Het aandeel Ageas kopen

De bank- en verzekeringssectoren zijn vanwege de grote liquiditeit en volatiliteit bij beleggers op de beurs heel populair. Om die reden besteden we hier extra aandacht aan de koers van het Europese aandeel Ageas.  Hieronder vindt u informatie over dit bedrijf en een historische analyse van de koers van dit beurseffect.  

66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Ageas-groep:

De Ageas-groep is een Belgische groep die wereldwijd bekendheid geniet op het gebied van verzekeringen. Ageas hoort bij de 20 grootste Europese verzekeraars en behaalt het grootste deel van zijn omzet in Europa en Azië.

De groep heeft zijn activiteiten uitgebreid en is daarom partnerships aangegaan in België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Italië, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India en Thailand. De groep is bekender onder de naam "AG Insurance".

 

Het aandeel Ageas in het kort:

 • Totale beurswaarde: 6,8 miljard Euro
 • Aantal aandelen: 223.778.433
 • Plaats van notering: Euronext Brussel
 • Markt: Compartiment A
 • Index: BEL 20
 • Sector: Verzekeringen

 

De belangrijkste concurrenten van Ageas:

De Ageas groep is zowel op Europees als op mondiaal niveau actief in de verzekeringssector. Hij ondervindt dus een sterke concurrentie en worstelt om zich een plekje op de markt te verschaffen tegenover grote gespecialiseerde bedrijven die heel wat troeven hebben. Om op een doordachte manier in de koers van dit beursaandeel te beleggen moet u ongetwijfeld de rangschikking met de grootste concurrenten kennen: zo kunt u hun resultaten opnemen in uw analyses.

 • Het Duitse concern Allianz is sectorleider.
 • De Franse groep AXA is de wereldwijde nummer twee op het gebied van verzekeringen.
 • Het Italiaanse Generali staat op de derde plaats.
 • Het wordt gevolgd door het Chinese China Life Insurances, dat vierde staat.

Daarna volgen American International Group, Nippon Life Insurance Company uit Japan, Prudential uit het Verenigd Koninkrijk, Zurich Financial Services uit Zwitserland, CNP Assurances uit Frankrijk en Aviva uit het Verenigd Koninkrijk.

 

De belangrijkste partners van Ageas:

Ageas wist verschillende goed uitgekiende partnerschappen op te richten om zijn marktaanwezigheid te ontwikkelen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

 • In 2011 beginnen de Ageas-groep en BGL BNP Paribas - beide aandeelhouders met evenveel aandelen in Fortis Luxembourg - een partnerschap met BNP Paribas Cardif: door deze overeenkomst kan het nieuwe bedrijf levens- en voorzorgverzekeringsproducten verkopen op de Luxemburgse markt.
 • In 2013 sluiten de groepen Ageas France en Avenir France een kapitaalgebonden en commercieel partnerschap. In ruil voor 35% van zijn kapitaal neemt Avenir Finance Gestion Privée de activiteiten van het Ageas France-netwerk over. Ageas maakt vervolgens gebruik van zijn aankoopoptie en verhoogt zijn deelneming in Sicavonline van 35 tot 49%. Dit aandeel zal daarna nog verhoogd worden tot 65%.

 

Analyse van de koers van het aandeel Ageas:

De koers van het aandeel Ageas is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Brussel en maakt onderdeel uit van de berekening van de beursindex Euronext 100.

De grafische analyse van de koers van het aandeel Ageas laat voor de afgelopen tien jaar een grote volatiliteit zien met verrassende trends. De koers van het effect daalde tussen april 2007 en oktober 2008 namelijk sterk en ging van 34,85 € naar 0,88 €. Daarna volgde de koers een vlakke trend en stabiliseerde rond een niveau van 2 € tot in juli 2012.

Dankzij een zeer sterk stijgende trend steeg de koers in januari 2014 tot 32,94 € en in december 2015 werd zelfs een recordniveau van 43,10 € bereikt. Sindsdien is de koers licht gedaald.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Ageas:

We wijden dit artikel aan het aandeel Ageas omdat we onervaren beleggers of die hulp nodig hebben om het aandeel online te traden via CFD's willen helpen. De gegevens uit de historische technische koersanalyse en de informatie over de activiteiten en sector van dit bedrijf die u hieronder vindt, zullen u helpen om een precieze en betrouwbare strategie bepalen. Voordat u begint te speculeren op dit aandeel stellen wij voor dat u eerst een paar algemenere - hoewel net zo belangrijke - gegevens inzake de marktpositionering van dit bedrijf en de notering van zijn aandelen leert kennen.

Tot slot vindt u hier enkele algemene, maar niet te missen gegevens over het aandeel Ageas:

 • In 2017 bereikt de totale beurswaarde van Ageas de ordegrootte van 7.545,73 miljoen EUR.
 • Het aantal van door Ageas uitgegeven effecten dat in diezelfde periode op de aandelenmarkt in omloop komt en nog steeds is, bedraagt 209.399.949 stuks.
 • De koers van het aandeel Ageas staat momenteel genoteerd op Compartiment A van de Euronext Brussel-aandelenmarkt in België.
 • Ageas maakt ook deel uit van de  Belgische nationale beursindex BEL 20 en bevindt zich tussen de 20 bedrijven met de hoogste beurswaarden van het land.
 • De groep van Ageas-aandeelhouders is samengesteld uit 5,17% aandelen van de financiële holding Ping An Life Insurance Company, 4,98% aandelen van investeringsmaatschappij Schroders en 4,98% aandelen van het Amerikaanse investeringsfonds BlackRock. De rest van de aandelen is in handen van individuele en institutionele beleggers en wordt uitgewisseld op de markt.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Ageas:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Ageas moet worden gekeken naar de juiste indicators en moeten de gebeurtenissen worden gevolgd die deze markt direct beïnvloeden. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand van de verzekeringssector.
 • De toestand van de Belgische, Europese en Aziatische economie.
 • Economische besluiten in België.
 • De concurrentie in deze sector.

 

Beoordeling: 4.00 30 stemmen

Hoe kunt u beleggen in het aandeel Ageas?

Dankzij de CFD's is het mogelijk om te speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen van het aandeel Ageas. Met deze beleggingsinstrumenten kunt u namelijk online beleggen in beursaandelen zonder dat kennis van de beurs noodzakelijk is.

Beleg nu in het aandeel Ageas!
66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.