AEGON

Analyse van de koers van het Aegon aandeel

--- Publiciteit ---
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.
 
Grafiek van Tradingview

Levensverzekeringen zijn bankproducten die voor de aanbieders ervan heel winstgevend zijn. Het is dus logisch dat sommige bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied aan de aandelenbeurs staan genoteerd. Dit is het geval met het bedrijf Aegon waarvan u hier kunt lezen met welke activiteiten het zich bezighoudt en waar het aandeel genoteerd staat. Door de actuele koers- of prijsanalyse van het aandeel Aegon te volgen, kunt u deze gebruiken om uw eigen analyses van dit aandeel uit te voeren.  

Elementen die de prijs van dit actief kunnen beïnvloeden:

Analyse nr. 1

De vergrijzing van de bevolking, met name op de Amerikaanse markt, is uiteraard een factor die nauwlettend in het oog moet worden gehouden vanwege de gevolgen ervan voor de pensioenproducten.

Analyse nr. 2

Ook de activiteiten om de activiteiten in de opkomende markten van China en India uit te breiden zijn goede groei-indicatoren.

Analyse nr. 3

De concentratie van Aegon op haar kernactiviteiten zonder daarvan af te wijken is ook een belangrijk element vanwege de risico's die verbonden zijn aan financiële fluctuaties.

Analyse nr. 4

Na de Solvabiliteit II-overeenkomsten zal de concurrentie voor Aegon heviger worden en een studie van de ontwikkeling van de marktaandelen van elke belangrijke concurrent is essentieel.

Analyse nr. 5

We zullen ook de effecten van de steeds strenger wordende regelgeving op de Amerikaanse markt in de gaten houden, wat ook een van de meest complexe is, en het effect daarvan op de kosten voor Aegon.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Aegon!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. CFD's handelen met Plus500

Over de Aegon Groep:

De Nederlandse Aegon Groep is een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van levensverzekeringen. Levensverzekeringen zijn het meest verkochte product van Aegon en maken 85% van de omzet uit. De groep verkoopt echter ook schadeverzekeringen die 16,5% van de omzet uitmaken, zoals ongevallen-, ziektekosten-, auto- en brandverzekeringen. Bovendien ontwikkelt het bedrijf bancaire activiteiten.

Aegon haalt een groot deel van zijn omzet in Nederland, maar ook in de VS, Engeland en andere delen van de wereld. Op dit moment werken er meer dan 28.000 mensen voor het bedrijf.

 

Het aandeel Aegon in het kort:

 

De belangrijkste concurrenten van Aegon:

De Nederlandse groep Aegon is de grootste verzekeraar van Nederland en wil zich ook in de rest van Europa ontwikkelen binnen de sector van systeemverzekeringen Omdat de groep momenteel sectorleider is, wordt hij binnen zijn actiegebied geconfronteerd met verschillende concurrenten.

Aegon wordt dicht op de hielen gezeten door de groepen Allianz, AIG, Aviva, AXA, Metlife, Ping An Insurance, Prudential Financial en Prudential.

Ook op het vlak van andere verzekeringstypes krijgt de groep te maken met andere grote bedrijven zoals ING, Nippon Life, Generali of Predica.

Als u een efficiënte fundamentele analyse van dit beursaandeel wilt maken, is het belangrijk dat u de belangrijkste concurrenten van Aegon goed kent en dat u in uw analyse rekening houdt met essentiële gegevens, zoals de resultaten van deze groepen of nieuws over ze.

 

De belangrijkste partners van Aegon:

Aegon ontwikkelde een internationale marketingstrategie via verschillende partnerschappen waarmee het zijn activiteiten wereldwijd kon uitbreiden. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van overeenkomsten die het verzekeringsbedrijf recentelijk sloot met grote Europese entiteiten.

 

Analyse van de koers van het aandeel Aegon:

De koers van het aandeel Aegon is genoteerd in compartiment A van de markt Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de AEX-beursindex.

Uit de historische technische analyse van de koers van het aandeel Aegon blijkt dat dit actief bijzonder stabiel is, met zeer uitgesproken langdurige trends. Het is daarom ideaal voor langetermijnbeleggingen.

