Het aandeel Aegon kopen

Levensverzekeringen zijn bankproducten die voor de aanbieders ervan heel winstgevend zijn. Het is dus logisch dat sommige bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied aan de aandelenbeurs staan genoteerd. Dit is het geval met het bedrijf Aegon waarvan u hier kunt lezen met welke activiteiten het zich bezighoudt en waar het aandeel genoteerd staat. Via het realtime volgen van de koers of door een prijsanalyse van het Aegon-aandeel kunt u ook uw tradingvaardigheden voor dit aandeel verbeteren.  

75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Over de Aegon Groep:

De Nederlandse Aegon Groep is een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van levensverzekeringen. Levensverzekeringen zijn het meest verkochte product van Aegon en maken 85% van de omzet uit. De groep verkoopt echter ook schadeverzekeringen die 16,5% van de omzet uitmaken, zoals ongevallen-, ziektekosten-, auto- en brandverzekeringen. Bovendien ontwikkelt het bedrijf bancaire activiteiten.

Aegon haalt een groot deel van zijn omzet in Nederland, maar ook in de VS, Engeland en andere delen van de wereld. Op dit moment werken er meer dan 28.000 mensen voor het bedrijf.

 

Het aandeel Aegon in het kort:

 • Totale beurswaarde: 9,8 miljard Euro
 • Aantal aandelen: 2.074.548.842
 • Plaats van notering: Euronext Amsterdam
 • Markt: Compartiment A
 • Index: AEX
 • Sector: Verzekeringen

 

De belangrijkste concurrenten van Aegon:

De Nederlandse groep Aegon is de grootste verzekeraar van Nederland en wil zich ook in de rest van Europa ontwikkelen binnen de sector van systeemverzekeringen Omdat de groep momenteel sectorleider is, wordt hij binnen zijn actiegebied geconfronteerd met verschillende concurrenten.

Aegon wordt dicht op de hielen gezeten door de groepen Allianz, AIG, Aviva, AXA, Metlife, Ping An Insurance, Prudential Financial en Prudential.

Ook op het vlak van andere verzekeringstypes krijgt de groep te maken met andere grote bedrijven zoals ING, Nippon Life, Generali of Predica.

Als u een efficiënte fundamentele analyse van dit beursaandeel wilt maken, is het belangrijk dat u de belangrijkste concurrenten van Aegon goed kent en dat u in uw analyse rekening houdt met essentiële gegevens, zoals de resultaten van deze groepen of nieuws over ze.

 

De belangrijkste partners van Aegon:

Aegon ontwikkelde een internationale marketingstrategie via verschillende partnerschappen waarmee het zijn activiteiten wereldwijd kon uitbreiden. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van overeenkomsten die het verzekeringsbedrijf recentelijk sloot met grote Europese entiteiten.

 • In 2013 wordt Aegon partner van de Spaanse groep Banco Santander: de overeenkomst bestrijkt een periode van 25 jaar en gaat over de participatie voor 51% (ter waarde van 220 miljoen euro) van Aegon in een bedrijf van levensverzekeringen en andere verzekeringen.
 • In 2015 kondigt Banque Postale de oprichting van een strategisch partnerschap met de Aegon-groep aan, en dit op het vlak van vermogensbeheer. Hiervoor zal Aegon participeren in de Franse bank.  Het doel van dit akkoord is de ontwikkeling en consolidering van de expertise van Banque Postale Asset Management.
 • In 2016 sluit de groep Atos een 13 jaar durende overeenkomst met Aegon om zijn bedrijfsprocessen in het Verenigd Koninkrijk te beschermen.

 

Analyse van de koers van het aandeel Aegon:

De koers van het aandeel Aegon is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de AEX-beursindex.

Uit de historische technische analyse van de koers van het aandeel Aegon blijkt dat dit actief bijzonder stabiel is, met zeer uitgesproken langdurige trends. Het is daarom ideaal voor langetermijnbeleggingen.

In de afgelopen tien jaar laten de beursgrafieken verschillende opeenvolgende trends zien. De eerste is een neerwaartse trend tussen mei 2007 en maart 2009 die de koers naar een laagste punt van € 1,93 brengt. Daarna volgt een correctiepoging in de richting van de psychologische grens van € 5 die maar nauwelijks wordt doorbroken, voordat de koers in augustus 2011 opnieuw inzakt.

Ondanks een bescheiden herstel tussen december 2011 en maart 2015 is de koers nu weer aan het dalen.

 

Voorspellingen voor de koers van het aandeel Aegon:

Om voorspellingen te doen voor de koers van het aandeel Aegon moet op de goede indicators worden gelet en moeten de gebeurtenissen worden gevolgd die deze markt direct beïnvloeden. De volgende elementen moeten daarbij in de gaten worden gehouden:

 • De technische indicators zoals de trendanalyse
 • De algemene toestand van de verzekeringssector.
 • Nieuwe producten van de groep.
 • De nieuwe markten van de groep.
 • De concurrentie in deze sector.

 

Beoordeling: 4.00 17 stemmen

Hoe kun je winst maken met het aandeel Aegon?

Om in de aandelenkoers van Aegon te traden adviseren wij dat u zich op een online tradingplatform inschrijft om er CFD’s met hefboomeffect te gebruiken. Probeer het vanaf nu!

Beleg direct in het aandeel Aegon!
75% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.