AGEAS

Analyse van de koers van het Ageas aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

De bank- en verzekeringssectoren zijn vanwege de grote liquiditeit en volatiliteit bij beleggers op de beurs heel populair. Om die reden besteden we hier extra aandacht aan de koers van het Europese aandeel Ageas.  Hieronder vindt u informatie over dit bedrijf en een historische analyse van de koers van dit beurseffect.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

Ageas heeft vele jaren ervaring op haar werkterrein. Daarom moet zij haar activiteiten uit het verleden kunnen herhalen en een objectieve rationalisering van haar activiteiten kunnen herstellen.

Analyse nr. 2

We weten ook dat de groep sterk groeit in opkomende Aziatische markten zoals China en India. Als Ageas op dit momentum blijft voortbouwen, is de kans groot dat de inkomsten op middellange termijn snel zullen stijgen.

Analyse nr. 3

Tot slot biedt Ageas beursbeleggingscontracten aan als onderdeel van haar verschillende producten. De recente verbetering van de prestaties van de verschillende beurzen kan echter een reële kans zijn voor de groep.

Analyse nr. 4

Het vermogen van de Ageas groep om zich buiten Europa te ontwikkelen zal een belangrijke factor zijn voor haar toekomst. De onderneming behoudt het grootste deel van haar inkomsten op dit gebied, wat een groot risico van blootstelling aan een mogelijke terugkeer van de economische crisis van de afgelopen jaren met zich meebrengt.

Analyse nr. 5

Tot slot zou de verzekeringssector de komende jaren in Europa veel veranderingen kunnen ondergaan, deels vanwege de nieuwe regels die de solvabiliteitsovereenkomsten van Bazel II opleggen, maar ook vanwege de toenemende concurrentie.

--- Publiciteit ---
Beleg nu in het aandeel Ageas!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over de Ageas-groep:

De Ageas-groep is een Belgische groep die wereldwijd bekendheid geniet op het gebied van verzekeringen. Ageas hoort bij de 20 grootste Europese verzekeraars en behaalt het grootste deel van zijn omzet in Europa en Azië.

De groep heeft zijn activiteiten uitgebreid en is daarom partnerships aangegaan in België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Italië, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India en Thailand. De groep is bekender onder de naam "AG Insurance".

 

Het aandeel Ageas in het kort:

 

De belangrijkste concurrenten van Ageas:

De Ageas groep is zowel op Europees als op mondiaal niveau actief in de verzekeringssector. Hij ondervindt dus een sterke concurrentie en worstelt om zich een plekje op de markt te verschaffen tegenover grote gespecialiseerde bedrijven die heel wat troeven hebben. Om op een doordachte manier in de koers van dit beursaandeel te beleggen moet u ongetwijfeld de rangschikking met de grootste concurrenten kennen: zo kunt u hun resultaten opnemen in uw analyses.

Daarna volgen American International Group, Nippon Life Insurance Company uit Japan, Prudential uit het Verenigd Koninkrijk, Zurich Financial Services uit Zwitserland, CNP Assurances uit Frankrijk en Aviva uit het Verenigd Koninkrijk.

 

De belangrijkste partners van Ageas:

Ageas wist verschillende goed uitgekiende partnerschappen op te richten om zijn marktaanwezigheid te ontwikkelen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

 

Analyse van de koers van het aandeel Ageas:

De koers van het aandeel Ageas is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Brussel en maakt onderdeel uit van de berekening van de beursindex Euronext 100.

De grafische analyse van de koers van het aandeel Ageas laat voor de afgelopen tien jaar een grote volatiliteit zien met verrassende trends. De koers van het effect daalde tussen april 2007 en oktober 2008 namelijk sterk en ging van 34,85 € naar 0,88 €. Daarna volgde de koers een vlakke trend en stabiliseerde rond een niveau van 2 € tot in juli 2012.