In de afgelopen tien jaar laten de beursgrafieken verschillende opeenvolgende trends zien. De eerste is een neerwaartse trend tussen mei 2007 en maart 2009 die de koers naar een laagste punt van € 1,93 brengt. Daarna volgt een correctiepoging in de richting van de psychologische grens van € 5 die maar nauwelijks wordt doorbroken, voordat de koers in augustus 2011 opnieuw inzakt.

 

De voordelen en sterke punten van Aegon-aandelen als beursactiva:

Het handelen in Aegon's aandelenkoers direct vanaf de aandelenmarkten is nu één ding mogelijk dankzij de online broker's CFD's. Maar voordat u dit avontuur aanvangt en uw eerste standpunten inneemt over dit goed, moet u de sterke en zwakke punten van deze groep kennen. Dit zijn allemaal indicatoren die u zullen helpen om beter te anticiperen op de evolutie van haar financiële en economische situatie en dus op de ontwikkeling van haar trends.

Ten eerste profiteert de Aegon-groep van een interessante positionering in de hele wereld. Haar internationale aanwezigheid is zeer goed doordacht strategisch en vooral in de belangrijkste markten van de opkomende markten. Deze strategische ligging is een echte troef voor de onderneming, die zich zo beschermt tegen de geo-economische risico's van één enkele sector.

Ook het feit dat de Aegon-groep veel distributiekanalen heeft, is een andere troef voor de distributie van de producten van deze onderneming. Dankzij deze veelheid aan distributiekanalen wordt het risico van dalende verkoopcijfers aanzienlijk verminderd.

Investeerders en beursaandeelhouders waarderen ook het feit dat Aegon een aanzienlijke kapitaalkracht heeft die in de loop der tijd blijft groeien. Deze functie stelt haar in staat om de marktontwikkelingen beter te weerstaan en een zeer praktische en interessante investeringskracht te hebben.

Het moet gezegd worden dat de Aegon Group een bedrijf is met een breed scala aan expertise op verschillende gebieden. Wij kennen hem als expert in levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Dankzij deze diversiteit is Aegon in staat om een goede strategische allocatie van haar activiteiten toe te passen en zich te beschermen tegen risico's die verband houden met één enkel vakgebied.

Tot slot kan Aegon rekenen op een groot personeelsbestand met meer dan 24.000 medewerkers wereldwijd om aan de groeiende vraag te voldoen.

 

De nadelen en zwaktes van het Aegon-aandeel als beursactivum:

Hoewel de Aegon-groep, zoals u hierboven hebt gezien, veel sterke punten heeft die haar in staat stellen om de toekomst min of meer rustig tegemoet te treden en nieuwe investeerders op de beurs te winnen, moet u zich ook bewust zijn van haar belangrijkste zwakke punten die deze opwaartse ontwikkeling kunnen belemmeren of een tijdelijke daling van de prijs van dit actief kunnen veroorzaken. Hier zijn de negatieve elementen om rekening mee te houden.

In de eerste plaats moet worden opgemerkt dat de Aegon-groep, hoewel zij interessante groeicijfers heeft, in hoge mate blootgesteld is aan de risico's die verbonden zijn aan de staatsschuld van de Europese landen. De bank- en verzekeringssector wordt immers als eerste getroffen door dergelijke economische crises met een aanzienlijke daling van de inkomsten.

Aan de andere kant blijft de internationale expansie van de onderneming beperkt en blijft de Amerikaanse markt de meerderheid. Hierdoor is Aegon zeer afhankelijk van de Amerikaanse markt, die opnieuw een zeer belangrijke risicofactor vormt in het geval van een crisis in deze economische zone.

Dit zijn de enige twee zwakke punten van dit bedrijf. Het effect van deze twee elementen kan echter aanzienlijk zijn gezien de grote volatiliteit van dit marktaandeel en de kwetsbaarheid van deze economische sector. U moet er daarom voor zorgen dat u deze en de kwesties die op het spel staan volledig begrijpt voordat u een standpunt inneemt over deze waarde.

--- Publiciteit ---
Handel nu in Aegon!
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. CFD's handelen met Plus500