De koers van het Adyen aandeel verhandelen

Voordat u begint met het online verhandelen van Adyen's aandelenkoers, raden wij u aan om wat essentiële kennis op te doen die u zal helpen bij het maken van een goede analyse van dit aandeel. In dit speciale artikel vindt u gedetailleerde informatie over de Adyen Groep, zijn belangrijkste activiteiten en bronnen van inkomsten, evenals informatie over zijn bedrijfssector met zijn directe concurrenten op de markt, zijn meest recente grote samenwerkingsverbanden en advies over hoe een goede fundamentele analyse van deze aandelen te maken, rekening houdend met de belangrijkste publicaties en nieuwsgegevens.  

Handel in Adyen aandelen!
62% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Tips voor het handelen in Adyen-aandelen

Advies nummer 1

In de eerste plaats zullen we natuurlijk de ontwikkeling van strategische partnerschappen tussen Adyen en andere internationale bedrijven in de gaten houden. Deze partnerschappen en allianties maken inderdaad deel uit van de expansie- en groeistrategie van dit bedrijf en kunnen het startschot zijn voor een opwaartse trend.

Advies nummer 2

We zullen ook eventuele grote dienstverleningscontracten die Adyen op de markt kan winnen en die dus aanzienlijke winst zullen opleveren, in de gaten houden.

Advies nummer 3

Ook de technologische innovatiestrategie van dit bedrijf moet zeer nauwlettend worden gevolgd en wij raden u aan de investeringen van de groep in onderzoek en ontwikkeling te volgen.

Advies nummer 4

De belangrijkste concurrenten van Adyen op de markt en in de verschillende segmenten zullen ook nauwlettend moeten worden gevolgd om de mogelijke ontwikkeling van hun marktaandelen en de invloed van hun belangrijke nieuws te beoordelen.

Advies nummer 5

Tot slot moet natuurlijk rekening worden gehouden met de veranderende betalingsgewoonten van de gebruikers.

Handel in Adyen aandelen!
62% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder.

Algemene presentatie van het bedrijf Adyen :

Laten we onze ontdekking van het Adyen-aandeel beginnen met de ontdekking van het uitgevende bedrijf, namelijk het Adyen-bedrijf. Een goede kennis van dit bedrijf en zijn activiteiten is inderdaad essentieel als u efficiënt wilt investeren in deze aandelen en betrouwbare en winstgevende strategische posities wilt innemen.

De Adyen Groep is een Nederlandse onderneming die gespecialiseerd is in de technologiesector en die met name gespecialiseerd is in contactloos betalen. Als zodanig biedt Adyen een uniek geïntegreerd platform dat bedoeld is om dergelijke betalingen te faciliteren voor webwinkeliers over verschillende kanalen en regio's heen.

De Adyen Groep is onlangs, in 2018, naar de beurs gegaan en heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan 20 miljard euro. De jaarresultaten van het bedrijf zijn sinds de beursintroductie verrassend sterk en overweldigend positief. Ten tijde van de beursgang in 2018 maakte Adyen veel lawaai door de waarde ervan onmiddellijk tot een hoog niveau te zien stijgen en in één sessie meer dan 14 miljard euro aan marktkapitalisatie te zien bereiken.

Tot de klanten van de groep behoren grote bedrijven met de platforms Spotify en Uber en distributeurs zoals Etam en Mango.

 

Ken de concurrentie van het Adyen-aandeel:

Sinds de beursintroductie in 2018 heeft de Adyen Groep een lange weg afgelegd en is ze de derde grootste groep van Europa in het online betaalsegment geworden. Het is dan ook van essentieel belang om bekend te zijn met de twee belangrijkste concurrenten, die wij hier nader zullen toelichten:

  • WorldPay: Vroeger bekend als Streamine en toen als RBS WorldPay, deze betaaldienstverlener is opgericht in 1989 en is vandaag de dag gespecialiseerd in online creditcardbetalingsoplossingen. Het is de leider in deze sector.
  • Wirecard: Wirecard AG is een Duitse technologie- en financiële dienstverlener die gespecialiseerd is in risicobeheer, creditcardproductie en transactieverwerking. Het heeft onlangs een online betaaldienst ontwikkeld in directe concurrentie met Adyen.

 

De strategische allianties die de Adyen Groep heeft opgezet:

Naast het kennen van de concurrenten van Adyen, moet u ook de belangrijkste bondgenoten kennen, die we hier nader zullen bespreken met de recente samenwerkingsverbanden die dit bedrijf heeft opgezet:

  • Alipay: Met name in 2019 heeft Adyen een samenwerkingsverband opgezet met Alipay, dat niemand minder is dan 's werelds toonaangevende platform voor betalingsdiensten en wordt beheerd door Ant Financial Services Group, de financiële dochteronderneming van de Chinese groep Alibaba. Deze samenwerking richt zich met name op de merken AliExpress, Taobao, Tmall en Alibaba, waarvoor Adyen het beheer van betalingen buiten de Chinese markt zal faciliteren. Voor Alibaba ondersteunt dit partnerschap de verbetering en harmonisatie van het betalingsbeheer.
  • Keyrus: In 2018 heeft Adyen een strategisch partnerschap met de Keyrus Group aangegaan om eengemaakte commerciële oplossingen aan te bieden aan bedrijven. Keyrus, toenmalig marktleider op het gebied van digital commerce consulting, zorgde voor een uniforme commerciële oplossing voor het betalingsproces voor bedrijven die op zoek zijn naar een betere klantervaring. De oplossing van Adyen beheert alle financiële transacties en maakt een geharmoniseerde ervaring over verschillende kanalen en apparaten mogelijk.

Veelgestelde vragen over Adyen aandelen

Wat zijn de laatste interessante cijfers die Adyen heeft gepubliceerd?

Voor het boekjaar 2019 van de Adyen Groep zijn enkele interessante cijfers gepubliceerd. Het is bijvoorbeeld bekend dat de groep dit jaar meer dan 240 miljard euro aan transacties heeft verwerkt via haar betalingsoplossing. Het nettoresultaat bedroeg 497 miljoen euro en de EBITDA bedroeg 279 miljoen euro. Deze gegevens zijn beschikbaar op de officiële website van het bedrijf.

Welke officiële documenten kunnen gebruikt worden voor Adyen's fundamentele analyse?

Om het Adyen-aandeel te analyseren volgens de fundamentele methode, kunt u gebruik maken van de verschillende rapporten die beschikbaar zijn op de website van het bedrijf in de sectie investeerders. In dit hoofdstuk vindt u gedetailleerde jaar- en kwartaalresultaten van het bedrijf en vergelijkingen van deze resultaten op jaarbasis.

Kunnen Adyen aandelen online op en neer worden verhandeld?

Ja, de CFD's die worden aangeboden door online aandelenhandelsplatformen laten u toe om in beide richtingen te speculeren over de evolutie van de aandelenkoers van Adyen. Op deze manier kunt u inzetten op de stijging of daling van het aandeel, afhankelijk van de belangrijkste trend op het moment dat u een positie inneemt, en profiteren van alle marktbewegingen.

Waar en hoe te investeren op de beurskoers van Adyen?

Verspil geen tijd meer en registreer je nu online om te beginnen met het verhandelen van Adyen's aandelenkoers. Het kost u slechts een paar minuten en geeft u toegang tot de markt.

Handel in Adyen aandelen!
62% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.