Dankzij een zeer sterk stijgende trend steeg de koers in januari 2014 tot 32,94 € en in december 2015 werd zelfs een recordniveau van 43,10 € bereikt. Sindsdien is de koers licht gedaald.

 

Belangrijke beursgegevens met betrekking tot het aandeel Ageas:

Voordat u begint te speculeren op dit aandeel stellen wij voor dat u eerst een paar algemenere - hoewel net zo belangrijke - gegevens inzake de marktpositionering van dit bedrijf en de notering van zijn aandelen leert kennen.

Tot slot vindt u hier enkele algemene, maar niet te missen gegevens over het aandeel Ageas:

 

De voordelen en sterke punten van het aandeel Ageas als beursactiva:

Een van de grootste troeven van de Ageas groep is in de eerste plaats de jarenlange ervaring in de verzekeringssector. De Ageas groep heeft meer dan 180 jaar ervaring in deze sector, waardoor het een van de oudste op de markt is, maar ook een van de meest solide. Natuurlijk en in de loop der tijd heeft Ageas haar activiteiten over de hele wereld ontwikkeld en heeft daarom vandaag de dag een internationale dimensie.

Het is ook mogelijk om de strategie van de onderneming te evalueren met betrekking tot de diversificatie van haar activiteiten. In plaats van tevreden te zijn met één enkele verzekeringsactiviteit, dekt Ageas alle distributiekanalen in deze sector. Haar activiteiten bestrijken de gehele verzekerings- en pensioenketen, van bankverzekering tot directe verkoopkanalen. Deze sterke diversificatie is een reëel voordeel voor de onderneming, die het risico van blootstelling aan één enkel kanaal beperkt.

Aandeelhouders, beleggers en analisten wijzen ook op de financiële situatie van Ageas, die ook een garantie is voor soliditeit.

Vanuit het oogpunt van het merkimago van Ageas kunnen we ook de grote populariteit van dit merk waarderen, dat het grote publiek aanspreekt, met name dankzij de nadruk die wordt gelegd op maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van liefdadigheidswerk en het efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. In deze tijd van ecologische focus is dit punt natuurlijk een onmiskenbare troef.

Tot slot is de Ageas groep ook een internationaal netwerk van bureaus met maar liefst 11.000 medewerkers in verschillende landen. Dit personeel is ook een kracht voor dit bedrijf in termen van zijn vermogen om te groeien.

 

De nadelen en zwaktes van het aandeel Ageas als beursactivum:

In de eerste plaats moet worden opgemerkt dat de Ageas-groep een aantal problemen van zijn voorgangers heeft geërfd. Deze problemen kunnen inderdaad bepaalde risico's inhouden voor de algemene rekening van de groep. Het is dan ook waarschijnlijk dat de onderneming rechtstreeks door dit probleem financieel getroffen zal worden.

Hoewel we de interessante internationale ontwikkeling van Ageas als een van de sterke punten van de groep hebben kunnen benadrukken, is het ook belangrijk om te weten dat de activiteiten van de groep de meerderheid van de activiteiten in Europa blijven. Het grootste deel van de inkomsten van Ageas wordt gegenereerd in dit geografische gebied, wat uiteraard het risico van blootstelling verhoogt, vooral in tijden van economische crisis of dalende koopkracht.

Tot slot, en altijd met het oog op de nadelen van deze groep, kunnen we het hebben over de bedrijfskosten van Ageas. Sinds enkele jaren zijn deze kosten inderdaad gestegen, wat heeft geleid tot een verslechtering van de marges van de groep. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het vermogen van de onderneming om op lange termijn te groeien.

Zoals we zojuist hebben gezien, is de toekomst van Ageas dus verre van zeker en bij het uitvoeren van uw fundamentele analyses moet u rekening houden met zowel de sterke als de zwakke punten van deze groep en uw oordeel over de groeicapaciteit van de groep en dus de evolutie van de aandelenkoers van de groep op de beurs afzwakken.

--- Publiciteit ---
Beleg nu in het aandeel Ageas!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500