapparatuur, of fijnchemicaliën voor 2,3% van de omzet of duiken dat rechtstreeks verband houdt met de hoofdactiviteit. Het restant van de groepsomzet, namelijk 2%, heeft betrekking op de engineering- en constructieactiviteiten van gasproductie-installaties en de fabricage van geavanceerde technologieproducten.

De markt van Air Liquide is voornamelijk Europees, maar heeft ook invloed op de rest van de wereld. Zo wordt slechts 12,9% van de omzet in Frankrijk gerealiseerd en 23,6% in de rest van Europa. Het behaalt ook 32,9% van zijn omzet in de Verenigde Staten, 21,7% in Azië-Pacific, 3,1% in Afrika en het Midden-Oosten.

 

Ken de concurrentie van Air Liquide-aandelen:

De Air Liquide-groep is ongetwijfeld de pionier in zijn activiteitensector, maar ook de wereldleider op dit gebied. Maar hoewel zijn directe concurrentie beperkt is tot drie belangrijke bedrijven, kunnen zijn marktaandelen op elk moment dalen in het voordeel van een van hen en is het daarom meer dan belangrijk om ze te kennen. Hier is het detail van de belangrijkste concurrenten van Air Liquide.

 

De strategische allianties die zijn aangegaan door de Air Liquide-groep:

De Air Liquide-groep heeft de voorbije jaren ook doordachte samenwerkingsverbanden opgezet met andere grote bedrijven, die we u uitnodigen hier nader te ontdekken.

 

De sterke punten van Air Liquide-aandelen als beursactiva:

Air Liquide-aandelen zijn een asset die als online beleggingsmedium veel kwaliteiten heeft.

 

De nadelen van Air Liquide-aandelen als beursactiva:

Uiteraard biedt het aandeel Air Liquide niet alleen voordelen voor investeerders, maar het is ook nodig om enkele zwakke punten van het bedrijf te onderstrepen alvorens te beginnen met online handelen.

Ondanks deze enkele tekortkomingen blijven de aandelen van Air Liquide tot op de dag van vandaag erg interessant om te verhandelen.

Een aantal veelgestelde vragen

Hoe wordt het kapitaal van Air Liquide verdeeld?

Het kapitaal van Air Liquide, met andere woorden, haar aandeelhouders, wordt verdeeld over verschillende soorten aandeelhouders. Zo, en momenteel in mei 2020, is 32% van het kapitaal van deze groep in handen van individuele aandeelhouders. 18% van dit kapitaal is in handen van Franse institutionele investeerders en de resterende 50% van het kapitaal is in handen van buitenlandse institutionele investeerders. Deze verdeling kan natuurlijk in de loop van de tijd veranderen.

Geeft de Air Liquide-groep gratis aandelen uit?

Air Liquide heeft bij talloze gelegenheden gratis aandelen uitgedeeld, waarvan de laatste in 2019. De groep gaat op deze manier ongeveer om de twee jaar te werk door één gratis aandeel toe te kennen voor elke tien gemiddeld gehouden aandelen, met uitzondering van 2002 met één gratis aandeel voor acht aandelen in bezit en in 2010 met één gratis aandeel voor vijftien aandelen in bezit. In 2016 en vanwege de overname van Airgas heeft de groep geen gratis aandelen aangeboden.

Wat is het beleid van Air Liquide inzake dividenduitkeringen?

Het beleid van Air Liquide is om een jaarlijks dividend uit te keren dat de voorbije dertig jaar met 8,7% per jaar is gestegen, d.w.z. tussen 40% en 55% van het netto-inkomen van de groep, de rest wordt gebruikt voor de ontwikkeling van het bedrijf met industriële investeringen. , buyouts en innovatie. Air Liquide betaalt ook een loyaliteitsbonus van 10% extra dividenden voor aandeelhouders die hun aandelen langer dan twee jaar in bezit hebben.

--- Publiciteit ---
Verhandel het Air Liquide-aandeel!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500